Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 16421643164416451646 ... 2815>
Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 19:17

potter написав:а какая разница какой прирост? главный вопрос сколько людей не взявший кредит, и сколько у них есть свободных денег.

Это верно, на хлебушек все зарабатывать умеют, даже бомжи, которых тянет в Киев как магнитом :D
С другой стороны и хлебушек меньше стали есть - многие уехали по домам.
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 19:21

люди которые даже по киевским меркам неплохо зарабатывают тратят сбережения на покупку машин, потому что машину хочется уже сейчас и на нее есть деньги. вот так и распыляются средства среднего класса на который уповают алени.
potter

Подякував: 315 раз.
Подякували: 156 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 19:39

potter написав:люди которые даже по киевским меркам неплохо зарабатывают тратят сбережения на покупку машин, потому что машину хочется уже сейчас и на нее есть деньги. вот так и распыляются средства среднего класса на который уповают алени.

И это тоже верно.
Когда то давно читал, что в Японии, когда там цены на жилье поднялись до небес, многие не захотели тратить свою жизнь на покупку бетона, и начали "прожигать" жизнь - покупать дорогие авто, развлекаться и отдыхать, вместо того, что бы пахать на ипотеку. Целое поколение отморозилось. В результате цены поползли вниз, т.к. спрос сжался, как сейчас сжались я*** у застройщиков от страха :lol:
Собственно уже сейчас и у нас настроения в обществе аналогичные. Уже нет такого понятия как "своя квартира - это все". Толпы мигрантов живут и работают в Киеве не надеясь обзавестись собственным жильем, по крайней мере они об этом сейчас не думают. Будут цены приемлемы, тогда будут репу чесать. Рынок аренды рулит, да и тот востребован от силы на половину, а по некоторым оценкам только 20% квартир сдается, остальные сасут лапу.
Как при таком раскладе может не падать цена, я не знаю. Абсолютно все факторы за спуск цен под горку.
Андрей_В

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 19:52

Впринципе рентабельномть в 40% на полтора года нормально, данный расчет повторяет цены на строительство аналогов в большинстве городов Киевской области (кроме Киева). Я все же выскажу мнение, что даже если допустить для Киева более высокую себестоимость строительства, то цены в 1500 долл за квадрат завышенны и рентабельность у них аж никак не 40% а много больше.

Якраз у Вашому повідомленні і скрита істина і в ньому є чудове слово
Аналогів :!:
1 Те що я будую не відноситься до аналогів девятиповерхівок , хочаб по тим самим товщинам стін , в мене 15 см , в монолітнокаркасної мінімум - 40 см , в цегляною - 60 см , тільки на цьому різниця неа здорожчення приблизно 15%-20%
2 В мене замовником є я , або хтось з членів моєї сімії , таким чином перша продажа для них :
________1% - прибутковий , 1% - пенсійний , 1% - держмито ,нехай 1 % - нотаріус = 4 % ,
або_____5% - прибутковий , 1% - пенсійний , 1% - держмито ,нехай 1 % - нотаріус = 8 %.
Це від ціни продажу , але податкове навантаження КГС , думаю що в рази три вище і починається від 25 % від ціни продажу
3 В мене не має такого поняття як відчислення місту , в КГС - від 10 %
4 Тривалість проекту в мене як максимум - 2 роки , в КГС як мінімум - 4 , тобто різниця ще в 20%

От і виходить :
700 моїх + 20 % конструктив+ 25-8% податки+10% відчислення+20% вартість грошей =1297
Це і є та сумма за яку я в стані продавати те що КГС продає по 1100 доларів

Питання зараз не стоїть в тому , хороший я чи поганий будівельник , так само питання не стоїть , чи зможуть такі як я замінити КГС - не зможуть внаслідок різниці в масштабах

Питання стоїть в тому , що я озвучую і аргументую цифри які відрізняються від реальних цифр КГС на 10-15% , таким чином можна допустити , що моя інформація по ціноутворенні КГС вірна на 85-90% .
Такі як Андрій_в , чи Турбіна , декларують без аргументації , або з аргументацією ЗНАЙОМИЙ ЗНАЙОМОГО КАЗАВ , цифри які в рази відрізняються від цифр КГС .
Після цього , як думаєте в кого буде більше довіри серед потенційних покупців нерухомості . :?:
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2989 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 19:56

budivelnik написав...
3 По моїм підрахункам , якби я будував в Києві то в мене не вийшлоб дешевше ніж 1250

если большую окружную считать киевом, то там еще в прошлом году дешевле строили, похоже что вы либо слишком много заработать хотите либо плохо бизнес ведете

Відповідь на це я дав повідомленням вище , спробуйте розібратись з поняттям аналогічне .
1250 це аналогічно КГС по 8500 , а за межами кільцевої дороги я не зобовязаний будувати 9-поверхів , тому можливо в менеб і було за 4-поверхи - менше 1000 , але мені це не цікаво , ао тій простій причині , що з своїми 700 , в мене на 200 менше ніж в багатоповерхівках в межах міста на відстані 5 км від мене .
Навіщо мені їхати в Київ і мати конкурента на 100 доларів на квадраті страшнішого
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 20:08

один, не имеет денег, хочет строить на заемные и в стоимость метра закидывает проценты по обслуживанию займа, аренду техники и т.д.
другой, имеет деньги, технику, но в стооместь метра добавляет доходы, которые мог бы иметь если б деньги в банк отнес на депозит.

А що Вам заважає стати третім типажом :?:
1 Берете свої гроші , нехай 10 000 000 грн - для багатоповерхівки в 36 квартир , або 1 000 000 для котеджа в 2 квартири
2 Закидаєте ці гроші в будівництво , роки з два працюєте і продаєте з рентабельністю в 30 % , тобто багатоповерхівку за 13 000 000 , а котедж зв 1 300 000
3 Виходите на форум і повідомляєте про свої досягнення , всі Вам аплодують , крім Андрія_в , який заявляє що Ви могли і під 10 % відпрацювати , бо в середньостатистичної людини таких грошей не має , допустимо що цього Ви ігноруєте , але..
4 Виходить з підпілля jde і в повний голос обзиває Вас тупим лохом , бо Ви могли покласти свої гроші на депозит і при цьому за два роки , 2009-2010 Ви б отримали :
Початок 2009 - поклали під 20 % ____10 000 000 + 1 000 000
Кінець 2009 - отримали_____________________13 200 000
Початок 2010 поклали під 18 % _____13 200 000
Кінець 2010 отримали _____________ 15 576 000

От і виходить :
Вмієте рахувати гроші - Ви спекулянт зажравшийся
Не вмієте ___________- лох не грамотний далекий від фінансів , лізь в своє болото і не пробуй з світочами фінансової думки конкурувати .

Що вибираєте :?: Який з двох варіантів :?: [/quote]
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 20:16

budivelnik написав:Такі як Андрій_в , чи Турбіна , декларують без аргументації , або з аргументацією ЗНАЙОМИЙ ЗНАЙОМОГО КАЗАВ , цифри які в рази відрізняються від цифр КГС .
Після цього , як думаєте в кого буде більше довіри серед потенційних покупців нерухомості . :?:

КГС работал со 100-150% рентабельностью, так же как и вы работали с такой, и другие застройщики, даже те, кто единичные коттеджи на продажу штамповал бригадой из 3-5 человек.
Сейчас такой рентабельности не получить, если строить что бы продавать, а не для того, что бы стояла. Поэтому вы потихоньку сворачиваете/свернули деятельность, как и остальная мелочь на этом рынке, а КГС просто не может свернуться, да ему и не зачем, это кормушка для многих чинуш и прихлебателей у которой нет хозяина. Они скорее его разорят под ноль.

Индикатором оживления и прибыльности этого бизнеса будет строительство частниками коттеджей на продажу. Пока что они от построенного ранее сдыхаться не могут.

Да и рентабельность мне не нужно вашу особо вычислять у "знакомых знакомых", я и так знаю, что у того, что вы строите, голого бетона без отделки, себестоимость в два раза ниже, чем вы продаете, даже если землю учесть на окраине, котрая стоит под домом копейки, т.к. смету могу и сам составить, без вашей "помощи")))
Андрей_В

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 20:38

Андрей_В,
почему не едете в отпуск ?

Денег нет?
Investor_K

Подякував: 0 раз.
Подякували: 918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 20:40

КГС работал со 100-150% рентабельностью

Цю Вашу думку я чув неоднократно , але ні разу не читав жодного підтвердження , крім того , що Ви це десь читали , чи Вам про це хтось розповідав
Сейчас такой рентабельности не получить

Ви що забули , що самі розповідали про те що ціни на будматеріали впали в два рази , а КГС яп родавав мінімум по 8350 , так і продає вже мінімум по 8500 .
Якщо в нього було 150% рентабельності , то зараз в звязку з оголошеним Вами падінням цін і збільшенням ціни продажу його рентабельність зросла напевно до 200-250% .
Може вже починайте звикати до нових цифр .
Да и рентабельность мне не нужно вашу особо вычислять у "знакомых знакомых", я и так знаю, что у того, что вы строите, голого бетона без отделки, себестоимость в два раза ниже, чем вы продаете, даже если землю учесть на окраине, котрая стоит под домом копейки, т.к. смету могу и сам составить, без вашей "помощи")))

Треба бути великим розумником , щоб після того як я описав десятки сторінок з цифрами , не понадьоргати з них і порахувати .
Але підозрюю , що навіть з допомогою моїх вже більше 4000 повідомлень - Вам це не під силу.
Але спробувати - Вам ніхто не заважає - спробуйте.
Так щоб Вам не було важко спробуйте на простіших 320 кв м які я побудував в 2009 - 4-поверхи , 3-трьохкімнатні квартири по 82 кв м . 2 гаражі по 21 кв м і 2 по 19 кв м
1 поверх - 2,40 , 2-4 по 2,70 , дах двохскатний

Я думаю всі з радістю почитають Ваше творіння
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 06 сер, 2010 20:42

Investor_K написав:Андрей_В,
почему не едете в отпуск ?

Денег нет?

Даже на квартиру не хватает, не то что на отпуск.
Андрей_В

Профіль

#<1 ... 16421643164416451646 ... 2815>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор