Відповіді будівельника айде і співчуваючому Єноту

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Авторська тема користувача budivelnik. Форум Будівельник завжди правий на Finance.UA. Ринок будівництва і будівельних матеріалів, обговорення зміни цін на ринку житла. Аналітичні дані, прогнози і тенденції, вартість будівельних матеріалів.
  #<1 ... 678910 ... 14>
Повідомлення Додано: Вів 28 вер, 2010 08:35

budivelnik написав:Поясніть що буде з бізнесом якщо навколо нього буде йти інфляція в 15-20% в рік , інші галузі будуть отримувати 20-40% в рік , а будівельники будуть тягнути жили при прибутку в 10%.

Могу объяснить, что будет с бизнесом, если вокруг него инфляция 15-20%, другие отрасли получают 20%, а строители катаются в масле при ежегодном росте цен на 40%. 8) Но теперь и они знают, что бесконечно нарушать физические законы невозможно. Так что, не Вам плакать. Любили кататься? Любите и саночки возить.
mortimer

Подякував: 2441 раз.
Подякували: 2808 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 28 вер, 2010 08:39

пожиратель макаронов написав:Несколько лет рост цен на жилье опережал любую инфляцию - уверен, что запас жира еще значителен.

Мне кажется, что ситуация намного сложнее. У большинства строительных предприятий серьёзные проблемы, потому что за годы надувания пузыря они не научились работать на конкурентном рынке. В итоге у них ни денег, ни товара, ни плана действий. Тот же КГС только через 18 лет сообразил, что в Киеве нужно больше строить 1-2-комнатных квартир. У курицы мозгов больше. :lol:
mortimer

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 28 вер, 2010 15:46

mortimer написав:
budivelnik написав:Поясніть що буде з бізнесом якщо навколо нього буде йти інфляція в 15-20% в рік , інші галузі будуть отримувати 20-40% в рік , а будівельники будуть тягнути жили при прибутку в 10%.

Могу объяснить, что будет с бизнесом, если вокруг него инфляция 15-20%, другие отрасли получают 20%, а строители катаются в масле при ежегодном росте цен на 40%. 8) Но теперь и они знают, что бесконечно нарушать физические законы невозможно. Так что, не Вам плакать. Любили кататься? Любите и саночки возить.

Шановний
В мене була , є і надіюсь в найближчий час буде рентабельність в 40 % .
Ця рентабельність складається з двох величин
Перша - це вартість моїх грошей
Друга - це доданна вартість яку я отримую перетворюючи будівельні матеріали в готовий продукт

Тому якщо можете створити мені конкуренцію я нічого не маю проти .
Для цього Вам потрібно зовсім нічого
1 Найняти фахівця і довести йому що він повинен працювати і отримувати за годину в три рази менше від Вас
2 Зібрати як мінімум близько 2 млн грн власних коштів ( якщо візьмете кредит , то будете неконкурентноздатні перед мною , бо я відсотки від можливого депозиту в прибуток від діяльності в будівництві враховую)
3 Постаратись за дай-бог півтора-два роки обернути кошти , тобто знайти ділянку , зробити проект , узгодити , збудувати , знайти клієнта , продати

Отже зможете - прапор Вам в руки , я піду на пенсію писати мемуари як мене з РН витіснили , не зможете , тут також все просто
не можеш .... не мучай .... :D
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 28 вер, 2010 15:51

PS
В роздрібній торгівлі мій брудний прибуток за рік( націнка ) становить близько 70-80% від величини вкладених коштів і вартості будівлі магазину .
Після оподаткування , виплат працівникам, ремонтних грошей - ця величина( чистий прибуток ) становить 30-35% .
Якби ці гроші я поклав на депозит то мій прибуток становив би 15-20% .
Таких магазинчиків як у мене тільки у Львові напевно сотня-друга , з приблизно подібними фінансовими результатами діяльності.

В мене питання
Чому в торгівлі мені можна отримувати 30-35% , а у виробництві заборонено отримувати 40% :?:
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 28 вер, 2010 16:01

mortimer написав:
пожиратель макаронов написав:Несколько лет рост цен на жилье опережал любую инфляцию - уверен, что запас жира еще значителен.

Мне кажется, что ситуация намного сложнее. У большинства строительных предприятий серьёзные проблемы, потому что за годы надувания пузыря они не научились работать на конкурентном рынке. В итоге у них ни денег, ни товара, ни плана действий. Тот же КГС только через 18 лет сообразил, что в Киеве нужно больше строить 1-2-комнатных квартир. У курицы мозгов больше. :lol:

Я ж Вам вже пояснював.
Частка однокімнатних квартир на сьогодні практично оптимальна + з урахуванням постійного зменшення населення не потрібно збільшувати кількість квартир і ці дві тенденції приводять до логічного висновку
Якщо ми хочемо в майбутньому жити в кращому житлі то ми сьогодні повинні будувати житло більшої площі , тим більше що будівництво квадратного метра в квартирі більшої площі дешевше подекуди на 30%.

Час коли потрібно було будувати багато квартир ми сьогодні згадуємо з відразою , адже хрущовки це і є те що було збудовано тоді коли люди переселялись з комунальних квартир і баракі у власне помешкання . Тоді це було досягненням і за рахунок масового будівництва некондиційного з сьогоднішньої точки зору житла ми сьогодні отримали масу житла в якому Ви жити вже не хочете.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 29 вер, 2010 18:27

Уважаемый budivelnik,

Почему вы уходите от ответа на простой вопрос - какие технологические или организационные изменения вы пытались внедрить в своем строительном бизнесе с целью снижения себестоимости? Чтобы иметь возможность продолжать работу, предлагая рынку более низкие цены (т.к. при высоких спрос не тот), зарабатывая свои 40%?

Представьте, что строительство для вас - не хобби, а серьезный немаленький бизнес, вы имеете в нем основные средства и несете какие-то фиксированные затраты, у вас есть какие-то обязательства, репутация в конце концов...
Неужели в ситуации, когда объемы работы и цены на уровне пузыря более недоступны, самое разумное - это просто уйти с рынка?

Я во время кризиса сменил работу и имел возможность наблюдать, как 2 хорошие глобальные компании, с более чем 100-летней историей каждая, реагируют на всяческие кризисы, рост себестоимости и сокращение спроса. Так вот: работая на очень стабильном в общем-то рынке (снижение объемов в натуральном выражении в 2009-2010 по сравнению с 2007-2008 исчисляется всего лишь единицами процентов :!: ) производства обеих фирм по всему миру с ума сходят и борятся за повышение производительности и всячески снижают затраты, продолжая предлагать рынку продукт того же качества. И никогда не перекладывают целиком на кошелек потребителя свои проблемы или неконтролируемые риски вроде валютных.

И только строитель в Украине имел всех в виду :lol: Не хотите платить сколько скажу - не буду строить :lol:
пожиратель макаронов

Подякував: 17 раз.
Подякували: 15 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 29 вер, 2010 23:00

пожиратель макаронов написав:Уважаемый budivelnik,

Чтобы иметь возможность продолжать работу, предлагая рынку более низкие цены (т.к. при высоких спрос не тот), зарабатывая свои 40%?

Представьте, что строительство для вас - не хобби, а серьезный немаленький бизнес, вы имеете в нем основные средства и несете какие-то фиксированные затраты, у вас есть какие-то обязательства, репутация в конце концов...
Неужели в ситуации, когда объемы работы и цены на уровне пузыря более недоступны, самое разумное - это просто уйти с рынка?

Я во время кризиса сменил работу и имел возможность наблюдать, как 2 хорошие глобальные компании, с более чем 100-летней историей каждая, реагируют на всяческие кризисы, рост себестоимости и сокращение спроса. Так вот: работая на очень стабильном в общем-то рынке (снижение объемов в натуральном выражении в 2009-2010 по сравнению с 2007-2008 исчисляется всего лишь единицами процентов :!: ) производства обеих фирм по всему миру с ума сходят и борятся за повышение производительности и всячески снижают затраты, продолжая предлагать рынку продукт того же качества. И никогда не перекладывают целиком на кошелек потребителя свои проблемы или неконтролируемые риски вроде валютных.

И только строитель в Украине имел всех в виду :lol: Не хотите платить сколько скажу - не буду строить :lol:

1 Будівництво ринок консервативний
2 Консервативність повязана з тим що продукт який виготовляють будівельники за 100 років не повинен втратити більше 20 % свого експлуатаційного ресурсу , тому нововведення в наприклад коммунікаціях ( металопластикові труби , індивідуальні котли , навісних елементах ( металопластикові вікна/двері ) , елементах оздоблення ( ламінат замість паркету ) - проходять внаслідок того що ці елементи все одно мали термін служби 5-15 років .
ВВодити якісь нововведення в конструктивну частину будинків - не можна швидше ніж поки не перевіриш як конструкція реагує в реальному часі на різні зміни .
Яскравий приклад поспішних рішень - це обвали дахів в аквапарку в москві і якогось торгового центру в польщі . Все було пораховано правильно , але в одному випадку трос тріснув , в іншому персонал забув що у випадку коли товщина шару снігу перевищує здається пів метра , його потрібно скидати вручну . Торговий центр простояв 15 років , поки всі забули що за здешевлення яке було припущене свідомо при його будівництві , потрібно просто зимою періодично перевіряти товщину снігу на даху .
Як вважаєте , знаючи нашу ментальність, чи може проектант запроектувати міцність даху будинку виходячи з того що подібний снігопад може відбутись всього один раз в рік з силкою для жильців що в подібному випадку потрібно почистити дах , чи він тупо зробить розрахунок по найгіршим для конструкції параметрам ймовірність виникнення яких 1 раз на 200 років :?:

Тому Ви повинні зрозуміти , що не якість хрущовок погана , погані власники цього житла , які не роблячи жодних ремонтів на протязі 50 років , скидаючи в унітаз квашені яблука в поліетиленових пакетах ( ця гремуча суміш має властивість бродити і збільшуватись в обємі і в стані насмерть закупорити стояк , після чого каналізацію потрібно міняти , навіть якщо стояк 100-200 ) , а при культурі можна було і 50 мм поставити і таких прикладів я можу привести сотні .
Тому ціна житла є високою виключно внаслідок надлишкової міцності конструкції + врахування того , що в нас кожен вважає за честь знести пів стіни на 1 поверсі 9-поверхового будинку , або зробити нішу в несучій стіні на першому поверсі , мотивуючи тим що на 9 поверсі в анлогічній квартирі ця ніша є , а в нього якийсь дурак( як цей власник вважає ) цю нішу цеглою заклав .
А те що стіна першого поверху несе девять поверхів , а девятого - один , тому й товщини стін різні до подібних геніїв не доходить.

Почему вы уходите от ответа на простой вопрос - какие технологические или организационные изменения вы пытались внедрить в своем строительном бизнесе с целью снижения себестоимости?

Дурний тон в будівництві , спочатку виходити на ринок , а потім починати робити нововведення .
В мене все навпаки
Спочатку продумав вихід на ринок , а потім вийшов .
Тут був Андрій_в , так коли я описав йому за рахунок чого я можу отримувати нормальні прибутки в кризових умовах , цей персонаж як тільки не обзивав те що я будую .
На хлопський розум , те що я будую це суміш канадських щитових будинків з монолітнокаркасною технологією - це по виробництву , а по позиціонуванні
Багатоквартирний будинок котеджного типу за містом без земельної ділянки .
Ціновий параметр в 2008 році звучав приблизно так
Продай двохкімнатну хрущовку у Львові і купи пятикімнатну в мене .

Як бачите тільки поверхневий опис нововведень зайняв трошки місця , тому далі продовжувати не бачу резону , бо підуть специфічні деталі по яким доцільно спілкуватись з фахівцями а не виносити їх на сторінки фінансового форуму.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 30 вер, 2010 01:12

Ну знаете, я же такой вредный и дотошный экономист, что в свое время и органическую химию вспоминал, и про электричество что-то, и много чего другого, чтобы более-менее комфортно общаться с соответствующими инженерами и народом из лабораторий :roll: И по возможности ставить их на место, во имя экономической целесообразности всего происходящего на заводе :lol:

Ваши примеры действительно интересны.

Остался один невыясненный вопрос - как быть все-таки с ценами, которые на протяжении лет значительно опережали инфляцию в стране, создавая значительный запас жирка в марже строительных компаний, по сравнению с неким "базовым уровнем" где-то в начале 2000-х годов, до активной фазы пузыря.

На мой взгляд, у столичных цен есть еще запас, чтобы подвинуться вниз. Вопрос ведь только в том, какой уровень маржи считать приемлемым в этой отрасли.
Понятно, что если за несколько жирных лет привыкнуть к 100% или 200% (чисто гипотетически), то спуск на землю в районе 50% будет звучать для строительной компании настоящим кощунством :)

Что вы думаете об этом? Без привязки к лично вашему бизнесу, а в масштабах отрасли?
пожиратель макаронов

Подякував: 17 раз.
Подякували: 15 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 30 вер, 2010 08:27

1 Подивіться мої розрахунки на інших гілочках , з яких чітко видно що навіть 100 % прибутку - це фантазії студентів на тему хто винуватий що я бідний.
2 А якщо хтось має можливість отримати 40% - так в нашій державі при середній інфляції в 15% - затівати проекти з повним циклом в 2-4 роки - маразм .
3 Гляньте на спрощений підрахунок
http://forum.finance.ua/topic62101.html?start=0
Таку саму табличку можна розглянути і для багатоповерхового житла
Тип будинку Будинок обл центр ___ Будинок Київ
___________________ _______ _$_ _ _%_ _ _$_ _ _%_
________________$_% _______ 1170 _ 100 _ 1760 _ 100
1 Вартість матеріалів _______ 250 __ 21 __ 350 __ 20
2 Заробітна плата ___________ 150 __ 13 __ 250 __ 14
3 Вартість земельної ділянки _ 80 _____ 7 __ 150 __ 9
4 Прибутку _________________ 150 ____ 13 ____ 200 ____ 11
5 Відчислень місту __________ 100 ____ 9 ____ 200 ____ 11
6 Податків _________________ 250 ____ 21 ____ 350 ____ 20
7 Вартості грошей ___________ 150 ____ 13 ____ 200 ____ 11
8 Вартості продажу __________ 40 ____ 3 ____ 60 ____ 3
І така сама табличка де в першій стрічці ціна кв метру , а у всіх інших - % до ціни в першій стрічці
Загальна ціна ___________ 450 _ 731 _ 1170 _ 1760
1 Вартість матеріалів _______ 55 __ 34 __ 21 __ 20
2 Заробітна плата ___________ 33 __ 21 __ 13 __ 14
3 Вартість земельної ділянки __ 22 __ 14 ___ 7 ___ 9
4 Прибутку _________________ 0 __ 14 ___ 13 __ 11
5 Відчислень місту __________ 0 ___ 1 ___ 9 ___ 11
6 Податків _________________ 0 ___ 7 ___ 21 ___ 20
7 Вартості грошей ___________ 0 ___ 7 ___ 13 __ 11
8 Вартості продажу __________ 0 ___ 3 ___ 3 ___ 3

І гривневі ціни в привязці до ВВП
http://img9.imageshost.ru/imgs/100228/871a137033/ffd38.png
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 30 вер, 2010 08:41

budivelnik написав:1 Подивіться мої розрахунки на інших гілочках , з яких чітко видно що навіть 100 % прибутку - це фантазії студентів на тему хто винуватий що я бідний.
2 А якщо хтось має можливість отримати 40% - так в нашій державі при середній інфляції в 15% - затівати проекти з повним циклом в 2-4 роки - маразм .

Возможно для выбранной системы координат Ваши расчёты верны. Но они не дают ответа на основной вопрос: где взять покупателя? Какой у него возраст, уровень доходов? Т.е. сколько всего покупателей.
mortimer

Профіль

#<1 ... 678910 ... 14>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератор: Ірина_