Что лучше: квартира или частный дом?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 5152535455 ... 94>
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 16:27

Zipfer написав:А еще можно купить генератор который работает на природном или сжиженом газу. На природном получается киловатт энергии сопоставим с киловаттом от облэнерго.

Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче .
Друге питання , якщо поставити ще й на обігрів води від вихлопних газів , тоді цікаво( практично 95% перетвореня теплоти згорання газу в електроенергію ( приблизно 20% ) і теплу воду , але малопотужну і дешеву систему я не зустрічав , а те що зустрічав по ціні починається від 50 000 євро і з потужністю від 50 кВт. .

Пропан-бутан 1 л коштує 4,90 грн , з 1 л вийде максимум приблизно 3 кВт години , так що тут гарантовано Ви в прольоті в порівнянні з 25 копійками обленерго.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 19:22

budivelnik написав:Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче .

Ох. математик... С куба газа получается 10-12 кВт*час тепловой энергии.
Очевидно ОПЯТЬ нолик потеряли, проверьте.
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 19:36

jde написав:
budivelnik написав:Якщо відкинути ціну генератора ( не враховувати , бо це ж резервна система ) , то навіть в цьому варіанті з 1 м куб вийде приблизно 1 кВт*година , куб газу коштує від 75 копійок до 2,20 грн , таким чином як бачите в рази дорожче .

Шановний банківський теоретик , а про те що теплова енергія перетворюється в електричну з Коефіцієнтом КорисноїДії в 20-30% Ви напевно і не догадувались ніколи. Є таке поняття в фізиці , правда з фізикою у Вас явний напряг , тому пояснюю простіше , так би мовити на пальцях
ККД паровоза - 5-10%
ККД двигуна внутрішнього згорання - 15-30%
ККД дизеля до 45%

Так як в побутових електрогенераторах дизель не використовується , а під газ він і не може використовуватись в звязку з високим ( до 100) октановим числом газу , то при використанні ДВС , особливо двохтактного-малопотужного Ви і отримаєте з куба газу 1 кВт годину .
До речі з куба метану Ви теоретично отримаєте 20-30 мДж( 0,6 кг х 50 мДж/кг - пари води і СО2) , а не 10-12кВт годин(36-43мДж) , але ККД двигуна у Вас буде дай бог щоб 10-15%
Востаннє редагувалось budivelnik в Пон 25 жов, 2010 19:40, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 19:39

Друге питання , якщо поставити ще й на обігрів води від вихлопних газів , тоді цікаво( практично 95% перетвореня теплоти згорання газу в електроенергію ( приблизно 20% ) і теплу воду , але малопотужну і дешеву систему я не зустрічав , а те що зустрічав по ціні починається від 50 000 євро і з потужністю від 50 кВт. .

Пропан-бутан 1 л коштує 4,90 грн , з 1 л вийде максимум приблизно 3 кВт години , так що тут гарантовано Ви в прольоті в порівнянні з 25 копійками обленерго.

На выработку 1кВт электроэнергии генератор расходует 0,35 м3 природного газа, а это как раз вписывается в цену электричества от облэнерго. А данный гернератор можете найти по этой ссылке http://universal.ua/catalog/id/71 Так що шановний budivelnik, користуючись таким генератором я зовсім не в прольоті :wink:
Zipfer

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 19:49

Не вірте всьому , що написано на паркані :D
Думаю що не вложитесь , по тій простій причині , що ККД цього двигуна повинне бути більшим 40 %
Рахуйте самі
0,35 м куб газу = 0,2 кг х 50 мДж = 10 мДж
1 квт/година=3,6 мДж
ККД генератора ( перетворення механічної енергію в електричну ) десь 90% ( в кращому разі )
+ врахуйте таке цікаве поняття як активна і реактивна складові.
Думаю що всі розходи пораховані на варіант активної складової.

Хоча й при ціні в 1100 доларів можливо і засунули якийсь хороший двигун , в чому я особисто сильно сумніваюсь . Мені не відомі двигуни з такими характеристиками , правда допускаю що двигунобудування вже пішло далеко вперід з того часу як я ним активно цікавився.

А якщо глянути наприклад на цю сторіночку , де розглядається той самий газо-генератор , то можна побачити дещо інші розходи
http://silteh.tiu.ru/p199711-gazovyj-generator-green.html
Номинальная выходная мощность (кВт): 2,6 (NG) /2,8 (LPG)
Максимальная выходная мощность (кВт): 2,8 (NG) /3,0 (LPG)
Коэффициент мощности (cosф): 1
.....
Потребление топлива
сжиженный газ (кг/час): 0,90
природный газ (м3/час): 1,10

Беремо так легенько ділимо номінальний розхід на номінальну потужність і отримуємо
Природний газ - потужність 2,6 --- розхід 1,1
1,1/2,6=0,42 ( що рівно на 20% вище від того що Ви прочитали в першому повідомленн)
+ зверніть увагу на параметр коефіцієнт потужності ,
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:17

budivelnik написав:
jde написав:

Шановний банківський теоретик , а про те що теплова енергія перетворюється в електричну з Коефіцієнтом КорисноїДії в 20-30% Ви напевно і не догадувались ніколи. Є таке поняття в фізиці , правда з фізикою у Вас явний напряг , тому пояснюю простіше , так би мовити на пальцях
ККД паровоза - 5-10%
ККД двигуна внутрішнього згорання - 15-30%
ККД дизеля до 45%

Так як в побутових електрогенераторах дизель не використовується , а під газ він і не може використовуватись в звязку з високим ( до 100) октановим числом газу , то при використанні ДВС , особливо двохтактного-малопотужного Ви і отримаєте з куба газу 1 кВт годину .
До речі з куба метану Ви теоретично отримаєте 20-30 мДж( 0,6 кг х 50 мДж/кг - пари води і СО2) , а не 10-12кВт годин(36-43мДж) , але ККД двигуна у Вас буде дай бог щоб 10-15%

При чем тут КПД двигателя???
При преобразовании тепловой энергии в электро КПД уже ОЧЕНЬ давно под 30%.
Но не 10% как говорите вы :D И близко такого нет! Даже большие турбины дают более высокий КПД (хотя там потери на трении подшипников еще выше!)

При этом если использовать когенерацию и давать тепло - то КПД подскочит уже под 90%. При тригенерации (еще и горячую воду) она еще выше - до 96%
Гуглить по теме микротурбины (такие в Германии ставят возле небоскребов - очень выгодно).

Я видел Siemens (не скажу на 100%, но говорят они лидеры в этом).

И в Москве (!!! с их ценами на энергоносители!!!) такие уже несколько лет (хотя там больше из-за того, что не дали протянуть кабель к небоскребу за нормальные деньги - там энергодефицит не смотря на "энергодержавность").

Вы вечно забываете что я окончил ФИЗ-мат школу на отлично :D
Не вам со мной тягаться в этом :D :D :D
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:28

budivelnik

Навіть при витраті 0,42 м3 газу на 1кВт ел.енергії ціна такого кіловату буде 0,42*0,75=0,315грн/кВт., але ніяк не 3-4 гривні за кВт від бензогенератора. Та й не розумію я чому ви мені намагаєтесь щось довести, я користуюсь таким генератором, а ви тільки бачили його на сайті в інтернеті. На мою думку виграш порівняно з бензиновим генератором очевидний.
Востаннє редагувалось Zipfer в Пон 25 жов, 2010 20:32, всього редагувалось 1 раз.
Zipfer

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:32

При чем тут КПД двигателя???
При преобразовании тепловой энергии в электро КПД уже ОЧЕНЬ давно под 30%.
Но не 10% как говорите вы И близко такого нет! Даже большие турбины дают более высокий КПД (хотя там потери на трении подшипников еще выше!)
.....
Вы вечно забываете что я окончил ФИЗ-мат школу на отлично

Ну якщо вже Ви там були лідером в фізиці , то я собі уявляю аутсайдерів.

Шановни
1 Не узагальнюйте конкретні речі
2 Якщо помилились - краще помовчіть , розумнішим будете виглядати .
Ми про що говорили , про газову турбіну на електростанції ( там до Вашого відому вже давно за 40% ККД) перестрибнули , чи про ДвигунВнутрішньогоЗгорання потужністю в 5-10 кінських сил , як правило двохтактний . Яж Вам говорив , що такі речі мають ККД 10-20% , дизель має до 40%
3 Крім всього іншого , але Вас не навчили запамятовувати інформацію навіть на кілька годи . Прочитайте мою :
budivelnik Додано: Пн 25 Жов, 2010 16:27
.....
.....

і свою через чотири години.
Ви що вважаєте , що у інших така сама коротка память як і у Вас і вони не памятають хто і про що писав , чи просто вузькість мишлення заважає ( або німб власної непогрішимості , це вже як Вам краще)
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:36

budivelnik написав:http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... 0%B0%D0%B7
Удельная теплота сгорания: 28—46 МДж/м³ (6,7—11,0 Мкал/м³)[1];

Российский газ грязноват. но один из лидеров по энергокачествам. Так вот по теплоемкости сгорания 1 куб.м. газа равен примерно 40 МДж.
1 кВт*час = 3,6 МДж
Следовательно 1 куб. метр - около 11 кВт*час
Не нашел в инете, но точно помню таблицу, где немцы говорили о высоком качестве росийского газа и что у них 12 кВт*час с куба. Ну ладно, пусть 11...
При КПД 30% полдучаем 11*0.3=3,3 кВт*час=25 коп*3,3=82,5 коп.
Как видите уже меньше.
Тут проблема в том. что в Украине он ниже мировых цен, но при большом использовании газа - уже другие тарифы.
Но когенерация (и тем более тригенерация) даже при нынешних тарифах намного выгоднее как вы написали "без учета первоначальных затрат".
Кстати при использовании микротурбин затраты резко снижаются (как и простои). Но стоит дороговато (у нас не слышал чтобы делали в отличии от обычных турбин для ТЭЦ).
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 жов, 2010 20:41

Zipfer написав:budivelnik

Навіть при витраті 0,42 м3 газу на 1кВт ел.енергії ціна такого кіловату буде 0,42*0,75=0,315грн/кВт., але ніяк не 3-4 гривні за кВт від бензогенератора. Та й не розумію я чому ви мені намагаєтесь щось довести, я користуюсь таким генератором, а ви тільки бачили його на сайті в інтернеті. На мою думку виграш порівняно з бензиновим генератором очевидний.

1Звідки Ви знаєте чим я користуюсь і що бачив :?:
2 Звідки Ви взяли що я переконував про те що газогенератор гірший від бензинового :?:
3 Я говорив що він дорожчий від обленерго , навіть у випадку неврахування вартості самого генератора
4
а)- Як резервне джерело - досить таки добра річ , але навіть в цьому випадку програє бензиновому по тій простій причині , що різницю в 600 доларів( між вартість бензо- і газо- ) ви повернете приблизно через 1000 кВт годин і то без врахування відсоткових ставок по депозиту в 600 доларів ( тоді будете повертати вічно)
б) - як постійне джерело , програє 8 коп на кВт по паливу + буде працювати нехай 5 000 годин без поломок ( це у випадку примусового охолодження , у всіх інших випадках ці генератори розраховані на 4 години роботи + годину на охолодження ) , Вам це не відомо , бо Вам не приходилось ганяти свій генератор в режимі 2 х 8 годин на добу х 300 днів , а мені приходилось , тому й так добре орієнтуюсь в цих цифрах) + 10 000 годин до кап ремонту в 2000-5000 грн , що додасть до вартості кіловату ще з 20-50 копійок.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 5152535455 ... 94>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему