|
Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 01 лют, 2011 15:14
квестор написав:Базовими курсовими хфакторами є:
ключові дефіцити :
-бюджету - поточного рахунку платіжного балансу
Безпечні їх рівні закінчуються на цифрі 4% ВВП...після 6% -однозначно з гривні -ГЕТЬ ...
Усі інші "соотношєнія" -це вже наслідки та неприкладна гімнастика ума.
Хорошо. А если курс рубля составит, допустим 50 RUB / USD, то...
В 98-м даже наличка в обращении (4 млрд. грн.) не обеспечивалась резервами НБУ (800 млн. $).
Или обеспечивалась, но по курсу 5 UAH / USD.
-
Аlександр
-
-
- Заблокований
- Подякував: 124 раз.
- Подякували: 276 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 15:24
Квесторе, середньострокова перспектива - це 3-5 років?
-
V2
-
4
-
- Подякував: 299 раз.
- Подякували: 1370 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 01 лют, 2011 15:44
Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной
Яременко отметил, что в существующих экономических условиях при существующих зарплатах выхода из сложившейся ситуации нет. «Стреляться и всё», - резюмировал он, добавив: «Такой рост курса валюты в долларизированной экономике приводит к развалу системы».
Без вмешательства государства ситуация с валютными кредитами чревата массовым банкротством заемщиков.
http://video.i.ua/user/2600705/29724/233594/
-
kuser
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:06
kuser написав:Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной
Яременко отметил, что в существующих экономических условиях при существующих зарплатах выхода из сложившейся ситуации нет. «Стреляться и всё», - резюмировал он, добавив: «Такой рост курса валюты в долларизированной экономике приводит к развалу системы».
Без вмешательства государства ситуация с валютными кредитами чревата массовым банкротством заемщиков.
Давайте спробуємо помрікувати над гучними словами. Яким чином держава може виправити ситуацію ?
Дозволить не повертати борги зовсім ? В такому разі вкладники банків не отримають своїх грошей.
Накаже конвертувати валютні кредити у гривневі по курсу 5:1 ? В такому разі власники валютних депозитів лишаться половини своіх коштів (десь так, теоретично).
Дозволить пролонгувати кредити на невизначений термін ? Це буде означати майже пожиттєву кабалу кредито-отримувачів перед банками.
Таким чином, немає рішення проблеми, прийнятного для усіх. Хтось втратить суттєво. Або втратять усі. І екс-зам не може цього не розуміти. Але недомовляє.
-
bolex
-
-
- Подякував: 1902 раз.
- Подякували: 1509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:13
квестор Базовими курсовими хфакторами є: ключові дефіцити : -бюджету - поточного рахунку платіжного балансу Безпечні їх рівні закінчуються на цифрі 4% ВВП...після 6% -однозначно з гривні -ГЕТЬ ...
Враховуючи практику фальшування статистичних звітів державними інституціями, неможливо орієнтуватися на ці "ключові дефіцити".
Справжній їх рівень невідомий, мабуть, самим фальсифікаторам. Бо кожна окрема ланка ланцюга "підмальовує" свою цихверку.
-
bolex
-
-
- Подякував: 1902 раз.
- Подякували: 1509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:27
Болекс
Я выхода тоже не вижу Но ведь выход всё равно найти нужно будет......В этом году кстати ожидается пик невозвратов. И больно будет я думаю всем.....это же хирургия....
Люблю математику
Возьмём любой банк...о жвания промелькнул....банк "Диамант"..читаем.....кредитный портфель 1,6 млд гривен.....берём общепринятую цифру невозвратных кредитов 30%-40%...чтоб в меня табуретками не кидали - 20%(только официально 12%  ). Считаем....1,6 млд*20%=320 млн гривен - ОЙ бабоньки!!Так цеж мои депозиты!!!! Да ничего говорят товарисч.....уже выруливаем из кризиса...всё ОК. Проверим.....а сколько же заработал(финрез) этот флагман отечественного банкостроения...смотрим ....8 млн гривен. Считаем 320/8=40 лет!!!
Итог.
При сохранении такой рентабельности не пройдёт и 40 лет,как банк вернёт только то,что украдено уже сегодня. А пока на его месте я бы взял бы депозитов хоть под 20%....а можеть кто придёть депозит вернуть....ну не сидеть же мне с пустой кассой...то бишь обьявлять о банкротстве....или опять я ошибся????
Востаннє редагувалось kuser в Вів 01 лют, 2011 17:01, всього редагувалось 3 разів.
-
kuser
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:48
kuser написав:Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной
Це не правда. Погашають валютні кредити. Звісно не всі і різними темпами (бо різні умови договорів) але погашають. У моїй області за минулий рік вимоги банків за валютними кредитами зменшились на 20%. Щось перепало коллекторам, щось перекредитовано гривнею а щось і банально погашено.
-
Vial
-
-
- Подякував: 150 раз.
- Подякували: 111 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:50
V2 написав:Квесторе, середньострокова перспектива - це 3-5 років?
Три- чотири роки.
Максимальний горизонт стратегічного гадання на кавовій гущі у наших диких і прекрасних степах... 
-
квестор
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 394 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:54
Vial написав:Це не правда. Погашають валютні кредити. Звісно не всі і різними темпами (бо різні умови договорів) але погашають. У моїй області за минулий рік вимоги банків за валютними кредитами зменшились на 20%. Щось перепало коллекторам, щось перекредитовано гривнею а щось і банально погашено.
Я думаю Ярёменку виднее...хотя может быть и нам из погреба в бинокль......По любому не я это говорил,а зампреда НБУ.
-
kuser
-
-
-
-
-
-
Додано: Вів 01 лют, 2011 16:56
kuser написав:Я думаю Ярёменку виднее...хотя может быть и нам из погреба в бинокль......По любому не я это говорил,а зампреда НБУ.
Екс..і давно...і дуже ображений .. 
-
квестор
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 394 раз.
-
-
Профіль
-
-