Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 1920212223 ... 2633>
Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 15:14

квестор написав:Базовими курсовими хфакторами є:

ключові дефіцити :

-бюджету
- поточного рахунку платіжного балансу

Безпечні їх рівні закінчуються на цифрі 4% ВВП...після 6% -однозначно з гривні -ГЕТЬ ...

Усі інші "соотношєнія" -це вже наслідки та неприкладна гімнастика ума.

Хорошо. А если курс рубля составит, допустим 50 RUB / USD, то...
В 98-м даже наличка в обращении (4 млрд. грн.) не обеспечивалась резервами НБУ (800 млн. $).
Или обеспечивалась, но по курсу 5 UAH / USD.
Аlександр

Заблокований
Подякував: 124 раз.
Подякували: 276 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 15:24

Квесторе, середньострокова перспектива - це 3-5 років?
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 15:44

Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной

Яременко отметил, что в существующих экономических условиях при существующих зарплатах выхода из сложившейся ситуации нет. «Стреляться и всё», - резюмировал он, добавив: «Такой рост курса валюты в долларизированной экономике приводит к развалу системы».

Без вмешательства государства ситуация с валютными кредитами чревата массовым банкротством заемщиков.

http://video.i.ua/user/2600705/29724/233594/
kuser

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:06

kuser написав:Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной

Яременко отметил, что в существующих экономических условиях при существующих зарплатах выхода из сложившейся ситуации нет. «Стреляться и всё», - резюмировал он, добавив: «Такой рост курса валюты в долларизированной экономике приводит к развалу системы».

Без вмешательства государства ситуация с валютными кредитами чревата массовым банкротством заемщиков.

Давайте спробуємо помрікувати над гучними словами. Яким чином держава може виправити ситуацію ?

Дозволить не повертати борги зовсім ? В такому разі вкладники банків не отримають своїх грошей.

Накаже конвертувати валютні кредити у гривневі по курсу 5:1 ? В такому разі власники валютних депозитів лишаться половини своіх коштів (десь так, теоретично).

Дозволить пролонгувати кредити на невизначений термін ? Це буде означати майже пожиттєву кабалу кредито-отримувачів перед банками.

Таким чином, немає рішення проблеми, прийнятного для усіх. Хтось втратить суттєво. Або втратять усі. І екс-зам не може цього не розуміти. Але недомовляє.
bolex

Подякував: 1902 раз.
Подякували: 1509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:13

квестор
Базовими курсовими хфакторами є:
ключові дефіцити :
-бюджету
- поточного рахунку платіжного балансу
Безпечні їх рівні закінчуються на цифрі 4% ВВП...після 6% -однозначно з гривні -ГЕТЬ ...

Враховуючи практику фальшування статистичних звітів державними інституціями, неможливо орієнтуватися на ці "ключові дефіцити".

Справжній їх рівень невідомий, мабуть, самим фальсифікаторам. Бо кожна окрема ланка ланцюга "підмальовує" свою цихверку.
bolex

Подякував: 1902 раз.
Подякували: 1509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:27

Болекс
Я выхода тоже не вижу Но ведь выход всё равно найти нужно будет......В этом году кстати ожидается пик невозвратов. И больно будет я думаю всем.....это же хирургия.... :cry:

Люблю математику
Возьмём любой банк...о жвания промелькнул....банк "Диамант"..читаем.....кредитный портфель 1,6 млд гривен.....берём общепринятую цифру невозвратных кредитов 30%-40%...чтоб в меня табуретками не кидали - 20%(только официально 12% :roll: ). Считаем....1,6 млд*20%=320 млн гривен - ОЙ бабоньки!!Так цеж мои депозиты!!!! Да ничего говорят товарисч.....уже выруливаем из кризиса...всё ОК. Проверим.....а сколько же заработал(финрез) этот флагман отечественного банкостроения...смотрим ....8 млн гривен. Считаем 320/8=40 лет!!!
Итог.
При сохранении такой рентабельности не пройдёт и 40 лет,как банк вернёт только то,что украдено уже сегодня. А пока на его месте я бы взял бы депозитов хоть под 20%....а можеть кто придёть депозит вернуть....ну не сидеть же мне с пустой кассой...то бишь обьявлять о банкротстве....или опять я ошибся????
Востаннє редагувалось kuser в Вів 01 лют, 2011 17:01, всього редагувалось 3 разів.
kuser

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:48

kuser написав:Граждане, взявшие валютные кредиты, пока погасили только проценты, к телу кредита еще не приступали. Экс-замглавы НБУ Сергей Яременко во время видеоконференции на focus.ua назвал такую ситуацию с погашением кредитов физлицами кошмарной

Це не правда. Погашають валютні кредити. Звісно не всі і різними темпами (бо різні умови договорів) але погашають. У моїй області за минулий рік вимоги банків за валютними кредитами зменшились на 20%. Щось перепало коллекторам, щось перекредитовано гривнею а щось і банально погашено.
Vial

Подякував: 150 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:50

V2 написав:Квесторе, середньострокова перспектива - це 3-5 років?

Три- чотири роки.
Максимальний горизонт стратегічного гадання на кавовій гущі у наших диких і прекрасних степах... :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:54

Vial написав:Це не правда. Погашають валютні кредити. Звісно не всі і різними темпами (бо різні умови договорів) але погашають. У моїй області за минулий рік вимоги банків за валютними кредитами зменшились на 20%. Щось перепало коллекторам, щось перекредитовано гривнею а щось і банально погашено.

Я думаю Ярёменку виднее...хотя может быть и нам из погреба в бинокль......По любому не я это говорил,а зампреда НБУ.
kuser

Повідомлення Додано: Вів 01 лют, 2011 16:56

kuser написав:Я думаю Ярёменку виднее...хотя может быть и нам из погреба в бинокль......По любому не я это говорил,а зампреда НБУ.

Екс..і давно...і дуже ображений .. :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

#<1 ... 1920212223 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей