Байки про банки і не тільки.... (2011 2012 2013)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 4546474849 ... 2633>
Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 11:27

квестор написав:бо маю підозри , що через Вашу емоційність буду змушений позбавити себе задоволення спілкування з Вами...і взагалі, складається у мене враження , що Ви постійно і наполегливо шукаєте чорну кішку у темній кімнаті котру .....
я не відвідую... :wink:

В свою чергу в мене складаєтсья враження, що Ви останнім часом цілком довіряєте лише госкомтстату та уряду. Можливо через те, що Вам здається, що їх політика забезпечить стабільний ріст у Вашому новому бізнесі. Хочу лише нагадати, що продуктова інфляція не завжди приносить прибуток виробнику.

Щодо МАТЕМАТИЧНИХ питань .... чому Ви жодним словом не згадуєте про державний борг у ІНОЗЕМНІЙ валюті під великі відсотки, який активно нарощується поки внутрішні валютні кредити заборонені ? Чи скажете Ви так само гучно і принципово "я за ЗАБОРОНУ державних кредитів у іноземній валюті" ?

Чи знову відповісте що державний борг - це не борг, бо його можна не повертати ?
bolex

Подякував: 1902 раз.
Подякували: 1509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 11:30

darina28 написав:
V_Igor написав:
квестор написав:p.s. ... используй то, что под рукой, и не ищи себе другой ;) (с) мистер Фикс

Не мистер Фикс, а Филиас Фог...

да, конечно, Вы правы. Если говорить об оригинале, то это Фог. Но я имел в виду один из многочисленных анекдотов, которые появились благодаря оригиналу ;)
V_Igor

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 11:31

marimar_40 написав: Ни один экономист вам сейчас не скажет, когда будет следующая девальвация, и успеете ли вы рассчитаться за кажущийся таким дешевым долларовый кредит. Точно можно сказать, что девальвация будет. Если в стране хоть раз было снижение валюты больше чем на 20%, оно повторится.

А квестор каже що валютних стрибків найближчим часом він не передбачає. Це з одного боку. А з іншого - він проти валютних кредитів бо валюта може стрибнути. І цілком ігнорує МАТЕМАТИЧНІ висновки, які вказують, що у довгостроковій перспективі обслуговування валютного кредита обійдеться дешевше ніж гривневого.
bolex

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 11:49

marimar_40 написав:Валютный кризис (девальвация) никогда не приходит один. Обычно он сопровождается снижением ВВП и вы теряете свой доход, банковским кризисом и вы теряете ваши накопления. К тому же, благодаря глобализации кризисы обычно распространяются, как минимум, на несколько стран и даже если ваш доход не связан с Украиной, вы тоже имеете большой шанс его потерять.
Уменьшение стоимости валютного кредита по сравнению с гривневым на несколько процентов – это ловушка. Девальвация будет в несколько раз сильнее этой разницы, и даже если вы сохраните свой долларовый доход в период следующего кризиса, вы в несколько раз переплатите за пользование этим кредитом.
Ни один экономист вам сейчас не скажет, когда будет следующая девальвация, и успеете ли вы рассчитаться за кажущийся таким дешевым долларовый кредит. Точно можно сказать, что девальвация будет. Если в стране хоть раз было снижение валюты больше чем на 20%, оно повторится.

Риски есть всегда и во всем. Но! Никто и никому не мешает их прогнозировать и учитывать, соответственно выстраивая стратегию своих действий. И хотя, я вообще не являюсь сторонником кредитов как таковых (вернее мне не нравится быть заемщиком, а вот кредитором уже интереснее :wink: ), но тем не менее, при определенных условиях кредит нужен и может быть вполне оправданным. А касательно валюты кредита - не мудрствуя лукаво, любой может взять калькулятор и убедится, что, например, долларовый кредит под 10% гораздо выгоднее гривневого под 17-18%. И никакая девальвация этого паритета не изменит, если ваша учетная валюта доллар, а не гривна. И даже скажу больше... я например, только выигрываю от девальвации :) Кризис это замечательная пора, когда происходит переоценка почти всего. И зачастую, многое можно приобрести за гораздо меньшую стоимость, чем на пике рынка. 8)
V_Igor

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 11:59

wolt450 написав:pr meneger Добавлено: 10.02.11 14:55 Ответить | Ответить с цитатой | Жалоба
В связи со сложившейся ситуацией на денежно-кредитном рынке Украины, нашим банком принято решение о понижении процентной ставки по действующим депозитам.
Согласно с условиями депозитного договора банк имеет право предложить вкладчику понижение процентной ставки по действующему депозитному договору в течении всего срока действия вклада. Вкладчик вправе согласиться со снижением ставки или отказаться. В случае отказа, депозит возвращается вкладчику досрочно без потери процентов.
Что касается неявки клиента в банк после получения письма, то согласно договора ставка будет снижена со дня вручения письма.

«У випадку неотримання Банком письмової відповіді щодо відмови/погодження Вкладника із запропонованими змінами процентної ставки впродовж 20 календарних днів з дати особистого вручення Вкладнику повідомлення/здачі такого повідомлення до установи зв’язку, Договір вважається зміненим на запропонованих Банком умовах (мовчазна згода Вкладника) з дати особистого вручення Вкладнику повідомлення/здачі такого повідомлення до установи зв‘язку.
Сторони домовились, що зміна відсоткової ставки по Вкладу в такому випадку не є зміною ставки Банком в односторонньому порядку, на що Вкладник заздалегідь надає свою згоду.»
...ще ніхто в діючих договорах ставку не міняв, є першопроходці.

Чи можна джерело інформації?
V2
4

Подякував: 299 раз.
Подякували: 1370 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 12:08

квестор написав:Але від однієї цитати не можу втриматись...

"На сьогодні розмір курсових різниць, сформованих за валютною заборгованістю внаслідок девальвації гривні у 2008 році , складає за приблизними оцінками майже 180 млрд. грн . або майже 18% ВВП країни."

І я не можу звично для себе прокоментувати..."ну і нехай", бо цей прямий тягар мільйонів людей важкий для УСІХ ( прямо і опосередковано).

Чесно кажучи, я дуже здивований. Здивований що Ви на повному серйозі цитуєте висловлювання, які скоріше ПОЛІТИЧНІ промови, ніж МАТЕМАТИЧНІ викладки.

Ви ж не можете не розуміти, що девальвація не вистрибує як Пилип з конопель, а накопичується довгими роками високої інфляції, дисбалансу зовнішньої торгівлі та ін. об"єктивними чинниками. А якщо вона виглядає як "раптова", то тільки тому, що до цього часу штучно стримується.
bolex

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 12:34

V2 написав:
wolt450 написав:pr meneger Добавлено: 10.02.11 14:55 Ответить | Ответить с цитатой | Жалоба
В связи со сложившейся ситуацией на денежно-кредитном рынке Украины, нашим банком принято решение о понижении процентной ставки по действующим депозитам.
Согласно с условиями депозитного договора банк имеет право предложить вкладчику понижение процентной ставки по действующему депозитному договору в течении всего срока действия вклада. Вкладчик вправе согласиться со снижением ставки или отказаться. В случае отказа, депозит возвращается вкладчику досрочно без потери процентов.
Что касается неявки клиента в банк после получения письма, то согласно договора ставка будет снижена со дня вручения письма.

«У випадку неотримання Банком письмової відповіді щодо відмови/погодження Вкладника із запропонованими змінами процентної ставки впродовж 20 календарних днів з дати особистого вручення Вкладнику повідомлення/здачі такого повідомлення до установи зв’язку, Договір вважається зміненим на запропонованих Банком умовах (мовчазна згода Вкладника) з дати особистого вручення Вкладнику повідомлення/здачі такого повідомлення до установи зв‘язку.
Сторони домовились, що зміна відсоткової ставки по Вкладу в такому випадку не є зміною ставки Банком в односторонньому порядку, на що Вкладник заздалегідь надає свою згоду.»
...ще ніхто в діючих договорах ставку не міняв, є першопроходці.

Чи можна джерело інформації?

Ветка Киевской Руси
Classif

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 12:43

Кредитный портфель физлиц в гривне может увеличиться на 15%

Кредитный портфель физических лиц в гривне в текущем году, по мнению Николая Ивченко, руководителя информационно-аналитического центра FOREX CLUB в Украине, может увеличиться на 15%. Однако, даже такой рост не вернет данный показатель на докризисный уровень.

Объем кредитов населения в национальной валюте в январе 2011 года снизился на 0,6% до 62,92 млрд. грн. Но, несмотря на это, постепенный тренд на восстановление кредитования физлиц в гривне продолжается. Это связано с восстановлением авто и потребительского кредитования. Количество коммерческих банков, выдающих автокредиты, постепенно растет, также увеличивается срок потребительских кредитов, что привлекает новых заемщиков.

Объем кредитов населения в иностранной валюте в прошлом месяце сократился на 0,67% до 17,745 млрд. долларов. Перспективы возобновления этого сектора кредитования в текущем году остаются под сомнением. Ипотека и автокредиты в долларах и евро на длительный период очень рискованны, так как стоимость данных валют в Украине на протяжении 5-10 лет может существенно измениться. Это является одним из сдерживающих факторов возобновления кредитования физлиц в иностранной валюте. Интересными для заемщиков могут стать кредиты в российских рублях. Курс российской валюты по отношению к гривне в среднесрочном плане более стабилен, чем доллара и евро.

Доля кредитов в инвалюте в 2010 году сократилась на 3,82% до 69,12%. По итогам текущего года данный показатель, вероятно, снизится до 64,5%.

"Общий объем кредитования населения по итогам 2011 года может остаться на уровне прошлого года – 205,539 млрд. грн. или в лучшем случае вырасти на 1-3% на фоне вероятного продолжения сокращения кредитного портфеля в иностранной валюте и умеренного роста кредитования в гривне", - отметил эксперт.

http://ubr.ua/finances/banking-sector/k ... a-15-77527
Плюшкин

Подякував: 36 раз.
Подякували: 183 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 13:07

bolex написав:
квестор написав:бо маю підозри , що через Вашу емоційність буду змушений позбавити себе задоволення спілкування з Вами...і взагалі, складається у мене враження , що Ви постійно і наполегливо шукаєте чорну кішку у темній кімнаті котру .....
я не відвідую... :wink:

В свою чергу в мене складаєтсья враження, що Ви останнім часом цілком довіряєте лише госкомтстату та уряду. Можливо через те, що Вам здається, що їх політика забезпечить стабільний ріст у Вашому новому бізнесі. Хочу лише нагадати, що продуктова інфляція не завжди приносить прибуток виробнику.

Щодо МАТЕМАТИЧНИХ питань .... чому Ви жодним словом не згадуєте про державний борг у ІНОЗЕМНІЙ валюті під великі відсотки, який активно нарощується поки внутрішні валютні кредити заборонені ? Чи скажете Ви так само гучно і принципово "я за ЗАБОРОНУ державних кредитів у іноземній валюті" ?

Чи знову відповісте що державний борг - це не борг, бо його можна не повертати ?

Навпаки, намагаюсь абстрагуватись від власних бізнесових проблєм котрі останнім часом дещо ускладнились ..і я користуюсь загальноприйнятими джерелами інформації, бо немаю достойної альтернативи а використовувати чиїсь екзальтовані домисли,емоційні припущення чи навіть спокійні але аматорські і статистично некоректні розрахунки мені не дозволяють два дипломи червоного кольору....тому, звиняйте... :wink:

Я розумію об"єктивну НЕОБХІДНІСТЬ зростання державного боргу на ДАНОМу етапі економічного циклу.І однією з причин цієї необхідності якраз і є ....необмежене попереднє валютне кредитування .
Хоча проблєматика бюджетного дефіцити ( котра є першопричиною державного боргу)в економічній теорії є дуже дискусійною, я схиляюсь до висновку ... що він таки ПОТРІБЕН..але КОНТРОЛЬОВАНИЙ..хоча все залежить від ПОРИ РОКУ і вміння управляти ..своїми ризиками.

До речі, підтверджую, що країна може РЕФІНАНСУВАТИ свої борги набагато простіше ніж пересічний боржник, бо має кращу валютну ліквідність та системну платіжоспроможність.

Стосовно, математики...нагадую цифру- 180 млрд грн.( 18% ВВП) прямих збитків..ліньки рахувати різницю в обслузі..Ви вже якось самі...і порівняйте, ОК ? Але і це не головне...головне зруйнований споживчий ринок... тривалий параліч банківського кредитування...і однією з причин сього стану..є якраз і є "валютні диспропорції" безталанних позичальників..звісно ця причина не одна ..але вона вагома...вагома вона , панове... :wink:

ПС. Нашій дискусії дещо шкодить Ваша схильність до узагальнень..дозволю собі нагадати мою улюблену приказку " Три волосини на голові-це мало, а у мисці борщу-забагато" ..а ще є час в якому все міняється...і весна котра як співає Срипка "..ПРИЙДЕ !" :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 11 лют, 2011 14:02

bolex написав:
квестор написав:Але від однієї цитати не можу втриматись...

"На сьогодні розмір курсових різниць, сформованих за валютною заборгованістю внаслідок девальвації гривні у 2008 році , складає за приблизними оцінками майже 180 млрд. грн . або майже 18% ВВП країни."

І я не можу звично для себе прокоментувати..."ну і нехай", бо цей прямий тягар мільйонів людей важкий для УСІХ ( прямо і опосередковано).

Чесно кажучи, я дуже здивований. Здивований що Ви на повному серйозі цитуєте висловлювання, які скоріше ПОЛІТИЧНІ промови, ніж МАТЕМАТИЧНІ викладки.

Ви ж не можете не розуміти, що девальвація не вистрибує як Пилип з конопель, а накопичується довгими роками високої інфляції, дисбалансу зовнішньої торгівлі та ін. об"єктивними чинниками. А якщо вона виглядає як "раптова", то тільки тому, що до цього часу штучно стримується.

Поширений міф.

Не існує ніякої "штучної підримки" номінального курсу гривні,за минулий рік зведений платіжний баланс +5 мрд. дол., ЗВР-зросли.Себто, я не бачу поточних причин для девальвації, стосовно фундаменту,
втомився повторюватись, доки ключові дефіцити ( поточного рахунку,
та бюджету)перебувають у безпечних межах-4%, причин для хвилювань-
нема.
Хоча...звісно , проблєма- Є. І називається вона- слабка зовнішня ліквідність країни,бо ЗВР перекривають ледь третину ВАЛОВОГО
ЗОВНІШНЬОГО БОРГУ( нагадую, що 25% сього боргу сформували банки котрі поспішали роздавати валютні кредити), а сам борг короткий і дорогий.
Ось, в чому проблєма.І зовнішні донори ,її( проблєму) чудово розуміють і допомагають вирішувати( з користю для себе, коханих).

Але проблєматика складна і суперечлива, і першопричина валютних проблєм
країни звісно лежить в економічних її диспропорціях та недолугому державному управлінні , в цілому, і грошово-кредитною системою зокрема. І сталося це- не сьогодні і вирішиться це -не завтра. Але у мене від усього цього..голова болить,звиняйте...

Слідкуйте за поточним рахунком платіжного балансу( за бюджетом та емісійною активністю нбу МВФ наглядає)...і буде Вам спокій... :wink:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

#<1 ... 4546474849 ... 2633>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор