Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? - 2015

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 864865866867868 ... 4145>
Повідомлення Додано: Вів 31 бер, 2015 23:59

  Прохожий написав:Свидетели секты ПА500 приуныли, похоже пересчитывают кэшфлоу, корректируют стратегию и сроки...

проверяем надежность замков на ячейках
йцукен
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6855
З нами з: 23.08.13
Подякував: 219 раз.
Подякували: 390 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 06:48

  Faceless написав:
  antey1969 написав:700 долл минимум выходит на 31 марта

Короче победил ответ 3. (там надо считать диапазон до 750, просто ошиблись когда выкладывали, а отредактировать нет возможности)

Согласен с мнением арбитра. Тем более - моя ставка...
  Faceless написав:
  antey1969 написав:Минимальная цена однокомнатной(не гостинки) или двухи в Киеве на 1 июня
В принципе можно, чтобы не зацикливаться на новострое.
Нужно уточнить также - что либо вторичка либо сданный новострой
И указать по какому курсу смотреть (опять УД, или НБУ, или наличка), или вообще в грн.
Новый опрос будет опять на квартал.
Жду предложений.
Однуха, вторичка, (не гостинка). Диапазон в гривне.
Карбид
 
Повідомлень: 495
З нами з: 05.02.14
Подякував: 27 раз.
Подякували: 36 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 08:43

  йцукен написав:
  Прохожий написав:Свидетели секты ПА500 приуныли, похоже пересчитывают кэшфлоу, корректируют стратегию и сроки...

проверяем надежность замков на ячейках


когда выносят ячейку, замки остаются целыми :mrgreen: закопай лучше под березой
trololo
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6008
З нами з: 16.10.14
Подякував: 2656 раз.
Подякували: 1405 раз.
 
Профіль
1
1
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 09:23

Оскільки не все зможу повернути до теми про подальше ймовірне здешевіння кржн, то дещо повирізаю. Зокрема й такі непорозуміння:
  Faceless написав:
  Bobua написав:Ви любите сприймати чужі слова бажаним для себе чином.

Звідки такий висновок?

бо пригадую, що масу похідного набору я наводив як приклад для тривалого й більш-менш зручного життя влітку серед Природи, а не як бажану норму міського життя (і якби я мав антиграв, то таки зізнаюсь: брав би в похід суттєво більше ;)). Та й істину зд. заведено шукати посередині (7кг .......???....... сотні кг)

  Bobua написав:То скільки ж на Вашу думку потрібно кв.м. (чи куб.м) для зберігання міського набору речей і якою має бути його маса? Особливо для людей які не мають авто (і не хочуть мати) й у випадку розповзання Мордору зможуть забрати лише ручну поклажу...

В принципі житло - це не тільки, і навіть не в першу чергу склад "мотлоху", як ви описуєте. Площа визначається не тільки об"ємом речей у власності а й уявленнями про комфортне проживання, складом сім"ї, характером занять/роботи.
Жити все життя з розрахунку на розповзання Мордору - досить сумнівна життєва позиція.

Щодо Мордору, то й дійсно – нема про що говорити, бо все суто суб'єктивно. Хоча, як мені здається, люди на схід від Збруча якось аж надто часто недооцінювали ризики... :(


Щодо площі житла теж згоден. Дійсно: кожен має право вибирати бажану площу. Вибирати ванну (пів куба дорогої води) або душову кабінку. Вибирати окрему кухню (де час від часу щось згоряє на плиті) або кухонний куточок у кімнаті. З великим і темним коридором або без коридору. І т.д.

Колись давно-давно був серіал "Германова Голова". Зд. там я бачив крихітну квартиру "все-вкупі". Та мабуть в кожному фільмі про Нью-Йорк можна таке побачити якщо придивитись. Бо і там, як і у нас, люди скаржаться на дороге життя (читав на амер.новин.сайті+форумі http://www.msn.com, що для Нью-Й і Лос-А 100k$ на рік – то замало: стаття була типу „в яких містах можна заробити 100к$”; але найцікавішими були відгуки американців... зокрема математично обгрунтовані, напр.: „так, у Лос-А чи Нью-Й легко заробляти 100k$(на рік), але 33к піде на податки, 17к на (якусь) 201?статтю(страхування?), решта=4200$/міс, але житло коштує 1800/міс, а ще ком.послуги... зостанеться 1800, а як жити на такі копійки у великому місті?”. Чомусь мені ці цифри запам'ятались... ). Тому, вочевидь, вони й шукають способи економії. Але ж ми kroot-і. Ми так низько не опустимось, чи не так? ;) І героїчно платитимемо більшу частину заробітку за винайм великої квартири... То й на здоров'я.
І мені аж цікаво стало, що є нині на ринку 1к. Отже на оеліксі для Києва бачу щось дивне 50м2 після будівельників і без сантехніки за 2000/міс, а з 2600 починаються 24м2 (і зовсім мало пропозицій), потім різке зростання площі в 1.5 рази і багато цін по 3000грв і більше. Підозріло схоже на ринок продавця... І цікаво: чи й у цивілізованому світі беруть за винайм квартир суму починаючи від половини середньої зарпл. по місту?

Повертаючись ближче до теми, думаю можна стверджувати, що кржн спотворений, бо не розрахований на покупця/винаймача з доходами = середн.зарплаті, який хотів би щось заощаджувати і відтак хоче малу площу (хай навіть і посоромиться це визнати, бо ще з пісочниці привчений, що тре хизуватись власною kroot-тістю :)). Про це писав банкір і Ви могли читати його точку зору два мої повідомлення тому. Про це були новини типу: "держ. програма доступн.житла не працює, бо не будують(!) квартири достатньо малої площі, які підпадали би під ту програму". І т.д. І це трохи дивно, бо чомусь є пропозиції моторошних навіть за назвою койко-місць, є величенькі 1к квартири; але де ж проміжні варіанти? Щоб і не гуртожиток, і не кімната в чужих людей, і не кілька десятків м2 (30, 40), а менше і в цілісній квартирі? Я вже згадував кімнатку Брюса Віліса в фільмі "5-й елемент". От він же зміг так жити, хоч і зірка :). Втім, в фільмі є і дещо недостовірне (занадто великий коридор у ж.б.).
(трошки не в тему) А потім знову було цікаве: зручні малі спальні кабінки у зорельоті. Мабуть були й одномісні. Жаль, що наш транспорт гірший і перетворений в чергову подобу гуртожитка. І однаково важко як їхати сидячи 6 годин поспіль у всіляких столичних експресах так і слухати хропіння у спальних вагонах (і мені завжди було цікаво: який сенс у св-вагонах якщо ціна одного їх квитка ~ рівна всьому купе в купейному + нікому хропіти?) А можна ж було би зробити вагони-стільники. Припускаю, що в одному купе легко вмістити 9 комірок (3х3) без обмеження особистого простору пасажира. Японці навіть готелі такого типу роблять, а ми не можемо зробити дешеві й зручні поїзди. Зате можемо нити про збитковість пасажирських перевезень...

Можна звісно сказати, що людина, яка працює за саму середн. зарплату не заслуговує (чомусь) на житло (навіть на його винайм!?), але є вагома особливість: середня київська зарпл. вже давненько зд. = 5 мінімалок. А "в Україні рівень середньодушових доходів на члена сім’ї понад три прожиткових мінімуми у 2013 році мали 7,1% мешканців, два-три – 21,4%." Дивно, чи не так, що вищий клас (укр.класифікацію взяв зі статті в УкрТижні: "у пошуках середнього класу"), якого в країні така мала дрібка, виявляється аж настільки жебрацьким (щонайменше останніх років десять) на тлі цін кржн? І для нього навіть не будують малих квартир!
Хтось мабуть думає, що у нас замала (порівняно з цивілізованим світом) мінімалка, а відповідно і 5мін не досить щоби розраховувати на житло. Але й це помилка. Наша мінімалка до 2014 становила 60% мін. в США (за паритетом купівельної спроможності). І це ой-йой-йой як багато для країни, ВВП якої на душу населення аж в 7(!) разів менший аніж відповідна цифра США (теж за паритетом). А наші 5мін = 3мін.США. А то якраз середина нижнього середнього класу в тій економіці #1 (планети). Середній клас не вражає? Добре, тоді наші 5мін перераховуємо в € множимо на коеф.паритету 2.35 і опиняємось вище німецького середнього класу (58%населення Німеччини!). А ще додаймо все що нижче їхнього середн.класу (менше мін, 1-2 мін). І отже 2/3 німців бідніші за середнього киянина(!). Тим хто не хоче множити на коеф.паритету потрібно було платити повну ціну комунальних, транспортних, медичних і т.д. послуг. Тим хто схоче перерахувати у валюту минулорічні або нинішні 5мін – доведеться знайти дані для розрахунку нового, значно більшого коеф.паритету або розповісти де ще в світі крамниці продають хороше молоко по 0.40$. І до речі, саме нині (як ніколи досі) чітко видно що коеф.паритету більший за одиницю зменшує можливість людей заощаджувати. Бідолашні китайці... І вже пів-року як ми ще бідолашніші за них. Особливо якщо більшість підприємств належить "іноземним" власникам, то ми таки кошенята... :(
Але вже в 2013 Захід перестав, на щастя, давати нам кредити для оплати такого сюрр.життя. Жаль що так пізно. 3млрд$ дала Московія, але зрозумівши що отримає за них лише передбачені письмовою угодою % і не отримає повної влади над Україною – розпсихувалась і послала колекторів достроково.
І це все, сподіваюсь, призведе до вирівнювання економіки. Якщо таки створять ринок, то деякі ціни зростуть до ринкових, деякі впадуть (і жалюгідне дрібне скупчення м2 вже будь-коли не коштуваатиме 100к$ ;))А рухатись така система буде значно рівномірніше.

Сюрреал. Ситуацію на кржн до 2014 можна зрозуміти й так: країна отримувала $ вливання і у Києві чомусь було вкрай багато осіб з прибутками значно вищими за ті 5мін (і мова не про підприємців, бо я наводив статтю з журналу про їх економність; і поки не доведено протилежне, то вважатиму що не вони тиснуть на ринок житла; та й що ж то за підприємець, який однією рукою вийматиме зі справи обігові кошти, а іншою братиме дорогі кредити в банках?). Але деякі особи потребують квартири площею сотні кв.м., бо у їхньому середовищі це зд. таки необхідна статусна потреба (див.цитату в попередніх повідомленнях). І зрозуміло ж, що таких квартир буде в 3-4... рази менше. І саме для них забудовники правдами й неправдами здобувають зем.ділянки. І мабуть просто не зостається можливості будувати житло для тих 5мін, чиє уявлення про потреби все ще не спотворене рекламою і агресивним нав'язуванням чужого способу життя, оскільки вирубування навколишніх лісів зробить місто зовсім непридатним для життя. Крім того, 5мін заробляли гроші і не мають звички їх розтринькувати не торгуючись, відтак найімовірніше вони мало цікаві забудовникам і продавцям.
Можливі причини появи підозріло великої кількості осіб >>5мін.зарпл. саме в Києві я теж вже наводив. А саме: мало чи не єдине містоутворююче "підприємство" — держбюджет країни. І той бюджет був роздутий іноземними кредитами. І діяв на них непереборно магнетично. Суспільство (ми) створило їм умови (+див. нижче про поділ праці), вони й цвіли, а мо й досі десь цвітуть (від слова "цвіль"), як і обіцяв пан Дарвін :)
Отже, можна припустити, що більшу частину кржн формували й формують ці особи. І зрозумівши їхнє мислення вдасться передбачити майбутне кржн. Що їм треба? Що треба особі, яка ~щодня перегризає комусь (людині або великій групі) горло (образно) аби отримати черговий оберемок купюр? І яка, тікаючи від розлюченого наповпу і маючи навіть кілька днів на збори й багато вантажівок, золото не забиратиме, бо воно занадто важке (важче за $, не кажучи вже про € або шв.франки).


Щодо підстав подальшого падіння цін кржн: якщо децетралізація в країні відбудеться, якщо центр.бюджет ще більше схудне, то відчуваю, що кржн чекають суттєві зміни. Ні, мабуть, в столиці зостануться ВР, АП, КМУ і ще якісь абревіатури... Але їм також буде важче красти. Бо в Уряді є люди (старовинна українка, прибалт, грузин...), які навряд чи працюють за призначені їм 5мін. зарплат. Принаймні я дуже сподіваюсь, що керівники великої 40-млн країни не є спеціалістами того рівня, на якому є прийнятною важка праця за 222$/міс. Бо мені здається, що у здоровому й тверезому суспільстві вищі посадові особи мають отримувати дуже великі офіційні зарплати + значні офіційні бонуси (напр., якийсь відсоток від зростання держ. економічного, екологічного... багатства), щоби на ті посади прагнули потрапити чесні й висококваліфіковані спеціалісти. Тому ймовірніше, що згадані т.з. "варяги" виступають представниками МВФ та ін. кредиторів країни. І вони простежать, щоби транші не йшли й надалі на відгодівлю всіляких жлобів. Або іншими словами – горлогризтво і збирання врожаю купюр в Україні стане важчим і небезпечнішим. На прикладі Коломойського довели, що буде з особами, які отримавши від держави безвідсотковий кредит ліквідним (в обох значеннях :)) товаром, захочуть ще й гроші за той кредит отримати! І він же ж навіть сам на своєму каналі підтвердив, що брав гроші "за зберігання нафти"... І хоч я не зустрічав новин з інфо про необхідність повернути державі гроші і доплатити за місяці використання того кредиту, припускаю що інші бюджетоїди (але без його заслуг перед державою) скористались нагодою "зрозуміти все".
І можливо що нові умови життя заохотять горлогризів виїздити з Києва. Хтось до зростаючих місцевих бюджетів. Хтось у пошуках незахищеного горла... Хтось світ за очі. Хтось з пентхауза головою вниз пробиває дорогу в заброньоване тепліше місце. Хтось під лід. А слідом за ними й обслуга потягнеться (цікаво, де зараз масажист азірава?)

Тим, хто купував житло в столиці за свої чесні гроші, зостається лише сподіватись, що зайве житло не надто обвалить ціну. Хоча, почитайте книгу Чейза: "без грошей ви мертві". Бо я й досі не розумію, чому старий актор купує дорогущу антикварну вазу, а трохи згодом продає її за третину ціни. І чому він так метушиться якщо на ті гроші можна було добре жити мабуть до смерті (врахуйте якою була тоді купівельна здатність доларів). Тобто, невідомо чи здатні будуть наші колишні горлогризи відмовитись від звичного марнотратного рівня життя. І чи не почнуть швидко продавати зайве житло ("легко прийшло – легко пішло") задля швидкого вирішення тимчасових, як їм може здається, проблем.


.




Трохи не в тему, але й про доступність житла (також і в нових умовах життя):
  Bobua написав:Як закономірний наслідок -- малі зарплати працюючим і задороге житло були скупчень місць праці (зокрема й у столиці), бо за таких умов з трудовим ресурсом панькатись роботодавці не будуть (завжди є заміна, і конкуренція маси працівників навіть не за кращі умови й оплату, а просто за місце! Тобто -- нездорова конкуренція).

Тут у вас якась логічна помилка. Зменшення навантаження на працівника, наприклад, через зменшення тривалості робочого тижня, викличе ще більше зменшення зарплат. І не лише житло, а взагалі все стане для пересічного ще більш недоступним.
А чим тут конкуренція нездорова - я не бачу. Звичайна собі конкуренція.

Зарплата дійсно має попервах знизитись (бо пропорційна роб.часу). Але житло розумно буде винаймати лише в робочий період року. Решту часу, як мені здається, людина мала би жити десь у рідніших місцях. Бо умови в суч. містах складно якось сумістити з родовою пам'яттю і фізичною будовою людини. Тому необхідне хоч інколи щось природніше. Думаю, що якщо наші предки сотні тисяч років жили в певних умовах, а ми все зламали й вирішили жити й відпочивати в докорінно іншому середовищі + їсти чужинську їжу, то це нам здоров'я не додасть. І от у мене лікарняні припинились саме тоді, коли я почав брати відпустку по макс. (хоч би 30 роб днів на рік замість 20) і ходити по рідних краях (=активн. відпочинок). Витрати в подорожах теж суттєво менші за міські.

Щодо конкуренції, то коротко опишу. Уявіть, що всі люди які схотіли працювати – працюють. Ви приходите на роботу зранку, а там з'явились зять, кум, брат, сват... начальника. В суч.умовах конкуренція вже програна. В умовах повної добровільної зайнятості в країні Ви легко переходите на іншу роботу (місце завжди можна створити забравши кілька роб.хвилин у всіх працюючих). Там начальник є розумною людиною. Всі отримуть плату відповідну здібностям і/або продуктивності (залежно він спеціалізації компанії). Всі задоволені. Такі компанії перемагають, розростаються, захоплють ринки. Самі йдуть в місця проживання працівників, замість змушувати їх з'їздитись до центрів. У світі потроху перероджуються/вимирають бариги, жлоби й горлогризи. Оплата праці працівників поступово зростає, бо жадібні керівники й олігархи теж поступово виходять з ринку. Одночасно людей привчають берегти Землю і споживати менше. Дотацій нема, соц. допомога мінімальна і призначена лише зовсім непрацездатним. Про пенсію див.нижче. От десь таким має бути "прекрасний новий світ" (навіть не знаю чому письменник Олдос Гакслі в однойменній книзі все попсував; і у "злочинній цивілізації" Роберта Шеклі лише наприкінці побіжно згаданий хороший варіант, обидві книги є українською).

І не в тему: належною пенсією я називав таку, яка відповідна до пенсійних внесків людини. Вже є комп.бази даних. Років через 30 там будуть дані про всіх пенсіонерів. Дивимось хто скільки віддав в ПФ за життя. Вираховуємо його відсоток серед наявних пенсіонерів. І видаємо належний йому % з доступного на той час пенс.фонду. Якщо пенсіонери вперто займатимуть житло біля місць праці, то не забувати нагадувати їм, що це теж впливає на зменшення наявного пенс.фонду...
Мені здається, що так буде чесніше, аніж обнулити людині виплати лише за те, що вона вносила їх недовго. От уявіть: пенсіонера, чиї внески за рік були більші за сотню інших – позбавити пенсії взагалі! Чи ж варто після такого дивуватись завзятим спробам багатіїв вийти з-під оподаткування...

  Bobua написав:Докладніше в темі: "що таке працьовитість і навіщо вона нині".

Це де?

На іншому форумі. Тому посилання додавати не ризикну. Але будь-який пошуковик заведе до неї навіть за першими трьома словами назви.





  Bobua написав:І, власне кажучи, якби у нас були рівномірний поділ праці по країні і як наслідок справедливіші ціни на винайм житла (відповідні до рівня зарплат) і наймані працівники могли би легко його здобувати (як то є у цивілізованому світі), то навіть неповний робочий рік бездоганно узгоджуватиметься з ринком житла (якщо він не надто роздутий новобудовами) бо в середньому кількість людино-днів не зміниться

Те, що за більш рівномірного "розподілу праці", був би більш рівномірний і розподіл населення, і відповідно цін на нерухомість по містах - вірно. І саме ця нерівномірність зумовлює, в першу чергу, високий рівень цін на нерухомість у Києві. Але повірте, децентралізація влади - це ще найменший з факторів, який до цього приводить.
Щодо цін на винайм житла - то вони якраз і визначаються рівнем місцевих доходів, і власне це дуже конкурентний ринок, проблеми з орендою як такої немає.
Щодо "навіть неповний робочий рік бездоганно узгоджуватиметься з ринком житла" ви дуже помиляєтеся, та й до кількості людино-днів це відношення не має. Особливо "якщо він не надто роздутий новобудовами" - якщо він не роздутий новобудовами, то буде ще більш недоступним.

Я мав на увазі, що новобудови можуть виявитись зайвими якщо ринок житла був неприродньо роздутий.
Щодо нестачі наразі малометражних цілісних квартир вже писав трохи вище. Відповідно є нестача дешевих пропозицій винайму.
А щодо неповного роб.року, то його узгодження з винаймом житла відбудеться за умови, що супер-тривалі відпустки працюючих розподіляться рівномірно впродовж року. Хоча якщо всі схочуть саме літні канікули, то таки дійсно буде халепка, але якось та вирішувана ;)


  Bobua написав:Я припускав, що децентралізація в Україні + дистанційна праця + справедливіший розподіл звичайної праці = колись та призведуть до детройтського або подібного йому сценарію.

Поясніть, що таке Детройтський сценарій. Я під ним розумію повний занепад міста, надзвичаний рівень злочинності, відтік населення і дефолт муніципалітету. Якщо до цього має привести децентралізація та справедливий розподіл - я краще буду за централізацію та несправедливий розподіл.

Щось таке і я читав. Можливо порядок буде інший. Напр.: децентралізація держ.бюджету (=зникненню містоутворючого підприємства); відтік любителів бюджету з міста; зайве житло; зайві торг.розваж.центри і т.д. Але якщо все відбуватиметься повільно, то наслідки будуть м'якші:
  Bobua написав:Щоби будинки були використані до кінця. Аж до передаварійного стану :-) Замість вмирати пустими й надихати владу на залучення імігрантів з одночасним обмеженням їх громадянських прав.

Звучить якось сумно. Заради чого жити в будинках у передаварійному стані?

А Ви вередливий :)
Бо я думаю, що передаварійний стан є значно кращим за аварійний. А зд. є люди, які змушені жити й у останньому.


  Bobua написав:А частину будинків можливо варто буде й ремонтувати, бо ж не всі вони є мерзенно-моторошними прямокутними паралепіпедами...

Або зносити й будувати нові.

Якщо будинок красивий, якщо зроблений з якісного матеріалу (у Львові ходять легенди про австрійську цеглу , яка й через сто років краща за сучасну...), то чи ж не краще реставрувати?






  Bobua написав:Хіба зможе планета жити мирно, якщо значна частина її населення буде відлучена від сучасного життя?

Скоріш за все вони одне одного винищать. І все почнеться спочатку.

Гм. Ви пишете як іншопланетна істота, яка має нерухомість за межами Землі й легко може виїхати ;)
Роберт Шеклі. Прогулянка.
... Час ленчу. Папазіан увійшов у забігайлівку на Бродвеї біля Двадцять восьмої вулиці й звернувся до буфетника:
— Я хотів би спробувати ваші знамениті «гарячі песики».
— Знамениті? — здивувався буфетник. — Скоріше б настав такий день!
— Вже настав, — заперечив Папазіан. — Ваші «гарячі песики» мають гарну репутацію по всій галактиці. Я знаю декого, хто подолав тисячі світлових років задля цих булочок із сосисками.
— Нісенітниця! — переконано сказав буфетник.
— Та невже? Можливо, вас зацікавить, що в даний момент половина ваших клієнтів — прибульці. Загримовані, звісно.
Кожен другий клієнт сполотнів.
— Ви що, іноземець? — запитав буфетник.
— Альдебаранець по материнській лінії, — пояснив Папазіан.
...

Але від імені землян :), яким хочеться жити в звичному середовищі, заявляюю про неприпустимість застосування ядерної зброї і легковажного ставлення до земних:
• клімату,
• хімічного складу повітря й води,
• спектрального складу сонячного, небесного й поверхневого випромінювання (останнє – для природніх ділянок Землі),
• й дружньої до людини біосфери.

Тому-то Вам байдуже якою є ціна..? (уявив картинку: законослухняні прибульці виробляють золото зі сміття й, обережно вливши його в нашу планетну економіку, покривають свої витрати на, так би мовити, фінансово недорозвиненій Землі... гм, і вони ж можуть робити таке вже не одну тисячу років... і як відреагують на НТП, який знецінить золото та інші хім.елементи?):
  Bobua написав:От Ви як хочете квартиру в Києві:
• заробити й купити втридорога?
• чи купити за справедливу ціну?
• чи отримати її як милостиню в якомусь гетто для жебраків?

Я не бачу відмінності між п.1 і 2. Ціна справедлива за визначенням, бо є продавець і є покупець, причому і тих і тих багато - це не монополія.

Про покупців кржн я писав вище (в минулі роки їх було багацько, особливо в ~2007, коли 1к коштувала 100k$!? і навіть в новинах вирішили показати нерухому красу, яку за такі гроші можна купити за кордоном).
А якщо основні покупці несправедливі, то й ціни відповідні ;)

Але все-таки опишу як я уявляю справедливу ціну на житло.
Є село або місто. Його громада хоче якихось змін (заміну старому житлу або нове житло й нових людей). І вона виділяє для цього зем.ділянку на відкритий аукціон. Забудовник купує і будує щось гармонійне з цим насел.пунктом, відповідно до наперед відомих умов (арх.ген.план і т.п.) Забудовник дотримується буд.норм не зі страху перед перевіряючими, а думаючи про майбутнє, бо закони повинні захищати споживачів житла увесь строк його дії (50, 100, 200 :) років?) і закони зможуть дістати недбалого забудовника або його нащадків будь-де в світі. От в США є зд. гарні закони. Такого зразка: "річка не має права перевищувати висоту дорожнього покриття мосту". Деяким недалеким (на жаль) постсовєтам то здається смішним, але вдумайтесь у витонченість закону. Він простий. А порушення закону можна "повісити" на будь-кого винного. Напр., гідрометеоцентр продавав забудовнику неправильну статистику за останнє століття, або забудовник ризикнув зекономити, або гребля порушила правила спуску води, або хтось дав дозвіл на вирубку завеликої площі лісу в горах вище за течією, і т.д.
І за таких умов будівництва ми отримаємо в якомусь середньостатистичному населеному пункті (=з середньою ціною землі і середньою рентабельністю у забудовника) справедливу середню ціну на житло.
А несправедливість починається одразу щойно порушені умови рівноправ'я, відкритості... Про нерівномірний (несправедливий) поділ праці ми вже говорили. Як наслідок, деяке житло впало в ціні до нуля (були новини про вимираючі села), а інше житло (в містах) злетіло в космос. Крім того, Київ (і його громада!) отримали несправедливі переваги фін.центру згідно старого закону про держбюджет. А решта міст – "бідні родичі" й випрошують милостиню. Відповідно територіальне співвідношення цін теж несправедливе. Землю в Києві продають за хабарі, внаслідок чого стає несправедливим співвідношення якості життя у місті до ціни на житло. А якби землю продавали відкрито, то міськбюджет мав би гроші не лише на впорядкування міста, а й на розвиток всієї агломерації (зокрема, й кращого транспорту).
Але найрозумнішим було би, мабуть, не йти традиційним ланцюжком типу урбанізація-субУрбанізація-КонтрУрбанізація (К.) Бо якщо розвинені країни зрештою переходять до К. і "більшість вчених схильна вважати К. новою фазою міського розвитку", то чому б не зекономити купу грошей і не вилучити зайві проміжні ланки? Тобто подальшого зростання Києва (і цін на його нерухомість) я не очікую ще й з цієї причини.
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2077
З нами з: 24.08.10
Подякував: 111 раз.
Подякували: 135 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 10:26

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

Писатели, какие еще можете назвать комплексы в Киеве и самом ближайшем пригороде(до 5 км от столицы), которые бы представляли собой не отдельно стоящий дом или 2-3 дома, а именно комплексы, н-р, аналогичные чайке, кришталевим джерелам, липинке
премиум-сегмент, типа новопечерских липок или воздвиженки, не интересует
Roman_S
 
Повідомлень: 611
З нами з: 13.11.12
Подякував: 2 раз.
Подякували: 219 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 10:31

Roman_S Лико-град, Комфорт-Таун, Соцгородок
Galas
 
Повідомлень: 484
З нами з: 18.07.14
Подякував: 633 раз.
Подякували: 124 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 10:34

Roman_S
Жк Парковый, Аметист, Сонячна Брама,
pamir7
Аватар користувача
 
Повідомлень: 289
З нами з: 27.03.15
Подякував: 10 раз.
Подякували: 22 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 10:58

Bobua

дерзите Faceless'у ? :mrgreen:
(помня недавнюю его простыню) :)
baraka
 
Повідомлень: 5418
З нами з: 09.10.12
Подякував: 886 раз.
Подякували: 862 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 11:39

  Roman_S написав:Писатели, какие еще можете назвать комплексы в Киеве и самом ближайшем пригороде(до 5 км от столицы), которые бы представляли собой не отдельно стоящий дом или 2-3 дома, а именно комплексы, н-р, аналогичные чайке, кришталевим джерелам, липинке
премиум-сегмент, типа новопечерских липок или воздвиженки, не интересует


http://www.zagorodna.com + гуглмапс уже не торт? )


  baraka написав:Bobua

дерзите Faceless'у ? :mrgreen:
(помня недавнюю его простыню) :)

"битва титанов-2" coming soon
запасаемся попкорном и колой!
torba
 
Повідомлень: 278
З нами з: 24.10.14
Подякував: 102 раз.
Подякували: 47 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 01 кві, 2015 12:04

вот такие перспективы роста цен на жилье

Немецкий бизнес разочаровался в Украине, и сворачивает свою деятельность. Большинство из 600 компаний, работающих стране, сейчас проводит аудит и определяет целесообразность дальнейшего функционирования — изучая варианты выхода из бизнеса с минимальными потерями, рассказал директор Восточного комитета немецкой экономики, председатель Немецко-украинского форума Райнер Линднер, пишут "Вести".

"В 2014 году экспорт немецких компаний в Украину сократился на 35%, это очень много, критически много. Мы инвестировали в эту страну почти $8 млрд за период независимости, и в последние годы этот процесс стагнирует, — объяснил он. — Вы слишком заняты войнами между правительством и президентом, олигархами и правительством, олигархами друг с другом. Это не просто никому вокруг вас не нужно, но уже даже не интересно".
alexandrslob
 
Повідомлень: 1867
З нами з: 10.06.09
Подякував: 17 раз.
Подякували: 85 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 864865866867868 ... 4145>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
47692 951398
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 січ, 2018 00:40
airmax78
62848 1342003
Переглянути останнє повідомлення
Нед 01 січ, 2017 00:58
flyman
29154 2127541
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 гру, 2014 09:40
w_bufett
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама