Влада зробила помилку, повіривши Яценюку

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Повідомлення Додано: П'ят 21 лют, 2014 13:42

Влада зробила помилку, повіривши Яценюку

Дуже наївно було сподіватися, що якісь переговори і домовленості про перемир'я з ультра бойовиками можуть призвести до реального перемир'я чи миру, - стверджує директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.
«Ми бачили, що коли «Беркут» у вівторок провів стрімку контратаку, відбивши основні будівлі, біля «Майдану» явно не було сил для оборони. Бойовики втекли взагалі без опору, залишивши всі свої об'єкти. І ми бачили вже вчора, що лідери опозиції запанікували. Адже, чия ідея перемир'я була? Це була ідея Яценюка, який з трибуни Майдану кричав, - ми закликаємо до перемир'я до ранку», - свідчить експерт.
На думку Корнілова, перемир'я було потрібно радикалам лише для того, щоб дочекатися поповнення і обіцяного Луценко вогнепальної зброї.
«Як тільки це перемир'я було досягнуто, «Беркут» був зупинений. Причому, буквально в той момент, коли він міг спокійно входити на «Майдан» і зачищати цю територію. У цей час Яценюк і компанія відразу почали скликати підкріплення. Тобто, «Майдан» потребував підкріплення з Заходу України. І для цього їм потрібно було виторгувати час. Не більше того. Відповідно, коли це підкріплення приспів і бойовики посилили свої позиції, як тільки вночі підвезли зброю, а вчора сам Луценко обіцяв озброїти бойовиків, після цього «Майдан» був готовий до нової атаки», - констатував Корнілов.
Експерт не змінив своєї точки зору щодо того, що переговорами з екстремістами кровопролиття вирішити не вдасться.
«Правий сектор» і раніше заявляв про те, що, незважаючи на будь-яке перемир'я, ми будемо стріляти, як і стріляли. Так, що в цьому сенсі сподіватися на перемир'я з ультра бойовиками, радикалами, не має ніякого сенсу», - говорить експерт.
Він повторив своє бачення варіантів подальшого розвитку ситуації.
«Є тільки два шляхи - або повна перемога «Майдану» та подальші репресії проти прихильників нинішньої влади і регіонів південного сходу України, або - повна перемога Януковича і його команди. Проблему не вирішити черговими амністіями і безкарністю бойовиків, які нападають на офіси, вбивають людей, б'ють і вбивають правоохоронців. От якщо і надалі влада буде продовжувати грати в подібні компроміси, це призведе до ще більшої крові. В цьому я не сумніваюся ні хвилини», - резюмував директор Центру євразійських досліджень.
Святослав Туровский
 
 
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
4 3701
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 30 тра, 2014 16:46
krotss
0 3293
Переглянути останнє повідомлення
Пон 07 кві, 2014 16:39
vov4ick
0 3161
Переглянути останнє повідомлення
Пон 07 кві, 2014 15:38
Ярослава Гутко
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама