ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 640641642643644 ... 1738>
Повідомлення Додано: Вів 23 тра, 2017 10:17

  Vitl написав:orest

Привет.Что там за проблемы в трамвае случились?Народ там обсуждает...
По курсу пока вероятность повтора прошлого года очень высока, и не нужно быть чаем, чтобы предполагать , что низ ещё в июне наступит.Пока не видно факторов, кот могут это изменить.Тут так сказать не нужно искать чёрную кошку в тёмной комнате, т е причины для роста бакса.Пока экспорт заливает МБ и никуда от этого не деться.Разворот наступит только при условии падения экспортной выручки и увеличения покупки валюты.А это как водится произойдёт с началом валютной осени.
ПС курс 26,2 на момент я всё равно считаю достаточно высоким, однако не 25.Проблема в ином, в том, что наш народ грубо обокрали.Просто сравниваем цены и тарифы с прошлым годом и ...плюёмся :mrgreen:

Привіт, та нічого не сталося. Вирішив черговий раз підняти проблему адекватності частини дописувачів, справжньої мети писанини іншої частини дописувачів, якості постів та специфіки і вибірковості модерації в "Контексті". Всі, кого стосувався мій допис промовчали, а от Чай вирішив вступити в дискусію. Трошки подискутували. Чай спрогнозував на цей тиждень похід на 26,2Х, я сказав, що нижче 26,3 не буде на готівці, а якщо буде нижче минулого мінімуму 26,25 на продаж - перестану взагалі там писати. Впали вчора нижче. От і все. Писати там більше не буду, зрештою, вже раз мав такий твердий намір))))) Це моя біда, часто не можу промовчати, не раз залазив в боротьбу з системою, бачачи відвертий обман і несправедливість до звичайних людей, на яких зараз все тримається, які поставили на царствування теперішніх, які зупинили евенко-бурятів, а в замін жменька корупціонерів приписує всі досягнення собі. І вижимає з тих, кому б подякувати мали, останні соки.
Чому думав, що вже не впадемо далі: на МБ притік валюти мав би зменшитися після сплати квартальних податків (через зменшення продажу необовязкової частини), бюджетну грн з цього тижня мали б відпустити і з гривневим ресурсом мало б стати краще, на готівці вже зявилася цьогорічна перша "продукція" с/г, виторг за яку конвертується.
Але падаємо далі, гривні на ринку не зявилося, я це завжди відчуваю по розрахунках клієнтів за продукцію, з кінця квітня і до 19 травня з оплатами було дуже туго, та виглядає, що і з цього тижня ще не попускає. В любому випадку, з червня експорт впаде.
Ну і бюджетну грн мусять випустити, реальних грошей в дороги тільки влиють 10 млрд, а, швидше всього, ще й додрукують під цю справу ще 20 (Тихон писав).
Ще підтримку безготівковому курсу додає євро (не раз писав про структуру валютних надходжень і витрат), яке, "неочікувано для ДС" підтримала Меркель. Я ж описував, кому треба і не треба дороге євро в єврозоні і жодних алогізмів в поведінці канцлерині я не бачу. Вона зараз почуває себе значно краще, ніж пару місяців тому чи навіть перед другим туром французьких виборів. От і осміліла. Маємо ріст євро на 2-4% що може забезпечити зміцнення грн на 1-2% (не весь експорт у нас в євро), а це рівні 25,8-26,05. Не впевнений, що наші експортери допустять таку просадку, крім того, експортні надходження від пікової реалізації початку року закінчуються, уже немає достатньо резерву, щоб так просадити курс. Тай євровому святу не довго тривати, пару повідомлень тому, писав чому і скільки.
На чому падає готівка - це для мене таємниця (хоча, монополія може зробити на ринку все, що захоче). Опалення уже немає, невже ріст цін (інфляція) так впливає (ті темпи, що ми спостерігаємо, можуть дати в річних цифрах і 50-60%). Не розумію людей, які здають по таких курсах (хіба ситуація з ростом зп зовсім не така, як звітують з КМ та й даних по заборгованості по зп давно не було).
З не економічних чинників зараз основні сюрпризи можуть бути від ВР-КМ (росте напруга довкола законодавчого оформлення пенсійної, земельної і тд "реформ", на Банковій уже подумують замутити чергову "конституційну реформу", адже безвіз, вк і одноглазники не дали очікуваного відволікаючого ефекту); від протистояння НАБУ і ГП; зі Львова (сміття, Садовий, Вакарчук). Сміття уже давно не впливає так, як хотіла АП, а цього, здається не помічають в Києві (чи не знають, як владнати ситуацію і вийти сухими з того лайна, яке розвели).
Зараз справи складаються так, що не дуже буде час щось кнопати. Мабуть на якийсь час пропаду. Якщо буде щось цікаве чи важливе - коротко опишу.
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Вів 23 тра, 2017 10:58

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

  orest написав:Якщо буде щось цікаве чи важливе - коротко опишу


Можеш починати просто зараз, друже:
1) Земельку таки випустять, ІМХО, навіть влітку.
2) Гроші під це "зацікавлені і допущені" мають заводити чималі і конвертувати воліють не по найнижчому курсу, тому заводять заздалегідь. Продаватимуть землю за найгарнішу валюту світу, а не за портрети померлих іноземців. :)
3) Дійсно робитимуть інфовброси для загону курсу вгору.

Витл
И солнечные панельки, и тепловые насосы, и просто ремонты привязаны к курсу. Если покупать за зелень, то можно и сейчас.
Если за найгарнишу, лучше ловить разрывы между ростом курса и ростом гривневой цены.
Очкарик
 
Повідомлень: 2831
З нами з: 06.03.14
Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 23 тра, 2017 11:14

  Vitl написав:
  Скупердяй написав:Депо були майже 100% харантія, а все інше це просто авантюризм ... де або пан або пропав :mrgreen:


Ну ты никогда не блистал шириной предпринимательства.Можно, например, заняться платными доносами на коррупционеров.Или вообще шантажом высокопоставленных лиц.Это требует некоторых вложений на транспорт и техническую оснастку, но отбивается очень быстро.Да и стране легче дышится.Только вот не знаю, как налог с денег полученных шантажом заплатить, кто подскажет :D

Ну з таким успіхом можна і торгувати своїм тілом на окружній, чим не авантюризм :mrgreen: Потрібні реальні справи, на не бітки та МММ :mrgreen:
Скупердяй
Аватар користувача
 
Повідомлень: 10148
З нами з: 30.11.14
Подякував: 3 раз.
Подякували: 718 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 23 тра, 2017 11:55

  Очкарик написав:
  orest написав:Якщо буде щось цікаве чи важливе - коротко опишу


Можеш починати просто зараз, друже:
1) Земельку таки випустять, ІМХО, навіть влітку.
2) Гроші під це "зацікавлені і допущені" мають заводити чималі і конвертувати воліють не по найнижчому курсу, тому заводять заздалегідь. Продаватимуть землю за найгарнішу валюту світу, а не за портрети померлих іноземців. :)
3) Дійсно робитимуть інфовброси для загону курсу вгору.

З землею все дуже складно. Це єдиний реальний ресурс, який зараз дуже цікавить іноземців (не раз писав), тому вони за неї будуть дуже боротися, уже на першому етапі. Наші ж хочуть на першому етапі все відгризти собі, хтось для подальшого власного агробізнесу, більшість - щоб продати іноземцям вже значно дорожче. Умова - земля з наступного року - це наші так хочуть, не встигають швидше все підготувати. Сюди вписується і черепаша хода "реформи" децентралізації (створюють по кілька теробєднань, щоб акуратненько в управлінські органи пропхати своїх людей, адже саме ці кероргани нових децентралізованих об'єднань будуть вирішувати питання землі і місцевих бюджетів - з потоків і контролю бюджету ніхто не злізе, навіть по новому). Тому, земля буде з наступного року, під неї зараз ніхто нічого не заводить, бо і коло "зацікавлених і допущених" ще не визначилося. Зараз можуть заводити по описаній тобою схемі гроші під "велику приватизацію", адже більшість об'єктів іноземців не цікавить, в ОПЗ Фірташ вчепився бультерєрською щелепою. Але тут великих грошей не буде, швидше всього, всякі енерго і спирти підуть по старій схемі - за копійки (навіть ОПЗ минулого року хотіли за дарма прокрутити).
Для "загону" курсу зараз фундаменту вистачає і чим нижче вони його зараз продавлюють, тим складніше буде потім. А "потім" має дуже високі шанси ще цього місяця прийти.
П.С. При побудовах прогнозів на дальші періоди прошу не забувати про складну ситуацію з майбутніми врожаями через погану погоду. В ягодах-фруктах втрати 50% і експорту, мабуть, не передбачається (про це писав), по зернових офіційної інфи немає, але і там втрати будуть, навіть до 30%. А с/г у нас по експорту на першому місці, ну і ціни на сировину тренду не міняють.
П.П.С. Південний, А-Банк чи Форвард? твоГНБУ б уже за роботу братися :wink:
При тих темпах інфляції, які ми спостерігаємо з початку року, грн депозити в нашій БС - це якесь самовбивче безглуздя. Це навіть не СВН :mrgreen:
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Вів 23 тра, 2017 19:13

  Очкарик написав:Витл
И солнечные панельки, и тепловые насосы, и просто ремонты привязаны к курсу. Если покупать за зелень, то можно и сейчас.
Если за найгарнишу, лучше ловить разрывы между ростом курса и ростом гривневой цены.


Не всё так просто.Купить - это самое простое.Ну и сейчас доллары на стол или в кассу никто не ложит, поэтому очень согласен с тобой о ловле разрывов, экономия хорошая может получиться.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Сер 24 тра, 2017 10:31

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

Усім привіт. Чітко виліз ще один нюанс. Зараз багато обговорюють новину про падіння промислового виробництва. Ну от хоча б тут є інфа https://finclub.net/news/promyshlennoe- ... -na-5.html
Практично всі сходяться на тому, що це наслідки блокади лугандону. Реально, справа в іншому: маємо результат активної тінізації економіки, про що писав багато. В останнє детально торкався цієї проблеми в березневому дописі.

- Збільшення тіньової частки економіки, ситуація на Одеській митниці, розрахунок валютою. По збільшенню тіні писав багато, поки що це також забезпечує надлишок пропозиції на МБ, зменшення надходжень від цього ефекту там (на МБ) з’явиться вже в червні, а особливо відчутно буде в листопаді 17-лютому 18. Вже певний час Одеська митниця працює по старих схемах (як до Марушевської і Міхо), а ця митниця – це не менше 50% товарообороту. Це дає можливість тіньовій економіці працювати на повну потужність і це зумовило сміливе збільшення підприємств в тіні. Не просто так на днях Гройсман перевіряв можливості цього джерела схематозу і корупції http://gordonua.com/ukr/news/politics/g ... 78654.html Адже Насірова вже нема і за Одеську митницю активно воюють. Розрахунок готівковою валютою в тіньовій економіці, що активно проявляється після націоналізації привіту, зменшило навантаження на готівковий курс.
viewtopic.php?p=4015348#p4015348

Цей факт, швидше всього, і є головною причиною теперішньої просадки на готівковому ринку. Валюта за контрабанду уже повноцінно зациркулювала, розрахунки з гривні перейшли у валюту. На зараз система б мала врівноважитися і на МБ на днях зявиться негативний ефект перетоку валюти, а на готівковому і чорному таки зявиться попит з доріг і тд. Ну і євро почало коректуватися (Трамп досягнув відчутних успіхів з Китаєм та в СА).

Щось з Меркель пішло не так. Відсутня ура звітність про результати, Фірташ і компанія дуже осміліли (тут може і ексгубернатор з друзями по нещастю підключитися, цілі у нього інші, але другий фронт може бути ефективним), на фронті загострення, відчуття що щось готується. :roll:
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Сер 24 тра, 2017 10:44

Про конфискат.А был ли мальчик ?

1)а ось і оскардження :

7 кіпрських компаній - власників облігацій внутрішньої державної позики оскаржили рішення суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів Януковича і його оточення.
Про це "Українським Новинам" повідомив їхній адвокат Дмитро Щербина.
"Протягом 12-17 травня були подані апеляційні скарги в Апеляційний суд Донецької області із клопотаннями про відновлення строків апеляційного оскарження", - повідомив адвокат.
Він зазначив, що суд не надав захисту можливості ознайомитися з матеріалами справи.
Також захист стверджує, що не був сповіщений і не брав участі у судовому процесі в справі колишнього директора компанії "Газ Україна - 2020" Аркадія Кашкіна, у вироку якого була прописана спецконфіскація 1,5 млрд доларів третіх осіб.
Нагадаємо, 28 квітня стало відомо, що суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.
Як повідомлялося, президент Порошенко заявляє, що скарги на рішення суду про конфіскацію в державний бюджет 1,5 млрд доларів, арештованих на рахунках Януковича і його оточення, відсутні.


2)Дело исчезло.Прямо как у Жиглова с Шараповым .Ну что же,бывает :cry:

у відповіді Державної судової адміністрації України на запит нардепа БПП Сергія Лещенка.
"Станом на 12 травня 2017 року за інформацією, отриманою від адміністратора ЄДРСР (далі – Реєстр) – Державного підприємства "Інформаційні судові системи", вирок Краматорського міськсуду Донецької області від 28 квітня 2017 року по судовій справі №234/135/17-к до Реєстру не надходив", - сказано у документі.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/05/23/7144801/

3)За процессуальную диверсию ,если таковая была,заплатят все

«Тож це викликає підозру, що у справі щось нечисто. Адже на підставі вироку у кримінальному проваджені мають конфісковуватись кошти 68 компаній, а ці фінансові активи складають півтора мільярда доларів», – наголосив Банчук.

Такий вирок мав би чітко пов‘язати особу, про яку йдеться, із цими активами. Зараз складається враження, що відбулась певна «процесуальна диверсія».

«Раніше так рейдерством займалися. Адже вирок узагалі не стосується цієї ситуації, а на його підстав приймають рішення про арешт та конфіскацію майна», – вважає експерт.

Якщо у цій справі справді було допущене порушення, це може позначитися на усіх громадянах України, які сплачують податки.

«Компанії-власники цих активів із часом можуть подати цивільні позови. І тоді нам доведеться відшкодовувати не лише цю суму, а й відсотки, штрафи і все інше. У результаті за півтора мільярда ми можемо віддати п‘ять», – висловив своє припущення Банчук. Читайте більше тут:
http://zik.ua/news/2017/05/24/yakshcho_ ... ut_1101933

П.С. сегодня началась первая часть операции из серии "спасти рядового Н." :mrgreen:
https://tsn.ua/politika/nasirov-spriyav-zatrimannyu-eks-podatkivciv-yanukovicha-matios-934425.html
Как-то все удивительным образом совпало с отчетом прокугога в ВР :Луцик говорил - "бывших"(все только бывшие) задерживали.
Востаннє редагувалось Тихон в Сер 24 тра, 2017 16:35, всього редагувалось 4 разів.
Тихон
 
Повідомлень: 2809
З нами з: 19.02.14
Подякував: 131 раз.
Подякували: 898 раз.
 
Профіль
3
3
Повідомлення Додано: Сер 24 тра, 2017 11:27

  orest написав:Усім привіт. Чітко виліз ще один нюанс. Зараз багато обговорюють новину про падіння промислового виробництва. Ну от хоча б тут є інфа https://finclub.net/news/promyshlennoe- ... -na-5.html
Практично всі сходяться на тому, що це наслідки блокади лугандону. Реально, справа в іншому: маємо результат активної тінізації економіки, про що писав багато. В останнє детально торкався цієї проблеми в березневому дописі.



Производство падает,а споживання эл.энергии (за март +102 % к марту 2016),газа (+ 100,2%),дизеля (+108%) растет.И куда же оно все интересно уходит ,Владимир Борисович ? :mrgreen: А как быть с тем,что "поднятием минималки нанесен сильнейший удар пор тени" ?

- статистика за март по споживанню энергоресурсов http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245207456&cat_id=35081


- статистика по углю http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/doccatalog/document?id=245210982

Так по антрациту на ТЕС на 24.05.17 :
- в наличии 423
-граничний допустимий залишок вугілля для функц. ТЕС 470
-по графику-плану має бути 505
Є деякі залишки антрациту на ТЕЦ ,але вони малі.
По газовому вугіллю є 1800 при гранич. допуст. залишку 1010.
С антрацитом уже сейчас надо что-то решать.

П.С. для Витла ,почитать https://aftershock.news/?q=node/524448
П.С.а це більше для Ореста,почитати https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1679137965729308&id=100008993618796
Тихон
 
Повідомлень: 2809
З нами з: 19.02.14
Подякував: 131 раз.
Подякували: 898 раз.
 
Профіль
3
3
Повідомлення Додано: Сер 24 тра, 2017 19:14

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

Свершился репрофайлинг ОВГЗ на 10млрл $


Кабинет министров одобрил выпуск облигаций внутреннего государственного займа (ОВГЗ) на сумму до 229 млрд грн с погашением в 2025-2047 годах для обмена ранее выпущенных ОВГЗ с погашением с июня 2017 года по ноябрь 2030 года, которые находятся в портфеле Национального банка.
Соответствующее решение принято на заседании правительства в среду 24 мая.
Процентная ставка по новым облигациям определена на уровне инфляции за последние 12 месяцев плюс 1,5 процентных пункта (п.п.).
В случае дефляции доход будет выплачен по ставке 1,5% годовых.
Таким образом, решено провести репрофайлинг ОВГЗ из портфеля Нацбанка на 221,6 млрд грн со средневзвешенной ставкой 12,85% годовых, а также сумму начисленного и неуплаченного на дату осуществления сделки купонного дохода по ним 7 млрд грн.
Corpocrator
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1173
З нами з: 06.01.15
Подякував: 247 раз.
Подякували: 542 раз.
 
Профіль
2
4
Повідомлення Додано: Сер 24 тра, 2017 20:46

Тихон

Спасибо.Расширить свой кругозор никогда не повредит.
1 - посмотри там комменты, т е ещё не факт. что всё так и есть
2 - по поводу моего предложения на вопрос Очкарика, то это уже реальный бизнес, которым занялись люди.Пока что он держится на том, что госво выкупает зелёную элэнергию по высокому тарифу, т о станция окупается за неск лет.Если со временем не будет изменений, то дальше прибыль.И тарифы выкупа расписаны на неск лет вперёд.Т е всё уже работает.Я в раздумьях, т к лентяй не хуже КХ, хочу всё и сразу и побольше и ни фига не делать :D
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
  #<1 ... 640641642643644 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
5 28716
Переглянути останнє повідомлення
Суб 17 лип, 2021 19:23
Alex2007
2 12500
Переглянути останнє повідомлення
Сер 10 лют, 2016 14:15
anna_krav
7 15072
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 лют, 2016 10:45
Anna_Kravchenko
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама