В Україні можуть почати вирубати ліси

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Повідомлення Додано: Сер 23 бер, 2016 00:25

В Україні можуть почати вирубати ліси

Зображення

«Реформи» української промисловості, що призвели до суттєвого зниження рівня ВВП за останні два роки, зараз можуть торкнутися українських лісів.

Розробка нових стандартів лісокористування може призвести до нещадної комерційної вирубки і так невеликих об’ємів українських лісів. Створена робоча група яка буде займатися розробкою сертифікації лісокористування. Це значить, що тепер некомерційні організації на кшталт WWF будуть вирішувати не тільки питання щодо того які саме компанії отримають сертифікат на вирубку деревини. Але ще й де, коли і скільки лісовини ці підприємства будуть вирубати.

15 грудня 2015 року відбулося перше засідання робочої групи яка займатиметься розробкою національних стандартів лісокористування для України та буде оцінювати ризики вирубки контрольованої деревини. Засідання робочої групи відбувалося під проводом громадянина України директора державного представництва Лісової наглядової Ради (Forest Stewardship Council, FSC) Кравця П.В. та громадянина Сполучених Штатів Америки Браяна Мілаковскі, який до середини 2015 року мешкав у Росії, де займався керуванням лісовою програмою у рамках НКО WWF на регіональному рівні. Засідання відбулося за активною участю представників Держлісагентства, керівництва лісової промисловості України.
На засіданні сторони зайнялися спільною розробкою національного сертифікату, що дозволить некомерційним природоохоронним фондам пильно слідкувати та контролювати вирубку лісів на территорії України.

Подібні зміни в лісокористуванні, та активні дії некомерційних організацій, які начебто займаються захистом екології, насправді можуть призвести до того, що контроль держави над деревообробною промисловістю може повністю перейти під контроль НКО подібних WWF, які в свою чергу будуть вирішувати які саме компанії отримають новий сертифікат. І хоча на перший погляд може здатися, що всі деревообробні підприємства матимуть рівні умови, але на практиці все може бути інакше. Адже «лісоохоронні» некомерційні організації будуть вирішувати де саме буде вирубатися ліс, в яких об’ємах. Такі дії можуть призвести до того, що бездумна експлуатація українських лісових угідь може досить швидко залишити Україну без взагалі.
vygorskiy
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1
З нами з: 23.03.16
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 24 бер, 2016 10:36

По-моему, их уже заканчивают вырубывать - скоро не останется, а у вас только начинают...
hxbbgaf
 
Повідомлень: 22497
З нами з: 24.08.09
Подякував: 1674 раз.
Подякували: 2363 раз.
 
Профіль
1
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
7 15020
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 лют, 2016 09:45
Anna_Kravchenko
3 4639
Переглянути останнє повідомлення
Пон 10 лис, 2014 13:11
baranovskiy85
3 4314
Переглянути останнє повідомлення
Пон 26 тра, 2014 19:00
Lina_Olwi
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама