ОБГРУНТУВАННЯ ОПЕРАЦІЙ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Повідомлення Додано: Пон 24 кві, 2017 14:34

ОБГРУНТУВАННЯ ОПЕРАЦІЙ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ

Постановка проблеми: В Україні фондовий ринок знаходиться в незадовільному стані, що обумовлено як економічними так і політичними факторами. При цьому, враховуючи підірвану довіру суб’єктів господарювання до фінансових інструментів та недостатній розвиток інфраструктури фондового ринку для залучення інвестиційного капіталу. Дослідження даної проблематики являється актуальною.
Оцінка стану ринку капіталу та визначення проблем регулювання фондового ринку України, а також виявлення шляхів їх вирішення.
Ліквідність - це здатність фондового ринку поглинати певну кількість цінних паперів при передбаченій зміні їх ціни, що ґрунтується зміною обороту капіталу на ринку і залученням нових учасників (населення, підприємців, вкладників, представників малого бізнесу). Операції з цінними паперами є однією з найбільш важливих характеристик ринку, що мають здатність забезпечувати зміни в їх попиті і пропозиції. Але в цьому напрямі Україна відстала від Європейських країн на цілих 18 років. Окремий приклад, у м. Варшава (Польща) знаходиться одна з найбільших фондових бірж Центральної та Східної Європи на ринку якої IPO провели вже 13 українських акціонерних товариств з загальною капіталізацією близько 2 млрд. євро

Ринок цінних паперів на Україні протягом 8 років свого існування має низький інвестиційний інтерес.
Це пояснюється тим, що влада в Україні зацікавлена в тому, щоб фондовий ринок в країні був неперспективним, тому-що це дозволяє проводити приватизацію підприємств і заводів за низькою ціною. Органи державної влади та місцевого самоврядування, тотально проводять приватизацію держпакетів через біржі, які функціонують у напівзакритому вигляді, з метою зменшення кількості акціонерів та бажанням отримувати «відкати» від біржової комісії.
Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку(НКЦПР) повинна створювати умови для залучення професійних учасників ринку, але перепони існують – як на законодавчому рівні, так і в існуючій системі шляхом встановлення додаткових правил і процедур документації.
Фондовий ринок є одним з основних механізмів побудови ринкового середовища в нашій країні. Тому через відсутній обіг капіталу на ринку, а також низьку ліквідність українські підприємства проводять лістинг на іноземних біржових майданчиках. В період з 2009 р. по 2016 р. Індекс UX (середнє зважене по капіталізації) виріс на 70% у порівнянні з періодом 2009-2011 рр. коли динаміка індексу показала ріст на 501%. За останні 5 років UX втратив 430%.
Для поліпшення ситуації на ринку цінних паперів в Україні, потрібно:
- підвищити прозорість та справедливість приватизаційних процесів;
- сприяти підвищенню ролі публічних компаній в ринковій економіці;
- стимулювати внутрішнього інвестора;
- здійснювати поліпшувальні заходи щодо залучення іноземного капіталу;
- підвищувати ліквідність майна суб’єктів економічної діяльності, та сприяти залученню професійних учасників ринку;
- скасувати окремі плат і додаткові вимоги на інвестиційні операції;
- прискорити запуск строкових ф’ючерсів.
Висновок: Отже, ефективне і обґрунтоване поліпшення стану фондового ринку в Україні призводитиме не лише до наповнення інвестиційними ресурсами, але й також пришвидшить обіг грошових коштів і цінних паперів.

Горбаневич В.Л.
vetal11gl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9
З нами з: 24.04.17
Подякував: 1 раз.
Подякували: 1 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 24 кві, 2017 18:09

  vetal11gl написав:Висновок: Отже, ефективне і обґрунтоване поліпшення стану фондового ринку в Україні призводитиме не лише до наповнення інвестиційними ресурсами, але й також пришвидшить обіг грошових коштів і цінних паперів.


Отличный вывод: за все хорошее против всего плохого...
lrs7719
Аватар користувача
 
Повідомлень: 2155
З нами з: 13.07.16
Подякував: 382 раз.
Подякували: 520 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 24 кві, 2017 19:00

lrs7719
Ага, разрешаю))
St/2
Аватар користувача
 
Повідомлень: 11210
З нами з: 02.09.08
Подякував: 675 раз.
Подякували: 1696 раз.
 
Профіль
1
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
0 3500
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 07 гру, 2012 21:08
mandelbrot
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама