Bitcoin може "поглинути" всю світову електроенергію

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 04:52

  Bobua написав:А я уже, честно говоря, готов поверить, что мы наблюдаем своего рода квантовый переход от одной финансовой системы к другой. Ну уж слишком живучей и устойчивой к разного рода испытаниям, пока остается эта система.


Эта система создана еще для того чтобы сами хомячки всеми руками и ногами проголосовали за блокчейн в банках. Вот только это придете к тому, что полная статистика по перечислениям денег будет видна финансистам и правительствам. Так что правительство будет о тебе знать все, вплоть до того как часто и у кого ты покупаешь зубные щетки. Если бы это произошло без биткоина, то такой финансовый ТОТАЛЬНЫЙ контроль никто бы не дал внедрить.

PS
Все таки я верю в мировое теневое правительство цель которого вести стадо баранов, называемое человечеством, к светлому будущему, которое эти бараны не видят. То что человечество - это стадо баранов, которому нужен пастух, доказывает биткоин.
AlifeSoft
 
Повідомлень: 2238
З нами з: 30.10.08
Подякував: 210 раз.
Подякували: 311 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 09:33

первая ласточка, что дело того не стоит!
stokoz
 
Повідомлень: 2200
З нами з: 21.06.11
Подякував: 239 раз.
Подякували: 309 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 10:35

  AlifeSoft написав:
Майнери постійно встановлюють все більше і більше комп'ютерів, повідомляє Grist.


Биткоин положительно влияет на рост вычислительной мощности, который слегка остановился после того как многие геймеры перешли на консоли. Так что я положительно оцениваю феномен биркоина. Вот только как он выполнит свою функцию - разгон вычислительных технологий до уровня создания полноценного ИИ - его просто отключат (будут блокировать трафик или биржи).

Развитие вычислительных мощностей? Биткоином? Это асики - развитие вычислительнызх мощностей? Ни к чему более не применимая коробка, считающая хэши? Это развитие для будущего ИИ? Мда. Большей чуши сложно и придумать.

  AlifeSoft написав:Эта система создана еще для того чтобы сами хомячки всеми руками и ногами проголосовали за блокчейн в банках. Вот только это придете к тому, что полная статистика по перечислениям денег будет видна финансистам и правительствам. Так что правительство будет о тебе знать все, вплоть до того как часто и у кого ты покупаешь зубные щетки. Если бы это произошло без биткоина, то такой финансовый ТОТАЛЬНЫЙ контроль никто бы не дал внедрить.

А вот тут полностью согласен.
Imp
Аватар користувача
2

 
Повідомлень: 2353
З нами з: 03.08.10
Подякував: 232 раз.
Подякували: 1225 раз.
 
Профіль
1
2
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 10:48

  Imp написав:Развитие вычислительных мощностей? Биткоином? Это асики - развитие вычислительнызх мощностей? Ни к чему более не применимая коробка, считающая хэши? Это развитие для будущего ИИ? Мда. Большей чуши сложно и придумать.


ASIC все равно написаны на Verilog и являются вычислительным устройством в котором часть функций просто вырезана. Это как сильно ограниченная программа. Но за счет физического вырезания функций они потребляют меньше энергии и меньше стоит кристалл. Но даже в этом случае ASIC на более миниатюрной технологии будет потреблять меньше электроэнергии и меньше стоить (больше ядер на том же кристалле). Так что биткоин-ASIC-ки способствуют уменьшению нанометров лучше чем те же суперкомпьютеры. А далее на те же нанометры, на тех же фабриках в будущем можно и накатить ИИ-ядра на Verilog/VHDL. В цене чипов 95% стоимости - стоимость фабрики и технологий производства.

PS
У меня диплом по системотехнике, хотя работаю в компьютерном зрении.
AlifeSoft
 
Повідомлень: 2238
З нами з: 30.10.08
Подякував: 210 раз.
Подякували: 311 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 12:15

А что эту новость во второй раз запостили? -- типа с первого раза до всех "не дошло"?..
_hunter
 
Повідомлень: 7738
З нами з: 22.03.15
Подякував: 15 раз.
Подякували: 489 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 13:28

який ASIC зараз самий цікавий,
з точки зору ROI(повернення інвестицій) ціна-якість-гаратнія?
greenozon
 
Повідомлень: 16114
З нами з: 01.06.14
Подякував: 420 раз.
Подякували: 1590 раз.
 
Профіль
1
1
3
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2017 13:54

  AlifeSoft написав: Биткоин положительно влияет на рост вычислительной мощности, который слегка остановился после того как многие геймеры перешли на консоли. Так что я положительно оцениваю феномен биркоина. Вот только как он выполнит свою функцию - разгон вычислительных технологий до уровня создания полноценного ИИ - его просто отключат (будут блокировать трафик или биржи).

консоли вообще зло для индустрии игр. с ростом числа консолей кол-во глупых игр где не нужно включать мозг - зашкалило...
RomanTik
 
Повідомлень: 3386
З нами з: 06.01.16
Подякував: 10097 раз.
Подякували: 773 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 12 гру, 2017 12:41

  AlifeSoft написав:
  Bobua написав:А от я з нетерпінням чекаю, скільки коштуватиме хороший, високопродуктивний комп. (можна вживаний) після падіння піраміди крипт.


Там ASIC-модули, все что они могут при том наборе команд - майнить биткоины. Хотя даже ASIC-модули развивают миниатюризацию и малое энергопотребление вычислительной техники.



А хіба люди не затарювались (також) і відеокартами, процесорами...?
Щойно бульбашка лусне – стане ж вигідніше не гріти приміщення, а таки продати зайве залізо?


Втім, асіки теж згодяться у майбутній енергосистемі – як "розумні" (і вже з "пелюшок" інтегровані в інтернет) опалювані прилади для згладжування отакої нерівномірності споживання ел-енергії:
  Bobua написав:
Зображення

А таки цікаво було би порівняти капіталізацію крипт і світового енергоринку+виробників.крипто.ферм (в цілому).

От, з журналу Економіст:
12 березня, 2017   ▪   The Economist   ▪   Версія для друку

The Economist: Світ догори дриґом

Вітрова та сонячна енергетика підточує столітню модель забезпечення електрострумом. Що прийде їй на зміну?

...

Якби альтернативні джерела енергії працювали постійно, це, на перший погляд, не створювало б проблем для будь-кого, окрім власне виробників струму. Але вони дають енергію з перебоями. А це означає, що в системах, де інфраструктуру побудували до того, як постало питання безперервності виробництва струму (на практиці це проблема майже всіх альтернативних джерел), підприємства з виробництва енергії з вуглеводневих носіїв, гідроелектроенергії або атомної потрібні приблизно так само, як і раніше, для заміщення альтернативних, коли не дме вітер чи не світить сонце. Якщо ж ці підприємства будуть витиснуті з ринку низькозатратними альтернативними джерелами, то в разі потреби підстрахувати не зможуть.

У довгостроковій перспективі й за умови подальших величезних інвестицій проблему можна вирішити переобладнанням електромереж під системи, що працюють значною мірою на відновлюваних джерелах. Це мають бути мережі з великими вбудованими накопичувальними потужностями; вони повинні бути достатньо великими, щоб досягати віддалених джерел зеленої енергії, коли не працюють ті, що поблизу, а також достатньо розумними, аби допомагати споживачам пристосовувати попит до пропозиції. І за кожним із пунктів уже є свої чемпіони, у кожного з цих компонентів своя роль. Але довгострокове рішення не знімає нагальних проблем.
Тож наразі країни, де споживається багато енергії з відновлюваних джерел, мають зберігати старі потужності, що працюють на викопному паливі, у сплячому режимі, щоб ті могли покривати попит у пікові періоди. Часто це потребує додаткових субсидій. В протилежному випадку ці підприємства були б нерентабельними.

...

Домашні генератори не просто зменшують попит на електрику з мереж. Часто вони віддають у мережу надлишковий обсяг струму зі своїх сонячних панелей. Це зумовлює конкуренцію з іншими постачальниками. У багатьох американських штатах комунальники скаржаться, що змушені платити таким людям тариф «чистого виміру», особливо у штатах на кшталт Невади, де вони зобов’язані зараховувати електроенергію, додану в мережу домогосподарством, за роздрібним, а не оптовим тарифом. Відповідь на ці проблеми — не відмовлятися від альтернативних джерел. Через субсидії вартість вітрової та сонячної енергії у світі серйозно впала. Конкуренція в цих галузях часто вельми жорстка. Нещодавні аукціони на енергію з вітрових ферм у Північному морі або сонячних установок у Мексиці чи Абу-Дабі показали, що девелопери ріжуть ціни, аби знайти охочих укласти контракти на постачання чистої електроенергії на десятиліття наперед із фіксованою ціною. «Урівноважена вартість електроенергії» з відновлюваних джерел, тобто комплексна вартість побудови й експлуатації альтернативних енергопотужностей, розподілена на термін їх експлуатації, дедалі більше конкурує з викопними енергоносіями. Особливо в сонячних і вітряних країнах, що розвиваються, де стрімко зростає попит: там ця формула пропонує потенційно прибуткові можливості для інвестування без наслідків субсидування.

Але це вимагає змін у тому, як світ купує, продає, оцінює та регулює електроенергію з урахуванням нових засобів її виробництва. «Думати про вітер і сонце як рішення самі по собі — цього не досить. Потрібна гнучкість, з одного боку. Це має сенс тільки в комплексному пакеті», — каже Саймон Мюллер із МЕА. Деякі елементи цього пакета вже набирають форми.
Ринки, що продають кіловат-години як сировинний товар, мають перетворитися на ринки, де споживачі платять за гарантовані послуги.

Отже, знадобиться куди більше потужностей для зберігання енергії — тут у пригоді стане продукція компаній на кшталт Sonnen з Вільдпольдсрида й Powerwalls від Tesla, які борються за домашнього споживача. Розумні мережі за допомогою великих даних ефективніше допомагатимуть адаптувати попит і пропозицію
...

Але люди не схвалять ні дотації енергокомпаніям, ні абонплату за електрику.
Будуть бунти!


Який вихід?

ЕлектроКари!
Але вони їстимуть лише вночі...

Крипта! :)
Люди за власний рахунок купують електро-батареї. Самі поставлять розумні лічильники.
Енергопостачальник зможе знінювати тариф щохвилинно, а крипто-батарея сама регулюватиме споживання, залежно від фін.можливостей її власника.

Власне у Штатах вже щось таке діє.
Колись, пару років тому, була холодна зима. І навіть у нас в газеті написали, що ціна на ел.енергію в Штатах зросла десь так у 200(!) разів.
Це неймовірно, але логічно, коли мова йде про цілісність і безпеку енергосистеми.


Отже, завдяки крипті, всі затрати на підтримання енергосистем будуть перекладені на кінцевих споживачів і без непопулярних рішень.
Причому, ціна крипт вже може бути навіть обнулена.
Бо якщо ферми годитимуться лише для опалення, то навіть і для цього їх використають – головне щоб існувала хоч якась вигода.

Втім, ця схема не працюватиме влітку...
Але, тоді вже, мабуть, може вистачати систем накопичення потужності.
От, зд., в Європі Великі Холодильники вже давно виконують цю фукцію в нічний час. А будуть – в денний.


Отак от використають, вж вкотре, людей... :(
Але ж мета – Велика й Важлива :)

Криптовалюты , рынок криптовалют



  AlifeSoft написав:
Эта система создана еще для того чтобы сами хомячки всеми руками и ногами проголосовали за блокчейн в банках. Вот только это придете к тому, что полная статистика по перечислениям денег будет видна финансистам и правительствам. Так что правительство будет о тебе знать все, вплоть до того как часто и у кого ты покупаешь зубные щетки. Если бы это произошло без биткоина, то такой финансовый ТОТАЛЬНЫЙ контроль никто бы не дал внедрить.

PS
Все таки я верю в мировое теневое правительство цель которого вести стадо баранов, называемое человечеством, к светлому будущему, которое эти бараны не видят. То что человечество - это стадо баранов, которому нужен пастух, доказывает биткоин.


Крипти не витіснять готівку.
Якщо картки зі всіляки кеш-беками – не змогли, то як зможе крипта (навіть справжня – гарантована державою)?

А от щодо Тіньового Уряду Землі (ТУЗ :)), то, поки-що, є враження, що він не людський, а рептилоїдний, бо всі його дії (і, зокрема, криптоферми, що працюють влітку... :() – спрямовані лише на розігрів планети. В т.ч. і заходи, які ніби-то повинні боротись із "глобальним потеплінням", а насправді, зд., лише його наближають. От, у фант.оповіданні, якраз є такий ТУЗ. І всі його паскудства перераховано: http://rbg-azimut.com/contest/story.php?id=2312
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1941
З нами з: 24.08.10
Подякував: 111 раз.
Подякували: 135 раз.
 
Профіль
3
  #<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
2 271
Переглянути останнє повідомлення
Суб 09 бер, 2024 12:59
2XL
7 422
Переглянути останнє повідомлення
Сер 28 лют, 2024 10:57
Hotab
2 236
Переглянути останнє повідомлення
Сер 14 лют, 2024 21:35
Dr_English
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама