Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 164165166167168 ... 996>
Повідомлення Додано: Суб 24 бер, 2018 22:21

  jump написав:Щойно відчинивши ті загальні скрипучі ворота, я отримав в обидві ніздрі порцію демонічної суміші, яка складалась із квашеної капусти, протухлого оселедця, немитих баняків уперемішку із непраним одягом, старими портєтами, кількома парами зашкарублих мештів вуйка Стефка і вуйни Степаниди,які мешкали по ліву руку. Та хазяйновита пара влаштувала у відростку невеличкого загального коридору імпровізоване місце-кухню, де можна було погамати за хитким столиком 1953 року випуску (Львівська фабрика "Табуретка"), комірчину зі шкафчиком із поламаною однією дверцітою та відсутньою другою, де лежали вперемішку ружні модні речі верхнього та нижнього одягу тих кумпелів, на каслику та під ним стояли різних розмірів слоїчки із варенням, квашеними огірками та трилітрові слоїки з квашенов капустов. Я мав трохи катар і хлюпав мій ніс (Скрябін), але дивним чином тая какофонія запахів моментально мене вилікувала і я став відчувати навіть такії барви і відтінки, які раніше зроду не чув і ніде не нюхав.

Так, помітив, що старі люди у Львові чомусь дуже неохайні. Занедбані якісь... :| І запах відповідний. Іноді йдеш вулицею і від деяких так потом смердить, начебто місяць не милися.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 24 бер, 2018 22:25

  Coder написав:Нам є з чим порівнювати (і центр, і спальні райони, і життя за містом), тому цей вибір свідомий.

Наголошую, що це не центр, це "ближній центр". Цікавили польські люкси (1930-ті роки), не Австрія. Плюс, ми не зациклювалися на старому фонді. Ми дивилися і новобудови. (

Тобто пріоритетним було саме місце розташування, а не новобуд чи старий фонд? Чому обрали саме ближній центр врешті решт після всього отриманого досвіду проживання у різних частинах Львова?
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 24 бер, 2018 22:30

Козак-характерник

Цей будинок біля Стрийського парку, вул. Паркова. Він дійсно шикарний, але він не житловий, він здається в оренду під офіс (ми колись розглядали, але не підійшов по площі).

  Козак-характерник написав:Або буде цукерочка в гівні, якщо усим будинком не займатися, а лише однією квартирою... :mrgreen:


Власне, це пояснення, чому я вийшов за межі однієї квартири. В мене ще в планах впорядкувати освітлення (поки що зробили лише на своєму поверсі), кабельну структру (телефони, інтернет, кабельне ТБ), щоб не висіли ті "соплі" по під'їзду, газони перед будинком засіяти травою, відреставрувати балкони на фасаді і т.ін.

Можна вимагати/чекати того від ЖЕКу/мера/Президента/Ради Європи/Ліги сексуальних реформ, а можна будувати кращий світ/Європу/цукерочку навколо себе самому. Я роблю це не для когось, а для себе. Щоб душа раділа, не лише в квартирі, але й при виході з/на підході до неї. Так, я не зможу зробити багато, але я прийнаймі спробував. На цю тему є дуже хороша стаття Артемія Лєбєдєва (відомий російський веб-дизайнер). Хоча я його не дуже люблю, але ця стаття просто шикарна, вона називається "Зона комфорта"

https://www.artlebedev.ru/kovodstvo/sections/172/

Я дуже раджу її прочитати повністю (вона невеличка), але процитую, як на мене, ключовий момент (він пише про Росію, але це й нас стосується).

У человека, который живет в Европе, зона комфорта распространяется дальше, чем его квартира: она захватывает его лестничную площадку, его дворик, его улицу, его квартал. Его центр города. (Окраины европейских городов при этом так же ужасны, как и наши: панельное жилье везде довольно жуткое и французский шахтерский городок мало чем отличается от донецких унылых окраин.)

В России традиционно зона комфорта заканчивается у человека его входной дверью. Обивка, которую он сделал себе на дверь, еще будет входить в зону комфорта, а вот сантиметр от порога уже нет. Человеку все равно, что там: страшная масляная краска, велосипед или какой-то пятидесятого года сундук, выставленный соседями.

Очень редки случаи, когда кто-нибудь делает ремонт у себя в подъезде. Человек идет в соседние квартиры, а там говорят — денег нет, не дадим. Ну, может быть, найдется второй олигарх, который скинется. И вот два человека (это в лучшем случае) ремонтируют подъезд, а остальные их ненавидят и стараются как-то поднасрать: нарисовать там что-нибудь или разбить. Или не закрыть входную дверь, чтобы бомжи пришли. Наши люди не готовы принимать расширение зоны комфорта.


Власне моя зона комфорту, вона виходить трохи далі за межі моєї квартири. "цукерочка в гівні" не радує душу. Мені здається, тут все просто - чим більше людей в нас розширить свою зону комфорту, тим краще ми будемо жити :)
Coder
 
Повідомлень: 135
З нами з: 28.02.14
Подякував: 99 раз.
Подякували: 167 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Суб 24 бер, 2018 22:44

  Coder написав:Козак-характерник

Цей будинок біля Стрийського парку, вул. Паркова. Він дійсно шикарний, але він не житловий, він здається в оренду під офіс (ми колись розглядали, але не підійшов по площі).


Так, Стрийського, чомусь про Франка подумав і переплутав... :P Про зону комфорта класно сказано. Про те що ненавидитимуть оточуючі, якщо почнеш зону комфорта розширяти... :mrgreen: Ще в Донецьку пробували ОСББ створити, дуже пригодницький сюжет. Особисто збирав підписи і неодноразово насрали в душу... :mrgreen: Чого я тільки не почув про себе, державу і т.п. Що і квартиру хочу забрати і субсидію, навіщо воно треба, жах.. :P За власною ініціативою перекрили дах у дев'ятиповерхівці за рахунок домовленості з жеком про зниження квартплати і тут обсірали. Хоча наша квартира на першому поверсі і нафік нам той дах, здавалося б. Домовилися з одним паном, що обіцяв матеріали доставити на власному авто, кудись зник. Живе доречі в цьому ж будинку. Довелося за власний кошт наймати авто і власноруч вигружати. Ніхто не вийшов допомогти. Знов всі зникли. Один п'яниця лише погодився за гроші допомогти. Теж живе у цьому будинку... :mrgreen: Дах перекрили врешті решт. Квартплату було знижено. ОСББ так і не був створений. Ось так і розширяй зону комфорта. В новобудові з цим легше буде, сподіваюся.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 24 бер, 2018 23:29

Вольвочка

  Coder написав: И вот два человека (это в лучшем случае) ремонтируют подъезд, а остальные их ненавидят и стараются как-то поднасрать: нарисовать там что-нибудь или разбить. Или не закрыть входную дверь, чтобы бомжи пришли. Наши люди не готовы принимать расширение зоны комфорта.

Згадалося.. :P

Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 25 бер, 2018 00:03

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Козак-характерник написав:Тобто пріоритетним було саме місце розташування, а не новобуд чи старий фонд? Чому обрали саме ближній центр врешті решт після всього отриманого досвіду проживання у різних частинах Львова?


Так, в пріорітеті був район, а старий фонд, вийшов просто (суттєво) дешевшим за новобуд. Не думаю, що тут будуть якісь раціональні аргументи (школи, інфраструктура, транспортна розв'язка), вони дуже персональні, але спробую відповісти.

1. Я тут виріс, прожив 25 років, і мені цей район подобається. Тихо, зелено, поруч парки. Тут живуть друзі. Тут живуть батьки (вже вік такий, що не буде зайвим жити в пішоходній доступності). Офіс також недалеко, в хорошу погоду 15-20 хвилин перейтися пішки. Питання зі школою для дитини зараз вирішуємо.

2. При тому, що я люблю їздити на машині (відпустка може бути 3-5 тис. км.), в побуті мені більше подобається європейська модель, ніж американська. Пересування переважно пішки і громадським транспортом (велосипед - не мій варіант), а авто - це для вихідного дня. Необхідність кожного дня, на кожен пчих сідати в машину і кудись їхати, деколи напрягає (за містом як? забув хліба купити - 8 км в Ашан, захворіла дитина - в чергову аптеку 10 км в Пустомити). Зрозуміло, для цього потрібен європейський громадський транспорт і європейські чисті тротуари. Але тут є банальний ризик, що такими темпами Львів скоро стане (бездумна забудова будинками без паркінгів + polskie blachy, які роблять машину доступною навіть для тих, хто не в стані її утримувати), тому пішохідна доступність всього, що потрібно, дуже бажана, ну і компакність Львова тут дуже грає на руку.

3. Ну і щоб було хоча б 3 пункти :) - ранкова пробіжка в Стрийському парку, мені подобається більше ніж пробіжка на шкільному стадіоні яких є безліч в районі Топольної, або на біговій дорожці в СпортЛайфі на Сихові.

Якось так.
Coder
 
Повідомлень: 135
З нами з: 28.02.14
Подякував: 99 раз.
Подякували: 167 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Нед 25 бер, 2018 01:17

  Coder написав: Не думаю, що тут будуть якісь раціональні аргументи (школи, інфраструктура, транспортна розв'язка), вони дуже персональні,

Про що я раніше відписував тут, все індивідуально і іноді іраціонально... :P Кожний обирає під свій спосіб життя і свої уподобання. Немає універсального рецепту. Долярчик купив Авалона, хтось Левів...Життя різноманітне... :) Але поєднує всіх одне: ніхто не хоче жити в засцяних під'їздах і нюхати сморід поганих сусідів. Всі хочуть жити по людськи, а не бидлом.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 25 бер, 2018 02:21

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  jump написав:на стику Коперніка-Грабовського

Ви коли купували, знали про історію Цитаделі?
Lambada
 
Повідомлень: 339
З нами з: 06.06.10
Подякував: 51 раз.
Подякували: 68 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 25 бер, 2018 08:15

  Козак-характерник написав:
  Coder написав:Козак-характерник

Цей будинок біля Стрийського парку, вул. Паркова. Він дійсно шикарний, але він не житловий, він здається в оренду під офіс (ми колись розглядали, але не підійшов по площі).


Так, Стрийського, чомусь про Франка подумав і переплутав... Про зону комфорта класно сказано. Про те що ненавидитимуть оточуючі, якщо почнеш зону комфорта розширяти... Ще в Донецьку пробували ОСББ створити, дуже пригодницький сюжет. Особисто збирав підписи і неодноразово насрали в душу... :mrgreen: Чого я тільки не почув про себе, державу і т.п. Що і квартиру хочу забрати і субсидію, навіщо воно треба, жах.. :P За власною ініціативою перекрили дах у дев'ятиповерхівці за рахунок домовленості з жеком про зниження квартплати і тут обсірали. Хоча наша квартира на першому поверсі і нафік нам той дах, здавалося б. Домовилися з одним паном, що обіцяв матеріали доставити на власному авто, кудись зник. Живе доречі в цьому ж будинку. Довелося за власний кошт наймати авто і власноруч вигружати. Ніхто не вийшов допомогти. Знов всі зникли. Один п'яниця лише погодився за гроші допомогти. Теж живе у цьому будинку... :mrgreen: Дах перекрили врешті решт. Квартплату було знижено. ОСББ так і не був створений. Ось так і розширяй зону комфорта. В новобудові з цим легше буде, сподіваюся.

....гірко, але це все є отакий наш український менталітет(який, частенько і тут, на форумі, проявляється озлобленістю до навколишніх) :roll:
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 25 бер, 2018 08:42

  Lambada написав:
  jump написав:на стику Коперніка-Грабовського

Ви коли купували, знали про історію Цитаделі?


Маєте на увазі катівні?

ще на початку 2000-х їздив туди по роботі у колишній Електрон банк (зараз ВіЕсБанк)

мені подобається це місце, незважаючи на його історію...
Часто прогулювались таким чином: спочатку у центрі трішки, далі йшли на цитадель, потім спускались і через Вітовського підіймались у парк культури, посиділи там, поласували морозивом, там часто різні концерти (можна було послухати різноманітні колективи), деколи сиділи на тих пошарпаних лавочках і дивились тренування або гру регбістів на стадіоні "Сокіл" (якщо дочекатись вечора - дуже гарний захід сонця побачите, сидячи на лавці перед стадіоном на самому верху), далі підіймались ще вище і гуляли у Стрийському парку :)
спробуйте такий похід :)

на цитаделі подобається постійна тиша цього місця і майже відсутність людей
кілька лавочок, невеличкий сквер перед банком і монументальні споруди. З боку хлопці влаштували собі спортивний майданчик, є поле для стрілянини з лука. Дорогезна Цитадель-Інн, але там переважно усе відбувається усередині, тому галасу не чути (навіть весілля справляють!)

коли підходили до споруди, яка розташована поближче до центру-Коперніка-Колесси, там де хрест стоїть, признаюсь: від того місця віє якимсь страхом та гнітючістю - таке відчуття мав я та дружина.
якщо вибирати район - ближній центр - вибрав би 2 варіанти:
1. біля цитаделі (одне жахливо не подобається - страхітливі корки на Коперніка, Сахарова, Вітовського, Гвардійській), але 3 парки у пішій доступності!
2. На фото, яке скидав Козак-Характерник вище, за польським посольством :D
вхід у Стрийський парк

але надав перевагу новобудові далеко від центру 8)

p.s. ту квартиру купували близькі родичі
Востаннє редагувалось jump в Нед 25 бер, 2018 09:07, всього редагувалось 1 раз.
jump
 
Повідомлень: 4194
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1250 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 164165166167168 ... 996>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 5 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 868, 869, 870
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 09:24
8690 6890800
Переглянути останнє повідомлення
Пон 18 бер, 2024 18:06
Дюрі-бачі
24653 16501238
Переглянути останнє повідомлення
Суб 16 бер, 2024 10:40
vitaliiangel
548 208309
Переглянути останнє повідомлення
Вів 06 лют, 2024 23:32
zerocool
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама