Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 295296297298299 ... 996>
Повідомлення Додано: П'ят 18 січ, 2019 11:55

«Безвіз дуже сильно вдарив по Львову»
Чому Львів почав втрачати туристів

У Львові вперше зафіксували зниження кількості туристів. Минулого року, за офіційними даними Львівської міськради, загальна кількість туристів, що відвідали наше місто, впала на 500 тисяч. Чому це відбувається і чим скорочення туристичного потоку загрожує економіці міста?
-----------------

за статистикою, яку нам офіційно показала міська рада, вартість готелів у Львові на сьогоднішній день рівняється Кракову. Ми стоїмо лише 10% від ціни Праги. Тобто Прага всього-на-всього на 10% дорожча від нас. Звичайно, ми набагато дешевші, ніж Лондон, чи, скажімо, Париж, чи Барселона – але це зовсім нас, до певної міри, не виправдовує.

Але не лише ж готелі – у Львові дуже активно розвивається чи розвинута подобова оренда квартир, хостели…

І в цьому є велика проблема. Зауважте, що щороку ми маємо жертви. От буквально недавно, кілька тижнів тому, двоє туристів з Києва просто-на-просто «загазувалися».

Тиждень тому…

І я вважаю, що тут міська рада мусить терміново щось робити і взагалі виходити на Верховну Раду України – тому що дуже багато цих орендованих квартир працюють в абсолютно позаправовому полі.

---------------------
Безвіз призвів до катастрофічної ситуації, і це є також причиною падіння кількості, наприклад, поляків до нас – кордони заблоковані автобусами, які йдуть з людьми на заробітки. Стояння на кордоні 6 годин не надихне нікого. Немає у Львові нічого такого, що би західний турист терпів, стоячи 6 годин – у той час, як він має відкриті кордони в межах Європейського Союзу. Це також дуже суттєва причина.


https://zaxid.net/bezviz_duzhe_silno_vd ... u_n1473867


коменти цікаві:-)
jump
 
Повідомлень: 4194
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1250 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 19 січ, 2019 21:19

За останні кілька років у Львові відкрито багато готелів. Все виглядає так, що готельєри потроху починають тиснути владу щоб та почала боротись з подобовою орендою, яка, в більшості працює без сплати будь яких податків і забирає їх клієнтів.
Львівський БатяР
 
Повідомлень: 433
З нами з: 25.12.17
Подякував: 24 раз.
Подякували: 82 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Пон 21 січ, 2019 17:06

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  jump написав:туристів, що відвідали наше місто, впала на 500 тисяч

Яким макаром рахують цих туристів?
Квесторе_поверніться
 
Повідомлень: 38223
З нами з: 22.11.13
Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 22 січ, 2019 09:27

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Квесторе_поверніться написав:Яким макаром рахують цих туристів?

За даними інфоцентрів.
Lambada
 
Повідомлень: 339
З нами з: 06.06.10
Подякував: 51 раз.
Подякували: 68 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 22 січ, 2019 10:22

Туристам в Україні не раді: як депутати підвищили плату за відпочинок
Депутати змінили спосіб нарахування туристичного збору у 2019 році. Тепер турист-українець буде сплачувати до 21 грн за добу проживання, а іноземець - до 208 грн.
Першого січня вся українська туристична галузь знайшла під ялинкою неприємний подарунок. Вступили в силу нові правила розрахунку туристичного збору.

Туристичний збір є податком, який іде у місцеві бюджети, ставки на нього встановлюють місцеві ради у межах, визначених у статті 268 Податкового кодексу України.

До 1 січня 2019 року це було орієнтовно 0,5-1% вартості всього періоду проживання туриста.

Тобто туристичний збір був непомітний як для заможних туристів, які зупинялися в елітних готелях, так і для тих, хто обирав економ-варіант.

Туристичний збір був далеко не основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. Так згідно з планом, у 2018 році по всій Україні його мали зібрати 77,5 млн грн при загальній сумі доходів громад у 559,2 млрд грн, або 0,01% доходів.

І це відповідало здоровому глузду, адже загальновідомо, що основну користь для економіки та бюджету турист створює не прямими податками, а коли витрачає гроші в сфері обслуговування, що створює нові робочі місця і суттєво збільшує надходження інших податків: ПДВ, ПДФО, акцизу з продажу алкогольних виробів тощо.

Проте з 2019 року ситуація змінилась. Без погодження з комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, а також без погодження з експертами та фахівцями туристичної галузі були прийняті зміни до Податкового кодексу.

Ініціатором змін був депутат Антон Яценко, який був невдоволений, що його мажоритарний округ – місто Умань – регулярно потерпає від напливу хасидів, які, на його думку, недостатньо компенсують місцевому бюджету витрати подолання наслідків їх перебування у місті.

Відповідно, після нововведень туристичний збір розраховується вже не як відсоток від вартості готельного номеру, а як відсоток від мінімальної заробітної плати.

Відповідна частина статті 268 Податкового кодексу тепер звучить так: "Ставка збору встановлюється …, у розмірі до 0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та до 5 відсотків - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати".

Тобто зараз турист-українець буде сплачувати до 21 грн за добу проживання, а з турист-іноземець до 208 грн за добу.

А враховуючи, що 70% поселень – це дві людини, то збільшення ціни за добу коливатиметься до 42 та 416 грн відповідно.

І ставка буде єдина для будь-яких готелів та хостелів в межах регіону. Це явно створює дисбаланс на ринку та перешкоди саме для тієї частини галузі, яка орієнтована на економ-туризм. Тому що ціна ночівлі в хостелі може коштувати 10-15 доларів, і такі варіанти є дуже популярними серед молоді.

Фактично для іноземного туриста, який вирішив відкрити для себе Україну, ціна може збільшитись на 50-80%. І коли студент-поляк побачить, що ціна в Україні за ліжко-місце вище ніж, скажімо в сусідній Німеччині – він двічі подумає, чи їхати в Україну взагалі.

При цьому для елітних готелів сума збору навпаки зменшиться у відсотковому вираженні.

Звичайно, що Податковий кодекс встановлює верхню межу податку, залишаючи остаточне рішення за місцевими радами, тобто ті громади, які не хочуть миттєво зробити частину своєї туристичної галузі неконкурентоспроможною, звичайно встановлять ставки нижчі від максимальних, що взагалі поставить під сумнів будь-який сенс та користь від нових правил.

І це не кажучи про корупційні ризики нових правил розрахунків. Адже Податковий кодекс встановлює перелік винятків, коли не треба сплачувати туристичний збір.

Наприклад, його не треба сплачувати якщо до вас приїхали родичі, або відпочивають інваліди, учасники ліквідації катастрофи на ЧАЕС тощо.

Відповідно, сьогодні перехід в тінь і несплата туристичного збору з відповідним корупційним підкупом перевіряючих органів надасть конкурентні переваги невеликим готель’єрам.

Таким чином, нові правила розрахунку туристичного збору є:

− несправедливими та поза логікою здорового глузду. Адже за умови фіксованої ставки з однієї особи за ночівлю, а не пропорційної до вартості номера – ціни на середньостатистичні українські заклади розміщення можуть збільшитись на 50-80% для іноземців, при цьому в дорогих готелях – на 10%.

Таке викривлення та дисбаланс у ціноутворенні призведе до знищення або "переходу в тінь" саме економ-готелів із вартістю менше 1000 грн за номер;

− непропорційним та безпрецедентним збільшенням вартості проживання, що вдарить по в’їзному та внутрішньому туризму.

Ціна номеру за рахунок нових ставок може відрізнятися від заявленої в системах бронювання, на кшталт Booking.com, на 100%.

Варто зазначити, що ніде у світі туристичний збір не перевищує 15% вартості номера.

Зазначені нововведення у поєднанні з нещодавнім воєнним станом, збільшенням вартості української візи на 20% та демпінгом на виїзні тури – відштовхнуть як внутрішніх, так і зовнішніх туристів;

− дискримінаційні щодо іноземних туристів. Різні ставки для внутрішніх та в’їзних туристів призведуть до погіршення іміджу України у світі.

Крім того, внутрішні туристи, які їдуть у відрядження, як і раніше звільняються від сплати турзбору, а іноземці у відрядженні мають платити (до цього не платили).

Слід нагадати, що це члени екіпажів, міжнародні експерти, дипломати, донори, представники фінансових організацій, які надають допомогу Україні тощо;

− деструктивні та генеруючі хаос на туристичному ринку.

Доки більшість місцевих рад не визначилося, а Державна фіскальна служба не дає пояснень – туроператори та готелі не можуть продавати туристичні послуги через невизначену вартість.

За висновками експертів, ці нововведення призведуть до руйнівних явищ у розвитку вітчизняної туристичної сфери. Мова йде про скорочення робочих місць мінімум на 25%; збільшення тіньового сектору і, як наслідок, – скорочення бази оподаткування; закриття дрібних закладів розміщення та скорочення робочих місць у готельному секторі.

Можливе погіршення іміджу України внаслідок дискримінації іноземних туристів та іноземних осіб, що перебувають у відрядженні, а також репутаційні втрати органів влади
https://www.epravda.com.ua/columns/2019/01/21/644474/
jump
 
Повідомлень: 4194
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1250 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 22 січ, 2019 12:12

... знайомство із сусідами))

... то капець з тою перепискою на "вайбер-групі" із сусідами :)
- вже є великі підозри(і не тільки в мене), що десь, напевно третина будинку(а всіх є 200 квартир) підуть під оренду!

... бо, активних ЗАВЖДИ у Вайбері 10-20 людей - ОДНИХ І ТИХ САМИХ! Всі решта - тупо мовчать!(хоч там бачу, що переглядає повідомлення майже 100 людей) - це раз! - а де решта сотня? - хоч зареєстрованих там майже 200!!!?
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 23 січ, 2019 07:50

Я себе - пан Долярчик - вже видалив себе із "групи сусідів" у Вайбері - це ви "попали" на перший етап. Далі підуть безкінечні повідомленні про білизну та сміття...
Причому буде так: завжди будуть писати жінки, які сидять вдома та не працюють.
При спробі домовитися про будь-яку дрібницю - почуєте мінімум 100 заперечень від поважних панянок... Вайбер буде просто гарячим...
На практиці: встановіть контакт та заведіть дружбу із сусідами знизу, зверху, ліворуч-праворуч.
Телефони, Вайбер, Скайп...
Домовтеся про колективну безпеку. Ознайомтеся, які у ваших добрих сусідів автівки та де вони їх ставлять. Придивляйтеся до їх автівок, а вони - до ваших.
В мене сусід тільки побачив, що якісь дві жіки виходили із нашого тамбуру - відразу дзвінок на Вайбер.
Із всіма 200-ми власниками ніколи ні про що не домовитеся.
akurt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 9399
З нами з: 12.02.09
Подякував: 3504 раз.
Подякували: 1230 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Сер 23 січ, 2019 10:38

Про тенденції

Lambada
 
Повідомлень: 339
З нами з: 06.06.10
Подякував: 51 раз.
Подякували: 68 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 23 січ, 2019 14:42

  Долярчик написав:вже є великі підозри(і не тільки в мене), що десь, напевно третина будинку(а всіх є 200 квартир) підуть під оренду!

То чудово!
Багато молоді буде поруч! Чистота і порядок!
Frant
Аватар користувача
 
Повідомлень: 23777
З нами з: 12.09.11
Подякував: 1651 раз.
Подякували: 2531 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 23 січ, 2019 18:59

  Долярчик написав:... то капець з тою перепискою на "вайбер-групі" із сусідами :)
- вже є великі підозри(і не тільки в мене), що десь, напевно третина будинку(а всіх є 200 квартир) підуть під оренду!

... бо, активних ЗАВЖДИ у Вайбері 10-20 людей - ОДНИХ І ТИХ САМИХ! Всі решта - тупо мовчать!(хоч там бачу, що переглядає повідомлення майже 100 людей) - це раз! - а де решта сотня? - хоч зареєстрованих там майже 200!!!?



казав Вам давно: тікайте з того району, поки не пізно :wink:

будете жити у перманентному термітному сусідстві із гопотою/селюками/і всякими іншими дикунами 8)
jump
 
Повідомлень: 4194
З нами з: 18.08.09
Подякував: 102 раз.
Подякували: 1250 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 295296297298299 ... 996>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 868, 869, 870
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 09:24
8690 6890813
Переглянути останнє повідомлення
Пон 18 бер, 2024 18:06
Дюрі-бачі
24653 16501250
Переглянути останнє повідомлення
Суб 16 бер, 2024 10:40
vitaliiangel
548 208311
Переглянути останнє повідомлення
Вів 06 лют, 2024 23:32
zerocool
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама