Фізична особа - заробітчанин. Чи варто переводити податки в

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення питань про податки та систему оподаткування на фінансовому форумі Finance.UA - податковий кодекс, податки з доходів фізичних осіб, транспортний податок, ставки, види податків і зборів
Повідомлення Додано: Вів 05 чер, 2018 16:07

Фізична особа - заробітчанин. Чи варто переводити податки в

Доброго дня!

Я вже пів-року працюю в угорському науково-дослідницькому інституті, отримую офіційну зарплатню і сплачую податки в Угорщині.

Але нещодавно мені стало відомо, що згідно із Законом N 137/96-ВР (137/96-ВР) від 23.04.96 "Конвенція між Україною і Угорською Республікою про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження податкових ухилень" стаття 20, п.3 я маю право не сплачувати податки в Угорщині перші два роки:

"Винагорода, що отримується за викладацьку діяльність чи
наукове дослідження фізичною особою, що є чи була безпосередньо до
відвідування Договірної Держави резидентом другої Договірної
Держави, і яка знаходиться в першій Договірній Державі з метою
виконання наукового дослідження або викладацької діяльності в
університеті або іншому акредитованому учбовому закладі, підлягає
звільненню від оподаткування в першій Державі протягом періоду, що
не перевищує 2 років зі дня його/її першого прибуття в першу
згадану Державу. "

Чи означає це, що якщо я подам заяву до угорської податкової разом із справкою що я є податковий резидент України, то я можу взагалі не сплачувати податків? Або, в цьому випадку я повинен сплатити податок в Україні згідно із податковим кодексом "170.11. Оподаткування іноземних доходів."? Я розрахував, що в останньму випадку, я буду сплачувати податків до українського бюджету менше ніж я сплачую зараз до угорського. Тобто, мені навіть так все одно фінансово вигідно.

Я готовий перевести сплату податку в Україну, але мене бентежить бюрократична процедура. Чи можу я це робити з закордону через інтернет? По якому валютному курсу я повинен це робити?
Якщо я зараз подам заяву до угорської податкової і вони повернуть мені податки за минулий рік (за грудень 2017б коли я почав там працювати), то чи не буде з цим проблем із-за того, що термін декларування податків в Україні вже минув?
Чи можу я сплачувати податок щомісяця, або я повинен накопичувати якимось чином гроші (враховуючи змінний курс валют!) щоб потім звітувати за цілий рік?

Тобто, як свідомий громадянин, я готовий перевести потік своїх податків в Україну. Цих грошей вистачить щоб, наприклад, давати пенсію одному/двом пенсіонерам. Але, якщо це буде пов'язано з проблемами, незручностями, неузгодженістю, та ще й можливостю штрафів щодо мене - за мою ініціативу, то краще хай Угорщина отримує всі ці гроші й надалі, а я не буду суватись до безглуздого бюрократичного пекла.

Чи є в когось досвід щодо цього?

Дякую!
extranjero
 
Повідомлень: 1
З нами з: 05.06.18
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
7 1588
Переглянути останнє повідомлення
Вів 20 лют, 2024 17:24
flysoulfly
21 9345
Переглянути останнє повідомлення
Чет 13 лип, 2017 09:56
сова
34 13345
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 17 лют, 2017 16:16
galex
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама