Безробіття у Саудівській Аравії

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Світова економіка та світова економічна криза, процеси в світовій економіці, а також основні тенденції розвитку. Економіка США, Японії, Німеччини, Китаю - ресурси, роль та перспективи
Повідомлення Додано: Нед 15 лип, 2018 19:49

Безробіття у Саудівській Аравії

Саудівська Аравія - одна з країн з високим рівнем безробіття, незважаючи на її багатство. Фактично, країна досить багата не тільки для забезпечення зайнятості для двох мільйонів безробітних своїх громадян, а й для всіх арабських дітей. «Саудізація" не заповнила прогалини, залишені найбільшим результатом іноземних робітників.

Як найбільша країна в світі за своїми валютними резервами, Саудівська Аравія має близько 500 мільярдів доларів. Саудівська Аравія також є найбільшим виробником нафти в світі з продуктивністю понад 10 мільйонів барелів на день.

Щодня в казну надходить понад 550 мільйонів доларів, припускаючи, що ціна на нафту становить 77 доларів за барель і що Королівство експортує 7,25 мільйона барелів щодня.

Важко уявити, що країна з таким величезним фінансовим і нафтовим потенціалом як і раніше має високий рівень безробіття в 13 відсотків. Понад мільйон громадян Саудівської Аравії шукають роботу і не можуть її знайти, не дивлячись на те, що 47 відсотків безробітних саудівців здобули вищу освіту.

Саудівська Аравія має рекордні рівні безробіття, незважаючи на те, що близько 242 тисяч арабських і інших експатріантів покинули свої робочі місця тільки в першому кварталі цього року. Більш 500 тисяч експатріантів покинули Саудівську Аравію в 2017 році. Вони їдуть через високі витрат на проживання та підвищення цін на основні предмети першої необхідності.

Криза безробіття в Саудівській Аравії зовсім не є кризою фінансових ресурсів. Маючи в наявності мільярди доларів, це криза безгосподарності. Найбільш помітною особливістю цього є нездатність політики «Саудізаціі» і нездатність переконати приватний сектор наймати власних громадян, а не експатріантів.

Існує також нестача фінансових ресурсів, які використовуються в інтересах пересічних громадян; уряд задовольняється розміщенням резервів готівки в американських і західних банках без людей, які отримують від них користь. Крім того, значна частина ресурсів Королівства виділяється на закупівлю зброї, ведення війни з народом Ємену і підтримку неофашистських систем в регіоні.

Саудівська Аравія також страждає від повної залежності від іноземців на вищих посадах в урядових, виробничих і сервісних установах. За останніми даними, число працюючих іноземців склало 10,18 млн. Чоловік, що складає 76,4 відсотків від загального числа зайнятих в країні. У 2018 року кількість зайнятого населення Саудівської Аравії склало 3,15 млн. Чоловік, що складає 23,6 відсотка від загального числа.

Джерело: Блог Ближнего Востока
al8gunt
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1
З нами з: 15.07.18
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама