|
Ринок ОВДП |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: Чет 06 лют, 2025 21:30
Дивно, чому UA4000234363 досі не з’явилася на продаж у жодного продавця. Там наче й обсяги не малі (255 мільйонів доларів США або 10 657,4 млн грн в еквіваленті), або 81% загального обсягу розміщення в останній вівторок (4.02.25).
-
VASH
-
-
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 06 лют, 2025 21:40
VASH написав:Дивно, чому UA4000234363 досі не з’явилася на продаж у жодного продавця. Там наче й обсяги не малі (255 мільйонів доларів США або 10 657,4 млн грн в еквіваленті), або 81% загального обсягу розміщення в останній вівторок (4.02.25).
В Сенсі є.
-
AlexTk
-
2
-
- Подякував: 74 раз.
- Подякували: 105 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 06 лют, 2025 23:54
VASH написав:Дивно, чому UA4000234363 досі не з’явилася на продаж у жодного продавця. Там наче й обсяги не малі (255 мільйонів доларів США або 10 657,4 млн грн в еквіваленті), або 81% загального обсягу розміщення в останній вівторок (4.02.25).
Не зовсім розумію - який сенс купувати саме валютні обліги - за оті 4% річних мати потенційні проблеми з фінмоном..?! Тим більше перемир'я вже не за горами. Гривня приносить більше - якщо взяти середню дохідність 15% річних - це перекриває ріст курсу на 6 грн від поточних рівнів, а курс виріс за рік десь на 3,5 гривні.
-
asti
-
-
- Подякував: 42 раз.
- Подякували: 739 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 00:41
asti написав: VASH написав:Дивно, чому UA4000234363 досі не з’явилася на продаж у жодного продавця. Там наче й обсяги не малі (255 мільйонів доларів США або 10 657,4 млн грн в еквіваленті), або 81% загального обсягу розміщення в останній вівторок (4.02.25).
Не зовсім розумію - який сенс купувати саме валютні обліги - за оті 4% річних мати потенційні проблеми з фінмоном..?! Тим більше перемир'я вже не за горами. Гривня приносить більше - якщо взяти середню дохідність 15% річних - це перекриває ріст курсу на 6 грн від поточних рівнів, а курс виріс за рік десь на 3,5 гривні.
Воно то начеб так, але за класикою припустимі інвестиційні ризики повинні знижуватися відповідно віку. Наприклад, свого часу мав три доларові депозити на різних членів родини впритул до суми, яку гарантував ФГВФО із розрахунку курсу 8грн/$. Начебто нічого не викликало особливих хвилювань. Потім (після обкрадання банка власником – лагуном), довге замороження виплат, тимчасова адміністрація та відтерміноване повернення вкладів вже за курсом 26 чи 28грн/$. От і рахуйте втрати. Точність цифр не гарантую (курси , тощо), відносно давно було. Але принцип такий. На сьогодні маю досить суттєвий пакет гривневих ОВДП, маю бажання деяку частину активів тримати у валюті. До того ж, теж веду підрахунки, за останні роки відносно довгі ОВДП, номіновані у $, мало програвали гривневим паперам. А от спиться дещо спокійніше. Якось так… Щодо скорого перемир’я, Ваші сподівання да Богу в уха… Все в руках малопередбачуваних (практично божевільних - путіна, трампа, маска, венса….). Та й що буде з економікою України з його настанням (читай різкого скорочення (якщо не припинення) західної допомоги… Те що валютні ОВДП теж не є гарантією за цих умов чудово усвідомлюю.
-
VASH
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 00:53
asti написав:Не зовсім розумію - який сенс купувати саме валютні обліги - за оті 4% річних мати потенційні проблеми з фінмоном..?!
А что, за гривневые таких же проблем с финмоном нет? Доходность с учётом девала последний годик плюс-минус сходная. Разве что то, что в гривневых тот доход попадает в справку о доходах весь - это плюс. asti написав:Тим більше перемир'я вже не за горами.
Это аргумент в пользу чего? На валютной ветке неоднократно кричали, что во время войны правительство курс держит, а, как окончится, так сразу кратный девал потому, что "так всегда было". Правда, что в случае необходимости кратного девала те валютные ОВГЗ всем выплятят в срок и в валюте - это тоже ещё не факт.
-
moveton
-
-
- Подякував: 48 раз.
- Подякували: 625 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 07 лют, 2025 01:07
asti написав:Тим більше перемир'я вже не за горами.
moveton написав:Это аргумент в пользу чего? На валютной ветке неоднократно кричали, что во время войны правительство курс держит, а, как окончится, так сразу кратный девал потому, что "так всегда было". Правда, что в случае необходимости кратного девала те валютные ОВГЗ всем выплятят в срок и в валюте - это тоже ещё не факт.
Та і я ж виклав подібні аргументи вище (не стільки "во время войны правительство курс держит", а головне постійно надходять ресурси у дуже значних обсягах (як для України)).
-
VASH
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 01:12
VASH написав:Та і я ж виклав подібні аргументи вище (не стільки "во время войны правительство курс держит", а головне постійно надходять ресурси у буже значних обсягах)
Так я у asti интересуюсь что он имел в виду. С помощью кто знает. А вдруг план Маршалла и валютный водопад? 
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: П'ят 07 лют, 2025 11:08
Просто сейчас помимо военных рисков ещё и финмон и постоянное закручивание гаек. У меня уже больше 8 месяцев в Райфе заблокированные 5к долларов - не могу вывести - финмон требует одни и те же документы по кругу. Поэтому я после того как Райф меня блоконул свёл свои операции с банками к минимуму и вывел около половины денег из банковской системы потому что не хочу стать заложником очередной ТП из финмона.
Вот я потому и спрашиваю - стоит ли ради тех 4% которые платят по валютным ОВГЗ брать на себя такие риски и в случае чего доказывать месяцами что ты не верблюд??!
-
asti
-
-
- Подякував: 42 раз.
- Подякували: 739 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 14:56
Каждый решает сам для себя.В основном человек пока ЛИЧНО на грабли не наступит выводы не сделает.Да и то многие и после этого не делают  .
-
посетитель
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 лют, 2025 18:12
asti написав:Вот я потому и спрашиваю - стоит ли ради тех 4% которые платят по валютным ОВГЗ брать на себя такие риски и в случае чего доказывать месяцами что ты не верблюд??!
Ради 4% может и нет, но почему вопрос поставлен так? Ведь валютные бумаги дают ещё и доход на курсовой разнице. Поэтому эффективный доход - это те же примерно 15%, что и по гривнебумагам. А вопрос почему-то звучал "який сенс купувати саме валютні обліги", т.е. предположительно зачем покупать гривнебумаги понятно. Пока так и не понятно почему он тогда возник. Насколько я знаю, финмон по гривнебумагам ничем не отличается от валютных.
-
moveton
-
-
-
-
Профіль
-
-
4