Ну не знаю. От як зараз пам'ятаю, що в 1977 р ми з татком малювали стенгазету на 8 березня у школу і був землетрус у Києві, з полички впала і розбилася бабусина улюблена вазочка

|
|
![]()
О, вспомнили поросшую мхом тему: таймшер... ![]() ![]() Так, Ви маєте рацію: була така тема років 20 тому. Приятелі придбали таке право в Іспанії. Перший рік були в захваті – і всі заздрили. Другий рік поїхали, але якось без ентузіазму: далеко було їхати з Дніпродзержинська та ще й візова проблема. На третій рік запрошували всіх друзів відвідати Іспанію та пожити безкоштовно. Потім уже ні самі не їздили, ні друзів не запрошували. Річ специфічна. На любителя. Але вона існує... Я її висвітлив з тієї точки зору, що люди думають, куди вкласти 4000 євро. На скільки я пригадую, така шутка в Іспанії 20 років тому коштувала 3000 євро. Трохи дешевше, але єври тоді були інші... Є і такі варіанти інвестицій... Востаннє редагувалось akurt в Пон 06 лют, 2023 17:49, всього редагувалось 1 раз.
![]() Якраз 14 серпня 2022 моя донька з дружиною були в Ozdere. Крім 5 балів там чи не щодня були до 4. Злякались, мала набрала руммейт, яка родом з Ізміру. Та відповіла, мовляв не парся, тут постійно так. Как що все ж частіше, ніж в Києві. ![]() Я десь зустрічав статистику, що на території Туреччини землетруси відчуваються 365 раз на рік.
Зазвичай епіцентри десь в Середземному морі... Мапу землетрусів на Земній кулі вчені оновлюють щоденно: Сьогодні землетрус був в Техасі та навіть тут: M 3.8 - 2 km ENE of West Seneca, New York M 5.1 - Kermadec Islands, New Zealand ![]() Востаннє редагувалось akurt в Вів 07 лют, 2023 05:08, всього редагувалось 1 раз.
![]()
Впервые этот развод появился на просторах неньки в начале лихих 90х. Тогда организовывали элитные фуршеты-посиделки, индивидуально выписывая приглашения тогдашней элите - директорам частных предприятий и главбухам. Все проникшиеся потом горько пожалели))) ![]() "Тиха украинская ночь - но сало лучше перепрятать..."
Останнім часом наші люди в Туреччині замислилися над тим, як законним шляхом вивести з Туреччини гроші (які часто впали з неба) та отримати юридичне підтвердження законності походження грошей. Питання раніше не виникало, але зараз є вже люди, які, по-перше, вірно сприймають Перший Закон в нерухомості, по-друге, перебираються на життя в далеку Канаду. Зранку відвідав - в інтересах наших людей - дві нотаріальні контори та Державний кадастровий центр Туреччини. Перший Закон Нерухомсті, як не раз тут вже згадувалося, звучить так: "В нерухомості, як і в сексі, все треба робити вчасно та швидко". Тут ситуація така: той, хто за порадами на цьому форумі, або без таких порад, керуючись власним розсудом, інвестував в нерухомість з 2010-го (є тут такі українці) або з 2016 по 2021 рік, отримали досить приємні профіти (за даними, отриманими особисто мною від наших інвесторів та пов’язаними з ними рієлторів): - квартира 2+1, куплена в травні 2017 року за 54 000 доларів, може бути зараз проданою за 165 000 доларів; - квартира 1+1, куплена в вересні 2017 року за 48 000 доларів, може бути зараз проданою за 150 000 доларів; - квартира 2+1, куплена в вересні 2019 року за 91 000 євро, зараз може бути продана за 220 000 євро; - квартира 1+1, куплена навесні 2020 року за 60 000 євро, може бути зараз проданою за 180 000 євро; - квартира 2+1, куплена в вересні 2020 року за 170 000 доларів, зараз може бути проданою за 450 000 доларів, а вже озвучені і ціни в 9 900 000 лір або 525 000 доларів. Такий продаж є актуальним в разі, якщо продавець є українцем та планує переїхати, маючи приємну "подушку безпеки", в Канаду. Розділ 1: законне вивезення коштів з Туреччини. Тут керуємося законами Республіки Туреччина: вивезення готівкових коштів на суму, більшою за 10 000 євро, без проблем але з декларуванням на кордоні. Для цього треба: а) мати (внести) ці гроші на рахунку в одному з банків Туреччини. б) замовити готівку (як правило, великі суми сьогодні - на завтра). Важливо: таку операцію треба робити не в одному з Державних банків, а в одному з приватних банків (належать, наприклад, Катару або ОАЕ). Державні банки неохоче видають великі суми готівкою. в) отримати в касі банку видатний касовий ордер на власника рахунку. г) пред’явити видатний касовий ордер на Червоному коридорі при виїзді. д) задекларувати ввезення готівки в Канаді на митному посту в аеропорту. Розділ 2. Можна переказувати гроші із свого рахунка, відкритому в банку в Туреччині - SWIFT-переказ. Є обмеження по сумі переказу за 1 добу, немає обмежень на місяць. Комісія банка-відправника близько 200 лір або близько 10 євро. Розділ 3. Сьогодні членами української діаспори в інтересах наших людей узгоджено процедуру отримання офіційного документа про законність отримання грошей/прибутків в разі продажу нерухомості: а) За дорученням клієнта сертифікований перекладач звертається в Державний кадастровий центр для отримання офіційного документа про продаж нерухомості. Термін виготовлення документа - 10 діб, оплата за послуги в Державному кадастровому центрі - близько 80 лір (4 євро). б) виготовлення офіційного перекладу документа на англійську мову, послуги нотаріуса (близько 15 євро) та проставлення' Апостиля (безкоштовно в державній установі). Послуги перекладача оплачуються додатково. Нагадаю, що в Туреччині в разі продажу нерухомості сплачується державі податок не так, як в Україні - від ціни нерухомості, а як податок на прибуток, отриманий в разі продажу нерухомості (прибуток вираховується як різниця між ціною купівлі нерухомості "колись" та ціною продажу "зараз" з урахуванням щорічної зміни ціни нерухомості (збільшення ціни) на офіційно затверджений рівень щорічної інфляції. Застосовуються пільгова сума, яка не обкладається податком, та "ступінчаста шкала" нарахування податку. Податок сплачується в році, наступному за роком продажу, шляхом подачі Декларації. Не обкладається податками прибуток від продажу нерухомості, якщо власник володів нею 5 та більше років. Тобто, станом на сьогодні, не буде сплачуватися податок на прибуток тими українцями, які інвестували в нерухомість до 07 лютого 2018 року. Нагадаю, що я започаткував гілку "Купуємо для себе, а не в оренду, закордонну нерухомість" в квітні 2018 року. На жаль, з вересня 2018 року її обсіли всілякі горе-великегоре-дуже велике горе-хВахівці з інвестицій та наповнювали її всілякім брудом та своїм звичним лайном. Але Бог бачив все та жорстоко наказав горе-великегоре-хВахівців. Перехрестимося. Тричі. Я перехрестився. ![]() Багато з наших людей, шукаючи заробіток або повернення до звичайного способу життя в Україні (вже їздять по Анталії і Брабуси, і Гелентвагени, і Мерси-купе, і навіть Роллс-Ройси) почали намагатися торгувати чужим: тобто квартирами. Мене це не дивувало: треба ж якось жити. Дивували: - пані, яка працювала головним лікарем стоматології в Одесі - влаштувалася в стоматологію Анталії та почала там "гилити" ціни, як в Україні. Якщо в турецькій стоматології імплант 400-500 доларів, то там, де влаштувалася - звична для України тисяча... - пані, яка працювала рієлторкою в Києві, і яка всім тут показувала фото апартаментів "Пшонка-стайл", якими торгувала в Києві, теж відразу "засучила рукава"... трохи зараз присіла - тут не цінять "Пшонка-стайл" та почала рекламувати "VIP-трансфер" на Майбахах чи Ламборджіні. З шампанським... в аеропорт... Ось свіжина - і дуже цікава. В українську діаспору обережно попросився єдин пан із Криму. У минулому - рієлтор. Торгував квартирами для переселенців в Крим з Воркути, Мурманська, Тавди та Якутська. Але в заднє м"яке місце - як і очікувалося - клюнув підсмажений когут... Має синів-призовників... в другу армію світу... Втік із міста, де перебуває металобрухт, який ще не пішов у відомому напрямку, та прибув в Анталію... Зароблені на якутах/мурманчанах кошти дозволили відразу купити дуже непогану квартиру. Ми з цікавістю споглядали за тілорухами... Теоретично ж наш, українець... БІНГО! Сьогодні намагався виставити ОГОЛОШЕННЯ в українській діаспорі мовою Пушкінзона, Лєрмонтовича та Тургєнєвмана! Запрошує купити квартиру красивими словами... "Я не предлагаю вам мечтать. Я предлагаю вам купить мечту!" (цитата) Текст далі - прямо пісня в стилі відомого в радянські часи Кола Бельди, але трохи навпаки: "Увезу тебя я в Турцию, увезу к седым снегам, Белой шкурою медвежьей брошу их к твоим ногам. По хрустящему морозу - на вершину Таврских гор! И среди сугробов дымных затеряемся вдали..." Хоче почати з дешевого (мудро): Подходит под ВНЖ. Возможна рассрочка. 1.565.000 TL (трохи менше 100 000 доларів). Їсти хоче: з цієї суми заробить не менше 2 відсотків... Я - правда - думаю, що ціна рієторської контори, в яку він вже влаштувався - 1 500 000 лір та хоче заробити 65 000 лір або 3 250 євро... Ти ба, який активний... Все як вище пан reus написав...
|
|