1. Вийти на пенсію
2. Приїхати в Болгарію.
3. Оформити ВНЖ пенсіонера.
4. Завести гроші.
5. Купити житло.
|
|
![]() Фінансовий форум України, пане флаймане, не місце для розміщення чергової невірної інформації.
Насправді: Отримання посвідки на довгострокове проживання в Болгарії (ВНП) для пенсіонерів відбувається в два етапи. - На першому етапі кандидат отримує візу D в Посольстві або консульському відділі Болгарії в країні, де він постійно проживає (і саме про це писав вчора-позавчора і трохи раніше на цій гілці). - Другий етап - це отримання дозволу на довгострокове проживання в Болгарії, яке в подальшому потребує щорічного продовження. На практиці: Документом, на підставі якого іноземні пенсіонери з різних країн, що не входять до ЄС або ЄЕЗ, можуть отримати дозвіл на проживання, є віза D. Думка про те, що пенсіонери, які мають візу C або болгарську нерухомість, можуть отримати дозвіл на проживання автоматично, є помилковою. ![]()
Безвіз з ЄС скасували? Я ж забув, ви ж з точки зору турецького підданого розглядаєте, а не громадянина України. Чи випадково переплутали ЦА з громадян РФ/Казахстану. ![]() Та ні. Той боїться в Туреччину - хоча я неодноразово пропонував особисто зустріти в аеропорту та повозити по "місцям бойової слави". Нормальний хлоп такий - громадянин України - я його знаю вже десь років три. Організовував "голлівудську посмішку" у стоматологів. Все робили в Анталії. А працює в Ізраїлі. Не питав ким, то не моя справа. А то ось подзвонив спочатку - каже, що жінка в Анталії та отримала на лобове скло авто якусь там тріщину - від каменя - треба замінити. Ну я спрямував його авто на перевірене СТО, де власник - чоловік нашої українки - я сам там одне своє авто обслуговую - то поміняли так швикдо і так дешево, що він потім дзвонив з Ізраїля та дякував. І раптом в розмові сказав, що треба купувати щось в Анталії - але бракує грошей. Легінь не краде ж - от біда - та хабарів не бере (і таке буває). То казав, що може в кредит щось організувати. Ну спробуємо без кредиту - через безвідсоткове розтермінування. Поїдемо подивимося. Поговоримо... Помацаємо. Кредит не знаю чи він потягне - в Туреччині відсоткові ставки високі і вимоги для іноземців високі. ![]()
У районі кільця трамвая 1 - там же "закрита" (ну майже) територія 27 га. Там ж 11 житлових будинків. З них частина – «професорські» будинки споруди приблизно 1932-1935 років – там квартири площею 100 кв. м із кімнатою для прислуги. А реконструйований будинок номер 1 – там повністю розвалили будинок будівлі 30-х та переробили – майже всі квартири по 118 кв. м. Мати там квартиру вважалося крутіше, ніж на Дзержинського/Ворошилова. Там і зараз різнобій цін пристойний – просять від 1000 $ за квадрат до 3200. ![]() Інвестуємо в нерухомість в США?
Якщо розібратися уважно, то ціни цілком можна співставити з цінами на нерухомість в Україні. Читаю звіт Національної асоціації РІЕЛТОРІВ (NAR): За даними Національної асоціації РІЕЛТОРІВ®, продажі незавершених будинків у серпні впали на 7,1%. Усі чотири регіони США зафіксували щомісячні збитки та скорочення транзакцій порівняно з минулим роком. [Примітка з попереднього звіту: "Середня ціна наявної квартири в серпні 2023 становила 354 600 доларів США, що на 6,2% більше, ніж у попередньому році (333 900 доларів США)".] «Іпотечні ставки з серпня піднімаються вище 7%, що зменшило кількість покупців житла», — сказав NAR Chief Economist Lawrence Yun. «Деякі потенційні покупці житла роблять паузу та змінюють свої очікування щодо розташування та типу житла, щоб вони краще відповідали своїм бюджетам». «Очевидно, що збільшення запасів житла та кращі відсоткові ставки необхідні для пожвавлення ринку житла», – додав NAR Chief Economist Lawrence Yun. Джерело: ![]() Поки на гілці "Еміграція, заробітчанство" ширяться дописи людьми, які ніколи не мали відношення ні до Еміграції, ні до Заробітчанства, займемося справами буденними: інвестиціями в нерухомість.
Я нікого не буду умовляти інвестувати в нерухомість свої гроші: - в Польщі все здорожчало майже на 25%. - В США все здешевшало на 15-20 відсотків - але хто ж туди пустить нашого інвестора. - в Німеччині - найбільше падіння цін на нерухомість з 2000 року - на 9%, але як же довести законність отримання грошей... Прямо біда... Я не буду умовляти купувати квартиру в Туреччині: ціни вийшли на високий ріфвень і падати не збираються. Я не знаю, буде далі падіння, чи зростання. Чесно: не знаю. Хіба що можна виграти на пошуках на "вторинному ринку" та зміні курсу ліри до долара. Виграєш - чи ні - питання цікаве: завтра/післязавтра з нашим українцем поїдемо в офіс продажу Забудовника "середньої руки" - подивимся що пропонують та які умови. Буде цікава інформація - напишу. Але поки що можна учасникам форуму зробити деякі "заготовки". Ще в 2020 році я пропонував звернути увагу на "місто в місті" SurYapi ("Золоті ворота") - зовсім новий мікрорайон, який почали будувати буквально в чистому полі - між морем та лісовою зоною, де розташований досить гарний Зоопарк Анталії. За Зоопарком - відразу Таврські гори заввишки в 2 400 м. Там розташований гірськолижний центр Saklikent Ski Resort (до нього близько 40 км). Будують зовсім нове "місто в місті" - місто в середині міста Анталія. До моря - 8 км. Прокладено лінію швидкісного трамвая (! - я не їздив на трамваї - здається 15 хвилин і ти на безкоштовному пляжі) та швидкісну автотрасу - по 3 полоси (!) в кожному напрямку з дозволеною швидкістю в 90 км/год. Тоді - в грудні 2020 року - я тоді писав про це - можна було взяти квартиру 1+1 готову "під ключ" за гидомирні - вимазані в грязюці після викопування з попід груші - 33 000 доларів США. Це "під ключ" з підземним паркінгом та частково - меблями. Мені ліньки зараз дивитися актуальні ціни - щось в районі 100 000 доларів. Якщо ви НЕ заробили профіт в сумі 100 000-33 000=67 000 доларів - то то не моя провина, треба вміти виділяти на форумі людей, які вас дезінформують та пишуть повну "пургу". Так ось: "знов про рибу гроші". Той Забудовник пропонує розглянути питання про купівлю не квартири у власність, а прово жити квартирі певний час. При цьому: квартира під ключ, повний фарш, цікаві умови. Видає право власності (можна отримати ВНП). НІЧОГО НЕ РЕКЛАМУЮ: зайдіть на сайт - прочитайте текст/умови/варіанти - є форма запиту інформації - отримайте пропозицію - продумати з калькулятором. Свого роду "зарядка для хвоста". Найцікавішим мені здається таке: - квартири 1+1 площею до 65 кв.м - обладнані для проживання 4-х осіб. - умова оплати: 4 800 лір (близько 175 доларів на місяць). Щоби вам було легко рахувати: щойно повернулася в Україну племінниця з відпочинку в Камері: - путівка з точкою старту в Кишиневі - 22 000 гривень. Це готель 5 зірок, але як вона сказала "Він вже "втомлений" та з 2024 року становлять на ремонт, в цілому непогано але досить скромно. Це була сама дешева пропозиція"). До ціни путівки додати: - проїзд поїздом до Одеси (ціну не питав). - проїзд з Одеси до Кишинева автобусом (ціну не питав). - проїзд в Кишиневі на таксі з автовокзалу в аеропорт (ціну не питав). В цілому дорогу оцінила як комфортну. Чистих днів відпочинку долучилося 6. Здається, відпочинок вийшов золотим. Зарплатню має 17 000 гривень. Святом для неї було те, що я о 10-00 забрав її з готелю в Камері та цілий день провели в Анталії, що включало в себе екскурсію по пам"ятних місцях (була в Анталії в 2020 році з чоловіком та окремо відпочивав син з родиною), і плавання в басейні мого ЖК, і дегустація "Дорада по-Анталійські", прогулянка на Набережній, катання на ровері вздовж Середземного моря - в мене в авто 2 складних ровера - була здивована). Посилання з формою запиту та описом (вибір англійської мови праворуч зверху, чекайте відповідь на електронну пошту або особистий дзвінок - поговоріть, вивчіть прайс-лист, подумайте): ![]() От не хочеш - а вилізло в мене в YouTube - практично повні відповіді на ваше запитання. Веде неймовірно цікаво людина - не приховує, що він підробляє ріелтором (як я зрозумів неофіціально). Але реально класно з виликим діапазоном варіантів. Я чому звернув увагу - в цьому містечку Малко Тирново я був в березні цього року. Воно таке маленьке - що я практично на нього і не звернув увагу. Дуже рекомендую. Болгарія. Наші дні. Ціни. Наші дні. І ретроспективно. Рекомендую. Мені дуже сподобалося: ведучому - вища оцінка. ![]() Не знаю як модератори відреагуть на ваш допис - але в цілому можна і погодитися.
Справедливості заради: я весь час писав, що у Болгарії є невелика вітрина: Варна і Бургас - все інше просто жах. Це ще все непогано виглядає - а коли б ви відвідали не Малко Тирново, а Велике Тирново - то там наче з вибитих вікон та провалених дахів виглядає Тодор Живков та привітно посміхається. Цікаво, пане сherhiltank, що ви нерухомістю закордонною почали цікавитися зовсім недавно - коли клюнув в одне місце смажений півник - а ми то пам"ятаємо: три роки тому саме в Болгарію (САМЕ СЮДИ ЩО НА ВІДЕО!!!!) рекомендували дуже сильно вкладуватися дві непересічні форумні особи. Цікавості присмаку надає той факт, що один з агітаторів/рекомендаторів за останні 2/3 сторіччя НЕ був в Болгарії (,), а другий з рекомендаторів був в Болгарії ще при живому Тодорі Живкові. Дуже хотів щоби зелений піонерський галстук йому особисто пов"язала Мара Малеева-Живкова... На жаль, на день візиту вона вже багато років була на небесах... О! У нас тут вешталися та вештаються такі фахівці - я їх з любов"ю називаю "горе-хВахівці" - що ого-го...
|
|