Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
cherchiltank написав:Національний банк України з 3 вересня впроваджує керовану гнучкість обмінного курсу, що посилить стійкість валютного ринку та економіки.
Ну хто що думає?
Думаю що хочуть трохи попустити гривню. Десь до 41 грн, як в бюджеті 2024. У нас торговий баланс в опі. Девальвація хоч трохи, але допоможе. І податки зростуть. І експортери трохи зрадіють. НБУ резерви трохи збережи. Всім буде трохи добре, крім пересічного.
але на вартість житла чи оренди на КРЖН це не вплине - замала девальвація
UA написав:https://thearchitect.pro/ru/news/6944-Kvartira_Sergeya_Mahno_priznana_luchshey_v_mire Интерьер апартаментов в центре Киева, который создал известный украинский дизайнер Сергеем Махно, был отмечен жюри Международной премии The Architecture MasterPrize (США).
Я это написал чтобы подчернять быстротечность моды. Всего то 5 лет прошло.
ПС Ломоносова,50 это центр города?
Как видно только эта жиночка с 1 апреля безрезультатно пытается сдать этот шедевр. какой кешфлоу интересно получается у этого объекта, учитывая, что еще и документы готовы предоставить, т.е. налоги тоже с этой суммы будут платить.
Наверно подобная сумма(под 90кгрн) для этого места занадто? Хотя дом частный большего метража знаю там рядом и за пять тысяч сдаётся(но он внутри судя по фото от знакомых покрасивее сделан и намного технологичней, да и три машины легко ставятся на территории). Или для Козина 350метров за 200кгрн это норм?
Успіх написав:Гарно все розказали/розклали по полицях Озвучили собівартість м2
Ну і про Львів сказали, що він, на моменті, "переоцінений" і ціни будуть пізніше там падати...
Он сказал то, что писал я: падать некуда, продается по себестоимости. Я приводил пример столица групп: стоимость строительства новых очередей выше стоимости готовой вторички, в результате чего она тоже подтянулась. СССР была замкнутой системой, по закону энтропии распад таких систем кратно увеличен. Макроэкономика не работает. Курс ручной. Режим авторитарный. У нас сегодня что-то вроде этого. Границы закрыты, энтропия растёт. Стоимость м2 в соседней Польше моей квартиры 40 м2 - 130 куе это 3300 м2. Это в 2 раза выше, чем комфорт в Киеве. Я не знаю максимальный перекос с территориальной разницей 800 км. Вероятно критический индекс х2.
После окончания войны будут введены нормы ЕС в части инвест девелопмента, что увеличит себестоимость, снизит объёмы строительства кратно
Ну і про Львів сказали, що він, на моменті, "переоцінений" і ціни будуть пізніше там падати...
Он сказал то, что писал я: падать некуда, продается по себестоимости. Я приводил пример столица групп: стоимость строительства новых очередей выше стоимости готовой вторички, в результате чего она тоже подтянулась. СССР была замкнутой системой, по закону энтропии распад таких систем кратно увеличен. Макроэкономика не работает. Курс ручной. Режим авторитарный. У нас сегодня что-то вроде этого. Границы закрыты, энтропия растёт. Стоимость м2 в соседней Польше моей квартиры 40 м2 - 130 куе это 3300 м2. Это в 2 раза выше, чем комфорт в Киеве. Я не знаю максимальный перекос с территориальной разницей 800 км. Вероятно критический индекс х2.
После окончания войны будут введены нормы ЕС в части инвест девелопмента, что увеличит себестоимость, снизит объёмы строительства кратно
Є тільки один нюанс - у нас війна, яка ще надовго, в Польщі теж війна?
Є тільки один нюанс - у нас війна, яка ще надовго, в Польщі теж війна?
Багато хто там впевнений, що війна буде і в них, питання часу. Так казав нотаріус, декілька менеджерів з продажу
beee написав:СССР была замкнутой системой, по закону энтропии распад таких систем кратно увеличен
Баламут, не пиши того, чого не знаєш. Термодинаміка не має відношення до економічних процесів.
beee написав:падать некуда, продается по себестоимости. Я приводил пример столица групп: стоимость строительства новых очередей выше стоимости готовой вторички
Ти такий смішний, з своїм жонглюванням і маніпуляторством.
Попиту немає, том ущо людей немає. Колись на більшій території - жило 52 млн чоловік. Житла навіть тоді вистачало, ніхто не жив в підвалах і горищах. Зараз 26 млн, на меншій території. Житла - просто валом! Здобутки української політичної їліти за 32 роки - добре видно. Тому нове житло - просто нікому не потрібно. Нема людей - немає попиту!
П.С. З питанням еміграції наша бидло-їліта також не справиться. Вона про це навіть не думає. Їй треба сьогодні вкрасти. Бувші трієшники-комсомольці вміють лише дерибанити бюджет і здавати території.
хрущі і подібний совкохлам однозначно буде дешевшати, нове житло обмежене собівартістю, якщо не буде ЦА з грошима, то не буде нове вводитися житло, але держава таки підставить плече єоселями, єіпотеками, євідбудовами і різним на є...