Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
А на 7800 с двухтарифным счётчиком намотали в ноябре ? Как? Я на 194метрах кондёрами и духовкой до полутора тысяч кВт/ч в августе 08го, 10го, 14го, 16го, ... короче при +40 с лихуем за бортом и ЮЗ ориентированной лоджией и "залами" еле-еле наматывал, так кондиционеры выключались у детей на время сна, а внизу - с трёх ночи до прогрева "залы" до 28ми грд к 11ти максимум, а то и в 10.00
А на 7800 с двухтарифным счётчиком намотали в ноябре ? Как? Я на 194метрах кондёрами и духовкой до полутора тысяч кВт/ч в августе 08го, 10го, 14го, 16го, ... короче при +40 с лихуем за бортом и ЮЗ ориентированной лоджией и "залами" еле-еле наматывал, так кондиционеры выключались у детей на время сна, а внизу - с трёх ночи до прогрева "залы" до 28ми грд к 11ти максимум, а то и в 10.00
Да ХЗ как? У меня учитывая, что 2 80 л бойлера онлайн маслают, и один комп практически постоянно больше трёшки с двухтарифным счётчиком не выходит.
шо за сказки. это летом бойлер тянет 50 а зимой все 100 кВтгод. Или только проточный нагреватель летом греет до 55 а зимой до 40 при одинаковой мощности нагрева? Летом можно принять душ водой +20 из крана и не сильно замерзнуть, а зимой там +12 (у меня стоят датчики температуры на вход и выход из бойлера).
Если уж спорить , так хоть вот так.. а не размазывать..,
Питати, навіщо ти щось там лопочеш про «проточний», «накопичувальний» я навіть не буду, Бо це дитячий садок («сказки») не розуміти, що спосіб нагріву не має значення. Бо вся е/енергія так чи інакше відправляється на нагрів води)
Садись, два Вода в выключенном бойлере медленно остывает, её надо регулярно подогревать
Садись, два Вода в выключенном бойлере медленно остывает, её надо регулярно подогревать
Сходи на курси підвищення кваліфікації вчителів. Бо ти не розумієш прочитане (дислексія?) Як подальше охолодження води в бойлері (подальші втрати) протирічить фразі
вся е/енергія так чи інакше відправляється на нагрів води)
Бетон написав:Ясного дня, блин. Очень смешно. причём счётчик у меня день ночь
Ясного дня! Надсилаємо ваш рахунок за світло. Станом на 10.12.2024 р. сума до сплати за о/р *****013***** складає 13 072,32 грн. Та ми рекомендуємо внести платіж з урахуванням очікуваного споживання за грудень — 20 787,84 грн.
Witaj
Informujemy, że w dniu 2024.12.06 wystawiono fakturę o numerze: 52/******/********R
Termin płatności: 2024.12.30
Kwota do zapłaty wynosi:271,51 zł.
Это всё замечательно, а сколько в киловатах за месяц в Киеве и сколько в Польше ?
Может оказаться, что если в Польше организовать потребление, как в Киеве, то могут совершенно другие цифры по злотым получится
шо ви брадягі. зібрав своїми руцями 16S 280A + deye6k+ сонце 14шт. все робить як і передбачалось. вчора із сонячного поля номіналом 4 квт зібрав 10 квтгод, на власне споживання. сьогодні якісь копійки, дуже темно.
yama написав:Faceless ще раз - немає на алі нормальних акумуляторів .
yama тут спецконтингент Напишіть, шо глянцева синя термоусадка це круто.
заказував різні акуми із алі, із іспанії та із голландії (нкон). із алішки в принципі прийшли свіжі EVE але хто зна, чи не перепаковані, код свіженький був. найкращі із нкон, з них і зібрав для себе. всі були відбалансовані до тисячної вольта со старту, ємність підтвердили, ціна бомба. 850-900 евро за 14+ квтвгод із доставкою під двері.
Wirująświatła написав:как вариант заряжайся ночью а днем питайся от батарей, сэкономишь 2 грн на 1квт/ч. у тебя сколько 5 квт? 10грн чистая экономия. Коробка спичек.
я так роблю, коли сонця нема. заряджаю по нічному, вдень мережу не споживаю взагалі. 15 квтгод акума в принципі вистачає, але поки нема або мало сонця то 30 було б в самий раз
економія вдвічі на цінах за квт. по моєму непогано. бонусом пофігу відключення, бо вночі майже не вимикають. а також якщо не буде мережі та сонця довго, можна швидко заряджати великим струмом за 2-3 години від потужного генератора.
trololo При заливці в батарею втрата десь 10%. (Добре, взимку це не втрата , а обігрів приміщення). При висасуввнні з батареї -5% втрата (принаймні так у мене). Сумарно 15 % нічної енергії не принесуть профіт на різниці тарифів день/ніч. Наступне… Порахуйте вартість батареї з доп.обладнанням на кількість циклів, тобто на скільки гривень ви вбиваєте батарею за один цикл. То чи буде там профіт від ваших ігор день/ніч по фінішу?? Але без сумніву, ви максимально підстраховані від всього , максимально зручно і комфортно., Питання лише не малої ціни . Її треба просто прийняти як плату за комфорт і безпеку, і не надумувати собі якісь там виграші від ночі чи сонця. Їх нема (майже), враховуючи вартість обладнання і його амортизацію
Hotab написав:trololo При заливці в батарею втрата десь 10%. (Добре, взимку це не втрата , а обігрів приміщення). При висасуввнні з батареї -5% втрата (принаймні так у мене). Сумарно 15 % нічної енергії не принесуть профіт на різниці тарифів день/ніч. Наступне… Порахуйте вартість батареї з доп.обладнанням на кількість циклів, тобто на скільки гривень ви вбиваєте батарею за один цикл. То чи буде там профіт від ваших ігор день/ніч по фінішу?? Але без сумніву, ви максимально підстраховані від всього , максимально зручно і комфортно., Питання лише не малої ціни . Її треба просто прийняти як плату за комфорт і безпеку, і не надумувати собі якісь там виграші від ночі чи сонця. Їх нема (майже), враховуючи вартість обладнання і його амортизацію
трохи ви перебільшили. ефективніть хорошого інвертора 93-97% в залежності від нагрузки. тобто загальні теплові втрати до 10%. а економія на нічному тарифі 50%, тобто 40 в плюсі. і ви правильно сказали, взимку ці втрати гріють будинок, тобто не втрати. а влітку буде надлишок сонця для кондиціонерів, якщо буде потрібно. батарея гарантується виробником 8000 циклів (повна розрядка) при не перевищенні струму 0,5С і гарному стиснені комірок. але один цикл це не повний день, а більше (я поки 7 циклів набрав за пару тижнів). нема сенсу купувати lifepo4 і не ганяти його по повній. сонце дає навіть зараз, самі несприятливі дні, по 300 ват на годину. достатньо для компа, світла і насосів опалення + витрати на сам інвертор.