Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12729127301273112732
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:44

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

xaos_3 написав:_hunter
У багатоквартирних будинках єдине працююче рішення для індивідуального енергозабезпечення - сонячні панелі.
На першому ліпшому прикладі з звичайного супермаркету я показав, що цілком реально купити за умовно 1000 євро комплект сонячних панелей та все необхідне обладнання для автономного виробництва енергії. Особисто я не бачу проблем придбати 2-3 комплекти і гарантовано вирішити найбільш базові потреби у енергії, які у кожного індивідуальні.

На мою думку переваги сонячних панелей перед будь-яким іншим реальним джерелом індивідуального енергозабезпечення саме у багатоквартирних будинках очевидні: адекватна ціна (я навів реальний приклад повного комплекту автономного енергозабезпечення - від 950 євро, можливо є навіть дешевше, звісно є й дорожче), безпека експлуатації (цікаво, хто залишить без нагляду генератор на рідкому паливі хоча б на 8 годин, коли родина піде на роботу? :D ), безшумність експлуатації, дешевизна експлуатації - жодних витрат на логістику палива, масла та його закупівлю...

Хотілося б почути від вас альтернативний варіант за співставні витрати - до 3 тис євро та безпеку експлуатації за планову потужність 2,4 КВт у багатоквартирному будинку
сонячні панелі взимку нееефективні, тому не несіть маячні
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2769 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 18:52

smdtranz написав:xaos_3

тут проблемы обсуждали уже сто раз, это в первую очередь то, что для обеспечения солнечной энергией квартиры у вас или должен быть фасад почти строго на юг, при том без всяких теней даже от висящего провода, или доступ на крышу.
то есть подходит далеко не всем.

могла бы быть госпрограмма покрытия панелями всех крыш госзданий, школ, универов, детсадов и прочего, и прочего, и прочего.
там много типовых проектов, на которые подойдут типовые проекты сэс.
можно в аренду на десятки лет сдавать всякие бесхозные коммунальные и госземли за символическую плату, те же охранные полосы железных дорог, свалки под строительство СЭС, где это возможно и имеет смысл
потом еще давно напрашивается строительство мусоросжигающих заводов, которые норм вырабатывают плюс экономия на обращении с отходами, куда отлично пойдет все, что горит, все эти спиленные деревья, может быть шины и тд
каких-то тэс мелких на биоотходах построить в зоне Полесья, как в Корюковке была например
и многое другое

для меня непонятно, почему при нынешних тарифах крыши офисных зданий и трц не покрыты панелями. большая площадь, нагрузка совпадает с солнечными часами, бери да зарабатывай, продавая свет арендаторам не по 5 грн, как по зеленому тарифу, а по все 12-15 грн. и вуаля

меня этим пугали ,многие эксперды, но работает
Vadim_

Подякував: 649 раз.
Подякували: 532 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 19:36

У багатоквартирних будинках єдине працююче рішення для індивідуального енергозабезпечення - сонячні панелі.
На першому ліпшому прикладі з звичайного супермаркету я показав, що цілком реально купити за умовно 1000 євро комплект сонячних панелей та все необхідне обладнання для автономного виробництва енергії. Особисто я не бачу проблем придбати 2-3 комплекти і гарантовано вирішити найбільш базові потреби у енергії, які у кожного індивідуальні.

На мою думку переваги сонячних панелей перед будь-яким іншим реальним джерелом індивідуального енергозабезпечення саме у багатоквартирних будинках очевидні: адекватна ціна (я навів реальний приклад повного комплекту автономного енергозабезпечення - від 950 євро, можливо є навіть дешевше, звісно є й дорожче), безпека експлуатації (цікаво, хто залишить без нагляду генератор на рідкому паливі хоча б на 8 годин, коли родина піде на роботу? :D ), безшумність експлуатації, дешевизна експлуатації - жодних витрат на логістику палива, масла та його закупівлю...

Хотілося б почути від вас альтернативний варіант за співставні витрати - до 3 тис євро та безпеку експлуатації за планову потужність 2,4 КВт у багатоквартирному будинку
Навіть якщо забути про таку дрібницю, як псування вигляду фасаду, для 3/4 квартир у багатоквартирному будинку ті панелі максимум дадуть мобільний зарядити, в кращому випадку ноутбук. Бо орієнтація по стороні світу буде невдала і кут, адже присобачить вийде тільки вертикально.
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8301 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 19:50

>>> автономного виробництва енергії
Еще раз: _никому_ (ок - почти) не нужно "просто виробництва енергії". Обычно нужны определенные объемы и мощности.

>>> 3 тис євро та безпеку експлуатації за планову потужність 2,4 КВт у багатоквартирному
И я снова вам повторяю: сформулируйте наконец требования. Банально - загляните в щиток - и посмотрите расход на счетчике хотя бы за неделю.
Потом прикиньте площадь панелей, которая понадобится для аналогичной генераци...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 20:26

Цікаві думки форумчан щодо сонячних панелей:
1. "сонячні панелі взимку нееефективні, тому не несіть маячні"
2. "ті панелі максимум дадуть мобільний зарядити, в кращому випадку ноутбук"
3. Обычно нужны определенные объемы и мощности.
Якщо ми ведемо мову про не ефективність то порівняно із чим? Тобто, варіант А є не ефективним, порівняно із варіантом В. У нашому випадку сонячні панелі є не ефективними, порівняно із чим? Із неіснуючим варіантом? Яка є альтернатива з введення в експлуатацію автономного джерела енергії упродовж день-два? Потреби у потужності у кожного свої, одному вистачить 1,6КВт, іншому 5 КВт буде замало.
Також, хочеться запитати: влітку, за відсутності енергії аналогічно січня, ви чим умовний холодильник будете заживлювати? Молитвами чи вірою - якось воно буде?
Про естетику фасадів навіть не буду згадувати.
Я розумію, що у деяких форумчан зараз фаза заперечення (все не так, все маячня, котангенси не ті), ще жевріють мрії про якійсь безпечний балконний диво-генератор на атмосферному повітрі чи можливо, що у кожному мікрорайоні з'явиться міні АЕС із 8 ступенем захисту. Як енергозабезпечуватися - кожен обирає сам
xaos_3

Подякував: 6 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 20:41

Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

xaos_3 написав:Цікаві думки форумчан щодо сонячних панелей:
Якщо ми ведемо мову про не ефективність то порівняно із чим? Тобто, варіант А є не ефективним, порівняно із варіантом В. У нашому випадку сонячні панелі є не ефективними, порівняно із чим? Із неіснуючим варіантом? Яка є альтернатива з введення в експлуатацію автономного джерела енергії упродовж день-два? Потреби у потужності у кожного свої, одному вистачить 1,6КВт, іншому 5 КВт буде замало.
Також, хочеться запитати: влітку, за відсутності енергії аналогічно січня, ви чим умовний холодильник будете заживлювати? Молитвами чи вірою - якось воно буде?
Я розумію, що у деяких форумчан зараз фаза заперечення (все не так, все маячня, котангенси не ті), ще жевріють мрії про якійсь безпечний балконний диво-генератор на атмосферному повітрі чи можливо, що у кожному мікрорайоні з'явиться міні АЕС із 8 ступенем захисту. Як енергозабезпечуватися - кожен обирає сам
З чого ви взяли, що кілька панелей вертикально біля вікон (бо більше ніяк) у типової квартири в багатоповерховому будинку на схід чи взагалі північ дозволять навіть влітку живити холодильник?
Неефективно - в сенсі за ті гроші взагалі ніякого вихлопу не буде
Faceless
Модератор

Подякував: 1502 раз.
Подякували: 8301 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2026 20:43

xaos_3 написав:Цікаві думки форумчан щодо сонячних панелей:

>>> порівняно із чим?
Так я у вас уже который день ровно этот вопрос выяснить пытаюсь: _от чего_ "защищаемся"? - 12/12? - 1/7? - 1/30? -- в зависимости от этого и решение искать нужно...
На всякий случай повторю: что-то уровня "день без света/два-четыре часа на зарядку" без проблем проходятся с вот той вашей "конструкцией" - но солнечные панели, из схемы нафиг можно выкинуть.
А от чего-то уровня "день со светом/неделю - без" - панели вообще не спасут. Ну если вы, конечно, дома не только мобильник заряжаете и свет включаете... - посчитайте, наконец, площадь.
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
  #<1 ... 12729127301273112732
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей