Прогноз валютного курсу та фактори, що на нього впливають

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 2829303132 ... 41>
Повідомлення Додано: Сер 10 лют, 2021 18:39

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

  orest написав:А ще погода притримала аграріїв з продажем валюти. От і перелетіли, трішки, поки що...

Я давно заметил зависимость курса от погоды, включая сезонность, и сделал вывод, что гривна - твердая валюта. И как любое твердое тело, она сжимается при похолодании и расширяется при потеплении :)
Сибарит
Аватар користувача
Форумчанин року
 
Повідомлень: 7417
З нами з: 02.09.15
Подякував: 6372 раз.
Подякували: 21123 раз.
 
Профіль
129
73
34
2
Повідомлення Додано: Сер 10 лют, 2021 20:20

Сибарит Сто відсотків погоджуюся :) Пишуть сусіди, що причиною сьогоднішньої "ракети" на МБ був Укрексімбанк, який після обіду вийшов з купівлею валюти під вакцину від коронавірусу (а обіцяли, що дадуть нам безкоштовно, як найбіднішим, потім писали, що ЄС дав позику на оплату). Питання тільки чи вже все купив сьогодні, чи Рижик сьогодні не такий вже й Рижик...
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Сер 10 лют, 2021 20:41

orest
Другие соседи ограничились намеком на госбанк, который работает по "правительственному заказу" :)
Достаточно достоверным можно считать сам факт выхода Эксима. Это трудно скрыть от участников рынка.
По чьей заявке был выход, участникам рынка не видно. Разглашение изнутри возможно, но слишком рискованно, а цель не понятна. Поэтому к такой информации я отношусь очень настороженно.
К тому же мне не очень понятен механизм, позволяющий правительству скупать валюту через коммерческие банки. Его гривна в казначействе, а валюта в НБУ.
Сибарит
Аватар користувача
Форумчанин року
 
Повідомлень: 7417
З нами з: 02.09.15
Подякував: 6372 раз.
Подякували: 21123 раз.
 
Профіль
129
73
34
2
Повідомлення Додано: Нед 14 лют, 2021 15:34

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

Пару слів перед виходом з коханою дружиною до ресторації.
На всіх ресурсах, де обговорюється курс і перспективи надлишкова нервозність. Вона повязана з тим, що коли курс ВКВ зміцнюється, більшість очікує тільки росту. Коли курс грн почав суттєво і динамічно зміцнюватися з ПОЧАТКУ ЛЮТОГО (що є далеко не типово і зумовлено виключно ситуативним надлишком пропозиції валюти) більшість чомусь вирішила, що зміцнення нацвалюти має бути вже і без боковиків і відскоків аж до 26))))
Як тільки НБУ, абсолютно передбачувано, почав гальмувати зміцнення і на це наклалося ситуативне збільшення попиту і вихідний день в США, одні вирішили що це неймовірна зрада і змова, інші активно почали вангувати 30-50.
А насправді, відбувається доволі природній процес, місцями з особливостями через нерезидентів і ситуативними зменшеннями попиту від імпортерів. Треба таки підкреслити, що НБУ більше на стороні повільного зміцнення грн чи навіть певної стабільності біля 27,8. Тому, очікування на різке зміцнення грн до 27,5 чи нижче є, поки, марним. Як і марним є очікування росту над 28,2, навіть з огляду на комусь страшні, а на справді дрсить не критичні виплати і погашення в березні по ОВДП. Погода трохи притримала аграріїв в злитті валюти, але весняно-польові роботи таки настануть і, з огляду на ціни на сг продукцію, будуть масові і грунтовні,а отже й вартісні.
Трохи тривожною виглядає інформація про хід перемовин з МВФ, але я не раз писав, що позики поки нам не треба, може навіть весь рік. З іншої сторони, риторика МВФ є в загальному руслі актуальної риторики Вашингтону. На Київ і наших олігархів тиснуть дуже сильно і рішуче, що, в загальному, мало б бути вагомим позитивом. Але передбачити реакцію нашої дуже не професійної, не принципової, не сміливої, дрібно-корисливої, злодюжкуватої влади не можливо. Також, відбувається значне посилення тиску на кремль.
В найближчий час курс буде залежати від погоди, "нерезидентів", послідовності нашої "влади" та дій путіна і його оточення.
Передбачити щось важко, але катастрофи не чекаю, навіть якщо на трохи (і по часу і по рівню) піднімемося вище 28...
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: П'ят 19 лют, 2021 14:22

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

Пане Оресте, знаю, що боковик і нічого цікавого. Але можливо напишете сьогодні, після результатів аукціону (апд. малось на увазі вівторкового аукціону) кілька слів. Щоб мати альтернативну думку на ситуацію. Дякую.
Realist
 
Повідомлень: 1724
З нами з: 23.01.09
Подякував: 2962 раз.
Подякували: 2144 раз.
 
Профіль
1
1
1
Повідомлення Додано: П'ят 19 лют, 2021 22:28

  Realist написав:Пане Оресте, знаю, що боковик і нічого цікавого. Але можливо напишете сьогодні, після результатів аукціону (апд. малось на увазі вівторкового аукціону) кілька слів. Щоб мати альтернативну думку на ситуацію. Дякую.

Добрий вечір всім. Справді, курс перебуває в боковику між 27,6 і 27,9. І в попередньому дописі я про це писав (чому). Не зважаючи на мега причитання вузького кола всім відомих ніків про те, що все пропало, країна котиться в провалля, бізнес зупинився і у всіх страшна біда, роботи в мене і всіх знайомих вистачає. Адже бізнес не дурні люди створюють, щоб отримувати прибутки і він це буде робити. І пріоритетом всього бізнесу зараз є експорт, що буде постійно і невпинно покращувати торгбаланс.
В січні вийшли (маю на увазі підприємство) на рівень 2020 а в лютому (уже чітко видно) результат буде краще лютого 2020 і 2019. Поки перспективи не погані, багато запитів від старих і потенційних клієнтів. Погода додала трохи проблем в сенсі організації максимально ефективної логістики і вчасного виконання замовлень. Після роботи стараюся максимум проводити час з сімєю, адже коли вечір хтось проводить з гіпотетичною "дорофєєвою" в інстаграмі, хтось з неясноким в тік току, хтось у фейсбуку, а я з поважною компанією на форумі - це вже не сімя і не життя. Через це, зараз при нагоді заходжу швидко прочитати корисні дописи, відмітити плюсиком всі повідомлення, які хоч трохи стосуються теми на гілці Дяді Саші, яких на жаль, не так вже й багато. Зараз мене значно більше турбує напрям і динаміка світових цін на полімери, оскільки там відбувається доволі не весела справа, схожа по рівню росту на події 2018 року з ПЕТом, але зараз це стосується всього спектру. Негода у всьому світі додала жару, загальний ріст цін склав 40-60% за три місяці. Такий ріст ціни полімерів спровокує ріст вартості майже всього імпорту і знову зменшить його обсяг...
Щодо курсу, про торгбаланс я вже згадував, нічого не міняється, ціни сировин (с/г,метал) на високому рівні, нехай і вже стабілізованому. Холод імпорту енергоносіїв не збільшив, просто залишок на кінець зими зменшиться. Серйозно притормозив імпорт автометалолому з США.
З понеділка йде серйозне потепління, що активізує аграріїв на продаж валюти.
Щодо ОВДП і вівторкового розміщення. Доля "нерезидентів" у вівторок залишилася на дуже високому рівні, не зважаючи на проміжний результат перемовин з МВФ. Очікую, що зменшувати обороти вони не будуть, пояснював чому раніше не раз. Тепер щодо погашень в березні, через що багато хто очікує здорожчання валюти. Я надіюся,тут свідомі, думаючі читачі, які розуміють, що в цих погашеннях левова частка - банки. Банки на цю грн купувати валюту не будуть. Банки не можуть просто так купити любу кількість валюти, я це вже також пояснював. Є нормативні обмеження на купівлю, банки перевантажені валютними депозитами, які не можуть вигнати навіть падінням відсотків майже до нуля і суми валютних депозитів далі ростуть, частка валютних кредитів в банках не росте. Тому, лишня валюта банкам не потрібна, навпаки, зараз складається ситуація,коли банки можуть з радістю почати купувати валютні ОВДП мінфіну.
Буде відбуватися перепозичення "страшних смертельних погашень", як мінімум. Для цього створений ідеальний механізм: розміщення у вівторок, оплата в середу і в середу ж погашення, які можна оперативно перезарахувати, грубо кажучи. Таким шляхом уже йдуть і банки і "нерезиденти" (тому перед чи після певних розміщень нерезиденти майже не продають валюти) і цим шляхом будуть йти у березні і пізніше.
Результати сьогоднішнього засідання РНБО говорять про те, що Вашингтон, практично, дотиснув нашу "владу" і дурниць від них можна не чекати. Опосередковано на змушення до адекватності натякає і те, що податкова отримала розпорядження не "щемити" бізнес надто, результати перевірок мають бути законними і такими, щоб бізнес не мав очевидних підстав йти в суд, а суди мають в таких позовах бути чесними і ставати на сторону бізнесу.
Кремль перейшов у наступ в Європі і, використовуючи незадоволення і спротив на грунті коронавірусних обмежень,запустив хвилю сепаратистських та соціалістично-утопічних акцій протесту. Це доволі небезпечно оголює та загострює проблеми ЄС і змусить Берлін, як головного вигодонабувача проекту ЄС, та Вашингтон активізуватися у відповідь і розпочати активну боротьбу за цілісність "третього рейху" та стабільність і спокій в Європі. На цьому фоні Україна мусить бути стабільною та ефективною... А ціни на нафту-газ скоро знову можуть почати падати...
Ріст цін на енергоносії і пальне ті ж таки всепропалісти трактують як чинник росту курсу. Про газ уже писав, крім того, ніщо так не заставляє нас ставати енергоефективними, як дорогий газ і ми тільки на початку шляху, а дорогий бензин-солярка призведуть до значного зменшення попиту. Адже власники напівживих "євроблях" дуже швидко поприпарковують ті "менінгіти" і сядуть в громадський транспорт. Власники битих "елітних" автівок з США будуть наступними...
Проблем з курсом нацвалюти, особливо з причини ОВДП чи їх погашення, не бачу і не очікую. Також не вважаю рухи на 10-20 копійок підставами для голосних висновків і гучних і емоційних "мітингів".
Можливо я десь помиляюся, радий буду почути ще чиїсь аргументи...
П.С. Чуть не забув про "фізиків" і ОВДП - там тенденція і динаміка також дуже позитивні і обнадійливі для грн. Тим більше, це також тільки початок і у звязку з певними серйозними нюансами довкола будівництва житла, "фізиків" в ОВДП буде все більше...
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Суб 27 лют, 2021 20:18

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

Цього тижня обїжджав частину представництв і ключових клієнтів. Відвідав Харків, Дніпро, Кременчук, Київ, Житомир. Враження від зустрічей і інформація від певної кількості виробників і їх оточення – підприємства і бізнес мають значно кращі очікування на цей рік, в порівнянні з минулим. Фактично багато хто вже активно і продуктивно працює. Експорт росте і кожен має напрацювання для відчутного збільшення експорту. З розмов з закордонними клієнтами, особливо з Європи, можу зробити висновок, що накачка провідними центробанками своїх економік не пройшли даремно. Інфляція там більше ніж у нас і це також, в певній мірі, допомагає нашому експорту. Новий імпорт поки не особливо активно заходить в країну, в основному імпортери розпродують зі знижками старі залишки. Повторюся, але, в супереч безпорадності і непрофесійності нашої влади і російській пропаганді, економіка відживає і є всі шанси суттєво вирости (в порівнянні з минулим роком точно) не тільки в с/г. Це стосується всієї економіки: цього року не передбачається ще якогось спаду в будівництві, передбачається збільшення обсягів «великого будівництва», контрабандний експорт також значно перевищує аналогічний імпорт…
Бачу всюди багато інформації про те, що росте відсоток по штатівських займах, відповідно всі інвестори, спекулянти і тд ринуться в надійні штатівські папери а не в борги економік, що розвиваються. Озвучу свою точку зору, підкреслюю, що я можу помилятися. Отже, як на мене, зараз відбувається те, що Вашингтон не горить бажанням продовжувати друкувати лишню кількість грошей, розуміючи ризик що цей процес легко може набути негативного впливу для економіки. Разом з тим, підозрюю, вони не виключають можливості швидкого виходу реальної економіки з рецесії і початку росту. В такому разі лишня грошова маса є значною проблемою. Тому, зараз США ситуативно, по потребі, позичає гроші на зовнішніх ринках, для чого відсотки і індекс долара мусять бути високими. Наступним кроком є ріст індексу долара через підвищений попит на нього і перетікання фінансів в доларовий номінал з інших. Це не повинно зашкодити серйозно привабливості боргових паперів периферійних економік що розвиваються, адже США явно не треба стільки позичати, скільки центробанки надрукували лишніх грошей, крім того, ці економіки мають реальні шанси на відчутний ріст, а отже і цінність та певну «надлишкову» надійність. А відновлення і початок росту економіки в США відкине потребу в додаткових стимулах чи запозиченнях. Вартість і привабливість, та й обсяг, штатівських запозичень впаде. Перші ластівки стабілізації процесу вже є, біткойн, паперове золото і решта фікцій уже стабілізується чи дешевшає. А ріст реальної економіки відправить все "повітря", в першу чергу біткойн, до "історичних мінімумів". Крім того, поки в наш внутрішній борг, більш ніж впевнений, вкладаються «нерезиденти», яким в американські папери зась і, крім наших ОВДП, їх ніде і не чекають. Просто маємо зараз ситуацію, коли вони менше здають валюту а просто переінвестовують погашене-повернуте. В світлі активного руху навколо нульових декларацій і фінансової амністії, очікую росту продажу валюти і інтересу до ОВДП від «нерезидентів» та «фізиків». Орієнтовно через місяць, коли буде остаточна «кристалізація» політико-економічного вектору Вашингтон-Київ, чекаю в ОВДП і справжніх нерезидентів.
Щодо внутрішніх і зовнішніх виплат боргу у березні і їх впливу на курс уже писав, впливу на курс цього чиннику не очікую (детально аргументував в минулому і позаминулому дописі). Певний вплив може бути тільки в тому випадку, якщо будуть суттєві погашення перед юриками, тобто Нафтогазом, він може купувати валюту для погашення зовнішніх валютних запозичень.
Дуже показовим є цирк довкола «масової вакцинації». Не зважаючи на голосні обіцянки, все на що спромоглася влада – це 500 тис вакцин абсолютно сумнівного походження і якості. Щодо термінів чи взагалі реальності поставок достатньої кількості справді ефективних і дієвих вакцин нічого не відомо. Звідси висновок, що в туристичний сезон найбільше що світить пересічним – Туреччина і Єгипет. При чому, нас можуть селити в якісь окремі готелі-гетта, щоб не створювати дискомфорт туристам з Європи і решти цивілізованого і вакцинованого світу. Отже, виведення валюти через закордонний відпочинок знову буде меншим ніж в допандемічні роки.
Як підсумок, економічних підстав небезпеки для курсу грн. не бачу. Якщо проаналізувати курс грн./дол. в лютому (відкидаючи спекулятивні стрибки Рижика на МБ) курс безготівки і готівки перебуває в коридорі 27,6Х-27,9,при чому готівка спокійніша і стриманіша ніж МБ. Не очікую суттєвих відхилень з цього коридору і в березні. З квітня мали б піти під 27,6. Єдиною небезпекою для курсу бачу тільки варіант проведення дочасних виборів президента і ВР, який може бути спровокований як зовні, так і з середини. Імовірність дуже висока, але фізично швидше осені цього не станеться…
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Пон 01 бер, 2021 17:16

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

  orest написав:Враження від зустрічей і інформація від певної кількості виробників і їх оточення – підприємства і бізнес мають значно кращі очікування на цей рік, в порівнянні з минулим. Фактично багато хто вже активно і продуктивно працює

Вас читают https://bank.gov.ua/ua/news/all/nastroyi-biznesu-suttyevo-polipshilisya-praktichno-nablizivshis-do-rivnovajnogo-rivnya--rezultati-opituvannya-pidpriyemstv-u-lyutomu
И плагиатят :)
Сибарит
Аватар користувача
Форумчанин року
 
Повідомлень: 7417
З нами з: 02.09.15
Подякував: 6372 раз.
Подякували: 21123 раз.
 
Профіль
129
73
34
2
Повідомлення Додано: Пон 08 бер, 2021 16:20

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

Євро впало до долара нижче 1,19 і виглядає на те, що рух в актуальному напрямку стійкий. В багатьох питання що буде далі, адже багато хто ще недавно говорив про 1,3-1,4. Майстри ТА вимальовували чарівні кабалістичні картинки на підтвердження 1,25 вже найближчим часом. Зараз же оперативно знайшли «свічки» і «тіні» з «молотами», які підтверджують зміну руху…
В більшості експертів основне пояснення здорожчання долара – ріст відсотків по штатівському боргу. Проте, мало хто згадував про стан фінансів, економіки, політичну стабільність чи навпаки, ситуацію з вакцинацією, і, що неймовірно важливо – географію виробництва ефективних вакцин. А всі перераховані чинники набагато більш позитивні у США ніж ЄС. Більше того, ситуація з вакцинацією в багатьох країнах ЄС лише трохи краще ніж у нас. До прикладу, в Німеччині вакциновано менше 10 млн громадян. Це в той час, коли в Ізраїлі значно більше половини, у Великобританії, яка вчасно вистрибнула з «титаніка» вже на початку квітня запустять країну в нормальний режим функціонування, через величезну кількість вакцинованих, а на травень планується закінчити вакцинування всього дорослого населення. Китай проблем з вірусом зараз не має і його експорт виріс на відсотків 60% в порівнянні до початку 2020 року. Фундаментально зараз США, Китай, Великобританія, Японія виглядають значно краще за берлінський васалітет.
В п’ятницю дані по безробіттю в США дали поштовх зміцненню долара, далі мають відігравати перераховані вище чинники. Підозрюю, євро може здешевшати не тільки до 1,18 найближчим часом, але й, можливо, в район 1,17. Там десь можна пошукати місце для купівлі певної кількості євро, адже ЄС таки оклигає за кілька місяців і євро таки може досягнути приблизно 1,25.
Дивним чином гривня зараз активно зміцнюється до ВКВ в періоди динамічного зміцнення долара до євро. В найближчі дні побачимо на скільки такий тренд стійкий…
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Суб 20 бер, 2021 15:16

Re: Прогноз курса валют и факторы, которые на него влияют

Цього тижня відбулося одне з найбільших березневих «великих погашень» ОВДП, яке,на думку багатьох, мало загнати курс «за можайськ», тобто за 30. По факту нічого не сталося. «Нерезиденти» перевкладаються, навіть трохи збільшують суму і залишаються впевнено на рівні 30%-ї долі в первинних ОВДП що є дуже добре. Поганим сигналом поки є те, що довгі папери їх (і взагалі будь-кого) поки не цікавлять. Це означає, що розумними людьми в яких є багато грошей, досвіду і інформації, ситуація в країні і вектор Вашингтон-Київ, поки не вважається позитивним і стійким, але й не критично поганим. Продовжують активно вкладатися в ОВДП і «фізики». За цей тиждень зміни в ОВДП:
- банки -1.440 млрд грн;
- юрлица -3.261 млрд грн;
- физлица +0.638 млрд грн;
- нерезиденты +2.502 млрд грн;
- тер. громады +0.037 млрд грн;
* Спасибі Striker-у
Як і писав раніше, банки отримали серйозну суму погашення, але не побігли на МБ за валютою. Потішило те, що я поки помилився в передбаченні, що юрособи на погашення чи його частину будуть купувати валюту. Цього тижня або не купують, або роблять це акуратно, щоб не розігнати курс і не з’їсти заробіток.
Ситуація з ціною та пропозицією полімерів у світі поки не покращилася. Збої в логістиці та аномально висока ціна фрахту контейнерів також серйозно впливає на виробничі процеси і піднімає ціну всього. Більше того, полімери і логістика спровокували певні серйозні проблеми в електроніці. Перші ластівки цього всього – Honda і Toyota закривають свої заводи в Америці на період не менше тижня через збій в поставках. Аналогічні проблеми спостерігаються і в інших виробників техніки, електроніки, будівельних матеріалів. Це все далі піднімає ціну імпорту в Україну і відтерміновує поставки.
Обидва фактори грають на руку зміцненню гривні.
Зараз , також, набирають обертів і звичні багаторічні сезонні чинники зміцнення нацвалюти.
Ситуація з вакциною і вакцинацією в країні катастрофічна. З моменту завезення 500 тис доз індійської вакцини, якщо не помиляюся, освоєно трохи більше 100 тис доз. Про поставки наступних партій вакцин, включаючи китайську, інформацію подають розпливчато і без дат і кількостей. А десь проскакують дані про поставки 100-200 тис, що є просто каплею. На це накладається різкий ріст захворювань і госпіталізацій. Підозрюю, найближчим часом «парад регіональних локдаунів» переросте в загальний і буде він не такий як рік тому. Тривалий тотальний нокдаун також далеко не на руку імпорту і здешевшанню грн..
Щодо зовнішніх чинників. США серйозно, конкретно і безапеляційно «наїхав» на кремль, і це не потягнуло відчутного загострення ситуації на фронті. В той же час, на днях відбулися гострі і важкі переговори між США і Китаєм, де Вашингтон озвучив конкретні претензії і бачення вирішення ситуації. Представники Піднебесної поїхали думати. Паралельно США проводять інтенсивні закриті перемовини з Німеччиною про відновлення єдності і міцності НАТО та щодо їх взаємин з Росією. Поки позиція щодо «Північного потоку» не змінна. Також США переглянули відношення до нормандського формату і участі в ньому свого представника. ЄС вже заговорив про суттєве збільшення підтримки України.
Отже, підстав для виходу курсу з актуального коридору на північ не видно зовсім. Зате є все більше фундаментальних причин для виходу на південь під 27,6…
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
  #<1 ... 2829303132 ... 41>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Denik і 19 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
1 940
Переглянути останнє повідомлення
Чет 07 бер, 2024 15:10
Ірина_
Прогноз курса доллара на весну 2011
Anonymous » Чет 27 січ, 2011 11:54
4 13037
Переглянути останнє повідомлення
Сер 26 січ, 2022 04:47
vkladchiik
614 170471
Переглянути останнє повідомлення
Вів 24 гру, 2019 11:47
tobias
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама