Вітаю. Можливо не зовсім по темі сайту, але не знаю, де ще запитати. Думаю, уже багато хто чув, що в минулому місяці одна топова українська букмекерська контора отримала ліцензію на проведення діяльності, пов'язаної з азартними іграми. Наразі не зовсім зрозуміло, що це таке і як воно працює. Здається, що зараз це зроблено лише для маркетингу і реальної потреби в отриманні ліцензії немає. Підтвердження своїм думкам знайшов у цьому пості, де говориться що регулятор існує, але його функція поки що незрозуміла.
Поясню, що маю на увазі. У відомого усім нам «сусіда» теж є регулятор, навіть два (інформація звідси). У кожного з них є свій окремий координаційний центр (ЦУПІС), який фактично і приймає ставки. Тобто гравець один раз реєструється в ЦУПІС, а далі може ставити в будь-якій ліцензійній конторі. Таких в Росії близько 20. Сайти і дзеркала офшорних (неліцензійних) БК блокуються Роскомнадзором. А за останній рік цей орган почав лютувати і блокувати навіть платіжні системи, які працюють с БК без ліцензії.
У нас же поки що жоден букмекерський сайт не блокується. Але якщо ми підемо по російському сценарію, то це суттєво відобразиться на професійних бетторах. Їм доведеться або ж користуватися ліцензійними БК, у яких вища маржа і треба платити відсоток з виграшу, або ж знаходити обхідні шляхи і продовжувати ставити в офшорних БК.
Чи може хтось підказати з цього приводу? У нас планується така ж історія?
Trueteller написав:У нас же поки що жоден букмекерський сайт не блокується. Але якщо ми підемо по російському сценарію, то це суттєво відобразиться на професійних бетторах. Їм доведеться або ж користуватися ліцензійними БК, у яких вища маржа і треба платити відсоток з виграшу, або ж знаходити обхідні шляхи і продовжувати ставити в офшорних БК.
ИМХО. Пойдём конечно по их пути. Но перед этим зайдём на этап, который был перед блокировками - разгул и анархия, и проведение через эти терминалы чего только можно А потом уже будет блокировка.
Т.е. для начала из Украины сделают площадку, которая заменит рф. А потом "спохватятся", и начнут запрещать. ИМХО, развитие этой "сферы" у нас лоббируют "пострадавшие" от запретов в рф
Вкладчик1234 написав:ИМХО. Пойдём конечно по их пути. Но перед этим зайдём на этап, который был перед блокировками - разгул и анархия, и проведение через эти терминалы чего только можно А потом уже будет блокировка.
Т.е. для начала из Украины сделают площадку, которая заменит рф. А потом "спохватятся", и начнут запрещать. ИМХО, развитие этой "сферы" у нас лоббируют "пострадавшие" от запретов в рф
Ось цього я і боюся. Хочеться просто зрозуміти, скільки період непевності буде продовжуватися і коли почнуться блокування. В РФ все проходило дуже швидко – про запровадження ліцензій всі знали заздалегідь і ті, хто хотіли працювати легально, мали час створити ліцензійні версії БК.
До того ж, в Росії реально багато компаній. Тобто в першу чергу це було зроблено, щоб отримувати доволі значну частину з їх виграшу. У нас же суто українських БК буквально 2-3 і ще стільки ж, які мають офіси тут.
Ну в РФ остались легально работать только те БК который перешли под опеку ЦУПИСа. Остальные нелегалы или ушли в оффшор. Но какие налоги платят те что через цупис понятия не имею, думаю космос. Сам для себя выбрал оффшорку, не знаю сколько продержится лафа через оффшор, но если менять конторы регулярно то можно пропетлять