Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 42804281428242834284 ... 5167>
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 10:25

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:
  Faceless написав:..........
Щодо цивільних дронів для міноборони, думаю, тут більше бюрократичних перепон, це як провести через держзакупівлі по покупку іграшок на мільйони доларів.

В условиях войны допускается уже много нарушений привычного хода событий.
Достаточно несложно (при необходимости и желании) преодолеть эти бюрократические препоны (если они и есть).
Это как раз то, о чём говорит detroytred - невыполнение работы чиновниками подменяется работой волонтёров. При этом, если верить Успіх (а оснований не верить не вижу), тех же Мавиков сильно не хватает и их намного меньше, чем у врага.
Возможно, более сложная проблема, о которой я писал:
26 апреля 2022 года DJI приостановила продажу дронов в Россию и Украину, чтобы предотвратить использование своих дронов в боевых действиях[10][11]. 2 марта 2023 года AliExpress заблокировал продажу дронов DJI в Россию

Мавіки теж використовуються для скидів, пристосували для легких гранат.

Используется. Не знаю, насколько это эффективно (какая точность сброса).

Армія США може і не розраховує, але, по-перше, вся армія США усіх родів військ близько 1млн, десь як і у нас, але вони активних бойових дій на суходолі не ведуть, і їм в принципі немає потреби в такій кількості транспорту; по друге, у них були десятиліття озброєння і переозброєння. У нас же чисельність боєздатної армії зросла в десятки разів за відносно короткий строк і з дуже обмеженими можливостями фінансування й забезпечення. Не можу сказати на 100%,але думаю, на всьому світовому ринку військових транспортних засобів зараз немає достатньо машин, щоб забезпечити наші потреби. Тому в хід йдуть цивільні б/в авто.
росіяни теж по повній юзать цивільні авто. За пропорції цивільні/військові сказати не можу, в мене цифр немає. Але ті ж відео зі скидами з дронів є в тому числі на цивільні авто, якими користуються кацапи.

У нас армия не 1 млн. Максимум 300-400 тыс. Остальное полиция, СБУ, всякие военизированные формирования.
Согласен, США не ведут, но наверняка такие действия предусмотрены. Соответственно, транспорт предусмотрен.
Россияне, возможно, и юзают, но я писал не об этом. Нигде и никто не писал о поставках таких авто в армию волонтёрами. Если бы это происходило, кричали бы об этом и у нас, и у них.

Чи реально організувати закупівлю від міноборони десятків тисяч авто всіх видів від тисяч і тисяч продавців? Навряд.

Было бы желание.

Интересно, я как-то не слышал о массовом обеспечении армии волонтёрами во время 2 мировой. Хотя, конечно, были случаи постройки самолётов, танков за донаты (выражаясь современным языком). Ещё, вроде, бывали сборы тёплой одежды. Было массовое привлечение плавсредств при эвакуации английской армии в 1940, но это была действительно экстремальная ситуация.
Как-то решали эти вопросы государства.

Станом на 2022 рік навіть Вікі пише про 700000 активних військовослужбовців і близько 1млн весь сектор безпеки та оборони, зараз думаю кількість активних військовослужбовців ще зросла. Це цифри одного порядку з США наразі.

Я й не сперечався, що провтики на рівні держави (і законодавчі, і бюрократичні, і банально нерадивість чиновників) і призводить до такої ситуації, от тільки вирішується вона роками системної роботи, що мала бути проведена заздалегідь, а не раптовим бажанням зараз. Міноборони страшна бюрократична машина. Одного "желанія" не досить, принаймні це "желаніє" має бути у критичної маси людей у відомстві. Я навіть прецедентів таких не знаю, щоби на державному рівні пилососили ринки цивільних авто, техніки, електроніки по всьому світу.

Друга світова тут взагалі не порівняння. срср і Німеччина - тоталітарні країни, панькатися з населенням, в якого ще залишалося б на донати, в таких режимах не прийнято, особливо в срср. В принципі був відсутній ринок, з якого могли б щось брати волонтери. Геть інший технологічний рівень тих часів, і в плані екіпування, і техніки, і фактично відсутність електроніки як такої. Якби вже скоро як століття пройде з тих часів, світ геть інший, який сенс шукати аналогії.

"Нигде и никто не писал о поставках таких авто в армию волонтёрами. Если бы это происходило, кричали бы об этом и у нас, и у них."- ви тут про що, яких саме авто, хто має кричати?
Faceless
Модератор

Подякував: 1401 раз.
Подякували: 7840 раз.

Профіль
4
7
3
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 10:34

Хотаб
Я не з претензіями на відсутність інфи від наших.
Тільки спробував прозондувати почву (почути думки) чи варто торкатися подій на фронті в цей час. Хоча б на підставі того, що відомо ворогу.
Зашкоджає це чомусь чи ні.

Інтуїція каже, що не варто мабуть.
Тоді й не буду. Будемо чекати наші офіційні джерела.
detroytred

Подякував: 2129 раз.
Подякували: 3241 раз.

Профіль
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 11:21

"Латвія передала Україні на безоплатній основі 66 автомобілів, конфіскованих у нетверезих водіїв."

https://www.eurointegration.com.ua/news ... 4/7163032/

Скільки в нас?
alibob

Подякував: 169 раз.
Подякували: 55 раз.

Профіль
1
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 11:45

:roll: alibob , навіщо?
Близько 130 тисяч щороку по 130-й попадає (оформлений) . Хай хтось в судах порішає (дуже невеликий відсоток, бо зараз вже термін рік є, щоб винести рішення по синьолобому, не 3 місяці) , основна маса по 17 т.грн. , а є хто і 34 тисячі. Потім хтось з них сідає за кермо без посвідчення. Це ще 20т грн. Ви розумієте масштаб зібраних штрафів?? Це не 50 автомобілів , для яких ще і закону нема для конфіскації . Принаймні за перші зальоти.
Hotab

Подякував: 608 раз.
Подякували: 2075 раз.

Профіль
1
2
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:01

Hotab написав:...як відомо перший етап наступу найкривавіший. Тому коментарів від наших буде мінімум, щоб не травмувати.
В одном канале Telegram появилось видео, в котором отображалось оказание помощи двум военным. Очень тяжёлое видео, но остальное население благодаря этому видео должно понимать, что страна платить очень большую цену для её защиты и вернуть мир на наши территории. И необходимо с уважением относиться к военнослужащим, особенно тем, кто получил травмы. Стараться их хотя бы постараться их понять.
Востаннє редагувалось Howl в Пон 05 чер, 2023 12:08, всього редагувалось 1 раз.
Howl

Подякував: 529 раз.
Подякували: 1027 раз.

Профіль
2
1
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:07

Howl , от я б зрозумів піхотинця під майже постійними обстрілами. Або того, хто виходить з захищених місць і йде (або їде в ББМ) на прорив. Вірячи, що по ньому не влучать. Там нерви нєфпес*у. Таким і 120к не в радість.
Але ж не о це все … цілими днями відписувати «ідіть мене міняти , або дайте 100500 грн щоб я заткнувся». За 10-20 км від нуля, і «інколи буваю за 5».
Зараз важкі бої . Тримаємо кулаки. Момент істини.
Hotab

Профіль
1
2
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:23

detroytred написав:
  ЛАД написав:- невыполнение работы чиновниками подменяется
Ключовий момент.
Чиновники, управлінці, можновладці.

Вони виникли, як елемент розвитку, збільшення ефективності роботи виконавців.
Вони безпосередньо виконують загальну справу в загальному процесі виробництва.
Є по суті втіленням розподілу праці.

І тут опа -- будівельник пропонує: да ну їх (да ну нафіг розподіл праці, їх труд, їх внесок), а давайте, ЛОХИ виконавці, працюйте самі. І більше працюйте, щоб компенсувати виключення з загального процесу цих управлінців, можновладців.
Зате будете не залежати від чиїхсь рішень. При цьому ще й сподівається, що ефективність праці залишиться на високому рівні.

Бо виконавці свідомими стануть.
Увесь світ розвивається через збільшення ефективності управлінських рішень, через реформи від управлінців, через ускладнення та поглиблення взаємозв'язків, взаємозалежностей, а тут ноу-хау -- кожен підійде до дзеркала і вуаля стане свідомим будівельником розвитку країни, ринку, міста, села.

Не зампотил і Ко повинен згідно своїх прямих обов'язків забезпечити "каскою", а боєць купити собі або волонтер йому доставити.
І маємо - один купив *каску* собі, а другий авто для усього підрозділу, третьому волонтери надали, четвертому - не надали.
Зампотил і Ко вище й далі в уса не дують. Мінімальний рівень-то є.

Ефективність просто зашкалює))
Невдала спроба маніпульнути
1 Будівельник не закликає винищити під корінь ВСІХ керівників
2 Будівельник закликає привести у відповідність до реального результату інструменти впливу
3 Будівельник вважає що керівник(чиновник) впливає на кінцевий результат не більше ніж на 5%.. , тому й інструменти впливу якими володіє цей керівник повинні бути в межах 5-15%...щоб керівник не перетворився на самодура
Творці совка вважали що керівник впливає на кінцевий результат на 10%
Як приклад
Якщо бригада була до 8 осіб - то бригадир крім того що керував-і сам займався роботою
Якщо ж бригада була більше 7 осіб , то бригадир був звільнений від роботи...
3 Заклики до Долярчиків більше дбати про себе ніж вони це роблять зараз - це якраз та вакцина від отрути дейтройтів які кажуть
Долярчики , сидіть на дупі і вимагайте щоб для вас щось покращили..але ви ж розумієте що можновладці можуть вам покращити тільки при двох умовах
а - вони повинні бути хороші
б - ви повинні делегувати їм більше повноважень...

і після того , як отрута подіяла і Долярчики погодились віддати можновладцям всі важелі - виявляється що можновладці погані...
і знову вилізає дейтройт і сичить - виберіть іншого можновладця...але кого б не обрали , набір повноважень прямо показує наскільки швидко поїде клепка в можновладця.
budivelnik

Подякував: 275 раз.
Подякували: 2935 раз.

Профіль
1
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:26

Hotab написав:...я б зрозумів піхотинця під майже постійними обстрілами. Або того, хто виходить з захищених місць і йде (або їде в ББМ) на прорив. Вірячи, що по ньому не влучать. Там нерви нєфпес*у. Таким і 120к не в радість.
Це зрозуміло. Але там повинні бути наймотивовані + періодично їх змінювати. Дуже сподіваюся, що це так і є.
Оскільки ризики вижити й стати калікою дуже й дуже великі.

Hotab написав:Але ж не о це все … цілими днями відписувати «ідіть мене міняти , або дайте 100500 грн щоб я заткнувся».
Ну з таким ставленням і відношення є відповідне. Я розумію, що відносини чоловіків у тилу пригнічують, але це не повинно тебе робити слабкішим. Треба вірити в хороше.

Hotab написав:Зараз важкі бої . Тримаємо кулаки. Момент істини.
Молитися і вірити в наші сили, що вдача й успіх буде на нашій стороні.
Howl

Подякував: 529 раз.
Подякували: 1027 раз.

Профіль
2
1
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:33

flyman ,
стань на його місце, ти ж професійний воїн,

Коли у тебе в айтішному офісі рве каналізацію, ти ж не йдеш паяти труби, бо ти профі айтішник і офіс айтішний? Чи йдеш?
«Фупля , муха».
щоб він був як Роккі в "Першій крові"

Від нього вимагається набагато менше. Якраз вимоги абсолютно під силу і ще багато вільного часу.
А «Роккі» підготовлені інакше, ризикують інакше, і отримують за це трохи більше.
Hotab

Профіль
1
2
Повідомлення Додано: Пон 05 чер, 2023 12:44

Hotab написав:Від нього вимагається набагато менше. Якраз абсолютно підсилуІ ще багато вільного часу.
Тут навіть не в цьому справа...
Справа в майбутньому
Давайте покроково
Десять років тому назад , простий власник(продавець) ятки з продажу велозапчастин заробив на цій ятці 1,5 однокімнатних квартири( не просто заробив - заробив більше , а відклав на 1,5 квартири)
Як повинен був вести себе такий підприємець?
Розуміти що йому повезло..але везе тим хто сам собі допомагає - а значить треба й далі рухатись в тому ж напрямку( Ви ж розумієте що не кожен власник ятки на базарі відкладає на квартиру з нуля на протязі десятка років)
Ні , він почав шукати піраміди , де б можна було нічого не робити але заробити більше ніж він вже заробляв..
Дива не сталось
В піраміді він втратив, але й бізнес занепав...
І тут його мобілізують...дають 100 000 в місяць і 15 місяців цей персонаж отримуючи по 100 000 і НІЧОГО не ЗБИРАЮЧИСЬ НІКОМУ ВІДДАТИ , навіть на СЕБЕ - знову починає нити...
і це його ниття вміло підживлює дейтройт...типу
ний долярчик, ний сильніше , бо тебе не міняють бо можновладці...завтра в тебе грошей не буде - бо можновладці..і так далі..

Що отримаємо після перемоги?
Розгромлених кацапів і тисячі долярчиків яким всі винні?
І за що я тоді заробляючи плюс/мінмус однаково з долярчиком - віддавав 30% від заробленого ? за відновлення проекту Українія, в якій дейтройтам як було зле так і буде , але й долярчикам краще не стане..
мені як не як 57..міг би вже й забити на всіх і вся....
budivelnik

Подякував: 275 раз.
Подякували: 2935 раз.

Профіль
1
  #<1 ... 42804281428242834284 ... 5167>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей