Bobua написав:І мені теж є що втрачати на лів.березі. Зем.ділянка. Але хіба не краще мислити тверезо і допускати втрату частини активів, аніж втратити всі
А якщо усі активи на лівому березі, до того ж нерухомість знищена, земля окупована. Тоді шо?
antey1969 написав:Bobua Кемска волость? Забирайте! Эх, а я то думал... - Что ж ты морда царская казённые земли разбазариваешь?! (С) Слова старые, но какие актуальные
из Германии с дивана оно видней чем из окопа, согласен...
Але чи розумієте, що і податки, і виробництва, і допомога, і навіть війська нати чи хоч би й самого сша -- вони всі-всі-всі не мають значення якщо нема кому воювати серед місцевих? От як було в Афгані...
Тому я пишу, що треба ~11ліній оборони на Поліссі. І треба ув`язнені ухилянти (побільше), аби їх копали... І не треба знищувати поліщуків на донбасах, а краще відіслати додому -- аби дивились чи правильно там копають.
І треба розраховувати також і на оборону по Дніпру. Готуватись... Хай воно і кривувато тече. Черкаси-Миколаїв -- то явно ж котел якийсь. Але воно 400м шириною навіть у Києві. І сидіти на правому березі було би набагато надійніше, ефективніше, безпечніше, аніж у донбас.лісосмугах. Навіть якщо всі моря спустять. А якщо воювати майже і нікому -- то головними є безпека і збереження живими наявної мізерної кількості укр.фронтовиків. І мені важко повірити в аж таку масову істерію на московії, аби вони штурмували Дніпро як і в ІІ світову. А навіть якби і так -- то це просто мрія, косити їх тисячами. Німці слабкі, німці ламались, але нам ще з часів Голодомору рахунок вирівнювати й вирівнювати...
І мені теж є що втрачати на лів.березі. Зем.ділянка. Але хіба не краще мислити тверезо і допускати втрату частини активів, аніж втратити всі -- внаслідок нереалістичного підходу до справи, хамства союзникам, ухиляння...
Ось ми і приходимо до дуже тяжкої задачі, вироблення балансу між потребами економіки і війська. Те що Ви пропонуєте, вбиває економіку, і через дуже короткий час вилізе проблемами у забезпечені війська, і так по спіралі вниз. Те що міняти треба правила гри, вже всім зрозуміло, але треба дуже сильно прорахувати як ті чи інші дії вплинуть на військо, економіку та соціальну сферу.
Затягнути пояс щоб не можна було вдихнути, щоб забезпечити військо, можна в короткостроковій перспективі, і це дасть, і вже дало ефект у перші тижні та місяці, але такий ефект він короткостроковий і в довготерміновій перспективі не витягне, тому що здохне економіка, а за нею військо і соціалка. І наразі ми вже, напевно, на плато з поставками зброї, дуже хочеться помилятися, але реальність поки не додає оптимізму, на жаль. Самі доповнюємо випуск, ремонт та розробку зброї, але це процес не швидкий і потребує кваліфікованих і мотивованих робітників не менше чим військо.
Востаннє редагувалось _Mykola_ в П'ят 22 вер, 2023 14:32, всього редагувалось 1 раз.
Удар в Севастополе пришёлся по штабу Черноморского флота»
«По штабу флота враги нанесли ракетный удар. Возле театра Луначарского упал осколок. Большая просьба при обнаружении подобных элементов - не подходить и звонить в 112», Движение в центре Севастополя перекрыто, сообщают местные жители
Востаннє редагувалось vitaliiangel в П'ят 22 вер, 2023 14:51, всього редагувалось 2 разів.
Так виглядали «маршрути» російських крилатих ракет під час учорашньої атаки Ракети входили в повітряний простір України з різних напрямків та постійно змінювали свій курс.
Bobua написав:Щоправда, тут в темі дуже довго панувала єресь, що, ніби-то, податки платить лише працедавець.
Так цю єресь такі як ви й розповсюджували 1 Я в озвучених МНОЮ податках не враховую ні ЄСВ ні ПДФО з зарплат найнятих мною працівників і сплачених через мене 2 Всі інші податки які створюються від діяльності СТВОРЕННОГО МНОЮ підприємства - я озвучую як сплачені мною ( це податки з моєї зарплати/доходу+ ПДВ з націнки+Акциз з роздрібу) 3 Не треба плутати Директора з Власником Директор може бути директором тільки там де хтось створив підприємство. Тому директор такий самий високооплачуваний НАЙНЯТИЙ працівник як і двірник - просто різниця між ними у розмірі зарплати. Тому Якщо підприємство створила Держава - то і всі прибутки від діяльності цього Підприємства( за виключенням ЄСВ і ПДФО) треба приписувати тому хто створив. І про те що податки сплачує покупець щось купуючи... Просто прочитайте навіть назву податків наприклад Податок на Додану Вартість... - тобто податок створюється там де створили... Якби ПДВ платив покупець - то й назва була б іншою Податок на СПОЖИТУ вартість...
Ооооо... Ви втратили гнучкість. Це кепсько. ПДВ у виробника -- це проблема, бо потім можуть бути махінації з “поверненням ПДВ”.
Я не виробник Я продавець...кінцевому споживачу не платнику ПДВ... Тобто ні про які махінації йтись не може від слова взагалі.
Bobua написав:Але припустімо, наразі ще рано перекласти його напряму на покупців, бо існують готівка, вуличні ринки...
А це ще чому? Я причину знаю А от чи знаєте її Ви ?
Тому почну з пояснень 1 Найкраще це відмінити ПДВ у вартості товарів і просто обкласти ПДВ доходи.. ( при чому зарплата працівника підприємства яке є платником ПДВ - де факто і так обкладається ПДВ)+ не тільки зарплату а й наприклад дивіденти від вкладів/акцій і так далі. 2 Якщо виконати п1 - то питання різних там базарів/готівки/вуличних ринків - відпаде саме собою... Так чому так не роблять? А от тут все просто Є графіки , які показують яка вартість витрачається на збирання податків в залежності від розміру податків... Так от При податковому навантаженні вище 40%- різко збільшується розмір витрат на збирання податків, а при сумі в 60% - витрати на збирання перевищують суму зібраного. Станом на сьогодні Бюджет=35-45% ВВП - практично у всіх країнах Бо при меншій величині - пенсіонери голодні, освіта ніяка, лікування відсутнє, армія не може захистити.. Тому наші економісти ( які виросли ще в совку) й далі йдуть совковим шляхом, ховаючи голови (розміри податків) як страус в землю.. Тобто Людина бачить тільки 18+1,5% Підприємство додатково бачить ще 22%ЄСВ і 20%ПДВ...але людина(працівник про це не знає) і кожен раз при пиві розповідає про бариг....
Bobua написав:Але ж можна, мабуть, перекласти ПДВ (з усього виробнич. ланцюга) на крамниці та ін.гуртових покупців? Вони ж закуповують не за папер.купюрки, сподіваюсь... От хай купують товар без ПДВ (1,000,000) і тут таки з власного рахунку оплачують державі податок (200,000). Крім експортерів -- їм треба відстрочка, аби надали купу доказів про вивезення товару з країни. Єдина користь, що ПДВ і досі платить не покупець напряму -- виробники змушені стримуватись, і не виробляють зайвого, аби його потім просто викинути...
Така схема існує- це податок на продаж(1-3-максимум5%)( правда використовується тільки щось одне, або ПДВ , або податок з продажу) Недолік податку з продажу полягає в тому що важко виготовляти складну продукцію з залученням інших юридичних осіб. Наприклад Продати зерно і сплатити 5% - раз плюнути.. А от якщо хлібороб____ 100 млин ____ 105 пекарня ____ 110,25 опт ____ 115,7625 роздріб 121,550625 Як бачите хліб набрав вже 20% податків А якщо це літак де 50 ланок?
Bobua написав:Ви, припустімо, ведете табличку з графіками сплати ПДВ. Вона приємна і радує. Але як жити потім, і без гнучкості, якщо сплату ПДВ доручать комусь іншому, і табличка обвалиться в майже абс.нуль? Все життя під укіс...
Той хто буде відповідальним за створення бази податкі і як наслідок сплату-той і буде собі цей податок приписувати А яка в податку буде назва - по барабану
Для тих хто вважає що тил пофігу бо нам допомагають Ось проект Бюджету на 2024 рік
Доходи загального фонду державного бюджету становлять 1 560,4 млрд грн, Видатки загального фонду державного бюджету становлять 3 108,2 млрд грн.
Так от Доходи це забезпечує тил Різницю між витратами і доходами - покриває інфляція( тобто також тил) і допомога від союзників Інфляція у нас офіційно 20% , таким чином 3108 млрд-20% інфляційні-1560 млрд доходи=926 млрд- допомога союзників
budivelnik написав:Для тих хто вважає що тил пофігу бо нам допомагають Ось проект Бюджету на 2024 рік
Доходи загального фонду державного бюджету становлять 1 560,4 млрд грн, Видатки загального фонду державного бюджету становлять 3 108,2 млрд грн.
Так от Доходи це забезпечує тил Різницю між витратами і доходами - покриває інфляція( тобто також тил) і допомога від союзників Інфляція у нас офіційно 20% , таким чином 3108 млрд-20% інфляційні-1560 млрд доходи=926 млрд- допомога союзників
Ні український Уряд ні НБУ ні Мінфін долари не друкують, тому дефіцит долара малюванням фантиків не перекривається. Але досвід Аргентини комусь подобається
budivelnik написав:Для тих хто вважає що тил пофігу бо нам допомагають Ось проект Бюджету на 2024 рік
Ні український Уряд ні НБУ ні Мінфін долари не друкують, тому дефіцит долара малюванням фантиків не перекривається. Але досвід Аргентини комусь подобається
При чому тут друк долара? Нам ДАЮТЬ 30 млрд доларів, які ми або продаємо або купуємо на них імпорт - таким чином перекриваючи різницю між витратами і доходами...Все