Bobua написав:А хто вже отримував УБД -- його всім видають на тонкому картоні (більше схожому на учнівський чи студ. квиток, аніж на документ дорослих)? І всім заповнюють і від руки, і не надто переймаючись каліграфією? Порівняв з паспортом та військ.квитком -- там якось ретельніше намагались писати букви, і схоже прагнули, аби різні таки ж відрізнялись. А тут ще й невідомо, чи не буде проблем з читанням ПІБ з УБД.
Совково, дуже совково. Любителі срср оцінили би. Ніяких буржуйських ламінатів, мікрошрифтів, елементів захисту, NFC, QR, чіпів, та ін. проявів загнивання капіталізму. Вже 700тисячні номери убедешок у вересні 23. Втім, сюди ж входять і модні типочки, які ще від 14р. на день чи два заїздили у кафешки поблизу АТО -- і теж отримували УБД... І, мабуть, без затримки. Але головне досягнуте -- тепер можна (мабуть?) кататись на муніціпальних тролейбусах.
Да, примерно так и выглядит, без излишеств. При первом обращении за льготами напишете специальную заяву про внесение вас в электронный реестр льготников, дальше уже вас в электронном виде будут проверять и тд. У меня майское УБД примерно 500-тысячное, так что за четыре месяца получается прирост около 200 тысяч. Раньше для получения УБД надо быть зоне БД не менее 30 дней, это в прошлом году упростили до одного дня, непонятно зачем. Будете в отпуске, зайдите в пенсионный фонд, они вам льготы на коммуналку посчитают, но там надо кипу документов дать. А так я думаю с возрастанием УБД все льготы отменят, Третьякова нелюбительница детей, уже это предлагала, а взамен дать льготные кредиты на бизнес, бесплатное обучение на курсах и тд.
Раніше було 30д? Ото “звірство”... Як сьогодні пам`ятаю відео в новинах, де журналісти ганялись за якимсь прокурором по кафешці. І питали щось про убд і чого це він так дивно воює. А то все через надто довгий строк вони його змогли виловити. Того і 1д тепер... Але, думаю, це не для всіх такий бонус. У нас водієві осколок в око залетів -- не написали що “при захисті Батьківщини”, хоча то було десь за 1.5км від повного нуля... “Обмеж.придат”. І про убд люди казали, що комусь там не даватимуть, бо строк замалий, але це я вже неточно пам`ятаю.
А скажіть чи дали потроєний стаж за місяці участі в БД? Десь читав, що ніби має бути. Але у протоколі розрах.пенсії на порталі ПФУ цього не видно. Може якраз чекають посвідчення. Або ще чогось...
freeze написав:А так я думаю с возрастанием УБД все льготы отменят, Третьякова нелюбительница детей, уже это предлагала, а взамен дать льготные кредиты на бизнес, бесплатное обучение на курсах и тд
Є один нюанс... Поки людина воює - льготи по УБД ніби й приємно Але як тільки прийде додаму і почне ці льготи оплачувати - відразу виявиться що вона чомусь платить більше ніж отримує Тоді й повстане питання відміни УСІХ льгот...бо все одно їх оплачують ті хто працює.
Bobua написав:А скажіть чи дали потроєний стаж за місяці участі в БД? Десь читав, що ніби має бути. Але у протоколі розрах.пенсії на порталі ПФУ цього не видно. Може якраз чекають посвідчення. Або ще чогось...
Сейчас стаж один к одному, это только при АТО было тройной.
Bobua написав:А скажіть чи дали потроєний стаж за місяці участі в БД? Десь читав, що ніби має бути. Але у протоколі розрах.пенсії на порталі ПФУ цього не видно. Може якраз чекають посвідчення. Або ще чогось...
Инвалидность 1-2 групп полученная при исполнении тройной; инвалидность 3 группы 1,5. Бобуа надо получить инвалидность и подать подтверждение, что при исполнении. И возможно что на выбор будет: пенсия по инвалидности или нынешняя.
Инвалидность 1-2 групп полученная при исполнении тройной; инвалидность 3 группы 1,5. Бобуа надо получить инвалидность и подать подтверждение, что при исполнении. И возможно что на выбор будет: пенсия по инвалидности или нынешняя.
flyman написав:ще в 55 можна пенсіонера оформити, одні плюси, на місці ТЦК я би робив PR із залученням дівчат/жіночок (стм, флер) в коротких спідницях із флаєрами з описом різних бонусних програм: - безплатний одяг, - безплатне ліжком місце, - безплатне харчування (іноді гарячі обіди), - грошове забезпечення не менше 2х мінзар, - безплатний проїзд ГТ і приміський ШРТ, - пільги на комунальні послуги, - пенсійне оформлення в 55 р., - іпотека 3%, - ... думаю, що пільг набагато більше і жирніших, тільки їх скромно не рекламують, так як переживають, що будуть бійки у чергах до ТЦК
Місяць за три на війні - це для військової вислуги. В цивільний стаж може треба якісь документи їм піднести. Вони ж там не знають, ви на війні чи ні.
Хоча, почекайте, у мене на сторінці в ПФУ теж нема пільгових років. Бо вони рахують лише ті місяці, де відрахування в ПФУ. І їх не цікавить рік за три.
А от якщо отримаєте право на військову пенсію, то ці роки будуть у військовому стажі. І вплинуть на розмір військової!!!! пенсії. Проте не в цивільному стажі, у разі виходу на цивільну пенсію.
Будете в отпуске, зайдите в пенсионный фонд, они вам льготы на коммуналку посчитают, но там надо кипу документов дать.
Пожалуй единственная полезная и работающая для меня льгота. В летние месяцы бросают на карту около 1.5 т грн, в зимние до 3к . Компенсация за коммунальные 75% . Проезды и тд… общ. транспорт не использую. Хотя давно был проект монетизировать эту льготу, давая 100 грн на бензин))
ПС. В Мико майже тиждень мого перебування кожні 3-5 годин лунають тривоги. Це така звичайність, майже ніхто не звертає уваги. Вчора було 2 прильоти в місті та 2 за містом. Перед цим (навмисно не пишу коли), на жаль, влучили в літак, міг 29, який стояв на злітній смузі. No comments((.