Житлово-комунальне господарство в контексті

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 464748495051>
Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:31

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Hotab написав:Я про те, що комунальники можуть судитись за борг 10р давнини? Чи лише за останні 3р борг?

Переривання строку давності – якщо боржник частково сплачував борг або визнавав його (наприклад, підписував угоду про реструктуризацію), то строк позовної давності може починати відраховуватися заново.
На практиці будь-яка сплата на рахунок рахується як сплата боргу.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 16 лют, 2025 11:32, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 830 раз.
Подякували: 608 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:32

detroytred написав:
  Wirująświatła написав:detroytred почему им или всему подъезду дому не отрезали гор.воду и отопление? это ж кто такой меценат? я один раз передал неправильные показания счётчиков в дтэк (ошибся на 1 цифру) вылез долг под 10к. Позвонил робот и сказал если не погашу, э.э. будет отключено в течении 3х дней.

Це диво дивне. Але факт.

Стосовно ее. Проходжу поруч з квартирою, де електрик відключає, а господарка мене просить в двух кроках від нього --- "підключить назад, бо я жінка не можу"))
Коли йшов назад, то з квартири вже лунала музика. Хтось допоміг))
зараз вже почали ставити ''розумні'' ел. лічильники і можуть дистанційно відключати споживача
Востаннє редагувалось GALeon в Нед 16 лют, 2025 11:39, всього редагувалось 1 раз.
GALeon

Подякував: 0 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:34

Wirująświatła написав:
  GALeon написав:
Wirująświatła написав:detroytred почему им или всему подъезду дому не отрезали гор.воду и отопление?...
як би так зробили, то до них вишикувалась ціла черга бажаючих на відключення)))

уже давно отрезал ЦО в родительской квартире до сих пор приходит счёт с ТЭЦ уже где то 5 тыс. звоню спрашиваю за что, весь дом (за исключением нескольких индейцев), цо давно отрезал. Говорят в подвале идет труба, за ее обслуживание есть абонка 60 грн в мес. В суд не подадут но квартиру с этим долгом фиг продашь. Перед сделкой придётся погасить.
до чого тут борг до продажу квартири? чи арешт на квартиру наклали?
GALeon

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:35

Дюрі-бачі написав:
  Hotab написав:Я про те, що комунальники можуть судитись за борг 10р давнини? Чи лише за останні 3р борг?

Переривання строку давності – якщо боржник частково сплачував борг або визнавав його (наприклад, підписував угоду про реструктуризацію), то строк позовної давності може починати відраховуватися заново.
На практиці будь-яка сплата на рахунок рахується як сплата боргу.

Мабуть до так.
Поки платиш хоч щось, комунальники не збуджуються, бо 3р термін не стартує. А от якщо забив повністю, то мабуть почнуть кріпити боржника
Умовно кажучи, хтось з комунальної служби моле раз на 3 роки кидати на рахунок боржника 10 грн, і доведи потім, що ти не платив))
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 16 лют, 2025 11:37, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 384 раз.
Подякували: 2331 раз.

Профіль

1
3
2
Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:35

GALeon написав:до чого тут борг до продажу квартири? чи арешт на квартиру наклали?

Нормальний покупець просить перевірити відсутність боргів перед покупкою.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:37

GALeon написав:
detroytred написав:
  Wirująświatła написав:detroytred почему им или всему подъезду дому не отрезали гор.воду и отопление? это ж кто такой меценат? я один раз передал неправильные показания счётчиков в дтэк (ошибся на 1 цифру) вылез долг под 10к. Позвонил робот и сказал если не погашу, э.э. будет отключено в течении 3х дней.

Це диво дивне. Але факт.

Стосовно ее. Проходжу поруч з квартирою, де електрик відключає, а господарка мене просить в двух кроках від нього --- "підключить назад, бо я жінка не можу"))
Коли йшов назад, то з квартири вже лунала музика. Хтось допоміг))
заопз вже плчали стааити ''розумні'' ел. лічильники і можуть дистанційно відключати споживача

Самопідключальникам пофіг, як їх відключили -- руками електрик або дистанційно через лічильник.
Бо Вася з'єднує напряму дві пари дротів.
І з'єднає будь де.
Хоч в загальному вході на дом.
Ломіком дверцята вскриє.

І навіть окрема пара від підстанції не врятує. Буде приєднуватися до дротів, які поруч.
detroytred

Подякував: 2129 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:39

Ця консультація не перевірена досвідченим користувачем. Правова консультація не є офіційним роз'ясненням, носить інформаційний характер та не може безумовно застосовуватися в кожному конкретному випадку.
GALeon

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:40

detroytred написав:Самопідключальникам пофіг, як їх відключили -- руками електрик або дистанційно через лічильник.

Я думав, що їх вже давно побороли.
Сам так крав елекроенергію в 90-і роки, але десь в 2005 елекрики жостко почали боротись і довелось все через лічильник пускати. І досі із самопідключеннями борються і мінімум раз на місяць все вирізають.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:43

Дюрі-бачі написав:
  GALeon написав:до чого тут борг до продажу квартири? чи арешт на квартиру наклали?

Нормальний покупець просить перевірити відсутність боргів перед покупкою.
вумні покупці купляють з дисконтом і не гасять ці борги, бо згідно ДКП купляється нетухомість, а борги на бувшого власника нараховуються, а не на нерухомість
GALeon

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 16 лют, 2025 11:44

вы за глаза готовы купить квартиру с долгом 130 тыс? дело ваше. Обычно покупан или требует погасить долг, или требует дисконт на его размер (что тоже самое по сути). И до одного места за что вам этот долг нарисовало теплокомунэнерго.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 16 лют, 2025 11:45, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2432 раз.
Подякували: 3426 раз.

Профіль

3
  #<1 ... 464748495051>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей