|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 12 лис, 2024 21:59
akurt написав: Ой+ написав:Прохідний бал на бюджет журналістику +180 балів, а на "035.01 українська мова та література" від 163, а на "014 Середня освіта 014.01 Українська мова і література" той же бюджет зі 138. Може балів на журналістику не вистачало?
Мабуть саме так і було: на " Журналістику" не вистачало балів, але її бал був досить великий. Карім того, на "Журналістику" треба було додавати друковані матеріали - вона додавала якісь там вирізки з газет та журналів. Звернули на це увагу. Але закінчилося дуже вдало: " Журналістика" як виявилося - нікому не потрібна. А ось " Українська мова та література, літературна творчість" забезпечила роботу та досить забезпечене життя. Щодо освіти ще: її молодший брат зараз вчиться в Словаччині, місто Кошице.
Так, в чому проблема, комерційна журналістика вряд чи більше косаря баксів в рік коштує.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 20 раз.
- Подякували: 242 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 12 лис, 2024 22:02
Bolt написав:косаря баксів в рік
Ну як би сказати: для багатьох родин це непідйомна сума. В нас цього року 1 сутдентка не поїхала в Італію за програмою подвійних дипломів, бо не мала 160Є на оплату екзаменів
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Вів 12 лис, 2024 22:08, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 742 раз.
- Подякували: 523 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 12 лис, 2024 22:03
Bolt написав:Так, в чому проблема, комерційна журналістика вряд чи більше косаря баксів в рік коштує.
Я точно не знаю, скільки коштувало тоді навчання платне, але родина досить незаможна і для них в 2015 чи в 2016 році це було "не по кишені". "Бюджетне" місце дуже сильно врятувало. Спеціальність виявилася класною: із студентами Острозької академії працювали досить відомі письменники Україні: Сергій Жадан та Андрій Любка.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3822 раз.
- Подякували: 1340 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Вів 12 лис, 2024 23:38
akurt написав:забезпечила роботу та досить забезпечене життя.
Ваші приклади, звичайно дууууже вдохновляють, та придають натхнення. Як вам неодноразово писали по темі ІТ, то у неї в групі було 100чол, а заробляє текстами вона одна, може і ще дві. Точно знаю. По написанню текстів супровід сайтів дають копійки. Слова туда таргетовані всталять і тд. є таке потрібно знати мову. Зараз частину текстів генерить чатгпт, без душі, потрібно править. Звичайно що це не копійки, але порівняно як в школі платять трішки більше. От вчителів ви забули, а ще викладачів, там теж заробляють але чи це забезпечене життя. Загалом, як і ІТ є люди які гребуть лопатой в кремнівій долині. Ось знаю одна знайома з блогерами якось з'вязалась, пише пости - дуже добру копійку має. Людина з жилкой (я хз як це називається) знайде своє місце. якраз саме з вашого напряку мова і література. Хоча, і викладачі є різні, Пан Дюрі точно підтвердить є і бідненькі, а є хтось і на новому авто) ПС. Але всетаки зазначу. Натхнення придає. Дуже шкода дівчину з 160є. Мені здається це такий шанс впущений, тим паче що на заводі в польщі це меньше тижня(по 8годин, до 26 без податків) роботи влітку, а може вона і так влітку працює. Та і жити там потрібно, витрати б якісь були ще і в євро.
-
BeneFuckTor
-
-
- Подякував: 231 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 12 лис, 2024 23:44
Дюрі-бачі написав: Bolt написав:косаря баксів в рік
Ну як би сказати: для багатьох родин це непідйомна сума. В нас цього року 1 сутдентка не поїхала в Італію за програмою подвійних дипломів, бо не мала 160Є на оплату екзаменів
Блін. Я малого в Політех відправив не стільки для здобуття спеціальності, стільки щоб школу життя проїшов, як там питання різні вирішувати, одночасно в трьох місцях бути і тп. Тут не змогли знайти 160 євреїв?! Блін кредитку в Приваті взяти в кінці кінців. Чи там не 160 а більше? Доїзд, десь пеоеночувати.На поточні витрати.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 лис, 2024 00:14
Bolt квитки за рахунок університету, на місці стипендія десь 700Є, гуртожиток і харчування за пільговими тарифами десь 200Є
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 лис, 2024 00:28
Дюрі-бачі написав:Bolt квитки за рахунок університету, на місці стипендія десь 700Є, гуртожиток і харчування за пільговими тарифами десь 200Є
Блін кредит в швидкогрошах в кінці кінців , віддала би з першої стипендії. Якась недолуга дитина. Я Польщі в 95 му році на роботу їхав, то 30 доларів позичив і з ними їхав.Потім віддав. По тим часам то майже , як зараз 160 євро і буде. Білет зі Львова до Варшави на автобусі 9 баксів коштував.
-
Bolt
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 лис, 2024 01:57
BeneFuckTor написав:Ваші приклади, звичайно дууууже вдохновляють, та придають натхнення. Як вам неодноразово писали по темі ІТ, то у неї в групі було 100чол, а заробляє текстами вона одна, може і ще дві.
Дякую за високу оцінку моїх прикладів. Не знаю, як воно получається, але мені дійсно "везе" на зустрічі з хорошими гарними розумними людьми. Чесно, не знаю, як воно получається так... Зараз говорив з батьком того хлопця, що вчиться в Словаччині - в Кошице - сказав, що вчиться хлопець, не все просто, не все получається, не все легко. Вони хоч і фінансують його навчання - але підробляє десь на складі... На "кишенькові" гроші. З приводу того, що дівчина знайшла свою "нішу" - правда. Я сам був здивований: може написати статтю або матеріал на будь-яку тему. Я в неї питав, як це може бути, вона розкрила секрет, який не є секретом: дають завдання - " вивчаю ту тему - риюся в книжках, в інтернеті, розпитую людей/фахівців - готую матеріал". Можливо, і одна із сотні. Не знаю... Але завдячуючи цій дівчині і її батькам я двічі побував в " Острозькій академії", враження дуже приємні. Я наводив приклади не тільки того, як в Силіконовій долині наші люди заробляють гроші наші люди своїм розумом та працездатністю - і такого як флайман - аж підкидувало від того - а як звичайна проста професія може теж - якщо є працелюбність та розум - забезпечити людині достойне існування. Якщо будеш писати повну - термін від пана " барабашов" - не мій - - "херню" на форумах - то ні грошей НЕ отримаєш, ні грошей НЕ заробиш. Щоби завершити цю тему, скажу, що в Анталії зараз мешкає людина взагалі - на мій розсуд - унікальна - не тому, що на днях його жінка народжує в його 30 років вже 4-ту дитину (сподіваюся через тиждень-два прибути та провідати), а тому, що вже НЕ один рік працює за дуже цікавим інтелектуальним фахом: він закінчив в Києві медичний університет, розбирається в медичних питаннях, і зараз працює не лікарем, а як дописувач статей на медичну тему на замовлення закордонних (!) медичних видань. Звісно, англійською. Такий талант: українець пише " піндосам" вибачаюсь - " нашим спонсорам" (інакше курячі яйця не вартували б зараз по 67 грн за десяток, а картопля не вартувала б зараз всього 49 грн за кіло) англійською (!) медичні (!) статті. Супер! Не казав точно, але платять - як я дивлюся - ДУЖЕ хороші гроші. Я особисто зустрічався в Івано-Франківській області в далекому селі з його батьками - він просив виконати одну для нього справу - можна сказати, що звичайні сільські люди. А можна сказати і по-іншому: культурні освічені люди, які виховали розумного сина: мама працює завучем школи, батько грає на чудовому акордеоні та всіх весіллях села - плюс своїми руками побудував гарну сільську хату. З гордістю мені показував і паркан, зроблений власноруч, і колодязь... Реально класні люди. Генетика, одначе...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 13 лис, 2024 13:41, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3822 раз.
- Подякували: 1340 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Сер 13 лис, 2024 09:48
Bolt написав:Блін кредит в швидкогрошах в кінці кінців , віддала би з першої стипендії. Якась недолуга дитина. Я Польщі в 95 му році на роботу їхав, то 30 доларів позичив і з ними їхав.Потім віддав. По тим часам то майже , як зараз 160 євро і буде. Білет зі Львова до Варшави на автобусі 9 баксів коштував.
Яка вже є. Всі люди різні. Минулого року один з наших студентів після семестру залишився в Італії, написав такого листа меру Лаквіли про те, як йому в Ужгороді загрожує смерть при поверненні, що йому виписали ще на один семестр стипендію і оплатили навчання... Та і минулого року екзамени для українців екзамени оплачували з гранту, а цього чомусь не захотіли.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Сер 13 лис, 2024 11:35, всього редагувалось 2 разів.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 лис, 2024 15:47
akurt написав: Ой+ написав:Прохідний бал на бюджет журналістику +180 балів, а на "035.01 українська мова та література" від 163, а на "014 Середня освіта 014.01 Українська мова і література" той же бюджет зі 138. Може балів на журналістику не вистачало?
Мабуть саме так і було: на " Журналістику" не вистачало балів, але її бал був досить великий. Карім того, на "Журналістику" треба було додавати друковані матеріали - вона додавала якісь там вирізки з газет та журналів. Звернули на це увагу. Але закінчилося дуже вдало: " Журналістика" як виявилося - нікому не потрібна. А ось " Українська мова та література, літературна творчість" забезпечила роботу та досить забезпечене життя.
все це дуже цікаво, але ж ми розуміємо, що все залежить лише від людини. бо виконувати цю роботу можна з обома освітами. тому такі категоричні заяви - ця освіта супер гуд, а ця отстій для дуже близьких по суті спеціальностей - трошки інфантильно. як й ваша зневага до освіти Соціологія. а Трамп гадаю більш уважно ставився до людей з цією освітою, що допомогло йому на виборах
-
Shaman
-
-
- Подякував: 695 раз.
- Подякували: 1546 раз.
-
-
Профіль
-
-
1