Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:
Українці сплатили найбільше податків в Польщі серед іноземців (дані за 2024)
|
|
![]() Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:
Українці сплатили найбільше податків в Польщі серед іноземців (дані за 2024) ![]() Еміграція, заробітчанство
News from Canada Як раз про податки. Правда я про Польщу нічого не знаю - а там, де НЕ знаю - не пишу. Немає нічого приємнішого для української людини, ніж період березня та квітня року - не тільки тому, що зима занінчилася, а й тому що відбувається ПОВЕРНЕННЯ НАДМІРНО СПЛАЧЕНИХ ПОДАТКІВ. Повернення реальне і реальними грошима. Я спілкуюся з декількома родинами - до переїзду яких в Канаду мав практичне відношення - тому отримую цікаву інформацію. Перше саме цікаве це те, що декларацію про доходи/прибутки/витрати подають АБСОЛЮТНО всі - від "Учасників куликовської битви" до простих українців, які переїхали в Канаду за програмою CUAET. Суми повернення дуже різні і враховується все на світі - навіть витрати на бензин, на мобільний зв"язок, а не тільки на виховання дітей. В цьому дописі буде 2 випадки. Третій у мене записано у вигляді аудіофайлів - їх треба законспектувати - бажано без помилок - бо такий легінь, як наприклад кіровоградський, читає дуже повільно, розуміє все сказане невірно, але потім ШВИДКО ставить "плюси" іншим дописувачам за НЕВІРНЕ нездіЙснене припущення. Випадок 1. Хлопець 24 роки. В Канаді з листопада 2022 року - весь час працює. Це дуже важливо: працював в 2024 році всі 12 місяців. ВІсі 12 місяців офіційно отримував зарплатню. Орієнтир заробітку за 2024 рік - близько 40 000 k$. Має своє авто - куплене в кредит. Це теж важливо. Житло: він одинак (не враховуючи окремі дні тижня) - платить за оренду кімнати 500 k$. Отримав від податкової Канади повернення сплачених податків в сумі 1 650 канадских доларів. Цікавий момент: в 2024 році працював 1 місяць в доставці - служба Дордаш - заробив 900 доларів. В декларації вказав, що витрати на бензин склали 400 доларів - чеки зберігав - це було прийнято та повернута відповідна сума надмірно сплачених податків. Бо цей бензин був використаний для бізнесу - доставка. Випадок 2. Родина з 3-х осіб, в якій є одна дитина 11 років. Працює тільки батько. Школяр вчиться в канадській школі безкоштовно. Квартиру 2+1 орендують. Здається, 1700 доларів на місяць, Сума повернення склала 4 500 k$. Випадок 3. Самий цікавий, самий інформативний та самий об"ємний - зараз не маю часу обробити інформацію. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоРубрика #якакурт. Новини з зе мост лівібєл сіті ін зе ворлд. Скоро повертатись, то вирішив пройти чекап в приватній клініці. 950ЄВРО. Ну, думаю, дорогува-то, але ж це Відень. Запропонували в рамках чекапу пройти гастро та колоноскопію. Вирішив що це входить у вартість і погодився. Пройшов. Ніби все більш-менш. Проходить місяць. Відкриваю поштову скриню: пакет з приватної клініки. Ну, думаю, результати аналізів надіслали. С - Сервіс. Відкриваю. Рахунок на 3100 ойро. Додатково до 950 ойро ще 1000 ойро додаткові процедури і 1150 ойро дохтурс фі. Всім емігрантам - не хворати.
![]()
А що це ви без страховки? ![]()
Так обычно такое в страховку включено. После 40 лет 1 полное обследование бесплатно, причем это даже считается обязательным, а не по желанию. И страховка явно дешевле 3к стоит (по крайней мере в Испании). Кто сильно переживает о своем здоровье просто покупает страховку и все. ![]() Еміграція, заробітчанство
News from Belgium. Мій приятель повернувся з Таїланду. Взагалі зараз мешкає в Бельгії. Була відпустка. Вийшов відразу на звʼязок. Два повідомлення - цитати з редагуванням останнього слова: «Были на Пхукете Заселились в отель, 90% русские хари.. за км видно. Быковатые взгляды, хамовитые, ни здравствуйте - ни спасибо…. Пипец… Приехали в Паттайю, тут вообще трэш, ростовское рязанское быдло, в ресторанах Владимирский централ в караоке. На Пхукете хоть как то разбавлялось немцами и англосаксами, тут же одна кхххххя…» (Кінець цитат). ![]() Відповідь на питання 1. В тексті написано, що мова йшла про родину. Але реалії життя за кордоном: особа у віці 18 років і старша, яка не є членом подружжя «чоловік-жінка» (наприклад, син у віці 20 років, або мати когось з подружжя) вважаються ОКРЕМОЮ родиною. В даному випадку згадана в тексті жінка вважається окремою родиною, яка складається з однієї особи. Відповідь на питання 2. Це родина чоловіка, який працює (видалено - приватна інформація). Відповідь на питання 3. Ця жінка в даний момент перебуває у Франції та планує в найближчі 30 хвилин прибути до мене з іншими українцями на товариську вечерю. Останні 3 роки мешкає в одному з міст Німеччини не дуже далеко від Мюнхена. Я на всі ваші запитання дав відповідь. Зустрічні запитання до вас: 1. Ви одружений чи одинак? 2. Місце роботи та посада. 3. Звідки ви?
Зараз переглядають цей форум: Ana і 3 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|