Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27652766276727682769 ... 2786>
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 09:20

Сибарит написав:
  Bolt написав:Тот же ОЛХ заточен, основном для продажи личных вещей, теперь, что придётся ФОПа оформлять, чтобы штаны пропуканые продать?
Я тоже за уплату налогов, но при условии, что как-то смогу влиять на то как они распределяются.

Какая разница, под что он заточен, если он массово используется для коммерции. Так обычно и бывает, из-за хитрожопых "бизнесменов" страдают честные продавцы пропуканных штанов. Но виновато государство...
Предлагаете выносить утверждение бюджета на референдум?

Со временем, возможно, система будет доведена до относительного равновесия, но это будет очень сложная система. Насколько я знаю, в США налоговый кодекс четырехтомный. И это только по федеральным налогам. Все граждане платят специально обученным людям за заполнение декларации. Учитывая наши традиции, нам бы в 10 томов уложиться.

Злі язици мувять в США (да що в США, в еуропейській Польщі) отримують повернення з податкової.
Ви тут багато отримали "повернень"?
flyman

Подякував: 1600 раз.
Подякували: 2828 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 10:47

flyman написав:Ви тут багато отримали "повернень"?

Только один раз, когда у нас ещё была прогрессивная шкала. Потом ставка стала фиксированной, и повод для возврата исчез. А потом и налоговый агент остался только один.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6430 раз.
Подякували: 21516 раз.

Профіль

130
82
38
2
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 12:14

Сибарит написав:
  flyman написав:Ви тут багато отримали "повернень"?

Только один раз, когда у нас ещё была прогрессивная шкала. Потом ставка стала фиксированной, и повод для возврата исчез. А потом и налоговый агент остался только один.

і за медицину, освіту, інвестиції, капремонти, проїзд (представте, в Польщі є податкова пільга на витрати на проїзд на роботу)?
flyman

Подякував: 1600 раз.
Подякували: 2828 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 12:36

flyman написав:
  Сибарит написав:
  Bolt написав:Тот же ОЛХ заточен, основном для продажи личных вещей, теперь, что придётся ФОПа оформлять, чтобы штаны пропуканые продать?
Я тоже за уплату налогов, но при условии, что как-то смогу влиять на то как они распределяются.

Какая разница, под что он заточен, если он массово используется для коммерции. Так обычно и бывает, из-за хитрожопых "бизнесменов" страдают честные продавцы пропуканных штанов. Но виновато государство...

Со временем, возможно, система будет доведена до относительного равновесия, но это будет очень сложная система. Насколько я знаю, в США налоговый кодекс четырехтомный. И это только по федеральным налогам. Все граждане платят специально обученным людям за заполнение декларации. Учитывая наши традиции, нам бы в 10 томов уложиться.

Злі язици мувять в США (да що в США, в еуропейській Польщі) отримують повернення з податкової.

З початком війни повернення, як і конституція "на паузі", якщо до війни можна було повернути витрати за навчання згідно договорів, то з 2022, тупо півруки.
Наразі, виконання законодавства чиновниками "це фантастика", телефонне усне право розквітло у всій красі. А щоб менше судилися, з державою різко підняли судові збори. :twisted:
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 727 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 13:35

Еміграція, заробітчанство

flyman написав:
  Сибарит написав:

Отримував кілька разів, але задовго до 2022
Faceless
Модератор

Подякував: 1487 раз.
Подякували: 8203 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 15:10

_Mykola_ написав:З початком війни повернення, як і конституція "на паузі", якщо до війни можна було повернути витрати за навчання згідно договорів, то з 2022, тупо півруки.
Наразі, виконання законодавства чиновниками "це фантастика", телефонне усне право розквітло у всій красі. А щоб менше судилися, з державою різко підняли судові збори. :twisted:

Миколо, у вас дочка в іноземному ВУЗі, повернення завжди було 1/2 від 18%, якщо платять батьки, і якщо мають офіційно роботу. Якщо працює дитина, то 18% з оплати за навчання, а не 1/2 від 18%. З початком війни повернення за навчання проходить у звичному режимі. Можлива затримка, але невелика. Повернення завжди фізичний особі не більше, ніж сплачене ПДФО. І якщо я вірно розумію то лише за послуги отримані в державних закладах. Також повернення можливо і за проведені у державних клініках операції. Нажаль, іноді кошти просять за операцію на ФОП лікаря, а не лікарню і тоді повернення неможливе.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 17:52

Сибарит написав:
  rjkz написав:Я Вам описал ситуацию, когда вынужден был платить ТОЛЬКО чеком, посланным по почте, причем никакого другого подтверждения состоявшегося платежа кроме как когда видел списания со счета, не было.
Никакого канала связи.

Как Вам такое?

Мне трудно это оценить, не зная всю ситуацию, особенно степень вынужденности.
Могу только сказать, что не вполне корректное использование инструмента - не повод от него отказываться.
У нас мутные продавцы норовят получить оплату переводом на карту.
Все современно и банково, но точно также платишь неизвестно куда, не фиксируешь назначение платежа. Если кинут, ничего не докажешь. Я стараюсь с такими дела не иметь, но пару раз приходилось работать на доверии с изрядной долей недоверия.
Насколько я знаю, в США работа на доверии распространена очень широко. Настолько, что я не понимаю, как вообще можно делать некоторые вещи.
Особым доверием пользуется почта.

Абсолютная вынужденность.
Кроме того, там произошел какой-то сбой и мне пришло письмо, что за мной остался неоплаченным один платеж. И что были предупреждения (по почте) о неуплате и они передают эту сумму коллекторам, что скажется на моем кредит скор и кредит хистори.
Платеж был оплачен и деньги списаны, но я был вынужден сделать еще один платеж.
Никакой коммуникации с ними не существовало.
Почта, да, пользуется доверием. :mrgreen: Только работает отвратительно.
Постоянно ошибки с доставками как писем так и посылок. Нередки случаи, когда сами почтальоны воруют посылки. Я лично видел на камере видеонаблюдения.
Ошибки с доставками писем на адрес - обычное явление.
Там может быть кредитная или дебетовая карта от банка, номер ССН, паспорт, права,чек. Все что угодно. Поэтому я не считаю ни почту ни систему безопасной.
То, что старички так привыкли и по другому не умеют - это одна песня, то, что система тупая, неудобная, неэффективная и ненадежная - это о другом.
rjkz

Подякував: 8580 раз.
Подякували: 5412 раз.

Профіль

8
5
7
Повідомлення Додано: Сер 30 кві, 2025 18:24

rjkz написав:Постоянно ошибки с доставками как писем так и посылок. Нередки случаи, когда сами почтальоны воруют посылки. Я лично видел на камере видеонаблюдения.
Ошибки с доставками писем на адрес - обычное явление.
Там может быть кредитная или дебетовая карта от банка, номер ССН, паспорт, права,чек. Все что угодно.

Можливо тому, що це New York.
Мені на днях доставили два конверти з кредитними картами Bank of America. Пошта принесла вчасно (через 5 днів після замовлення на сайті) за правильною адресою без проблем. Доставили наші люди через Лондон. І до цього ніколи не було ніяких проблем та помилок.
Жодного разу у моїх респондентів нічого не зникло.
Так що вище описано окремі випадки.
MacBook для жінки принесли та поклали під двері квартири в Sausalito: лежав близько доби під дверима. Замовив запчастини для мого трактора-газонокосарки (Made in USA): обіцяли доставити в минулу пʼятницю на адресу в San Francisco - так і було: в неділю вже монтував у Франції: пошта НЕ підвела: доставили до відльоту наших людей. Для мене було дуже важливо, бо я таких запчастин в Європі не знайшов.
В серпні минулого року випадково завіз із собою після перебування в США картку-електронний ключ від Tesla model 3 (авто мені видавали під час перебування). Картка прилетіла зі мною в Краків. Передав разом з іншими документами сину приятелів у Флориду, звідти пошта доставила в San Jose. Без всяких проблем.
Декілька разів відвідував поштові відділення в США. Найбільше вразило відділення в San Francisco: треба було оформити для сплати за консульські послуги чек «Без імені» (на предʼявника). Так працювала та оформляла жінка, яка говорила і російською, і українською…
Так що то вище - мабуть - проблеми такого мегаполіса, як New York.
akurt

Подякував: 3953 раз.
Подякували: 1406 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Чет 01 тра, 2025 08:50

Re: Еміграція, заробітчанство

Мені ніколи не зрозуміти як жити в системі джентльменів, де все базується на довірі...
Дюрі-бачі

Подякував: 851 раз.
Подякували: 625 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 01 тра, 2025 09:11

Дюрі-бачі написав:Мені ніколи не зрозуміти як жити в системі джентльменів, де все базується на довірі...

Ну якщо панове активно шукають недоліки у "дурноголових" (за Старицьким) американців, то і їм є що змінювати - принаймні в Європі.

Завершилася дводенна подорож делегації наших українців, які прилетіли у Францію із США, в Барселону (Іспанія). Дорога зайняла замість запланованих Google maps 5 годин всі 6 - на в"їзді та на виїзді із Барселони - суттєві корки. Але вони були викликані НЕ тим, що стався збій в електричній мережі: наслідків вони вже не побачили: система стійка та все швидко було відновлено.

Що вони помітили, що їм НЕ сподобалося і що вони хотіли б змінити:
- в США на Highway водій зайняв смугу 2, або смугу 3, або смугу 4, або смугу 5 - і так і їде. Смуги НЕ міняє.
Тут же європейці весь час мігрують: то перша, то друга, то третя, то ліворуч, то праворуч.

Непахане поле для змін їх життя…
Неправильно живуть.
Не по-людські.
Крім того: на территорії Франці дозволена швидкість 130 км/год, тільки проїхав табличку "Spain" - тобто віртуальний кордон з Іспанією - вже 110... Не по-людськи...
Фури йдуть у першій та другій смугах одночасно (в США можуть йти тільки в першій смузі).

Проявився вже чисто американський підхід: проїзд швидкісними трасами Франції в бік Іспанії з незрозумілих причин коштував на 10€ дорожче, ніж по тій самій (!) трасі в зворотньому напрямку…
«Нє порядок!»

В Барселоні була велика кількість людей, навіть на пляжі. Але було дуже прохолодно і сильний вітер…
Здивувала помітна відмінність в якості приготування іспанського блюда "Паелья": найгірша виявилася в ресторації в порту, найкраща та найсмачніша - в самому центрі. Не по-людськи, порушують стандарти фірмового блюда.

Здивували "барселонські безхатченки":
- лавки на вулиці;
- над лавками намети; там спали безхатченки.
- намети зранку склали в акуратні пакети та в рюкзаки.
- майже вишукані (!) чоловічі костюми і майже відпрасовані сорочки.
- дуже охайний вигляд.
Це викликало подив і повагу. Але якось не по-людськи...

Є що змінювати в способі життя...
akurt

Подякував: 3953 раз.
Подякували: 1406 раз.

Профіль

3
  #<1 ... 27652766276727682769 ... 2786>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему