|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 24 тра, 2026 06:32
won написав:Оскільки тема про еміграцію - а значить, про переїзд, облаштування і життя в інших країнах - то чи має шановне панство що сказати з приводу Канади? Або ж про ЛатАм.
По поводу Канады что-то можно обсуждать, про Латинскую Америку могу сказать чуть меньше чем ничего, ибо ни родственников ни родственников родственников ни даже знакомых там не имею, а видосы на Ютубе не смотрел. Хотя нет, вру. Семья знакомой моей жены живет сейчас в Перу, но мы не общались уже больше 10 лет, поэтому сказать нечего, а выдумывать - тут есть другие персонажи. По крайней мере кто-то научившись пользоваться Ютубом, может посмотреть несколько видосов и разродиться повестью печальней всех насвете начинающуюся словами Ньюс фром... 
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8909 раз.
- Подякували: 5651 раз.
-
-
Профіль
-
-
14
10
7
Додано: Нед 24 тра, 2026 06:42
BIGor написав: won написав:Оскільки тема про еміграцію - а значить, про переїзд, облаштування і життя в інших країнах - то чи має шановне панство що сказати з приводу Канади? Або ж про ЛатАм.
За Латам не скажу, але про Канаду багато інфи продивився. Загалом: Мінуси: - клімат, будинки за 500 тис побудовані за дендрофекальною технологією і максимум 1 соткою (друга найбільша по площі країна в світі). - мало роботи, вірніше всього багато мігрантів які є конкурентами за роботу. - чорні, індуси, араби - непотизм з їх сторони. - відсутність ГТ і рейкового транспорту. - шмаль і наркомани. Плюси - швидка легалізація. - не буде війни - англійська мова - мігранстька країна. Короче узагальнюючи - бідна версія США.
К плюсам - есть франкофонная провинция Квебек, где, подозреваю (ибо не знаю достоверно на своем опыте), намного меньше индусов, ввиду того, что в Индии исторически сложилось так, что Инглиш - второй государственный, а Франсе не было шанса таковым стать. Безумно красивая природа, но суровые климатические условия. Но есть люди, которым это ок. В остальном - согласен. Добавлю, что если кто готов стартовать с непростых условий и нет Инглиша для сдачи айлтс на федеральную программу или какую иную провинциальную (на них треббуется меньший балл), то можно поехать в Галифакс (Новая Шотландия), там есть варианты без сдачи Инглиша. Если-бы в свое время я знал о таком, то может и не штурмовал до 18 часов в сутки Инглиш  , но что не случается, все к лучшему.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8909 раз.
- Подякували: 5651 раз.
-
-
Профіль
-
-
14
10
7
Додано: Нед 24 тра, 2026 07:25
BIGor написав:За Латам не скажу, але про Канаду багато інфи продивився. Загалом: Мінуси: - клімат, будинки за 500 тис побудовані за дендрофекальною технологією і максимум 1 соткою (друга найбільша по площі країна в світі).
А що якщо собі будувати якісно, і не в місті, а в селі або взагалі за населеним пунктом? Території купа, бери скільки хоч. BIGor написав:- мало роботи, вірніше всього багато мігрантів які є конкурентами за роботу. Короче узагальнюючи - бідна версія США.
Для віддаленої роботи вони не конкуренти. З цього ж і витікає другий плюс - раз бідна версія, то багато чого буде дешевше, тож, мабуть, можна навіть взагалі не міняти роботу при переїзді туди з Європи/України? Це і ЛатАм, наскільки я розумію, стосується. Це плюс. BIGor написав:Плюси - швидка легалізація.
Легалізація аж до громадянства точно не цікавить. Максимум - пмж, або постійний внж. Громадянство краще не отримувати в країні, в якій реально збираєшся жити. rjkz написав:К плюсам - есть франкофонная провинция Квебек
В критеріях відбору - сорі, що одразу не уточнено - лише англомовні провінції/території. Нам сепаратизм не потрібен.  rjkz написав:Безумно красивая природа, но суровые климатические условия. Но есть люди, которым это ок.
Природа - це супер. І не обов'язково холодно - можна жити на 50-55 паралелі, де досить прийнятна погода. Південь Манітоби, Саскачевану. Або - піти в ліси трохи північніше тут же, але все-таки не дуже далеко на північ. Зате - без такого шаленого потоку людей. Буде щось типу як Швейцарія, тільки по грошам доступніше для повсякдення. rjkz написав:Добавлю, что если кто готов стартовать с непростых условий и нет Инглиша для сдачи айлтс на федеральную программу или какую иную провинциальную (на них треббуется меньший балл), то можно поехать в Галифакс (Новая Шотландия), там есть варианты без сдачи Инглиша.
За Нову Шотландію цікаво. Чому ж це там без екзамену?
-
won
-
-
- Подякував: 366 раз.
- Подякували: 46 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 тра, 2026 08:11
rjkz написав:...которые разработали очень остроумные конструктивные и объемно-планировочные решения , позволяющие не только минимизировать воздействие ветровой нагрузки интенсивности "ураган", но и, как ни удивительно, наводнениям. Я видел на Ютубе, то есть ни я в живую ни мои родственники ни родственники родственников ни даже просто знакомые, дома, скругленной архитектуры в прибрежной зоне (как правило - флад зона), которые ввиду скругленных форм хорошо противостоят ветрам, а вода проходит буквально сквозь них и так-же отступает.
Не знаю каким образом осуществляется пропуск воды,но,скорее всего,в этих домах реализована та же конструктивная идея что и при строительстве Будж Халифа пришедшая из парусного спорта. К центральному ядру примыкают три спиралевидные крыла гасящие ветровые воздействия,а внутри здания есть и динамические гасители колебаний которыми я занимался в аспирантуре и в полной мере они реализованы в Тайбей 101 в Тайване хотя гораздо чаще их ставят в радио и телебашнях и один поставили в мече клепаной бабы в Киеве. Мой руководитель был одним из ведущих специалистов в этой области и под его редакцией вышел справочник по расчету сооружений на динамические нагрузки. После развала СССР ,естественно, давно этим не занимаюсь ,но интерес из прошлого до сих пор почему-то как и к высоткам остался. Про каменные здания в США в сравнении с более распространенными сборно-щелевыми деревянными мне рассказала впервые жена которую в конце 90-х в Атланте возили на экскурсию и показали в лесу дом владельца Кока-Колы. Их тогда больше удивило почему он стоял без забора и охраны. По визам в США. У израильской одноклассницы по ульпану дочь с мужем и детьми прожив всего полгода в Израиле уехали в США. На вопрос зачем было сюда для этого приезжать сказала,что уехали по инвесторской визе всего в 100 тысяч баксов из которой сразу купили авто за 20. А из Москвы за такую же визу нужно было заплатить 1 млн. Но что-то это виза мало им дала или она не все договаривает,но сейчас они боятся выехать на авто даже в соседний город не говоря о полете по стране т к.боятся экстрадиции
-
shapo
-
-
- Подякував: 110 раз.
- Подякували: 875 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 24 тра, 2026 09:15
won написав:За Нову Шотландію цікаво. Чому ж це там без екзамену?
В тій далекій суворій частині країни півтора року прожив син моєї приятельки. Навіть вона із молодшим сином та мамою своєю прибула. Головна мета: пожити нарешті в раю та головне: правильно «пристроїти» молодшого сина, якому на момент прибуття було чи 15, чи 17 років. Старший син заради возʼєднання родини взяв будинок в оренду. Мама витримала 3 місяці, мама мами (і ту із собою привезли) витримала 6 місяців та вивезла молодшого онука з Канади. Оптимізм згас швидко. Старший син подивився на той рай та завербувався в армію Канади «вільнонайманим». Тобто він в армії, але не солдат, а працівник на різних роботах. Тобто він вже в континентальній частині Канади мешкає. Безкоштовне житло та зарплатня. Оцим дуже задоволений. Після закінчення контракту отримає право навчатися в університеті Канади безкоштовно. Тобто обпеклася людина суворо, зрозуміла, що діє знаменита приказка: « И запомни: имя твое «Никто» и зовут тебя «Никак!»» та намітив план подальшого ПРАВИЛЬНОГО життя. З вивченням мови. С освітою. З кваліфікацією. Ось так. Будьте обережні.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4349 раз.
- Подякували: 1571 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Нед 24 тра, 2026 10:35
won написав:А що якщо собі будувати якісно, і не в місті, а в селі або взагалі за населеним пунктом? Території купа, бери скільки хоч.
Це помилкова точка зору про порожні території. Територій було неймовірно багато і їх реально роздавали мешканцям Канади (можливо і новоприбулим) десятками гектарів за умовний 1 канадський долар. Один. Не жартую. Цей факт є історією вже. На сьогодні немає ніякої вільної землі для забудови. Можливо, за Прлярним колом на півночі. В червні 2023 року, коли я особисто відвідував Канаду, я проїхав її дорогами тисячі кілометрів. Багато чого вразило, але ось такі факти: - всю землю, яку роздавали безкоштовно, передали не просто так, а під фермерські господарства. Я декілька з них відвідував: не факт що є асфальт - може бути просто щебенем засипана дорога. Багато грязюки (я їздив на Ford Edge чорного кольору то було авто дуже брудне потім). Ліворуч та праворуч - гігантські поля, які є під кукурудзою та пшеницею. Посеред дуже великих ділянок землі будинок фермера середніх розмірів - не можна сказати, щоби дуже «крутий». Такий звичайний, які є мільйонами в Україні. Біля будинка 2 авто, дитячі гойдалки, власний трактор та комбайн. Вражають дві речі: у кожного фермера власний елеватор/ємності для зберігання зерна. Ще більше вражає «качалка» з під землі нафти. Кожен фермер має свою «качалку». Сам спостерігав як приїхав великий нафтової та забирав нафту. Спостерігав я особисто про такий додатковий заробіток. - всі природні подарунки типу лісів, річок або пагорбів має дивні назви, обовʼязково повʼязані щ іменем/прізвищем власника, типу: ріка Джона, ліс Майкла, гори Стівена, та аналогічно. Так що сподіватися на дармову землю не варто: всюди таблички PRIVATE. Вечеряли в кафе разом з колоритною сімейною парою: кремезний дядько та така ж жінка. Як виявилося: ці канадці - колишні німці, які вже років 30 тому переїхали в Канаду. Ось вони отримали 50 гектарів землі - переважно ліс. Природний ліс. Там побудували з дерева за дендрофекальною технологією (тобто без б/в шпал, просочених креозотом, та без радіоактивного шебеня - цей бовлур використовував дуб із власного лісу) будинок середніх розмірів. Ділянка у власності без жартів - 50 га. Коли я йому намагався розказати, що українці мають теж земельні ділянки площею в 5-10 соток, то людина не могла зрозуміти, що це за такі ділянки в 5 чи 10 соток? З гордістю показував свої власні лісові трофеї: полює в своєму лісі на оленів. Олені - власні у власному лісі. Без жартів. Бог подарував подружжю дочку. Ну батько як Шрек, мама як Шрек, то і дочка як Шрек. Щойно видали заміж. Наречений як Шрек. Все без жартів. Будьте обережні.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Нед 24 тра, 2026 11:19
akurt написав: won написав:А що якщо собі будувати якісно, і не в місті, а в селі або взагалі за населеним пунктом? Території купа, бери скільки хоч.
Це помилкова точка зору про порожні території. Територій було неймовірно багато і їх реально роздавали мешканцям Канади (можливо і новоприбулим) десятками гектарів за умовний 1 канадський долар. Один. Не жартую. Цей факт є історією вже. На сьогодні немає ніякої вільної землі для забудови. Можливо, за Прлярним колом на півночі. В червні 2023 року, коли я особисто відвідував Канаду, я проїхав її дорогами тисячі кілометрів. Багато чого вразило, але ось такі факти: - всю землю, яку роздавали безкоштовно, передали не просто так, а під фермерські господарства. Я декілька з них відвідував: не факт що є асфальт - може бути просто щебенем засипана дорога. Багато грязюки (я їздив на Ford Edge чорного кольору то було авто дуже брудне потім). Ліворуч та праворуч - гігантські поля, які є під кукурудзою та пшеницею. Посеред дуже великих ділянок землі будинок фермера середніх розмірів - не можна сказати, щоби дуже «крутий». Такий звичайний, які є мільйонами в Україні. Біля будинка 2 авто, дитячі гойдалки, власний трактор та комбайн. Вражають дві речі: у кожного фермера власний елеватор/ємності для зберігання зерна. Ще більше вражає «качалка» з під землі нафти. Кожен фермер має свою «качалку». Сам спостерігав як приїхав великий нафтової та забирав нафту. Спостерігав я особисто про такий додатковий заробіток. - всі природні подарунки типу лісів, річок або пагорбів має дивні назви, обовʼязково повʼязані щ іменем/прізвищем власника, типу: ріка Джона, ліс Майкла, гори Стівена, та аналогічно. Так що сподіватися на дармову землю не варто: всюди таблички PRIVATE. Вечеряли в кафе разом з колоритною сімейною парою: кремезний дядько та така ж жінка. Як виявилося: ці канадці - колишні німці, які вже років 30 тому переїхали в Канаду. Ось вони отримали 50 гектарів землі - переважно ліс. Природний ліс. Там побудували з дерева за дендрофекальною технологією (тобто без б/в шпал, просочених креозотом, та без радіоактивного шебеня - цей бовлур використовував дуб із власного лісу) будинок середніх розмірів. Ділянка у власності без жартів - 50 га. Коли я йому намагався розказати, що українці мають теж земельні ділянки площею в 5-10 соток, то людина не могла зрозуміти, що це за такі ділянки в 5 чи 10 соток? З гордістю показував свої власні лісові трофеї: полює в своєму лісі на оленів. Олені - власні у власному лісі. Без жартів. Бог подарував подружжю дочку. Ну батько як Шрек, мама як Шрек, то і дочка як Шрек. Щойно видали заміж. Наречений як Шрек. Все без жартів. Будьте обережні.
а казки досягли непоганого вже рівня який ліс на 50 га, які олені? для оленів малувато буде. й це про фермера, чи він лише полюванням займається? бо місця немає більше для нічого.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 832 раз.
- Подякували: 1768 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 24 тра, 2026 11:22
Природа - це супер. І не обов'язково холодно - можна жити на 50-55 паралелі, де досить прийнятна погода. Південь Манітоби, Саскачевану. Або - піти в ліси трохи північніше тут же, але все-таки не дуже далеко на північ. Зате - без такого шаленого потоку людей. Буде щось типу як Швейцарія, тільки по грошам доступніше для повсякдення.
Приграничные с США регионы? Там, где все "ужастики", о которых вам целую портянку написали??? 
-
LEXX
-
-
- Подякував: 7 раз.
- Подякували: 50 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 тра, 2026 12:20
Shaman написав:а казки досягли непоганого вже рівня який ліс на 50 га, які олені? для оленів малувато буде. й це про фермера, чи він лише полюванням займається? бо місця немає більше для нічого.
Дякую за високу оцінку моїх дописів - експромтів. Одне зауваження: у нас тут ж кому казки розказувати. Я зараз повертаюся від казкового Атлантичного океану додому - зараз жінка сіла за кермом. Якщо не полінуюся, то дома знайду вам фото і оленів, і фото наречених масою по 120 кг. P.S. Але я не проти: нехай пан won поїде в Канаду, візьме вільну ділянку землі та побудує будинок за не дендрофекальною технологією. Буде цікавий досвід.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
2