|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Пон 07 жов, 2024 22:54
Hotab написав:Ггггг, серйозний фізик В школу хіба на кочегара пробуватись При паралельному з'єднанні акумуляторів напруга на виході акумуляторної батареї залишається такою, як і напруга одного акумулятора.
ты уже и текст перестал понимать... мда печаль муха говорил flyman написав:PD не видає більше, чим приходить на нього,
я привел ссылкой павербанк на 3,6-4,2в с PD который выдает до 12в. Вопрос про параллель был чтобы муха сам понял свою ошибку. А не для того чтобы ты цитировал учебники физики.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2416 раз.
- Подякували: 3385 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Пон 07 жов, 2024 23:01
Wirująświatła Вопрос про параллель был чтобы муха сам понял свою ошибку.
«вопрос про параллель», потому что когда все изучали физику, ты водку с утюгами возил на Польшу. Потому ты сел в лужу вопросом «сумма при параллели», а счас пробуешь говорить, что то вспотел. Не паяй там больше ничего, особенно где литий. . Оторвет стреляющий палец, придется снаряды мыть. А не для того чтобы ты цитировал учебники физики.
Чтобы цитировать учебники, надо для начала знать что в них пишут. Для меня было дичь прочитать твою попытку суммировать напряжение при параллельном подключении банок.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 365 раз.
- Подякували: 2285 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
2
Додано: Пон 07 жов, 2024 23:35
Wirująświatła написав: flyman написав:А PD контролер просто "домовляється" із пристроєм, про напругу на лінії живлення, 12В чи 19В чи 5В.
в детстве у меня был трансформатор там кнопочкой сам себе выбираешь напряжение от 3 до 12 с шагом в 0,5в. Потом он подрос и стал PD
смарт-трансформатор
-
flyman
-
-
- Подякував: 1591 раз.
- Подякували: 2798 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 08 жов, 2024 07:49
flyman написав: Faceless написав:Wirująświatła написав:[quote="5774863:Faceless"]Ну якщо станції вистачить тільки на пару годин тоді зрозуміло. Взагалі я виходжу з розрахунку, щоб автономність була від 8 годин.
можно купить станцию за 5 куе ради того чтобы не было 2 лишних павербанка и 4 лишних шнура. Но вопрос старый, когда она себя окупит и что делать если она вдруг сломается? Моя станция стоит 12 тыс, при поломке я выну из нее 50 акб 18650 и за 2е суток куплю новую такую же с доставкой в почтомат на 1м этаже. Котел конечно павербанками не запитаю, но гаджеты и освещение этой поломки даже не заметят. Купить так просто другую станцию за 5куе я буду не готов. Крупные расходы должны заблаговременно планироваться. Скорее всего отнесу в ремонт и там же оставлю 100-300уе мастеру (читай те же 12 тыс но с другим первоначальным взносом). И целую неделю ещё буду ломать голову, чем зарядить смартфоны и планшеты. Вот такая математика.
Прикладами з крайнощів ви свої аргументи яскравіше не зробите За 5куо можна для блекаутів до 12год взагалі забути про їх існування, користуючись і електрочайниками і грилем і кавоваркою, хіба що без бойлера. Якщо є газ то взагалі на кілька днів. Уявіть що двоє людей працюють, у кожного робочий ноут, особистий ноут, монітори (може і по два), телефони, смарт годинники, гарнітури, навушники, ще треба заряджати ліхтарики і світильники. Це з малопотужного. Скільки треба павербанків, шнурів, зарядок, і скільки кіпешу все перемикати і заряджати коли вмикають електрику? У випадку форс-мажора, якщо виходить з ладу павер станція чи гібридний інвертор - від частини цього можна відмовитися, інше тимчасово буде на павербанках, поки не буде вирішено проблему.
за 5 Куе можна купити хату в селі із піччю та грубою, присадибною ділянкою, криницею , садком і сухим сральніком[/quote]Це вже схема на апокаліпсис
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1462 раз.
- Подякували: 8080 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 08 жов, 2024 07:50
Wirująświatła написав: flyman написав:А PD контролер просто "домовляється" із пристроєм, про напругу на лінії живлення, 12В чи 19В чи 5В.
в детстве у меня был трансформатор там кнопочкой сам себе выбираешь напряжение от 3 до 12 с шагом в 0,5в. Потом он подрос и стал PD
Підріс, але став менше і без трансформатора
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 08 жов, 2024 09:18
_Mykola_ написав: trololo написав: _Mykola_ написав:Не зовсім. Є два комплекти 40А по схемі 6s1p БМС з балансиром + ідеальний діод для захисту будь-якого зарядного пристрою, працюють попарно з роутерами та світчем, кожного вистачає на 3 доби не паритися про роботу обладнання, з недоліків, треба додавати схему перетворення напруги на 9 та 12В. При відключеннях показали себе з найкращого боку. Для резерву є трігери для використання з пауербанками, простіше, надійніше, але пауери треба на інші потреби.
для аварійного режиму найкращий варіант автоакум + реле яке переключає на блок живлення від 220, якщо є напруга. простенький роутер може тримати тиждень без підзарядки. під час 4/6 я заряжав раз в три тижні. я інтернет так виділив із загальної схеми інвертор + LifePO. це простіше і зручніше.
Автоакум це звичайно добре і ємність величезна, але є проблема з зарядкою, коли регулярні відключення і режим 6-8/2. У цьому випадку краще все ж літій, найкраще залізофосфат, але на нього тільки почався перехід для домашнього використання (з пауербанками взагалі біда-біда на залізофосфаті). Вже намагаюсь привести все-все до 2-х годинного інтервалу зарядки.
мова про інтернет для якого можна заряджати раз в місяць. звичайно для інших навантажень автоакум не годиться. залізофосфатні треба ставити там, где треба багато циклів і великі струми.
Востаннє редагувалось trololo в Вів 08 жов, 2024 09:20, всього редагувалось 1 раз.
-
trololo
-
-
- Подякував: 2681 раз.
- Подякували: 1417 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 08 жов, 2024 09:19
Какой вообще смысл от солнечных панелей? Пол года пасмурно минимум.а точнее 1/3 только солнечных дней. Когда э.э. нужно его нет, когда не нужно- некуда девать. Солнце работает только для зелёного тарифа, по которому сейчас платят? Некуда бабки выкидывать
-
Бетон
-
-
- Подякував: 99 раз.
- Подякували: 261 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 08 жов, 2024 09:20
Faceless написав:Повезло що мені якраз на все треба 12в і перетворення напруги непотрібно. Чудово відпрацювало в усі блекаути.
майже всі роутери (крім потужних 20В) працюють нормально в діапазоні 7-15В за рахунок вбудованих мікростабів
-
trololo
-
-
- Подякував: 2681 раз.
- Подякували: 1417 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 08 жов, 2024 09:27
Бетон написав:Какой вообще смысл от солнечных панелей? Пол года пасмурно минимум.а точнее 1/3 только солнечных дней. Когда э.э. нужно его нет, когда не нужно- некуда девать. Солнце работает только для зелёного тарифа, по которому сейчас платят? Некуда бабки выкидывать
Головний сенс мабуть в тому, що найменші витрати на розхідники і обслуговування. При великому запасі по потужності панелей і в хмарні дні можна забезпечити якийсь необхідний мінімум
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 08 жов, 2024 09:30
Faceless написав:Бетон написав:Какой вообще смысл от солнечных панелей? Пол года пасмурно минимум.а точнее 1/3 только солнечных дней. Когда э.э. нужно его нет, когда не нужно- некуда девать. Солнце работает только для зелёного тарифа, по которому сейчас платят? Некуда бабки выкидывать
Головний сенс мабуть в тому, що найменші витрати на розхідники і обслуговування. При великому запасі по потужності панелей і в хмарні дні можна забезпечити якийсь необхідний мінімум
Слушно. Але Монтажники, які ставлять їх по області, сказали не зв'язуватися, задовбешся їх чистити.
-
Бетон
-
-
- Подякував: 99 раз.
- Подякували: 261 раз.
-
-
Профіль
-
-
1