Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Тре «павербвнки» для опалення. Кампус (вірніше компанія , яка буде опалювати) завтра /післязавтра підписує договір з Нафтогазом на газ, начебто з понеділка запустять. За листопад квартирою спалено 500Квт*год е/е (з них нічних 100+) Без обігріву було 200Квт*год. Мені здається обігрів 2-ма інверторними кондиціонерами вийшов трохи дешевше, ніж від дахової газової котельні минулого і позаминулого року. Амортизація звісно не врахована.
Тре «павербвнки» для опалення. Кампус (вірніше компанія , яка буде опалювати) завтра /післязавтра підписує договір з Нафтогазом на газ, начебто з понеділка запустять. За листопад квартирою спалено 500Квт*год е/е (з них нічних 100+) Без обігріву було 200Квт*год. Мені здається обігрів 2-ма інверторними кондиціонерами вийшов трохи дешевше, ніж від дахової газової котельні минулого і позаминулого року. Амортизація звісно не врахована.
Якось дуже економно у вас виходить. Чи у вас бойлеру немає, гаряча вода від міста?
Бетон написав:Лично я на кроватке валюсь А, фк. Все конечно
Якось дуже економно у вас виходить. Чи у вас бойлеру немає, гаряча вода від міста?
Ви про період без опалення? Оті 200? Чи про холодну пору? Бойлер Атлантік 50л .
Ніколи не займався замірами витрати е/е конкретно на бойлер, але дід Гугл каже
У середньому, 50-літровий бойлер із потужністю нагрівача 2 кВт (помітка: у мене 1.5 КВт, але це не має ніякого значення, крім часу нагріву) споживає близько 1,5 кВт·год електроенергії для нагрівання повного бака води. Це означає, що якщо ви нагріватимете воду в бойлері один раз на день, то ваша щомісячна витрата електроенергії складе близько 45 кВт·год.
Мабуть калькулятор розрахунку підігріву води покаже те саме. (З якоюсь корекці на Т вхідної води і Т на виході).
Навіть якщо 45 кВтгод на місяць (але у мене ніколи не було, щоб гаряча вода в бойлері закінчувалась, мабуть я повний за день не виливаю) , то ще 155 на решту - то хіба мало? В духовках я не виготовлюю, діодне освітлення тягне мало. Навіть осмос без додаткового насосу, вистачає власного тиску мережі, пониженого редуктором до 3-3.5.. не-роботу пилососу ж висмоктувати енергію))
шо за сказки. это летом бойлер тянет 50 а зимой все 100 кВтгод. Или только проточный нагреватель летом греет до 55 а зимой до 40 при одинаковой мощности нагрева? Летом можно принять душ водой +20 из крана и не сильно замерзнуть, а зимой там +12 (у меня стоят датчики температуры на вход и выход из бойлера).
И кстати по проточному 3квт ты был неправ. Зммой с +12 он греет до +40 при средней струе напора. 40 достаточно для помыть руки/посуду/принять душ. Смысл нагревать для этих целей 80л и сутками поддерживать там температуру - под вопросом. Разве что ты любишь чтобы тебя напором уносило в другой конец ванной. Жил в куче отелей везде стояли проточники.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 10 гру, 2024 14:26, всього редагувалось 3 разів.
Игорь Алексеевич написав:В Киеве можно купить на год абонемент в Спорт Лайф. Полезно для здоровья и можно не думать про воду, электрич и интернет. Там всё это есть целые сутки
Если бы можно было отмотать время назад, уменьшил бы свои спортивные потуги на 30-40%. Штанга на грудь 200+ Становая тяга с запредельными весами Велосипед 100+ км Самбо с реальным применением болевых захватов... Суставы потом спасибо точно не скажут.
Игорь Алексеевич написав:В Киеве можно купить на год абонемент в Спорт Лайф. Полезно для здоровья и можно не думать про воду, электрич и интернет. Там всё это есть целые сутки
Если бы можно было отмотать время назад, уменьшил бы свои спортивные потуги на 30-40%. Штанга на грудь 200+ Становая тяга с запредельными весами Велосипед 100+ км Самбо с реальным применением болевых захватов... Суставы потом спасибо точно не скажут.
Можно перейти на кардио, миним.силовые, бассейн и сауны. Там у них всё это есть. Должны быть возможно и джакузи. У нас в городе Спорт Лайф ушёл с начало войны(( Остался один комплекс как Спорт Лайф - Фит Фанс. Тоже есть у них кроме трен. зала, бассейн, сайны - 4шт и джакузи. Цены конечно кусаются на абонементы, но народа полно.
Hotab написав:[quote="5796835:Бетон"] Лично я на кроватке валюсь А, фк. Все конечно
Ви про період без опалення? Оті 200? Чи про холодну пору? Бойлер Атлантік 50л .
Ніколи не займався замірами витрати е/е конкретно на бойлер, але дід Гугл каже
У середньому, 50-літровий бойлер із потужністю нагрівача 2 кВт (помітка: у мене 1.5 КВт, але це не має ніякого значення, крім часу нагріву) споживає близько 1,5 кВт·год електроенергії для нагрівання повного бака води. Це означає, що якщо ви нагріватимете воду в бойлері один раз на день, то ваша щомісячна витрата електроенергії складе близько 45 кВт·год.
Мабуть калькулятор розрахунку підігріву води покаже те саме. (З якоюсь корекці на Т вхідної води і Т на виході).
Навіть якщо 45 кВтгод на місяць (але у мене ніколи не було, щоб гаряча вода в бойлері закінчувалась, мабуть я повний за день не виливаю) , то ще 155 на решту - то хіба мало? В духовках я не виготовлюю, діодне освітлення тягне мало. Навіть осмос без додаткового насосу, вистачає власного тиску мережі, пониженого редуктором до 3-3.5.. не-роботу пилососу ж висмоктувати енергію))[/quote]Про період без опалення. В мене десь 450 виходить в середньому, теж без опалення - думаю, значна частина йде на гарячу воду, ну і плита, духовка. Ну і посудомийка, пралка і т п. Освітлення звісно то дрібниці. Кондьори навіть влітку нерегулярно працюють, і не бачу від них суттєвого впливу на загальне споживання. Якби ще опалення було б на електриці, думаю, під 1000 кВт годин би набігали. П.С. Але бачу то у вас дуже економна витрата води. Вочевидь жінок з вами не живе
Можно перейти на кардио, миним.силовые, бассейн и сауны. Там у них всё это есть. Должны быть возможно и джакузи. У нас в городе Спорт Лайф ушёл с начало войны(( Остался один комплекс как Спорт Лайф - Фит Фанс. Тоже есть у них кроме трен. зала, бассейн, сайны - 4шт и джакузи. Цены конечно кусаются на абонементы, но народа полно.