|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Чет 06 лют, 2025 17:40
Realist написав: kombinator написав:На вересень 2024 мав пропорцію заощаджень 70% гривня, 30% доллар. Докупав долари на вільну гривню починаючи з жовтня, поки не вийшов на 20% грн \ 80% доллар. Коли курс в грудні підскочив, вирішив що залишок гривні краще закинути на депозит на 3 міс, щоб відбити те зростання курсу, і в березні коли закінчаться депозити по строку - вже закупити доллар. А тепер виходить що я не те що відбив 3% за 3 міс, але ще й можливо заробив. Бо курс вже нижче ніж був коли я депозити відкривав. Якщо так протримається ще трохи то буде +5% в долларі за 3 міс. Просто пощастило. Сумма не супер велика, але все одно зайві +1к моє его гріють
Це не пощастило. Це така задумка у НБУ, щоб подібні історії як ваша кожен раз спонукали всіх задуматись. "А можливо все ж таки НЕ треба НА ВСІ купувати ці долари а прилаштувати трішки гривні десь на депозит чи в ОВДП" Якщо б не було таких качелей із відкатами, а був би прогнозований прямолінійний девал, то система пішли б в штопор та саморозігрів. Зростання курсу - Зростання інфляції - Ще більше зростання курсу.
це лише за умови, що девал вище за відсотки. а якщо ні, то з чого постійно купувати долар й за рахунок чого штопор? я гадаю причина укріплення інша...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 736 раз.
- Подякували: 1599 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Чет 06 лют, 2025 19:00
Shaman написав:це лише за умови, що девал вище за відсотки. а якщо ні, то з чого постійно купувати долар й за рахунок чого штопор? я гадаю причина укріплення інша...
У мене думки дві з цього приводу: 1. НБУ для своїх курс приспустив тимчасово, щоб дати своїм заробити. І як тільки ті кому потрібно відкупляться - курс повернуть на русло девальвації +\- 10% на рік, тобто десь 42.50-42.80 вже в березні. 2. НБУ таким чином бореться з інфляцією разом із підвищенням ставки, і тоді цей відкат з подальшим топтанням на місці навкого 42 триватиме до осені. Принаймі поки стабільно надходить допомога
-
kombinator
-
-
- Подякував: 76 раз.
- Подякували: 61 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 06 лют, 2025 20:15
kombinator написав: Shaman написав:це лише за умови, що девал вище за відсотки. а якщо ні, то з чого постійно купувати долар й за рахунок чого штопор? я гадаю причина укріплення інша...
У мене думки дві з цього приводу: 1. НБУ для своїх курс приспустив тимчасово, щоб дати своїм заробити. І як тільки ті кому потрібно відкупляться - курс повернуть на русло девальвації +\- 10% на рік, тобто десь 42.50-42.80 вже в березні. 2. НБУ таким чином бореться з інфляцією разом із підвищенням ставки, і тоді цей відкат з подальшим топтанням на місці навкого 42 триватиме до осені. Принаймі поки стабільно надходить допомога
А може коріння цього укріплення десь глибше? Он у кацапів дерев'яний теж укріпився. До чого б це?
-
ihorsic
-
-
- Подякував: 36 раз.
- Подякували: 64 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 лют, 2025 05:50
Шановні модератори, довелося вимушено проголосувати за діапазон 41,00-41,50 в прогнозі курсу на 1 бер., оскільки нема нижче. Ви б підкорегували опитувальник нижчими діапазонами, а всі вище 44 прибрали. Ну які 47+ можуть бути? Хоча 1 жартівник проголосував
-
Visky
-
-
- Подякував: 141 раз.
- Подякували: 164 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 06:53
Visky написав:Шановні модератори, довелося вимушено проголосувати за діапазон 41,00-41,50 в прогнозі курсу на 1 бер., оскільки нема нижче. Ви б підкорегували опитувальник нижчими діапазонами, а всі вище 44 прибрали. Ну які 47+ можуть бути? Хоча 1 жартівник проголосував
Ще нижній діапазон додати від 5,0 - 8,0 , 8,0 - 23,0 , 23,0 - 29,59 , 29,59 - 36,6 , 36,6 - 37,50 , 37,50 - 41,0. Повинні бути варіанти для мене ( таксиста ) , ІО ( оптиміста ) , Ю61 ( економіста ).
-
sens
-
-
- Подякував: 34 раз.
- Подякували: 948 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: П'ят 07 лют, 2025 11:12
kombinator написав:У мене думки дві з цього приводу: 1. НБУ для своїх курс приспустив тимчасово, щоб дати своїм заробити. І як тільки ті кому потрібно відкупляться - курс повернуть на русло девальвації +\- 10% на рік, тобто десь 42.50-42.80 вже в березні.
Не має такого поняття - "для своїх". Навіть не працюючий годинник два рази в добу показує правильний час. Після будь якого підйому завжди наступає відкат. І навпаки. На ринку є три типи учасників. Ті хто купляють під контракти і вони намагаються оптимізувати купівлі, але мають дедлайни. Ті хто Спекулює. Ті хто купляє по будь-якому курсу та не слідкує за котируваннями бо гроші або прийшли легко ("крадені", бюджетні, якась виплата) або це довга заначка (здебільшого населення). Ця друга та третя група суттєво впливають на ринок, а перша намагається прогнозувати цей процес. Іноді інтереси всіх трьох груп спів падають і ми бачимо те, що було в січні. kombinator написав:2. НБУ таким чином бореться з інфляцією разом із підвищенням ставки, і тоді цей відкат з подальшим топтанням на місці навколо 42 триватиме до осені. Принаймні поки стабільно надходить допомога
НБУ дійсно бореться із інфляцією за допомогою курсу, але ніякого топтання на місці не буде. До осені ми спокійно ще можемо сходити вгору до 43,5 та повернутись під 42 (або не повернутись). Це нормальне "дихання" ринку.
Востаннє редагувалось Realist в П'ят 07 лют, 2025 12:13, всього редагувалось 1 раз.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3082 раз.
- Подякували: 2229 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: П'ят 07 лют, 2025 12:08
ihorsic написав:А може коріння цього укріплення десь глибше? Он у кацапів дерев'яний теж укріпився. До чого б це?
И не только у кацапов. Индекс доллара к корзине мировых валют на этой неделе существенно снизился. Корень в снижении самого доллара. На это может накладываться наша общая, увы, традиция осваивать бюджеты в конце года, что влияет на валютный рынок в январе. Реакция курса гривны на мировые тенденции говорит о том, что методы регулирования курса со стороны НБУ достаточно адекватны. Я уже не раз писал про необходимость включить зарубежную помощь в оборот валютного рынка, чтобы рыночные процессы полнее соответствовали платежному балансу. А сделать это можно только активным участием в торгах. Для любителей конспирологии должен заметить, что обвинять в сговоре, в данной ситуации, стоит не НБУ, а ФРС. Выгодоприобретателя же придется искать среди списка Форбс.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6410 раз.
- Подякували: 21424 раз.
-
-
Профіль
-
-
129
82
38
2
Додано: П'ят 07 лют, 2025 13:05
не заметный курсопад сегодня от "райфа": с самого утра курс что в кассе, что по безналу на счет - одинаковый: 41,54
-
Миша-клиент
-
-
- Подякував: 29 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 07 лют, 2025 13:26
Realist написав: kombinator написав:У мене думки дві з цього приводу: 1. НБУ для своїх курс приспустив тимчасово, щоб дати своїм заробити. І як тільки ті кому потрібно відкупляться - курс повернуть на русло девальвації +\- 10% на рік, тобто десь 42.50-42.80 вже в березні.
Не має такого поняття - "для своїх". Навіть не працюючий годинник два рази в добу показує правильний час. Після будь якого підйому завжди наступає відкат. І навпаки. На ринку є три типи учасників. Ті хто купляють під контракти і вони намагаються оптимізувати купівлі, але мають дедлайни. Ті хто Спекулює. Ті хто купляє по будь-якому курсу та не слідкує за котируваннями бо гроші або прийшли легко ("крадені", бюджетні, якась виплата) або це довга заначка (здебільшого населення). Ця друга та третя група суттєво впливають на ринок, а перша намагається прогнозувати цей процес. Іноді інтереси всіх трьох груп спів падають і ми бачимо те, що було в січні. kombinator написав:2. НБУ таким чином бореться з інфляцією разом із підвищенням ставки, і тоді цей відкат з подальшим топтанням на місці навколо 42 триватиме до осені. Принаймні поки стабільно надходить допомога
НБУ дійсно бореться із інфляцією за допомогою курсу, але ніякого топтання на місці не буде. До осені ми спокійно ще можемо сходити вгору до 43,5 та повернутись під 42 (або не повернутись). Це нормальне "дихання" ринку.
закладено середньорічний 45, то на кінець року 48, як не дихай
-
flyman
-
-
- Подякував: 1596 раз.
- Подякували: 2809 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 07 лют, 2025 13:35
flyman написав:закладено середньорічний 45, то на кінець року 48, як не дихай
Якщо вибори будуть восени, то всі #папіісять може бути)) А от якщо з заморозкою/планом миру/кінцем війни будуть ще тягнути... то можливо так і будемо плавати довкола 42-43 до кінця року.
-
Успіх
-
-
- Подякував: 241 раз.
- Подякували: 963 раз.
-
-
Профіль
-
-
3