Держфінпослуг сумнівається у якості аудиторських послуг

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Фінансовий та бухгалтерський аудит в Україні. Новини в сфері аудиту, оподаткування, бухгалтерського обліку та застосування законодавства України.
Повідомлення Додано: П'ят 15 жов, 2010 19:42

Держфінпослуг сумнівається у якості аудиторських послуг

Держфінпослуг в 2010 році кілька разів оприлюднював інформацію згідно якої державний регулятор сильно сумнівається у достовірності аудиторських висновків (якості аудиторських послуг).

Зокрема в інформаційному листі Держфінпослуг зазначає:
Вибіркові перевірки якості фінансової звітності та аудиторських висновків, що надійшли до Держфінпослуг від учасників ринків небанківських фінансових послуг за 2008 рік, засвідчили недоліки, що мали місце під час складання фінансової звітності та під час підтвердження такої фінансової звітності незалежним аудитором.
Більшість аудиторських висновків, що підтверджують фінансову звітність за 2008 рік, не відповідає вимогам Міжнародних стандартів аудиту, що прийняті в якості Національних стандартів аудиту рішенням Аудиторської палати України від 30.11.2006 N 168/7 (vr16_230-06) .
Наявність зазначених вище фактів свідчить, відповідно до Міжнародного стандарту контролю якості 1, МСА 700 та МСА 701, що окремі аудитори небанківських фінансових установ нехтують етичними нормами та показують під час виконання своїх обов'язків непрофесіоналізм.
Держфінпослуг планує й надалі проводити перевірки якості складання фінансової звітності та аудиторських висновків, що надаються за результатами проведеного аудиту
.

Повний текст Розпорядження Держфінпослуг від 28.01.2010 N 86, яким доведено учасникам страхового ринку вказаний інформаційний лист http://www.auditconsult.biz/forum-f17/tema-t258.htm

І ось нові "приємні сюрпризи" від Держфінпослуг.
"Українська федерація страхування клопотала перед нами про необхідність застосування пункту 2 статті 37 закону про страхування, для того, щоб очистити ринок від несумлінних гравців. Цей пункт закону не лише дає нам право, а навіть зобов'язав призначати позаплановий аудит в разі, якщо у нас виникають якісь підозри в достовірності представленого страховиком планового аудиторського висновку. Більше того, згідно із законом ми можемо призначати також свого аудитора", - повідомив "Делу" Василь Волга.
Детальніше в "В Україні розпочали тотальну перевірку страховиків"

Чогось здається, що це лише початок.

Проте виникає питання, чи має Держфінпослуг у своєму складі настільки гарних фахівців у галузі аудиту, що б робити такі твердження щодо якості аудиторських послуг і зокрема щодо змісту аудиторських висновків.
vvo
 
 
Повідомлення Додано: Нед 13 бер, 2011 20:40

Да им лишь бы сомневаться в чём-то :)
-------------
chinaboyz
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 08 кві, 2011 13:55

Согласен с вами. Зачастую они лезут не в свои дела.
Разного рода Комиссии утверждают требования к содержанию аудиторских заключений, рекомендации по их заполнению и оформлению... Скоро книжечку под названием МСА выкинем в топку.
vvo
 
 
Повідомлення Додано: Сер 29 тра, 2013 13:51

Re: Держфінпослуг сумнівається у якості аудиторських послуг

Но и про якобы крутую сертификацию современных аудиторов тоже не стоит забывать. Если, конечно, работа идет не со своим аудитором))
taracenko81
 
 
Повідомлення Додано: Вів 01 гру, 2015 14:27

Они запугивают,если аудитр опытен,ничего не страшно 8)
deshemily
Аватар користувача
 
Повідомлень: 6
З нами з: 01.12.15
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
0 8448
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 15 жов, 2010 17:15
vvo
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама