Аграрний ринок

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #<123
Повідомлення Додано: Чет 18 тра, 2017 09:36

Чи ефективно господарює «Інтерагросервіс», можна судити по виплаті людям заробітної плати. За квітень їм видали на руки півмільйона гривень. Окремі трактористи за цей місяць отримали по 15-18 тисяч гривень! Крім постійно працюючих 78 осіб на короткотермінові роботи залучали ще 60.

Як використовується земля?

– Я звертався до керівництва Ставищенської райдержадміністрації та районої ради: давайте будемо розбиратися по кожному селу – де землі запасу, де межі. Для цього сформуємо комісію, яка б мала підтримку районної влади, міліції, фіскальної служби. Щоб її представники могли чітко встановити, скільки землі є у межах того чи іншого села. Якщо, приміром, сільський голова стверджує, що налічується 500 га, то нехай представить документи. Та я переконаний: комісія «накопає» більше.

Людина має 25 соток, у неї є ще документи на 30 – для ведення особистого селянського господарства. Крім цього, сільський голова виділив ще півгектара під городи за межами населеного пункту. Працюйте на землі! Але платіть за її використання!

Окрема тема – землі запасу. Так, в Іванівці, Гострій Могилі, біля автотраси, спритні ділки поробили собі особисті селянські господарства по 2 га. Місцеві жителі думають, що це пасовище. А тут землю вже давно розібрали! Її власники чекають лише слушної нагоди, щоб продати.

Фермерам раніше і по 40, і по 50 га землі надавали безплатно. Вони платять тільки податок на землю. Її розпаювали на своїх родичів, і отримали, для прикладу, 20 фермерських господарств. Хоча кожен повинен створити фермерське господарство. Але ніхто цього не робить! Увесь Ставищенський район так розпаювали. Це сумний підсумок діяльності колишніх можновладців. Фактично в районі має бути не 50 фермерських господарств, а 150! І всі вони повинні платити податки. Але цього не роблять!

Що я хотів ще донести до нинішніх урядовців? Аграріїв, які господарюють на пісках (а таких багато на Чернігівщині, Житомирщині), треба звільнити від оподаткування на 5 років. Бо хто інакше туди піде?! У нас чорноземи, і то сильно переживаємо за кінцевий результат.

Сьогодні треба жорстко поставити і таке питання. Всі аграрії повинні платити за землю 3 відсотки. Я плачу за гектар, з врахуванням обробітку городів, 3000-3200 грн.

Василь Міщенко: чи легко бути успішним аграрієм?
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2017 09:17

Україна з початку 2016/2017 маркетингового року (МГ, липень-червень) станом на 24 травня 2017 року експортувала 40,114 млн тонн зернових.
Згідно з повідомленням Міністерство аграрної політики та продовольства України, до теперішнього часу експортовано близько 16,54 млн тонн пшениці, 5,15 млн тонн ячменю, 18,19 млн тонн кукурудзи, передає Інтерфакс-Україна

Хтось ставить питання для чого Україна експортує стільки зерна, який в цьому сенс?
Може краще зменшити експорт зерна і вирощувати на цих землях кормові культури, овочі, фрукти?
Це те саме, що експортувати ліс, нафту, метали, руду. банальний експорт сировини.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
  #<123
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама