|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 08 вер, 2024 10:20
BIGor написав: Bolt написав: akurt написав:[quote Ви помиляєтеся. Дуже скоро ви це зрозумієте. На жаль виправити чи змінити щось вже не вдасться. Єдина втіха: не ви перший і не ви єдиний помиляєтеся. C'est la vie …
Хресний мого малого(племінник дружини) взагалі закінчив метрологію в львівському полутесі , що не заважає зараз заробляти п"ятірку кує, як QA не виходячи зі своєї квартири у Львові.
Це хіба історія іспіху? Яка в нього буде пенсія? 50 доларів США?
Тут головне відскирдувати, щоби потім забезпечити собі додаткову пенсію. Про,, успіх" згоден. При наявності такої ЗП, і живучі практично у власній хаті(не потрібно платити за оренду), завдяки своїй дружині яка любить пиляти Інстаграми практично кожного дня(а це витрати) не зміг наскирдувати більш-менш пристойного капіталу.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 241 раз.
-
- Профіль
-
1
Додано: Нед 08 вер, 2024 10:24
Вже «зачепилися» за Львівську політехніку, то тримайтеся міцно. Років 5 тому я їхав по трасі зі Львова на Мукачеве та підібрав хлопця з рюкзаком - виявилося, що він випускник саме Львівськоі політехніки. Програмне забезпечення. Далі цікаво: - батько в Мукачевому тримає цех з виготовлення металопластикових вікон; - бабуся - етнічна пані з Угорщини. Тому оформили хлопцю угорський паспорт. - він один раз з тим паспортом виїхав у Лондон - працював в кафе «принеси-подай» - повернувся і десь три роки жив у місті Ужгород - сусідом був пана Дюрі-бачі. - відновлював знання програміста, здобував досвід, та заробляв 1000…1500$ на місяць. - відновив - і взяли на роботу за фахом у Львів. - тиждень тому я з ним спілкувався: працює у Львові, купив квартиру у Львові. Я спитав, де саме, відповів що «На Залізничній вулиці, поруч з ЗД вокзалом».
Так що все буде. Просто треба триматися зубами і старатися. Цей хлопець закінчив Львівську політехніку десь 10 років тому. Спеціальність та факультет вашого сина.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3725 раз.
- Подякували: 1313 раз.
-
- Профіль
-
2
Додано: Нед 08 вер, 2024 10:34
akurt написав:Але «зачепилися» за Львівську політехніку, то тримайтеся міцно. Років 5 тому я вдав по трасі зі Львова на Мукачеве та підібрав хлопця з рюкзаком - виявилося, що він випускник саме Ливівськоі політехніки. Програмне забезпечення. Далі цікаво: - батько в Мукачевому тримає цех з виготовлення металопластикових вікон; - бабуся - етнічна пані з Угорщини. Тому оформили хлопцю угорський паспорт. - він один раз з ти паспортом виїхав у Лондон - працював в кафе «принеси-подай» - повернувся і десь три роки жив у місті Ужгород - сусідом був пана Дюрі-бачі. - відновлював знання програміста та заробляв 1000…1500$ на місяць. - відновив і взяли на роботу да фази у Львів. - тиждень тому я щ ним спілкувався: працює у Львові, купив квартиру у Львові. Я спитав, де саме, відповів що «На Залізничній вулиці, поруч з ЗД вокзалом». Так що все буде. Просто треба триматися дубами в старатися. Цей хлопець закінчив Лтвіаську політехніку десь 10 років тому. Спеціальність та факультет вашого сина.
Поляки зараз тікають додому з Великобританії гублячи тапки. Тут на днях виступ якогось англійського міністра в парламенті дивився, він сказав, що, як далі все буде рухатись в такому напрямку, то Польша випередить Британію щв ВВП до 30-го року. Думаю ЗП 1,5-2 тис уо при наявності свого житла у Львові буде відчуватись як трикімнатна квартира(закреслено) 10 тис дол ЗП в силіконовій долині до оподаткування і необхідності оренди кімнати за 4 тис дол/міс. 😎
-
Bolt
-
-
-
- Профіль
-
1
Додано: Нед 08 вер, 2024 10:35
Ще один маленький "секрет", який дуже важливий в ІТ: там "блат" грає значно більшу роль, ніж в багатьох інших сферах. Тому нашим студентам завжди кажу, що практика десь на фірмі, та відвідувати пари, які читає представник *галери* - то найкращий спосіб познайомитися з потрібними людьми і щоб твоє резюме не пробивалось через 100 на вакансію, а пройшло мимо "по блату". А потім, маючи в LinkedIn завітні "рік працював в EPAM" і рекомендацію значно простіше влаштовуватись будь-куди. А тепер ще й нова мода в HR: телефонувати на попереднє місце роботи і питати "як працівник"?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 692 раз.
- Подякували: 503 раз.
-
- Профіль
-
Додано: Нед 08 вер, 2024 10:39
Дюрі-бачі написав:Ще один маленький "секрет", який дуже важливий в ІТ: там "блат" грає значно більшу роль, ніж в багатьох інших сферах. Тому нашим студентам завжди кажу, що практика десь на фірмі, та відвідувати пари, які читає представник *галери* - то найкращий спосіб познайомитися з потрібними людьми і щоб твоє резюме не пробивалось через 100 на вакансію, а пройшло мимо "по блату". А потім, маючи в LinkedIn завітні "рік працював в EPAM" і рекомендацію значно простіше влаштовуватись будь-куди.
Так ми ще коли документи подавали, там якісь зі студіків, що допомагав їх подавати сказав, що галери і так без своїх курсів до себе не візьмуть. Тобто треба старатись на них потрапити ще навчаючись на 3-му курсі.
-
Bolt
-
-
-
- Профіль
-
1
Додано: Нед 08 вер, 2024 11:55
Bolt написав: akurt написав:Але «зачепилися» за Львівську політехніку, то тримайтеся міцно. Років 5 тому я вдав по трасі зі Львова на Мукачеве та підібрав хлопця з рюкзаком - виявилося, що він випускник саме Ливівськоі політехніки. Програмне забезпечення. Далі цікаво: - батько в Мукачевому тримає цех з виготовлення металопластикових вікон; - бабуся - етнічна пані з Угорщини. Тому оформили хлопцю угорський паспорт. - він один раз з ти паспортом виїхав у Лондон - працював в кафе «принеси-подай» - повернувся і десь три роки жив у місті Ужгород - сусідом був пана Дюрі-бачі. - відновлював знання програміста та заробляв 1000…1500$ на місяць. - відновив і взяли на роботу да фази у Львів. - тиждень тому я щ ним спілкувався: працює у Львові, купив квартиру у Львові. Я спитав, де саме, відповів що «На Залізничній вулиці, поруч з ЗД вокзалом». Так що все буде. Просто треба триматися дубами в старатися. Цей хлопець закінчив Лтвіаську політехніку десь 10 років тому. Спеціальність та факультет вашого сина.
Поляки зараз тікають додому з Великобританії гублячи тапки. Тут на днях виступ якогось англійського міністра в парламенті дивився, він сказав, що, як далі все буде рухатись в такому напрямку, то Польша випередить Британію щв ВВП до 30-го року. Думаю ЗП 1,5-2 тис уо при наявності свого житла у Львові буде відчуватись як трикімнатна квартира(закреслено) 10 тис дол ЗП в силіконовій долині до оподаткування і необхідності оренди кімнати за 4 тис дол/міс. 😎
Там скоріше Британія загниває після Брексіту, щодо Польщі - теж не все так однозначно, приїзжають поляки з Англії і кажуть що все дуже дорого - приклад, чашка еспрессо в кав'ярні - 2,5-2,7 Євро, чи та сама нерухомість. Щодо Львова - поступово дешева робоча сила вимивається - і от смисл няні найматися до того самого ІТ-шника на 400 доларів, якщо кордони вікриті, і вона може поїхати в Італію на 2000 Євро робити те саме в теплі.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1368 раз.
- Подякували: 1774 раз.
-
- Профіль
-
1
Додано: Нед 08 вер, 2024 12:06
BIGor написав: Bolt написав: akurt написав:Але «зачепилися» за Львівську політехніку, то тримайтеся міцно. Років 5 тому я вдав по трасі зі Львова на Мукачеве та підібрав хлопця з рюкзаком - виявилося, що він випускник саме Ливівськоі політехніки. Програмне забезпечення. Далі цікаво: - батько в Мукачевому тримає цех з виготовлення металопластикових вікон; - бабуся - етнічна пані з Угорщини. Тому оформили хлопцю угорський паспорт. - він один раз з ти паспортом виїхав у Лондон - працював в кафе «принеси-подай» - повернувся і десь три роки жив у місті Ужгород - сусідом був пана Дюрі-бачі. - відновлював знання програміста та заробляв 1000…1500$ на місяць. - відновив і взяли на роботу да фази у Львів. - тиждень тому я щ ним спілкувався: працює у Львові, купив квартиру у Львові. Я спитав, де саме, відповів що «На Залізничній вулиці, поруч з ЗД вокзалом». Так що все буде. Просто треба триматися дубами в старатися. Цей хлопець закінчив Лтвіаську політехніку десь 10 років тому. Спеціальність та факультет вашого сина.
Там скоріше Британія загниває після Брексіту, щодо Польщі - теж не все так однозначно, приїзжають поляки з Англії і кажуть що все дуже дорого - приклад, чашка еспрессо в кав'ярні - 2,5-2,7 Євро, чи та сама нерухомість. Щодо Львова - поступово дешева робоча сила вимивається - і от смисл няні найматися до того самого ІТ-шника на 400 доларів, якщо кордони вікриті, і вона може поїхати в Італію на 2000 Євро робити те саме в теплі.
На рахунок няні в Італії за 2 кілоевро сильно сумніваюсь. Дивлюсь канал чувака з України, в невеликому містечку коло Рима живе. Так розповідав, що переважно ЗП 1400-1700€. Ціна кави у Польші, в томуж Маці дивує, десь вдвічи більше ніж у львівських Маках. І вже писав, що минулого літу будучи, в в Жешові в Ашані і Бедрі купили продуктів може на 150 зл. Все дорого. До Ковіду бувало на 600-650 зл нагрібали. Раз навіть 6 трилітрових банок Персілу для прання взяв, був вдвічи дешевше ніж у Львові. Пи. Си Підписаний на дві групи в тєлезіПропоную роботу" так за разові підробітки, типа принеси, завантаж, викопай вже пропонують 150 грн/год, що в принципі не сильно відстає від польскіх 20 зл/год на фабриках.
-
Bolt
-
-
-
- Профіль
-
1
Додано: Нед 08 вер, 2024 13:06
akurt написав:... Найбільше, що мене здивувало, це події під час мого візиту в офіс компанії, який очолював кращій товариш в групі, з яким звикли тягати Тетян в гуртожитку. В його офісі - в залі на 30 спвпоьітниеів за столами та кресленнями, сиділи співробітники, серед яких я помітив Сергія, який під час студентства був крутіше за нас двох (з автором рядків та власником компанії разом узятих). Я думав, що він підведеться та з криком: «А памʼятаєш ????» Він не подвівся. Йому не дозволили піднятися під час роботи!!!!! І хто не дозволив? Хлопець, з яким ми разом тягати тих Тетян. Він був рядовим співробітником в фірмі, яку очолював мій товариш. Він був роботодавцем. Фактично королем. Я був сторонньою людиною. Яку приймав король. Тобто імператором. Ну ось так: коротко про навчання в одній групі та під керівництвом одних і тих же викладачів. Читали одні і ті ж книжки. Все залежить від начинки черепної коробки. Саме тому я зараз вечеряю в ресторації на півдні Франції. Ну а хтось… мовчу…
воно відразу видно з дописів, але інколи людина сама признається. "король", "імператор" - це що ж така за психологічна травма була в молоді роки, що досі не пройшла, а схоже лише погіршилася... для людини, яка на словах так мандрує світом, дуже дивно. хіба що мандри, як у Жюля Верна
-
Shaman
-
-
- Подякував: 664 раз.
- Подякували: 1486 раз.
-
- Профіль
-
2
5
Додано: Нед 08 вер, 2024 13:07
Bolt написав:Блін прочитав про той технічний університет Єіндховена. Рік навчання 13300 до 15000€.Нк кисло. Із умов всього навсього атестат 10 балів по всім предметам, по профільних 10+ баоів(думаю з корупцією в укр школах цілком реально), 6, 5 балів з Ielts-мабуть реально. Одне питання з врахуванням гуртожитків і їжі де взяти з 20 кілоєвро/рік на то задоволення?!Я би очканув продавати квартирку яка приносить орендний дохід, щоб вкластися в освіту своему мало у дивлячись, як він ударно починає вчитись в львівському полутєху. Пи.Си.В контексті, що туди поступив малого бувший однокласник.
не забувайте, що оплата навчання не гарантує, що людину не відрахують навіть після першого курсу
-
Shaman
-
-
- Подякував: 664 раз.
- Подякували: 1486 раз.
-
- Профіль
-
2
5
Додано: Нед 08 вер, 2024 13:09
Bolt написав:Хресний мого малого(племінник дружини) взагалі закінчив метрологію в львівському полутесі , що не заважає зараз заробляти п"ятірку кує, як QA не виходячи зі своєї квартири у Львові.
Мені вже майже полтинник і тупо нехочу виходити із зони комфорту.
Я під час війни вже п'ять разів виїжджав(останній раз півтора місяці тому) , в дружини 2-га група.У випадку, чого малий пісоя 18-ти років виїде, як супровід матері. Хоча він зараз тільки на першому курсі, тож наразі не актуально.
Короче на даному етапі ми вирішили, що так буде краще для нас.
Штош, ставки сделаны, ставок больше нет
Востаннє редагувалось anduzenko в Нед 08 вер, 2024 13:17, всього редагувалось 4 разів.
-
anduzenko
-
-
- Подякував: 43 раз.
- Подякували: 25 раз.
-
- Профіль
-
|
+ Додати тему
|