Навуходоносор написав:Немецкая экономика в рецессии, МВФ рекомендует ей структурные реформы) Ещё казавшийся невозможным закат немецкого автопрома наступает. Запад думал, что он самый умный, беря деньги просто за бренд. Китайцы сначала начали делать автомобили для этих брендов, а потом купят и сами бренды) Если они, конечно, будут к тому моменту нужны
Немецкий автопром - это один из базисов немецкой экономики. Немецкая экономика - это один из базисов экономики ЕС. Некоторые специалисты раньше немецкую экономику даже называли "движком", или "локомотивом" экономики ЕС. В том числе с французской и итальянской экономикой. Рецессия - это конечно печально, особенно если она затянется в ЕС...
reef написав:Так все дуже просто, лише пригадайте, як рік тому Джонсон у конгресі США пів року гальмував допомогу Україні. І це було ще за рік до виборів.
И что это меняет для доллара, как мировой валюты? Я видимо неверно вас понял, вы писали это все в разрезе доллар\гривна... То что гривняха будет падать - это аксиома. Вопрос в сроках и % падения. Возможно будут и откаты, но это все спекулянство\угадайка. Берите доллар и держите. В не зависимости от того кто победит - доллар будет крепче гривны или евро.
Аналіз гривневої ліквідності банківської системи показує, що починаючи з липня за нетто-підсумком спостерігається повна конвертація нових надходжень гривневої коштів в іноземну валюту, тобто конвертуються не тільки нові потоки, але й уже накопичені гривневі заощадження. Це сигналізує про розбалансування валютних очікувань та валютну паніку. Всього за липень-вересень 2024 р. витрати НБУ на підтримку валютного ринку склали 9,2 млрд. дол.. Тоді як вплив операцій Державної казначейської служби України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також витрат НБУ (за кошторисом, виплатою процентів за депсертифікатів та ін.) сумарно склав 306 млрд грн, або лише 7,5 млрд. дол. у еквіваленті іноземної валюти.
Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 13,0% річних з 1 листопада 2024 року.
"Це рішення в поєднанні з підтриманням стійкості валютного ринку дасть змогу зберегти контроль над інфляційними очікуваннями, сповільнити інфляцію наступного року та надалі повернути її до цілі 5%" Як зазначив Пишний, ураховуючи, що пік інфляції ще не пройдено, а проінфляційні ризики на найближчі місяці навіть посилилися, НБУ вважає за доцільне залишатися обережним у процентній політиці, а також вживати виважених заходів для забезпечення стійкості валютного ринку. https://www.rbc.ua/rus/news/nbu-zalishi ... 76053.html
Это означает, что ставка 13,0% устраивает все стороны. Также, с вероятностью 100% данная ставка согласована с нашими зарубежными партнерами. В целом - прогноз благоприятный. Значит и дальше будут нам помогать, в первую очередь финансово.
Аналіз гривневої ліквідності банківської системи показує, що починаючи з липня за нетто-підсумком спостерігається повна конвертація нових надходжень гривневої коштів в іноземну валюту, тобто конвертуються не тільки нові потоки, але й уже накопичені гривневі заощадження. Це сигналізує про розбалансування валютних очікувань та валютну паніку. Всього за липень-вересень 2024 р. витрати НБУ на підтримку валютного ринку склали 9,2 млрд. дол.. Тоді як вплив операцій Державної казначейської служби України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також витрат НБУ (за кошторисом, виплатою процентів за депсертифікатів та ін.) сумарно склав 306 млрд грн, або лише 7,5 млрд. дол. у еквіваленті іноземної валюти.
треба починати дискутувати з паном Данилишиним. бо це явище я описував, але таких висновків, як "Це сигналізує про розбалансування валютних очікувань та валютну паніку" - не робив. як на мене все набагато простіше - раніше дефіцит торгового балансу й відповідно дефіцит міжбанку закривався за рахунок іноземної допомоги, а зараз допомога зменшилася, а дефіцит - ні - й це закономірний наслідок
Shaman написав:мене ще свого часу це повідомлення різануло очі. але для того, щоб це перевірити, треба трохи вичекати, бо дані оновлюються з запізненням. а потім коли з'явиться вільний час.
так от, звіт НБУ взагалі не показує збільшення продажу валюти минулого тижня - 230 млн дол на день, як й на попередньому тижні, а за тиждень до того було взагалі 240 млн дол. а зменшення інтервенцій НБУ обумовлено тим, що зменшилася купівля долару - до 280 млн дол проти 300-310 млн дол в попередні тижні.
це я до чого - схоже багато оцих оцінок базуються на довіднику "стеля" й не мають ніякого відношення до реальності. й знайти аналітика, який би давав реальну картину, - це завдання з *.
якщо я не правий, давайте свої зауваження. але проблема в тому, що хто відразу знає, де можна перевірити ці цифри?..
А чому ви вирішили, що активність продавців валюти обов'язково призведе до зростання об'єму? Зовсім ні, бо дефіцит пропозиції все рівно зберігається. Для того, щоб розуміти, як насправді, треба мати тісну справу з міжбанком. От наприклад, сьогодні на міжбанку є реальний виражений попит. Ви це бачите по цифрах?...Об'єм більш-менш на звичному рівні.
це не я вирішив, про активізацію продавців було сказано в попередньому дописі. на об'єм інтервенцій впливає власне дефіцит.
що ви маєте на увазі під "реальний виражений попит"? чи видно на цифрах - подивимось через два дні
по цифрах підвищений попит на валюту (ваш бід) в звіті видно - 340 млн дол при середньому 280 млн дол. але звісно міжбанк дає більше інфо, ніж цей звіт з запізненням на дві дні