Хто знищує екосферу Землі? І навіщо?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #1234>
Повідомлення Додано: Сер 27 жов, 2010 10:10

Хто знищує екосферу Землі? І навіщо?




Хто знищує екосферу Землі? І навіщо?


Приклади знищення:


День надспоживання настав 21 серпня
27.08.2010
Людство настільки звикло бездумно використовувати те, що майже задарма дає природа, зокрема, воду і повітря, що здається, — все це буде вічно. Вода, мовляв, завжди буде в крані або колодязі, а повітря — це само собою, воно є всюди. Але природні багатства, навіть самі нескінченні, теж мають свої обмеження. І чим довше ми живемо, тим ці обмеження більш жорсткі. Наприклад, експерти підрахували, що минулої суботи, 21 серпня, людство вже використало всі природні ресурси, вироблені Землею в цьому році. Тобто, ще 4 місяці до кінця цього року ми будемо жити в борг у природи. Про такі підрахунки незалежної міжнародної організації Global Footprint Network заявив завідувач Лабораторією екобезпеки Національного авіаційного університету Ярослав Мовчан.
...
Він розповів, що минулого року День надспоживання настав 25 вересня, тобто за один рік період споживання ресурсів людством скоротився ще на один місяць. «Вперше людство перевищило норму споживання в 1986 році, і з тих пір цей день повільно наближався до початку року. Нині він підскочив на цілий місяць», — говорить Ярослав Мовчан.
...
http://www.rav.com.ua/ua/news/company/973



А МВФ тим часом вперто дає кредити таким корумпованим країнам як Україна...
Вони прекрасно знають наслідки й, причому, вже дуже давно, бо напр., А. Гор у книзі "Земля і Рівновазі" таке писав (зд., про екваторіальні країни):

...
Подібні явища спричинюють також люди. Коли на сцену виходить економіка, довкіллю можуть загрожувати нові контури зворотного зв’язку, настільки ж складні і небезпечні, як і ті, що знайдено у природі. Наприклад, слаборозвинуті, зубожілі нації позичають великі суми грошей у банках багатших націй. Щоб заплатити відсоток валютою їхнього кредитора, вони змушені продавати щось цінне на міжнародному ринку. Надто часто це означає перетворення величезних ділянок землі під фермами та садами, що давали основні продукти місцевого харчування, у плантації, зосереджені на одній товарній культурі, що продається на експорт. Передача землі під плантації призводить до зменшення пропозиції продуктів місцевого харчування, підвищення ціни на них, а відтак і подальшого зубожіння людей. Якщо ціни на продовольство контролюються, то збільшуються урядові дотації, тим самим збіднюється держава. Водночас збільшення пропозиції товарних культур з дедалі більшої кількості країн, що розвиваються, призводить до зниження цін і можливого доходу від експорту, який ці країни отримали б в іншому разі. У більшості випадків гроші за продані товарні культури надходять лише кільком землевласникам (і корумпованим державним службовцям), які, замість того, щоб вкладати ці кошти в місцеву економіку, відсилають їх на закордонні рахунки у ті ж банки, що давали позику їхній країні. Оскільки країна загрузає у боргах, вона позичає все більше коштів для сплати відсотків і експлуатує все більше землі для вирощування товарних культур — і цикл триває, хоча всі і припускають, що борг ніколи не буде сплачено.

У 1985-му році кількість твердої валюти, що перетікала зі світу, що розвивається, у світ розвинутий, була більшою, аніж усі кошти, що спрямовувалися у зворотному напрямку у вигляді позик, іноземної допомоги та платежів за експорт. Більше того, внаслідок цього складного контуру зворотного зв’язку з того часу ця різниця щороку зростає. Це, за незабутнім висловом Роберта Макнамари, схоже на «переливання крові від хворого до здорового».

У всіх цих контурах зворотного зв’язку саме людський фактор є визначальним для збереження глобального довкілля. Нам потрібен контур позитивного зворотного зв’язку, що працюватиме сам на себе у доброму розумінні і прискорюватиме темп позитивних змін, таких зараз потрібних. Це може трапитися лише тоді, коли ми виробимо нове довготермінове глобальне бачення і візьмемо на себе відповідальність за безпосереднє розв’язання проблеми. І якщо ми оцінимо, що вже відомо про проблему, то краще усвідомимо нові особливості безпрецедентної системної зміни.
http://chtyvo.org.ua/authors/Al_Gore/Ze ... zi.doc.zip

...Але вони не зупиняються. Вони вперто присилають спостерігачів на вибори і «визнають» легітимність влади в нашій «банановій республіці» (звісно ж, як мож давати гроші нелегітимній владі :--)) і вперто дають кредити і безупинно нарощують наш борг... :--(


А от нині читаю статтю:

Інфляція як панацея від економічних проблем
...
На сьогоднішній день ФРС поставила перед собою завдання за рахунок певних очікувань змусити компанії та домогосподарства витрачати гроші на покупки та інвестиції. Якщо люди будуть думати, що автомобілі або пральні машини подорожчають, швидше за все, вони захочуть купити їх зараз в кредит.
...
Тим часом, ФРС — не єдиний Центробанк, який розглядає інфляцію як панацею від економічних проблем. Банк Англії недвозначно продемонстрував, що не проти зростання інфляції вище 2%, і влада з ним не сперечалась. Останні завжди вибирали зростання інфляції. Відбирати гроші у вкладників набагато простіше, ніж розумно розпоряджатися бюджетом.
Уряд Великобританії вже має намір справлятися з кризою за допомогою інфляції.
...
http://news.finance.ua/ua/~/2/0/all/2010/10/26/214512

Тобто, їм мало нинішньої швидкості перетворення планетних запасів на сміття — їм тре більшої, більшої, більшої... :--(


Таким чином, думаю, звалювати все на "пересічного" не варто.
Навіть на тих, що живуть в країнах першого світу й споживають більшість світових ресурсів.
Пересічний, як часто доведено і на форумі — просто "олень" :--).
Що продають + рекламують — те й купить + в прорекламованій кількості :--).
А якщо не схоче (напр., неекологічне пакування і т.д. ) — «простимулюють» інфляцією :--(

На дрібних Землевбивць теж звалювати недоречно.
Напр., банди непрофесійних лісорубів в Карпатах «вкомплектовані» :--) владою і "правоохоронцями" просто виконують світове замовлення на деревину... та й де вони знайдуть іншу роботу? :--(
А, напр., підприємства і орг.., які знижують собівартість своїх виробів, посилюючи обкрадання (ресурси) і загиджування (шкідливі викиди) Землі, знову ж таки просто тупо борються за власне виживання (рядові працівники, дрібне керівництво і т.д...) :--(

І навіть т.з. «олігархи» в бананових республіках (зокрема і в Україні :--() — теж нецікавий об’єкт дослідження :--). То, якщо дивитися ширше — в світових масштабах, просто «пірати», яким би накрасти побільше (виснаживши свою країну) й можна переїзджати в екологічно чисті країни вже зі "стартовим капіталом"... Навряд чи вони спроможні дивитися далі в майбутнє — освіта й »радники :--)» мабуть не ті... (якщо згадати умови появи тих «олігархів»...)

І, врешті-решт, всім вищевказним так вперто нав’язують "модний стиль життя", що опиратись тому можуть лише одиниці :--(((







Мене значно більше цікавить, хто керує »розвитком» світу і чому воно/вони хоче цей світ вбити?
Напр., хто в дійсності керує тими МВФ-ом, фінансовими системами країн сімки і т.д.?
Хто формує (рекламою, освітою, вихованням...) споживацьку модель людства?
Причому, бажано поіменно — щоби знати кому завдячувати погіршення якості життя...

То ж, мабуть, не жебраки, яким тре поцупити, відбігти і з’їсти?
Мене дивує, що ці люди (істоти?), які мають здавалося б все (мільярдери? реальна влада?), й далі всіма "силами" виснажують Землю.
Цікаво як вони уявлять кліматичну модель планети, на якій відсталі країни перетворяться на пустелі (інакше я не розумію звідки в екваторіальних лісах Бразилії руді плями на фотах зі супутника)?

І як вони зможуть зберегти оази для себе на понівеченій Землі?
Чи може їм треба інші умови для життя, нелюдські умови?????
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1942
З нами з: 24.08.10
Подякував: 111 раз.
Подякували: 135 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Сер 19 січ, 2011 15:49

Людство настільки звикло бездумно використовувати те, що майже задарма дає природа, зокрема, воду і повітря, що здається, — все це буде вічно.

Вот действительно почему бы не ввести налог на забор воздуха предприятиями

Стоит компрессор воздух забирает

плати за все плати ....
Виталий Мазепа
Аватар користувача
 
Повідомлень: 492
З нами з: 10.10.10
Подякував: 10 раз.
Подякували: 8 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 21 січ, 2011 09:16

Виталий Мазепа написав:Людство настільки звикло бездумно використовувати те, що майже задарма дає природа, зокрема, воду і повітря, що здається, — все це буде вічно.

Вот действительно почему бы не ввести налог на забор воздуха предприятиями
Стоит компрессор воздух забирает

плати за все плати ....

Ха-ха :wink:

Про майже безкарне скидання високотоксичних відходів корпораціями читайте: : Нил Стивенсон :: Зодиак ::
Про, можливо, фальсифікацію деяких "глобальних" еко-"проблем" читайте: Майкл КРАЙТОН. ГОСУДАРСТВО СТРАХА — зокрема про прояви НЕглобальності :) "потепління".

Але навіть якщо припустити, що дійсно
• потепління відбувається лише у величезних містах,
• природних "катаклізмів" не побільшало (хоча як така інфо узгоджується з свіжими новинами???),
то хіба від того буде легше тим країнам (зокрема і У.), які перетворяться у сировинні додатки країн 1-го світу? Їх (наша) промисловість недорозвинена, а всілякі "кіотські протоколи" посприяють, щоби було вигідніше вивозити сировину на сучасні заводи розвинених країн, аніж "спалювати самим".

І найбільшим нещастям залишається те, що видирання тих ресурсів у Землі відбувається в 3-му світі по-скотськи. Напр., ліс в Карпатах здирають разом з грунтом, а якщо якийсь і втримається, то його змиють потопи з лисих схилів, бо захисних лісових кільць навколо гір не залишають (не помічав...)

Втім, якщо припустити, що еко-криза в 3-му світі дійсно не вплине на країни 1-го, то стає зрозумілим, хто знищує Землю... :cry:
Bobua
Аватар користувача
 
Повідомлень: 1942
З нами з: 24.08.10
Подякував: 111 раз.
Подякували: 135 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Суб 23 лип, 2011 11:45

да все подряд....
Towna
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 29 лип, 2011 10:32

чего люди только не творят с планетой
Bastardc
 
 
Повідомлення Додано: Сер 17 сер, 2011 16:40

на нее по сути дела все от части влияет
Relisser
 
 
Повідомлення Додано: Чет 18 сер, 2011 12:19

Закон города Эймса из штата Айова, запрещает мужчине ложиться в постель с женщиной, если он выпил больше трех глотков пива – пуритане.
Donetsk2011
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 19 сер, 2011 13:39

Согласно официальной статистике в 1998 году 470 китайцев пострадало от произвольно взрывающихся пивных бутылок. Так что увидите китайское Пиво – обходите за сто метров.
Donetsk2011
 
 
Повідомлення Додано: П'ят 19 сер, 2011 15:50

Говорят, нигерийское пиво африканские шоферы используют в качестве тормозной жидкости.
Donetsk2011
 
 
Повідомлення Додано: Суб 20 сер, 2011 08:01

В древней Англии в пабах постоянным клиентам подавались особые керамические пивные кружки, ручки которых были… свистками. Выпив пива, посетитель имел возможность, не надрывая горла (в английских пабах всегда было шумно от разговоров), быстро попросить пивной добавки, свистнув в ручку кружки. Бармен тут же спешил с новой порцией пива.
Donetsk2011
 
 
  #1234>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
2 3898
Переглянути останнє повідомлення
Суб 23 сер, 2014 12:42
mortimer
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама