Аналіз світового та українського авторинку на 2012

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Повідомлення Додано: Суб 03 бер, 2012 11:34

Аналіз світового та українського авторинку на 2012

Аналіз світового та українського авторинку на 2012 від «Ернст енд Янг»

Прогноз розвитку глобальної автомобільної промисловості в 2012 р, підготовлений компанією «Ернст енд Янг», говорить про помірні темпі зростання в порівнянні з 2011 р. У його основі лежить уповільнення попиту на багатьох ринках, що розвиваються, і збереження млявої реалізації на більшості розвинених ринків. У 2011 році зростання автомобілебудівної промисловості склало 3%.

Згідно з дослідженням, в 2012 році основний вплив на галузь нададуть наступні п'ять факторів:

1. Одним з основних джерел занепокоєння стане охолодження ринків, що розвиваються в 2012 р.

2. На автомобільних ринках індустріально розвинених європейських країн слід очікувати мляву реалізацію, обумовлену кризою суверенного боргу. Перспективи збільшення реалізації на ринку США не очевидні.

3. Ланцюжок поставок буде відчувати вплив зростання конкуренції за частку ринку між виробниками оригінального устаткування (OEM). Для багатьох міжнародних виробників оригінального обладнання основними ринками стають країни з ринковою економікою, в першу чергу КНР. У зв'язку з цим виробники оригінального устаткування стикаються з викликами, пов'язаними не тільки із збереженням частки на вітчизняному ринку, але і забезпеченням зростання на ринках, що розвиваються. Постачальники будуть відчувати зростання конкуренції в операційній і фінансовій сферах.

4. Можна очікувати, що міжнародна автомобільна промисловість повністю відновиться після двох природних катастроф: землетрусу в Японії і повені в Таїланді, які стали причиною значного скорочення виробництва автомобілів і частин у попередні місяці. Нагадаємо, зазначені катастрофи минулого року призвели до скорочення запасів, але відкрили перед компаніями унікальну можливість оцінити розміщення виробничих потужностей і впровадити процеси реагування на можливі порушення постачань у майбутньому.

5. Однією з основних проблем для постачальників, скоріш за все, буде невизначеність цін на сировину.

Також, в «Ернст енд Янг» вказують, що в 2012 році слід очікувати збереження основних тенденцій, що проявилися в галузі в минулому році.

Так, мляве зростання активності на ринку IPO в 2011 р. в порівнянні з попереднім роком, переважно викликане діяльністю компаній КНР, мабуть, продовжиться в 2012 році. Незважаючи на те, що активність ринку злиттів і поглинань (M&A) і прямих інвестиційних фондів (PE) не змінилися в 2011 році по відношенню до попереднього, у випущеному «Ернст енд Янг» звіті Capital Confidence Barometer (барометр впевненості компаній) відзначена дивовижна зацікавленість керівників автомобілебудівних компаній до укладання угод в наступні 12 місяців.

Що стосується перспектив українського ринку, то виходячи з прогнозів експертів в цій галузі, 2012 рік стане для вітчизняного автопрому більш успішним, ніж попередній. Олег Свєтлєющий, партнер, керівник групи з надання послуг підприємствам автомобільної галузі в Україні, коментує: «2011 рік не був простим для українського автомобільного ринку, так як характеризувався відсутністю масштабних інвестицій іноземних і вітчизняних автовиробників, повільним відновленням виробництва і попиту, задоволенням попиту в основному за рахунок імпорту. Успішність 2012 року для автопрому буде характеризуватися низкою факторів, серед яких варто виділити наступні: розвиток автокредитування, сприятливий інвестиційний клімат, наявність державних програм, що стимулюють утилізацію старих автомобілів, підтримка національних автовиробників».

Він також підкреслив, що ряд таких чинників, як чисельність населення України, відносно невеликий парк автомобілів на душу населення, дешевизна ресурсів робить авторинок України перспективним як для імпорту, так і для виробництва автомобілів.
rbn.cc/#news/1757-analiz-svitovogo-ta-ukrajinskogo-avtorynku-na-2012-vid-lernst-end-jangr
Juli324
 
 
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
0 3984
Переглянути останнє повідомлення
Сер 28 бер, 2012 17:53
ТупУм
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама