Медичний геноцид по-українськи

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Повідомлення Додано: Чет 18 кві, 2013 14:07

Медичний геноцид по-українськи

Приголомшливі факти про фармацевтичне гноблення українців були озвучені на прес-конференції в УНІАН. Цьому передувало незалежне розслідування, яке стало можливим за підтримки народних депутатів.
У столиці 4 квітня 2013 року в УНІАН відбулась прес-конференція з теми «Затягування курсу лікування, або що готові зробити з пацієнтом фармкомпанії задля отримання надприбутків». У своєму виступі депутат Білоцерківської міської ради та лідер громадської організації «Дієва молодь» Сергій Істомін відкрито описав схеми залучення працівників медичної сфери та безпосередньо медичних керівників до маркетингових мереж планів фармацевтичних фірм-дистриб’юторів.
У ході розслідування, яке проводилось у рамках акції «Здорова Україна», С.Істомін провів безліч зустрічей із професорами, лікарями, медичними представниками та людьми, які мають тяжкі захворювання. Такий усебічний розгляд проблеми допоміг скласти яскраву картину зловживань проти українського народу у сфері медичного обслуговування.
Певно, кожен другий співвітчизник знайомий із ситуацією, коли придбати «чудодійний» препарат пропонують у конкретній аптеці, при цьому виписується рецепт на фірменному бланку (номер якого закріплений за лікарем). Або, обираючи серед кількох дієвих препаратів, спеціаліст призначив дорожчий і матеріально «вигідний» саме для нього. Поширеною є і тактика збільшення в рази тривалості курсу лікування, що також є одним із механізмів фінансового збагачення за рахунок пацієнта. Проте вплив фармпредставників поширюється і на провізорів-фармацевтів в аптеках, де споживачу зацікавлений бонусами працівник пропонує картку постійного покупця із ілюзорною знижкою.
Як зазначив народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, така ситуація пов’язана із низькою заробітною платою лікарів та відсутністю гідних умов праці. І підкреслив, що має намір підняти це питання у Верховній Раді. Ним вже зроблені відповідні запити до Генпрокуратури України, Міністерства охорони здоров’я та Антимонопольний комітет України.
Лише за два місяці акції «Здорова Україна» стало зрозуміло, що стимулюванням лікарів до комерсантських дій, замість клятвених гіппократських, займаються дистриб’юторські компанії, яким вигідніше імпортувати ліки до країн із неврегульованою економікою. Саме вони кваліфіковано «націлюють» своїх представників, так званих медрепів, на роботу із максимально вигідними для корпорації сферами медицини. До того ж, працюючи на результат, до роботи залучають не лише лікарів і провізорів, а й ведучих спеціалістів із призначення препаратів. Їх ранг та авторитет у цій схемі є гарантією вдалого позиціонування і подальшого використання. Зрозуміло, що за виступи впливових спеціалістів на масштабних міжнародних конференціях та за внесення у списки рекомендованих при лікуванні препаратів, дистриб’ютори щедро дякують заробітками.
Вражаючою та показовою є «Система управління лояльністю» - проект, ініційований компанією «БаДМ» для ведучих дистриб’юторів ринку ліків. Заглибившись у суть пропозиції, організаторам незалежного розслідування відкрилась уся «таємниця» лідерства компанії у продажах серед фармацевтичних виробників. Неприкрито та неетично програма «Медікард» пропонує медпрацівникам розширювати «клієнтську базу» та отримувати винагороди за залучення нових пацієнтів та затягування тривалості лікування навіть за умов погіршення здоров’я паціента. І наведені відсотки «бонусів» значно перевищують державну заробітну плату.
Користуючись системою, нечисті на руки та на совість лікарі в режимі реального часу можуть звітувати про кількість підключених пацієнтів, призначені їм препарати та коригувати тривалість курсу. Таким чином, загнаний у глухий кут пацієнт, потрапляє у «вигідну та унікальну» дисконтну програму, яка «подарує» йому безперервний курс лікування, а компанії-«рятівнику» - безперервний потік надприбутків.
Окрім знайомства з онлайн-сервісом, керівник ГО «Дієва молодь» С. Істомін та його команда провели закупку рецептурного онкологічного препарату «Золадекс», аби виявити межу безкарності та вседозволеності фармацевтів. При спробі замовити згаданий препарат по телефону в Україні, одна з ведучих компаній-дистриб’юторів України відповіла стовідсотковою готовністю допомогти своєму споживачу. Усі зручності доставки «Аптека24» спрацювали від компанії БаДМ, яка виконує замовлення навіть у місцях громадського харчування за готівку.
Наведені факти є нахабним порушенням діючого законодавства в галузі охорони здоров’я. Безрецептурний відпуск та продаж ліків оптовою компанією кінцевому споживачеві, та ще й у не призначеному для цього місці є систематичною практикою для даної компанії.
Зі слів одного із респондентів депутатського розслідування депутата Дніпропетровської обласної ради Вікторії Шілової, у зоні підвищеної небезпеки знаходяться діти, жінки, кардіологічні та онкохворі. Чіткий прорахунок, орієнтований на людські святині, заради яких українці готові жертвувати собою до останнього, ставить під загрозу здоров’я цілої нації.
Опираючись на оприлюднені факти та результати, С. Істомін підкреслив необхідність законодавчого врегулювання даного питання. Свавілля фармацевтів-комерсантів вимагає негайного реагування з боку держави. Замість страусиної тактики невтручання правляча верхівка повинна виробити чіткий план захисту своїх громадян від безвідповідальності і безнаказанності, виступити гарантом безпеки для їх здоров’я та життя!
Zakvaska_00
 
 
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
36 10202
Переглянути останнє повідомлення
Вів 21 кві, 2020 11:10
_hunter
Геноцид татар в Крыму
hxbbgaf » Чет 16 жов, 2014 18:30
0 3920
Переглянути останнє повідомлення
Чет 16 жов, 2014 18:30
hxbbgaf
5 5230
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 06 чер, 2014 21:32
KudryaIgor
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама