Влада не розуміє наслідків своїх рішень.

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Повідомлення Додано: Пон 07 кві, 2014 15:38

Влада не розуміє наслідків своїх рішень.

Нажаль, уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла. Зокрема, повністю скорочено фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у розмірі 30% нормативної вартості житла.
Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн гривень до рівня 25,9 млн гривень. Реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн гривень до рівня 110,2 млн гривень. Урізання урядом державних програм з будівництва доступного житла призведуть до надзвичайних наслідків вже через два роки. Про це в коментарі Forum'у повідомив екс-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, колишній губернатор Донецької області, народний депутат від ПР Анатолій Близнюк.
«Приймаючи таке рішення, треба було хоч подумати, до чого воно призведе. Позиції, за якими буде суттєве погіршення можна довго перераховувати. І якщо все це скласти, то бачимо, що, не керуючи системою господарства, влада намагається приймати разові рішення, не розуміючи при цьому їх наслідків. Зараз такі кроки дадуть три копійки, а в перспективі відберуть три мільйони», - заявив він.
Зокрема, Близнюк пояснив, наслідки Україна відчує вже скоро. «У будівництві є таке поняття, як «зачепив». До початку будівництва йде проектування, вибір ділянки, оформлення дозвільних документів та багато іншого. Потім будівництво на 17 місяців. Після введення в експлуатацію. Сьогодні ще будуть вводиться в експлуатацію будинки, підготовлені в минулі періоди. А на два наступних роки уряд ліквідує цю позицію, і наслідки ми відчуємо потім. Крім того, ми втратимо робочі місця, фонд оплати праці, податки. Тобто, погіршимо ситуацію в економіці. Що стосується соціальної складової: було зрізано 300 млн., передбачених у бюджеті для будівництва житла ветеранам війни, «афганців» тощо, а зараз інші держпрограми урізують. Значить, люди не отримають житла», - зазначив він.
«Потрібно враховувати ще один аспект. Якщо взяти все житло у країні - 1 млрд. 78 млн. км2 - в країні, то на сьогоднішній день закінчуються терміни амортизації багатоповерхівок-хрущівок, побудованих ще на початку 60-х. Хто дасть гарантії, що вони будуть стояти і нічого з ними не станеться? Я таких людей не знаю, адже технічно це неможливо без проведення визначених заходів. Якщо, не дай Бог, у нас будуть якісь нехороші процеси, то людей відселять і відновлювати будинки не буде можливості», - попередив він.
Крім того, за словами Близнюка, старий житловий фонд дуже дорогий в експлуатації. «Більшість будинків побудовано в СРСР, де не враховували ціну газу, електроенергії. Ці будинки енергетично зовсім не ефективні. І якщо ми залишаємо це житло, а не будуємо нове, що відповідає європейським стандартам енергоефективності, де в 203 рази менше тепла треба використовувати для обігріву будівлі, а також стандартам термомодернізації, хіба це правильно? Ми будемо змушені знову піднімати тарифи, вводити субсидії», - додав він.
За його словами, в перспективі така політика держави по відношенню до будівництва доступного житла призведе до того, що потрібно буде підтримувати старих, а молодь виїде з країни в пошуках кращого життя. «Житло - це життя людей. А все інше - десь поруч», - резюмував нардеп.
Ярослава Гутко
Аватар користувача
 
Повідомлень: 102
З нами з: 15.11.13
Подякував: 55 раз.
Подякували: 11 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
4 3700
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 30 тра, 2014 16:46
krotss
0 3151
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 21 лют, 2014 13:42
Святослав Туровский
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама