Парковщики и Киевтранспарксервис

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Повідомлення Додано: Сер 21 січ, 2015 10:32

Парковщики и Киевтранспарксервис

Официальный ответ на запрос от Киевтранспарксервис!

На следующий запрос:


ВО Директора КП "Київтранспарксервіс"
Воробйову Андрію Борисовичу



Шановний Андрію Борисовичу!


На підставі та у порядку визначеному ЗУ «Про звернення громадян», звертаюсь до вас з письмовим верненням про надання інформації.



Останнім часом при паркуванні власного автомобіля на місцях для паркування на території м. Києва, персонал оператора вимагає у мене сплачувати готівкою за послуги з паркування мого автомобіля. При цьому зазначені особи використовують мобільні касові апарати, і при оплаті гоівкових коштів пропонують видати квитанцію про оплату послуг (чек) чи талон.

Одночасно, Правилами паркування транспортних засобів, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1342 встановлено наступне.



Відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 20 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та/або інформаційними знаками про можливість і порядок надання послуги “мобільне паркування”.



Не обладнуються паркувальними автоматами та автоматичними в'їзними та виїзними терміналами спеціально обладнані майданчики для платного паркування у разі їх призначення виключно для користувачів, які сплачують вартість послуг з користування майданчиками для платного паркування у безготівковій формі за договором про паркування протягом визначеного строку, але не менш як один місяць.

Сплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування здійснюється:

у безготівковій формі - шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначаються дата і час розміщення транспортного засобу на такому майданчику, або за допомогою послуги “мобільне паркування”;

готівкою або з використанням платіжної картки - через паркувальний автомат чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали.

Також, вказаною вище постановою передбачена послуга “мобільне паркування”, а саме - надання користувачеві можливості отримати послуги з користування майданчиками для платного паркування, що оплачуються за допомогою карток попередньої оплати або платіжних інструментів, передбачених законодавством про безготівкові розрахунки, із застосуванням засобів мобільного зв’язку для передачі інформації через захищену комп’ютеризовану систему.

Як вбачається з вищенаведеного, ніяких талонів (ті що продають "паркувальнки"), паркувальників, мобільних касових апаратів (які використовують "паркувальники" називаючи це мобільною сплатою) згідно законодавства України не існує.

Виходячи з вищезазначеного, та керуючись положеннями ЗУ «Про звернення громадян», прошу Вас надати роз’яснення щодо наступних питань:

1. Які функції та обов`язки виконують "паркувальники" на вулицях міста?

2. На яких підставах "паркувальники" блокують місця паркування «конусами», які використовуються тільки для дорожніх робіт, та іншими засобами?

3. Які підстави для продажу талонів паркування?

4. Яким чином оплачується послуга «мобільне паркування».

5. Чи правомірні вимоги «паркувальників» про сплату готівкових коштів за надання послуг з паркування.

Відповіді на заначені питання прошу надати мені в письмовій формі у порядку та у строки визначені Законом України «про звернення громадян».
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 21 січ, 2015 10:34

Талоны Киевтранспарксервис

Был получен ответ:


В комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс» уважно опрацьовано Ваше звернення, що надійшло електронною поштою. За результатами опрацювання повідомляємо наступне.

Згідно з рішенням Київської міської ради від 26.06.2007 № 930/1591 «Про вдосконалення паркування автотранспорту в м. Києві» комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» визначене єдиним оператором з паркування транспортних засобів та стягнення збору за місця для паркування транспортних засобів (паркувального збору).

Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» здійснює виробничу діяльність на паркувальних майданчиках, закріплених за підприємством рішенням Київської міської ради від 23.06.2011 № 242/5629 «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві».

Паркувальні майданчики обладнані відповідно до Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1342, Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306, норм, нормативів, стандартів з урахуванням вимог безпеки дорожнього руху.

Обслуговування паркувальних майданчиків, розташованих в межах проїзних частин вулично-шляхової мережі міста, здійснюють контролери служби паркування комунального підприємства «Київтранспарксервіс», які інформують водіїв про необхідність сплати послуг з паркування, діючі тарифи, здійснюють реалізацію паркувальних талонів. Реалізація паркувальних талонів здійснюється із застосуванням зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій з видачею фіскального чека, що відповідає вимогам Закону України «Про застосування реєстраторів
розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, послуг».

Послуга «мобільне паркування» надається на усіх відведених майданчиках для паркування транспортних засобів, що експлуатуються комунальним підприємством «Київтранспарксервіс». Дані паркувальні майданчики обладнані інформаційними знаками «Оператор» де вказано про
можливість сплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування за допомогою послуги «мобільне паркування» – знак «телефонна слухавка» та номер мобільного зв’язку «516».

Придбати стартовий пакет «мобільне паркування», який включає в себе скретч-картку поповнення та спеціальну наліпку, можна у відділеннях Укрпошти, інтернет-магазині «Express-service», а також в комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс» за адресою: м. Київ, вул. Копилівська, 67, корп. 10.

Детальну інформацію щодо користування послугою «мобільне паркування» можна отримати на інтернет-сайтах: www.parkservis.kiev.ua або www.516.com.ua.

Одночасно повідомляємо, що працівниками служби паркування комунального підприємства «Київтранспарксервіс» при здійсненні діяльності з паркування автотранспорту, не використовують технічні засоби у вигляді дорожніх конусів.

З повагою

Заступник директора Ю.А.Юрчук
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 21 січ, 2015 10:51

Re: Парковщики и Киевтранспарксервис

Из ответа можно сделать несколько выводов:

1. Вопреки законному акту (Правила паркування транспортних засобів, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1342) Киевтранспарксервис через парковщиков реализует бумажные талоны, которые не имеет право прадавать. Собственно в этом законном акте парковщиков как таковых и нет.

2. Даже учитывая тот факт, что есть лазейка для продажи талонов, согласно этого официального ответа, она должна осуществляться только с выдачей фискального чека!

3. И самое интересное, ни для кого не секрет, что парковщики на многих парковках блокируют места конусами и пр. средствами, но в Киевтранспарксервис этого не видят. Почему?
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 21 січ, 2015 12:24

Напомним, что:

14. Відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 20 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та/або інформаційними знаками про можливість і порядок надання послуги “мобільне паркування”.

29. Сплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування здійснюється:

у безготівковій формі - шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначаються дата і час розміщення транспортного засобу на такому майданчику, або за допомогою послуги “мобільне паркування”;

готівкою або з використанням платіжної картки - через паркувальний автомат чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали.
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 26 січ, 2015 11:00

А вот и несколько фотографий...

ЗображенняЗображенняЗображення
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лют, 2015 12:38

Очеденая отмазка или отписка...

В комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс» уважно опрацьовано

Ваше звернення, що надійшло електронною поштою. За результатами опрацювання

повідомляємо наступне.

Комунальне підприємство «Київтранспарксервіс» здійснює виробничу

діяльність на паркувальних майданчиках, закріплених за підприємством рішенням

Київської міської ради від 23.06.2011 № 242/5629 «Про встановлення місцевих

податків і зборів у м. Києві».

Паркувальні майданчики обладнані та експлуатуються комунальним

підприємством «Київтранспарксервіс» у відповідності до Правил паркування

транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України

від 03.12.2009 № 1342, Правил дорожнього руху України, затверджених

постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306, Правил

благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київської міської ради

від 25.12.2008 № 1051/1051, з дотриманням діючих норм, нормативів, стандартів,

та вимог безпеки дорожнього руху.

Відповідно до п. 29 Правил паркування транспортних засобів, сплата вартості

послуг з користування майданчиками для платного паркування здійснюється:

у безготівковій формі - шляхом придбання паркувального талона з визначеною

тривалістю паркування, в якому зазначаються дата і час розміщення транспортного

засобу на такому майданчику, або за допомогою послуги “мобільне паркування”;

готівкою або з використанням платіжної картки - через паркувальний автомат

чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали.

Реалізація паркувальних талонів, здійснюється контролерами служби

паркування комунального підприємства «Київтранспарксервіс» із застосуванням

зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій з видачею фіскального чека,

що відповідає вимогам Закону України «Про застосування реєстраторів

розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, послуг».

Сплата за послуги паркування здійснюється у безготівковій формі за

допомогою паркувального талону із зазначенням дати та часу перебування

транспортного засобу на паркувальному майданчику.

У разі сплати вартості послуг з користування майданчиками для платного

паркування шляхом придбання паркувального талону необхідно розмістити у

лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ у

спосіб, що забезпечує його видимість для перевірки.

З повагою

Заступник директора Ю.А.Юрчук
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 19 лют, 2015 12:39

Re: Парковщики и Киевтранспарксервис

1. Проигнорировано письмо с фото, где парковщики заграждают места.
2. Опять не соблюдение законодательства по оплате.
3. Талоны продаются без чека (хотя сами про это пишут). Парковщиками продаются либо талоны, либо чеки (из мобильного терминала - использование которых законно, но взимать плату ими за парковку не законно).

Изучили бы что ли...
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1342-2009-%D0%BF
Модератор
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 6102
З нами з: 25.01.06
Подякував: 71 раз.
Подякували: 431 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
1 5591
Переглянути останнє повідомлення
Сер 09 лип, 2014 08:42
ТупУм
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама