10 причин звільнення Валерії Гонтаревої

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2015 11:22

10 причин звільнення Валерії Гонтаревої

Катастрофічна девальвація гривні, тепличні умови для окремих учасників ринку, заморожування кредитування та пил в очі Міжнародному валютному фонду. Що з цих «подвигів» глави Нацбанку України є найбільш критичним для економіки держави? Вочевидь, що жодний - якщо Верховна рада ще не звільнила її геть. «Просто фінанси» вирішили допомогти не дуже професійному парламенту структурувати причини, по яких можна провести голосування по звільненню хоч завтра.

1. Девальвація до 25 грн./долар. А також бездумні заяви про курс, які лише підвищували вартість долара.

2. Рефінансування та аукціони «для своїх».

3. Облікова ставка 19,5%. Цікаво, що ще за декілька тижнів до скандального рішення про підйом облікової ставки до висот, що надхмарні для сучасного світу та цивілізованих країн, сама Валерія Гонтарева стверджувала, що ставки на такій планці не врятують економіку, а лише посилять її стагнацію.

4. Спроби силовими методами вивідати кінцевих акціонерів банків.

5. Невиведення з ринку банків Януковича. «Всеукраїнський банк розвитку» та «Укрбізнесбанк» працювали на ринку до глибокої осені. Банк «Михайлівський» й зовсім до цих пір пропонує депозити під 26%.

6. Ненадання допомоги системним банкам та виконання політичних замовлень. Не дивлячись на те, що «Надра банк», «Дельта банк», «ВіЕйБі» та «Форум» займали колись лідируючі позиції на ринку, в «судний день» Валерія Гонтарева вважала за краще наполягти на неможливості підтримувати їх державними грошима. Таким чином, десятки тисяч вкладників опинилися біля розбитого корита. В той же час по ринку наполегливо ходять чутки, що вирішення про ліквідацію «Надр», «Дельти» та «Форума» - не що інше, як виконання політичного замовлення.

7. Компроміси із валютними позичальниками.

8. Повна сліпота відносно виведення Коломойським майже з України $2 млрд.

9. «Розвод» МВФ на гроші без реформ.

10. Відмова від фінансування потреб Кабміну. В бюджеті на 2015 рік Нацбанку наказано перерахувати близько 65 млрд. грн. власного прибутку на потреби уряду – задля покриття фактичного дефіциту бюджету. У кулуарах вже давно говорять, що Валерія Гонтарева не збирається ділитися цими коштами із Кабміном. Зараз, коли уряд гостро потребує додаткового фінансування ради своєчасної виплати зарплат і пенсій, глава Нацбанку вирішила цинічно поставити основною задачею власну жадність.

Гадаємо, цього вистачить задля того, щоб ця шкідниця на посаді голови НБУ втратила свого високого крісла?
ivanko_dmitriy
 
Повідомлень: 16
З нами з: 03.02.14
Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2015 12:23

Re: 10 причин звільнення Валерії Гонтаревої

  ivanko_dmitriy написав:1. Девальвація до 25 грн./долар.

Які саме є підстави вважати девальвацію причиною звільнення глави НБУ?
  ivanko_dmitriy написав:5. Невиведення з ринку банків Януковича. «Всеукраїнський банк розвитку» та «Укрбізнесбанк» працювали на ринку до глибокої осені. Банк «Михайлівський» й зовсім до цих пір пропонує депозити під 26%.

А які конкретно є/були законні підстави вивести з ринку ці банки? Особливо якщо банк виконує зобов"язання?
  ivanko_dmitriy написав:ходять чутки, що вирішення про ліквідацію «Надр», «Дельти» та «Форума» - не що інше, як виконання політичного замовлення.

"Ходять чутки" - це, звичайно, обґрунтована підстава вважати, що так і є. Інше питання - а які у вас аргументи того, що держава мала рятувати ці банки? Всі вони -комерційні. Від підтримки цих банків акціонери відмовились. Чого колосальні гроші платників податків мали піти на їх підтримку?
  ivanko_dmitriy написав:7. Компроміси із валютними позичальниками.

По-перше, ще жодних конкретних кроків не було зроблено. По-друге, як би я не був проти поступок валютним позичальникам, але з яких пір пошук компромісів став злочином? Вони ж не кримінальні злочинці.
  ivanko_dmitriy написав:виведення Коломойським майже з України

Майже з України? Цікаво.
  ivanko_dmitriy написав:9. «Розвод» МВФ на гроші без реформ.

Які саме реформи по вашому входять до повноважень глави НБУ?
  ivanko_dmitriy написав:10. Відмова від фінансування потреб Кабміну. В бюджеті на 2015 рік Нацбанку наказано перерахувати близько 65 млрд. грн. власного прибутку на потреби уряду – задля покриття фактичного дефіциту бюджету. У кулуарах вже давно говорять, що Валерія Гонтарева не збирається ділитися цими коштами із Кабміном. Зараз, коли уряд гостро потребує додаткового фінансування ради своєчасної виплати зарплат і пенсій, глава Нацбанку вирішила цинічно поставити основною задачею власну жадність.

Жадібність? Ви взагалі уявляєте, звідки беруться ці гроші? Звідки саме у НБУ може з"явитися 65 мільярдів прибутку? І до чого тут жадібність, ці гроші не залишаються у кишені керівників НБУ.

Пошукайте кращі аргументи
Faceless
Аватар користувача
Модератор
 
Повідомлень: 34783
З нами з: 24.01.12
Подякував: 1443 раз.
Подякували: 7973 раз.
 
Профіль
4
7
3
Повідомлення Додано: П'ят 20 лют, 2015 13:12

  ivanko_dmitriy написав:Відмова від фінансування потреб Кабміну.

А с какой стати, извините? Нацбанк - некоммерческий, его цель - не зарабатывание денег. Он конечно может денег печатнуть - и не только 65 млрд, но я думаю, что вы этому не обрадуетесь. :twisted:
N0mad
Аватар користувача
 
Повідомлень: 528
З нами з: 27.12.11
Подякував: 23 раз.
Подякували: 79 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
4 6126
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 13 січ, 2012 15:17
vmlevchuk
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама