Яка мета життя людей, існування людства на планеті Земля?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #123>
Повідомлення Додано: П'ят 22 січ, 2016 10:32

Яка мета життя людей, існування людства на планеті Земля?

Без відповіді на питання для чого живе людство, народ певної країни, яка мета життя, існування людей важко оцінювати доцільність, мету економіки.

Яка мета існування людини, людства?

Яка Ваша мета, ціль життя?

Головна мета життя людей має бути визначена і записана на перших сторінках
конституції, якщо це конституція справжньої держави,
в перших рядках священних книг релігії, якщо це справжня релігія.

Кожна людина в 20-60 років має знайти відповідь: для чого вона живе, яка мета її існування.
Відповідно до головної мети життя суспільства мають бути написані закони, утворено суспільний лад, обгрунтовано економічні теорії.
Далі люди мають щоденно звіряти свою діяльність з визначеною головною метою.
На досягнення мети життя має бути спрямована діяльність суспільства, країни, кожної людини.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 24 січ, 2016 19:41

Термін філософії неоплатонізму, що позначає первинне божество, джерело всього сущого, яке є одночасно Благом. Згідно з неоплатоніками з Єдиного шляхом еманації з'являється Нус (Розум), з якого, також шляхом еманації народжується чуттєвий Космос.

Неоплатонізм встановлює ієрархію Буття по низхідних щаблях. На самому версі існує невимовне, надсутнє Єдине (Благо). Воно еманує в Розум (νοῡς), де відбувається його диференціація на рівносутню безліч ідей. Розум еманує в Душу (ψῡχή), де з'являється чуттєвий початок та утворюються ієрархії істот демонічних, людських, астральних, тварин; утворюються розумовий та чуттєвий космос.

Перша онтологічна субстанція цієї тріади, Єдине — непізнавана; друга, Розум — пізнавана. Звідси в неоплатонізмі виникає додаткове вчення про числа, видозмінене від старого піфагореїзму. За допомогою цього вчення трактується і визначається необхідність еманації Єдиного в Розум — як перше доякісне розчленування Єдиного, що йде від його природи. Цей внутрішній поділ в Розумі на суб'єкт та об'єкт означає лише граничну ступінь самоспоглядання, коли суб'єкт знання і є його об'єкт.

Єдине неможливо описати, оскільки будь-який опис являє собою розмежування, визначення, чим воно не є. Єдине ж вбирає в себе все суще, і не є протиставленим чому завгодно.

Світ еманує з Єдиного (Блага); вся сукупність речей — низка щаблів послідовно спадної досконалості, яка виходить з єдиної [божественної] первісної сили, яка все творить; світове життя — повернення створінь по тих же ступенях до Єдиного (Блага).

Згідно з неоплатонізмом, завдання людини у світі — зворотний рух від чуттєвого космосу до Єдиного або до Блага, злиття з Єдиним можливе в екстатичних станах. Засобом для досягнення такого екстазу є теургія та аскетизм.

Єдине — одне з фундаментальних понять філософії та математики.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 24 січ, 2016 20:23

  tobias написав:Головна мета життя людей має бути визначена і записана на перших сторінках
конституції, якщо це конституція справжньої держави

Кожна людина в 20-60 років має знайти відповідь: для чого вона живе, яка мета її існування.
Відповідно до головної мети життя суспільства мають бути написані закони, утворено суспільний лад,

І що робити тоді людині, що не згодна з визначенням в конституції і вважає цю головну мету взагалі шкідливою?
І взагалі, було вже це все, і не раз. Завжди закінчується тим, що начебто великою метою виправдовуются великі і малі паскудства.
M-Audio
 
Повідомлень: 2847
З нами з: 23.03.11
Подякував: 562 раз.
Подякували: 399 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 24 січ, 2016 20:26

  tobias написав:На досягнення мети життя має бути спрямована діяльність суспільства, країни, кожної людини.


Так всё давно известно. Людям нужно хлеб, зрелища, секс, отдых. Это, в принципе, все знают и "на досягнення цієї мети життя спрямована діяльність суспільства, країни, кожної людини". Что обсуждать? Сублимационные устремления?
demyurg
Аватар користувача
 
Повідомлень: 172
З нами з: 03.11.10
Подякував: 1 раз.
Подякували: 25 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 25 січ, 2016 14:46

Поняття сенсу життя існує у будь-якій розвиненій світоглядній системі, виправдовуючи і витлумачуючи властиві цій системі моральні норми та цінності, демонструючи цілі, що виправдовують передбачувану ними діяльність.

Соціальний стан індивідів, груп, класів, їх потреби та інтереси, прагнення і очікування, принципи і норми поведінки визначають зміст масових уявлень про сенс життя, які при кожному суспільному ладі мають специфічний характер, хоча і виявляють відомі моменти повторюваності.

Піддаючи теоретичному аналізу масової свідомості уявлення про сенс життя, багато філософів виходили з визнання якоїсь незмінної «людської природи», конструюючи на цій основі якийсь ідеал людини, в досягненні якого і вбачався сенс життя, основне призначення людської діяльності.

Великі філософи — такі, як Сократ, Платон, Декарт, Спіноза, Діоген та багато інших — мали чіткі уявлення про те, яке життя «найкраще» (а, отже, й найбільш осмислене) і, як правило, асоціювали сенс життя з поняттям блага.

Проблемі вибору сенсу життя, зокрема, присвячені роботи філософів-екзистенціалістів XX століття — Альбера Камю («Міф про Сізіфа»), Жан-Поль Сартра («Нудота»), Мартіна Хайдеггера («Розмова на дорозі»), Карла Ясперса («Сенс і призначення історії»).

Предтеча екзистенціалізму, данський філософ XIX століття Серен К'єркегор стверджував, що життя сповнене абсурду і людина повинна створювати свої власні цінності в байдужому світі.

На думку філософа Мартіна Гайдеггера, люди були «вкинуті» в існування. Екзистенціалісти розглядають стан «вкинутості» в існування (existence) до і в контексті будь-яких інших концепцій чи ідей, якими люди володіють, або визначень самих себе, які вони створюють.

Як сказав Жан-Поль Сартр, «існування приходить до сутності», «людина насамперед існує, наштовхується на себе, відчуває себе у світі, а потім визначає себе. Немає жодної людської природи, оскільки немає ніякого Бога, щоб мати її задум» — отже, немає ніякої визначеної людської природи або первинної оцінки крім тієї, що людина привносить у світ; люди можуть бути оцінені або визначені за їхніми діями і вибором — «життя до того, як ми його проживемо, — ніщо, але це від вас залежить надати йому сенс»[3].

Сенс життя
Люди в XIX-XXI "значно просунулись" у питанні пошуків сенсу життя.
Здається філософи 2000-2500 років тому давали переконливіші відповіді ніж сучасники.
Багато хто пропонує не перейматись і замість пошуків сенсу життя займатись заробляням грошей, пошуком насолод, сексу. (що теж є сублімацією).
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Чет 28 січ, 2016 09:51

Коли тобі важко дихати, значить ти дуже високо
Коли тобі тісно, на площі нас більше ніж було до того
Коли тобі душно, скоро весна і не буде так слизько
Хіба ти не віриш? Дивися, а правда насправді так близько

Хіба хтось сказав тобі, що буде легко?
Та хіба ти можеш жити без мети?

Коли тобі важко
Співаки завжди вірно відчувають важливі виклики сьогодення.
Багато хто слухає, але мало хто може почути.
tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 01 лют, 2016 12:29

tobias
 
Повідомлень: 5133
З нами з: 21.01.08
Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 07 бер, 2016 02:33

Головна мета перебування людей на цьому світі - усвідомлення своєї гріховності і покаяння за гріхи! Гріхопадіння відбулося з яблучка пізнання добра і зла. А Бог не дозволяв то яблучко смакувати. Тепер ми покарані добувати свій хліб насущний важкою працею, боротися за місце під сонцем, а не кайфувати в Едемському саду. Замість того, щоб покаятися, люди пожирають один одного в процесі тієї боротьби, із-за гордині. А гординю провокує диявол. Кожну людину той диявол ловить на якусь слабкість: гроші, слава, заздрість і т.д. І коли диявол спіймав душу, то людина вважає, що вона чимось краще за іншу! Диявол шепоче їй, що ти самий самий, а всі лайно! В боротьбі людей між собою, людина врешті решт приходить до усвідомлення самозруйнування себе в процесі тієї боротьби і покаянню, або вмирає і перероджується для отримання нового життєвого досвіду. Поки душа не звільниться з лап диявола і не попаде додому - в Рай! Тобто метою покаяння є позбавлення гордині і любов до ближнього! Бо Бог є любов! Буде в душах любов - і на землі буде райський сад! Поки Раю на землі немає Бог забирає обрані душі до себе.

П.С. "Всякая власть является насилием над людьми и настанет время, когда не будет власти ни кесарей, ни какой-либо иной власти. Человек перейдет в царство истины и справедливости, где вообще не будет надобна никакая власть."
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 07 бер, 2016 07:48

Мета єдина – життя. Тобто, продовження роду. З першої хвилини свого життя людина стає борцем. І весь час до кінця свого земного шляху вона бореться. В першу чергу сама з собою. Якщо вона перестане боротись з собою – помре.
spozhivach
 
Заблокований
Повідомлень: 990
З нами з: 25.03.15
Подякував: 29 раз.
Подякували: 94 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 07 бер, 2016 11:54

  spozhivach написав:Мета єдина – життя. Тобто, продовження роду. З першої хвилини свого життя людина стає борцем. І весь час до кінця свого земного шляху вона бореться. В першу чергу сама з собою. Якщо вона перестане боротись з собою – помре.

Помилка. Навпаки людина помирає саме в процесі боротьби, як із зовнішнім середовищем, так і з самим собою. А першоджерело - гріхопадіння із за яблучка. Людина пізнали добро і зло і втратила Рай. А могла кайфувати без страждань, як Божа дитина і їсти будь які яблучка в саду. Але людина возгордилася і вирішила зрівнятися з Богом - зїсти заборонений плід і пізнати добро і зло. Тепер же ж постіно страждає із за гріхопадіння. А спокусив людину на гординю і гріхопадіння диявол. Тепер же ж людина постійно бореться сама з собою: їй на вушко шепоче диявол і спокушає і одночасно янголи-охоронці намагаються врятувати душу людини від диявола і повернути в царство Божіє. Так і живемо.

П.С. Якщо простіше, то людина полізла туди, куди їй не потрібно було лізти: знати взагалі, що таке добро і зло? То знання було їй непотрібне, тому що привело до страждань і позбавило вічного кайфу, де не було хвороб, бід, голоду, і т.д. Памятаєте, що стало одразу з Адамом і Євою? Вони застидалися своєї наготи, хоча до того не знали того почуття, були нагі і не мали ніякого дискомфорту від того. І так у всьому. Людина пізнала те, що не потрібно їй було і ослухалася Бога, спокушаєма дияволом. А диявол хоче, щоб людина страждала і обіцяючи їй на вушко позбавлення від страждань, обманює людину і краде її душу. Як то було в історії з яблучком.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
  #123>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
0 2499
Переглянути останнє повідомлення
Вів 20 вер, 2016 10:40
Пчёлка
1 5239
Переглянути останнє повідомлення
Сер 16 січ, 2013 15:57
aleksalt
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама