Пам'ятні монети України НБУ

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Нумізматика і Боністика України, купівля / продаж монет та банкнот. Царські монети та банкноти, монети Австралії, Америки, України, нумізматична оцінка монет.
  #12>
Повідомлення Додано: Пон 14 гру, 2015 12:36

Нацбанк зробив українцям подарунок до новорічних свят

Пчёлка
 
Повідомлень: 1470
З нами з: 06.11.13
Подякував: 4 раз.
Подякували: 42 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 25 гру, 2015 12:54

Пам'ятні монети України НБУ

Вводиться в обіг з 24 грудня 2015 року пам'ятна монета "Богдана Хмельницького

Серія: Герої козацької доби


Присвячена 420-річчю від дня народження визначної особистості в історії України, політика, полководця, дипломата, фундатора Української козацької держави та її гетьмана (1648 - 1657) - Богдана (Зиновія) Хмельницького. Богдан Хмельницький - людина надзвичайної обдарованості, з високим рівнем організаційних здібностей. Він був особистістю, яка привертала увагу не лише своїх сучасників - соратників та опонентів, представників королівських династій, дипломатичних й урядових кіл Європи, а й нащадків - політиків, науковців, митців тощо.

Зображення

У центрі аверсу на увігнутому дзеркальному тлі в обрамленні стилізованого лаврового вінка зображено відбиток печатки Богдана Хмельницького та розміщено: угорі напис УКРАЇНА, унизу півколом номінал - ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ, ліворуч - малий Державний Герб України, під яким рік карбування - 2015, праворуч - позначення металу, його проби, маси в чистоті Ag 999/31,1 та логотип Монетного двору Національного банку України.

Зображення
На реверсі на дзеркальному тлі увігнутої поверхні монети відтворено: ліворуч - портрет Богдана Хмельницького художника Вільгельма Гондіуса (1651), праворуч - центральний фрагмент прапора гетьмана з його ініціалами та абревіатурою гетьманського титулу, унизу півколом розміщено напиc БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ.

http://www.bank.gov.ua/control/uk/curre ... oin_id=666
Пчёлка
 
Повідомлень: 1470
З нами з: 06.11.13
Подякував: 4 раз.
Подякували: 42 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 06 січ, 2016 11:53

Національний банк України презентував пам’ятні монети “Щедри

Національний банк України 5 січня 2016 року ввів в обіг дві пам’ятні монети “Щедрик (до 100-річчя першого хорового виконання твору М. Леонтовича)” номіналом 5 гривень з нейзильберу та 20 гривень зі срібла.

Монети “Щедрик” продовжують серію “Українська спадщина” та присвячені 100-річчю першого виконання твору українського композитора-новатора, майстра хорової мініатюри, автора близько двохсот обробок народних пісень Миколи Леонтовича – “Щедрик” хором Київського університету.

“Щедрик” – одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, над якою композитор працював майже все життя, відома не лише в Україні, а й в усьому світі під назвою “колядка дзвонів” (Carol of the Bells, Ukrainian Bell Carol, Ukrainian Carol).

Срібна монета (з футляром) коштує 1 370 гривень, монета з нейзильберу – 38 гривень.Тираж монет – 3 000 та 50 000 відповідно.

На аверсі монети з нейзильберу на матовому тлі розміщено рельєфне зображення ластівки на фоні нотних рядків, на реверсі – групу колядників, які співають, один із них тримає різдвяну зірку, над якою написи – ЩЕДРИК, ЩЕДРИК, ЩЕДРІВОЧКА.

Срібна монета оздоблена блакитним дорогоцінним камінчиком (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) та різнокольоровим голографічним зображенням. На її аверсі у намистовому колі зображено різдвяну зірку, в центрі якої – колядники, між променями зірки – по три дзвоники. На реверсі монети розміщено композицію, поділену на дві частини стилізованим музичним рядком зі “Щедрик”: угорі портрет Миколи Леонтовича з диригентською паличкою в правій руці, на лівій руці композитора сидить ластівка, праворуч – напис МИКОЛА ЛЕОНТОВИЧ; ліворуч від портрета на тлі концентричних кіл, що символізують звучання музики, у центрі яких вставка з кубічного оксиду цирконію, напис ЩЕДРИК; унизу “колядка дзвонів” – на фоні кольорових голографічних кіл зображено дзвоники.



Зображення

Зображення

Зображення
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Вів 19 січ, 2016 15:40

70 років Закарпатській області

Присвячена західному регіону, єдиній області України, яка межує з чотирма країнами - Угорщиною, Польщею, Румунією і Словаччиною. 70 відсотків території краю займають гори, що зумовлює унікальність природного ландшафту, багатство і розмаїття його ресурсного потенціалу. Ці особливості визначають і своєрідність соціально-економічного розвитку регіону, і колорит його прадавніх традицій, і побут людей тощо.
Роздрібна ціна, грн: 35

Зображення
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), праворуч - логотип Монетного двору Національного банку України; у центрі - стилізовану композицію: на тлі гір - Мукачівський замок, під яким рік карбування монети - 2016, праворуч - лижниця на підйомнику, винні бочки, стилізовано зображені термальні джерела та зразок дерев`яної архітектури - церква.


Зображення

На реверсі монети на тлі орнаментальної тарелі зображено герб області, по колу розміщено написи: ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ (угорі), ЗАСНОВАНА У 1946 РОЦІ (унизу).

http://www.bank.gov.ua/control/uk/curre ... oin_id=689
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2016 10:42

Пам’ятна медаль подвигу ліквідаторів

Нацбанк випустив пам’ятну медаль, яка присвячена ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС




22.04.2016


Національний банк України, вшановуючи подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, випустив пам’ятну медаль.

Нагадаємо, що 2016 рік оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Вибух і подальше руйнування четвертого енергоблока Чорнобильської АЕС, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Медаль виготовлено з нейзильберу, якість карбування – “спеціальний анциркулейтед”, маса – 16,5 г, діаметр – 35,0 мм, тираж – 20 000 штук.

На аверсі медалі на тлі стилізованої пошкодженої арматури зображено образ Пресвятої Богородиці, ліворуч і праворуч від якого написи: ЧОРНОБИЛЬСЬКА ТРАГЕДІЯ/1986/2016. Унизу праворуч розміщено логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі медалі розміщено: стилізовану композицію – на тлі зруйнованої Чорнобильської АЕС група ліквідаторів; угорі напис півколом ПОДВИГУ ЛІКВІДАТОРІВ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ.

Над створенням медалі працювали: художники Олександр Кузьмін, Марія Скоблікова та скульптори Володимир Атаманчук, Святослав Іваненко.

Національній банк Україні здійснює реалізацію цієї пам’ятної медалі за ціною 26 гривень (її вартість у банків-дистриб’юторів потрібно уточняти безпосередньо у відділеннях). Придбати пам’ятну медаль можна у регіональних підрозділах Департаменту грошового обігу Національного банку України та у відділеннях АТ “Ощадбанк” і АБ “УКРГАЗБАНК”.
http://www.bank.gov.ua/doccatalog/document?id=30227307
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2016 14:09

Пчёлка
Сходила по вашей ссылке и увидела кучу интересного...
Если вы в теме, не подскажете, монеты 2008 г. можно еще купить? Серия "Знак Зодиаака" заинтересовала :oops:
Tiramisu
 
Повідомлень: 13
З нами з: 22.04.16
Подякував: 0 раз.
Подякували: 1 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 29 кві, 2016 16:04

Ігри ХХХІ Олімпіади

Присвячена важливій події у світовому спортивному житті - Іграм XXХI Олімпіади в місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), що проходитимуть з 5 до 21 серпня 2016 року і стануть першими подібними змаганнями в Південній Америці. Міжнародні змагання з літніх видів спорту проводяться кожні чотири роки під егідою Міжнародного Олімпійського комітету в рамках Олімпійського руху.

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА, зображення бухти Гуанабара, на вході до якої височить гора Цукрова Голова, що слугує візитівкою міста Ріо-де-Жанейро, на тлі бухти - стилізований напис РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО, рік карбування монети 2016 та номінал - 2/ГРИВНІ; праворуч на дзеркальному тлі - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
Зображення
На реверсі монети на тлі абрису статуї Ісуса Христа на горі Корковадо в Ріо-де-Жанейро зображено хвилясту зелену стрічку (використано тамподрук), на якій - піктограми, що символізують різні види спорту, під якою на хвилястих лініях - знак Національного олімпійського комітету України (використано тамподрук).


Зображення
Нацiональний банк України
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 29 кві, 2016 16:14

Re: Вводиться в обіг з 24 грудня 2015 року пам'ятна монета "

Спробуйте пошукати пропозиції користувачів ,в тому числі і тут на форумі
Пчёлка
 
Повідомлень: 1470
З нами з: 06.11.13
Подякував: 4 раз.
Подякували: 42 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2016 16:19

Пам`яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Присвячена пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 18 травня 1944 року радянський режим розпочав депортацію кримських татар з історичної Батьківщини – Криму. Їх примусове виселення, обмеження засобів до існування призвело до загибелі близько половини відселених. Національний банк України уводить в обіг монету за участю Державної служби України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, напис УКРАЇНА, рік карбування монети 2016, номінал - 5/ГРИВЕНЬ та композицію: на дзеркальному тлі – карта Кримського півострова, на якій зображено герб кримських татар – тамгу, унизу – колеса паротяга, що відбуває, як символ депортації кримськотатарського народу; ліворуч на дзеркальному тлі – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.
Зображення
На реверсі монети зображено стилізовану композицію: депортована кримськотатарська сім’я за колючим дротом у вагоні та написи: 18/05/1944 (вертикально ліворуч), ГЕНОЦИД/КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО/НАРОДУ (угорі) та QIRIMTATAR/HALQINIС/GENOTSIDI (унизу).

Дата введення в обіг: 12 травня 2016

Зображення
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 13 тра, 2016 16:22

Пам`яті жертв геноциду кримськотатарського народу

номінал - 10/ГРИВЕНЬ
Зображення
Зображення
Ірина_
Аватар користувача
Модератор Форуму
 
Повідомлень: 4090
З нами з: 14.09.13
Подякував: 985 раз.
Подякували: 1956 раз.
 
Профіль
  #12>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор, aleks-kiev

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
2 3590
Переглянути останнє повідомлення
Сер 02 сер, 2023 11:10
Нумізматика УКРАЇНА
Ідентифікація монети
iv_okhrim » П'ят 07 лип, 2023 11:46
0 1595
Переглянути останнє повідомлення
П'ят 07 лип, 2023 11:46
iv_okhrim
Чи є цінні монети ?
josikava2 » Сер 31 сер, 2022 17:12
1 2286
Переглянути останнє повідомлення
Сер 31 сер, 2022 17:37
Alex2007
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама