«Вікіпедія» стане більш українськомовною

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
Повідомлення Додано: П'ят 10 лют, 2017 15:58

«Вікіпедія» стане більш українськомовною

Зображення


Пропозиції громадськості, спрямовані на розвиток українськомовного розділу «Вікіпедії», знайшли підтримку в Уряді країни. Нещодавно було доручено органам виконавчої влади вжити відповідних заходів задля їхньої успішної реалізації у 2017 році.

Серед запропонованих громадськістю кроків – внесення змін до навчальних програм з інформатики, географії, історії та літератури для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів щодо використання українськомовного розділу «Вікіпедії», йдеться у повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Крім того, серед запропонованих заходів можливість підготовки студентами матеріалів для «Вікіпедії», сприяння проведенню української частини міжнародного конкурсу «Вікі любить пам’ятки», сприяння проведенню конкурсу з розміщення наукових робіт в українському розділі «Вікіпедії».

Українськомовний розділ «Вікіпедії» становить приблизно 680 тисяч статей і вона посідає 16-те місце серед усіх розділів за кількістю статей, на 11-му місці серед європейських Вікіпедій та посідає ІІІ місце серед Вікі слов'янськими мовами.

До слова, в листопаді 2012 року між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та ГО «Вікімедіа Україна» було підписано меморандум про співпрацю спрямований, зокрема, на поширення серед викладачів університету форми самостійної роботи студентів у Вікіпедії (замість написання рефератів). Зараз таку практику використовують більшість ВНЗ України.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
Пчёлка
 
Повідомлень: 1470
З нами з: 06.11.13
Подякував: 4 раз.
Подякували: 42 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама