Роботи наступають. Та чи виграють?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення питань пошуку роботи: Як шукати роботу після 40 років, як заробляти понаднормово, СПД і робота по трудовій, а також чорний список працівників і типові помилки претендентів і роботодавців.
Повідомлення Додано: Сер 26 лип, 2017 11:40

Роботи наступають. Та чи виграють?

На ринок праці чекають великі зміни. Людство досягне такої продуктивності праці, що не всім треба буде працювати, — Сергій Марченко.

Футуристи прогнозують, що у найближчі 20-30 років у розвинутих країнах половина працівників поступляться своїми робочими місцями роботам. Вже зараз замість людей починають працювати роботи-диригенти та навіть журналісти. І це інтелектуальна праця, а що вже говорити про ручну. Ми наближаємося до того моменту, коли все роботизується.

Таку ж думку в інтерв'ю журналу «Країна» висловив директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко.

«Фізичної роботи скоро просто не буде. Наприклад, у нас на сайті водій — одна з найпопулярніших професій. А от у 4 штатах США вже дозволено їздити дорогами загального користування автомобілям з автопілотом. Цілком імовірно, що за 5 років взагалі не залишиться водіїв, бо автопілот — це зниження аварійності, менші видатки. І так в усьому», — зазначив експерт.

Тобто, глобальний тренд такий — роботи буде менше. Та постає закономірне питання: що робити людям, які залишаться без роботи?

За словами Сергія Марченка, в майбутньому працюватимуть лише ті, кому це треба. «На ринок праці чекають великі зміни. Ми досягли такої високо продуктивності праці, що не всім людям Землі треба буде працювати. Вони можуть займатися спортом, блогерством, чим завгодно», — наголосив він.

В Україні роботизація має не такі швидкі темпи. Так, згідно з опитуванням, проведеним Work.ua, 28% роботодавців готові в майбутньому замінити працівників на роботів, а 53% — відповіли, що все ж таки візьмуть на роботу людину.


За матеріалами журналу «Країна»
pantera
 
Повідомлень: 204
З нами з: 04.12.07
Подякував: 4 раз.
Подякували: 13 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Сер 26 лип, 2017 11:59

  pantera написав:На ринок праці чекають великі зміни. Людство досягне такої продуктивності праці, що не всім треба буде працювати

Так уже такая ситуация :)

  pantera написав:Вони можуть займатися спортом, блогерством, чим завгодно

Ну-ну :)
Почему украинские безработные этим не занимаются? :)
M-A-X
 
Повідомлень: 2106
З нами з: 08.10.15
Подякував: 821 раз.
Подякували: 168 раз.
 
Профіль
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
0 2561
Переглянути останнє повідомлення
Сер 13 кві, 2016 10:16
Пчёлка
4 5721
Переглянути останнє повідомлення
Чет 23 жов, 2014 08:32
Nerj
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама