Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 355356357358359 ... 999>
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2019 17:29

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Ethereum написав:Шановний ,а що Ви думаєте про Бузкова-Зелена? Чи Пимоненка-Хлібна?
Дуже цікавить Ваша думка.


Чесно кажучи, нічого не думав. Для мене цей район завжди був більше промисловою зоною (з усіма "бонусами": ЛЕП, залізнична колія), тому я ніколи не розглядав його для проживання. Я не знаю, що там зараз заплановано до побудови, але думаю, що все стандартно - розрахунок йде на кількість житла, про якість (і житла, і життя в тому мікрорайоні) мова не йде. Єдиний його плюс, це те, що там багато незабудованих площ, і там ще можна зробити непоганий мікрорайон.

Наприклад, якщо квартал обмежений вулицями Вашингтона-Пасічна-Пимоненка-Зелена забудувати проектами на кшталт "Вілла Магнолія" (один з небагатьох проектів останніх років, які мені подобаються, але локація :(), озеленять (не гнати будинки до самої Зеленої і Пасічної, а дати невеличку лісосмугу, вбудувати супермаркет з парковкою, які відділять малоповерхову забудову і магістральну вулицю), облаштують сквери, це міг би вийти достатньо комфортний район. Я жив в таких районах в Страсбурзі, Відні, Франкфурті. Це не центр, і не прицентральні райони (9, 11 і 17 зупинок громадським транспортом відповідно), але 3-5 поверхів, багато зелені (парки, алеї), підземних паркінгів немає, але паркомісць вистачає, дуже тихо, вихід до магістральної вулиці - 5-7 хвилин. Але, на даному етапі нашого розвитку, боюся, це фантастика. :(

Логістика. Навіть, якщо там побудують цей фантастичний варіант, то питання - як з нього виїхати/до нього заїхати? Зелена вже 5-7 років тому не була найстрімкішою вулицею Львова. Тепер коли її і прилеглі вулиці планомірно забудовують, я боюся уявити скільки часу займатиме поїздка в центр (до речі, малоповерхова забудова, могла би стримувати зростання цього навантаження, але... ). Виїзд через Пасічну впирається в Личаківську (часто впирається вже біля Медової Печери). Вискочити на Сихівській міст, також не варіант, там своїх вистачає. Далі по Луганський до Стрийської, там при виїзді, теж все стоїть. Кільцева? Вже 2-3 роки не виграшний варіант. Окрім того, не забуваємо, що останній раз Зелену (від ДБК до центру) ремонтували... ніколи. Зелена і Шевченка - дві магістральні вулиці, що залишились невідремонтованими. Шевченка ніби в планах, і до Зеленої колись справа дійде. Ось коли її закриють, там і настане армагедон.

Інфраструктура. Осільки виїхати з району важко, то в ідеалі всі свої життєві інтереси мати в тому районі, щоб з нього не виїжджати. До речі, верх Зеленої не унікальний, в інших районах міста ситуація розвивається дуже подібно, за пару років це почнуть відчувати. Просто, оскільки це промзона, то стартова позиція гірша. Плюс-мінус вирішено питання супермаркетів (Арсен, Метро, Рукавичка, АТБ). З усім іншим - біда. Садочки, школи, басейни, стадіони, нічого немає. Але фіг з ним, скільки роботи є в тому районі? Про виробництво не говоримо, його немає. Автобазар, декілька автосервісів, автобази на Пасічній? Офіси по Луганський, Домінант-Плаза, офісі на місці Полярона? Якби я в них працював, то житло на Новому Львові в мене виграло б конкуренцію з великим відривом (гірша транспортна розв'язка, але більше зелені, і тихіше, що для мене важливий аспект комфорту).

  Долярчик написав:Coder, так, Ви праві..... - я інколи забуваю, що це все "нічого особистого, - лише бізнес!"


Власне, це лише одна сторона питання - пропозиція. Інша сторона питання, це попит. Це те, що не залежить від забудовника, його жадібності і т.ін. Це те, що залежить від людей, які цю нерухомість купують. Хтось купує для себе - ну ОК. Я ще десь можу зрозуміти, коли людям конче потрібно вирішити житлову проблему, тому єдиним критерієм є ціна, а не якість. Але коли нерухомість купують під оренду, це вже щось подібне до бізнесу. Потім з цим товаром виходити на ринок. Виходити на ринок з неякісним товаром. При дефіциті може й візьмуть будь-який. Дуже цікаво, що буде коли дефіциту не буде.

(поки я писав своє повідомлення, Козак-характерник написав майже те саме :))

  Долярчик написав:- а не - "як забезпечити молоді сім'ї ДОСТУПНИМ/ЯКІСНИМ житлом"...


Я Вам ще один економічний закон підкину. Кажуть, що це було оголошення в одному з американських ресторанів:

Ми можемо обслужити вас:
1. Швидко.
2. Якісно.
3. Недорого.
Оберіть будь-які два пункти.


Якщо Ви хочете житло доступне (недорого) і якісне (якісно), то це не буде швидко. Власне, в нас так і вийшло.

Ми почали задумуватись над купівлею більшої квартири (в нас була однокімнатна), мабуть, десь в 2005 році. Це вже період стрімкого росту цін на нерухомість у Львові. На той момент, нам Еко-Дім на Плуговій (за $500/м2) здавався чудовим варіантом. Кредити я не люблю, а грошей на 80 м2 (2-кімнатна) на той час ще не назбирав. У 2008ий Плугова в'їхала з ціною $1200м2, що було взагалі непідйомним. В 2009 ціни трішки просіли ($800-900/м2), але я собі вже вбив в голову, що більше ніж $500-600/м2 я в спальному районі платити не хочу. Тому ми продовжували жити в 1к, відкладати гроші і дивитись що відбувається на ринку. Активізувались ми кінець 2013-початок 2014, почали дивитися різні квартири. Пошук тривав більше 2 років. В результаті, купили квартиру в польскому будинку, в ближньому центрі ($770/м2). потім ремонти двох квартир (я цю історію вже розповідав тут), і з кінця минулого року ми живемо в своїй квартирі. Я вважаю, що в нас вийшов якісний варіант, не назву його недорогим :), але він був доступним для нас, просто це було дійсно не швидко.

Можу докинути ще одну історію. В мене є товариш, в нього є квартира в радянському будинку в спальному районі, яку він купив на початку 2000их. Потім його доходи почали рости, він з неї з'їхав, її почав здавати, а для себе почав знімати іншу, трошки кращу. Він і досі живе на зйомній квартирі (вона шикарна, в чудовому районі), це вже, мабуть, 15 років. Ми з ним на цю тему не говоримо, але, я думаю, що він мільйонер (негривневий). І лише десь зараз він купив квартиру своєї мрії (новобудова в ближньому центрі), яку планує відремонтувати і вселитися до кінця року.

І я можу розповісти ще декілька подібних історій. Але до чого я веду. У Львові катастрофічно бракує ЯКІСНОГО житла. Навіть люди з хорошими доходами/статками можуть шукати житло своєї мрії роками. Але ще більше бракує людей, які б створювали попит на таке житло:
- поки люди не стануть більш вимогливими до забудовників, і не будуть гривнею голосувати за якість
- поки люди, будуть бездумно вкладати гроші в будь-що, з метою вкласти поменше, здати подорожче
до тих пір в нас і не буде достатньої кількості якісного житла.
Coder
 
Повідомлень: 135
З нами з: 28.02.14
Подякував: 99 раз.
Подякували: 167 раз.
 
Профіль
2
Повідомлення Додано: Суб 04 тра, 2019 17:52

  Coder написав:В результаті, купили квартиру в польскому будинку, в ближньому центрі ($770/м2)

Це головне, що треба усвідомити Долярчику! :P Львів то є лише центр. Маленьке містечко, що будували у давнину для того, щоб пани кайфували, пили каву на терасі, гуляли з панянками по гарним вулицям.. :P Для панів - місто. Для селян - село. Майнове розшарування диктує свої закони. Всі мріють жити серед краси в центрі, але це лише состоятєльному человєку під силу! :P І то не завжди житло омріяне легко знайти. Це місто мрій, де можна жити з долярчиками під грушею. Навіть Київ, це не те. Мегаполіс. Мурашник великий. А тут уютнє, комфортне містечко. :P Маленький Париж. Уламок Європи в Україні. Кава, розмірений спосіб життя...А ці новобудови лише для селян, щоб здаля дивувалися красотам Львова. І облизувалися, як гонорове паньство пікнічкує... :P Львів - найкраще місто в Україні. Це факт. Але насправді дуже маленьке. Всі ті прибудови до Львова, лише формально Львів.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 11:27

Долярчик Всі умови треба читати в договорі. І дивитися тарифи. Якщо написано, що дострокове погашення без штрафу, то так воно і є. Просто можлива комісія при видачі кредиту, страховка...Треба читати документи конкретні і можливо ще публічну оферту банківську. Там прописані всі можливі дії банку, крім того, що є безпосередньо в договорі, право банку вносити певні зміни. На такі питання треба конкретно відповідати, а не узагальнено. Бо диявол криється в деталях. Викладай документи всі сюди. Тоді предметна розмова буде. Також раджу побалакати з Імпрінтером. Він спец по тому, брав і гасив іпотеку.

П.С. Пам'ятаю історію з Альфою, тому раджу порадитися ретельно на форумі, щоб не ступити в лайно.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 12:39

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Coder написав:(новобудова в ближньому центрі), яку планує відремонтувати і вселитися до кінця року.


мабуть Авалон Люкс що будуть вдень і вночі на Личаківській? :)
власні електорзаправки (!!!) і купа інших ніштячків
ціна дико кусається :)
greenozon
 
Повідомлень: 16115
З нами з: 01.06.14
Подякував: 420 раз.
Подякували: 1590 раз.
 
Профіль
1
1
3
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 12:44

Ethereum
 
Повідомлень: 1570
З нами з: 11.02.18
Подякував: 9 раз.
Подякували: 127 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 13:00

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

... це все добре, дякую..... але, хотів би почути різні думки, чи правильно я розмірковую про знецінення грошей і, взагалі, про вигідність доооовгої іпотеки?
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 13:13

  Долярчик написав:... це все добре, дякую..... але, хотів би почути різні думки, чи правильно я розмірковую про знецінення грошей і, взагалі, про вигідність доооовгої іпотеки?

Правильно. Головне прорахувати час входу в іпотеку. Щоб застрибнути в гривневий кредит перед самісіньким девалом. До речі не обов'язково брати кредит в банку, якщо на девал розраховувати. Можна розстрочку оформити у забудовника. Ще, як альтернативний варіант - просто скирдувати зелень і під час девалу, поки гривнева ціна залишається стабільною продати бакси і просто купити.

П.С. Тут заковирка може бути лише в тому, що як черговий девал потім вплине на ціну бетонометру? І яка глибина девальвації буде. Вигідність цієї схеми лише при кратному девалі. Все рахувати треба на калькуляторі.
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 13:56

Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

  Козак-характерник написав:До речі не обов'язково брати кредит в банку, якщо на девал розраховувати. Можна розстрочку оформити у забудовника

- переважно, розтермінування дають на рік, чи на пітора року..... а от на 5 чи більше років - це велика рідкість...(переважно дають таке на неліквід у дупі світу(міста)))
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 16:10

Долярчик
навіщо вам той дурнуватий бетонН?
купіть собі держпаперів на пару років і цмульте піва водку он як КХ із кріптушокю!
greenozon
 
Повідомлень: 16115
З нами з: 01.06.14
Подякував: 420 раз.
Подякували: 1590 раз.
 
Профіль
1
1
3
Повідомлення Додано: Нед 05 тра, 2019 16:16

  Долярчик написав:
  Козак-характерник написав:До речі не обов'язково брати кредит в банку, якщо на девал розраховувати. Можна розстрочку оформити у забудовника

- переважно, розтермінування дають на рік, чи на пітора року..... а от на 5 чи більше років - це велика рідкість...(переважно дають таке на неліквід у дупі світу(міста)))

У випадку розтермінування до 1,5 року час інвестицій треба вгадати так, щоб девал обов'язково відбувся. :P Порахуй яка переплата буде за кожний рік знаходження у іпотеці і ймовірність наступного девалу у обраний часовий проміжок. Порівняй затрати і вихлоп. Ідея цікава, але ризики завжди присутні, як в будь-якій інвестиції. Як на мене найпростіший варіант, скирдувати зелень. І купити бетон у забудовника, коли гривневі ціни ще додевальваційні, а долярчики вже суттєво здорожчали. І знов таки подивитися на момент купівлі, що пропонує забудовник? Який дисконт при повній оплаті чи вигідніше у розтермінування взяти. Платити частинами, згідно з графіком платежів, а залишок тримати під % і на тому профіт ще мацяти... :P

П.С. Мені подобається, що твій мозок судорожно працює над головною проблемою у житті - жити не працюючи, а кайфуючи! :P Щоб не горбатитися на дядю, не мати мозолів, а неспішно пити каву на терасі у центрі Львова, нікуди не поспішати, а милуватися красою міста, старовинною архітектурою і повчати всіх, як треба жити, роблячи дописи на цьому форумі... :P Будьмо! :D
Козак-характерник
2
 
Повідомлень: 30188
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2184 раз.
Подякували: 2287 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 355356357358359 ... 999>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
24714 16514565
Переглянути останнє повідомлення
Чет 28 бер, 2024 21:40
kingkongovets
Інвестуємо в нерухомість закордоном 1 ... 876, 877, 878
Anonymous » Вів 02 чер, 2009 09:24
8771 6902266
Переглянути останнє повідомлення
Чет 28 бер, 2024 21:36
akurt
548 213782
Переглянути останнє повідомлення
Вів 06 лют, 2024 23:32
zerocool
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама