ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 15181519152015211522 ... 1738>
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 12:26

  Vitl написав:Ну ладно, немного выговорился , т к честно ждал этого момента...Теперь к делу,а дело швах.Дело в том, что спрогнозировать поведение курса стало просто невозможно.Можно обозначить какие то широкие рамки, я называл недавно 25-29.Но это уже не прогноз.Вспомните широкое описание Ореста с концовкой па 28.По тексту ни с чем и не поспоришь.А в реалии всё далеко не так.Нет на что опираться, факторы не работают.Точнее работают, да не те.Тут вообще могу лишь технически сказать. что после сильного провала отскок неизбежен.но как обычно неизвестно когда и с какого уровня.

Привіт, друже бобер, бачу ти все гризеш))) Хочу звернути увагу, що вже місяця півтора я взагалі не помиляюся, як не старайся – не знайдеш жодної хибної думки)))
Ну а тепер від жартів до серйозного. Батька недавно поховав (яка ж таки підступна і жорстока та онкологія), для розвіятися перейшовся по звичних ресурсах… Думки про близький і невідворотний девал всюди. Розберемо коротко головні чинники (хоч більшість тут і не любить текстів довше семи речень):
1. ОВДП, адже більшість свої апокаліпсиси будує на цьому. За інформацією НБУ то на 1.04.19 портфель ОВДП - 757724,92 млн. грн, з них:
Нацбанк - 337 106,71 млн. грн
Банки - 367 085,37 млн. грн
Юрики - 25287,86 млн. грн
Фізики - 7932,90 млн. грн
Нерези - 20312,09 млн. грн
При чому, у власності держбанків ОВДП на суму 324654901 грн, чи 88,44% від всього банківського портфелю. Отже, 87,33% ОВДП держава винна сама собі (япро це не раз писав раніше, але чомусь, пам’ятаєте ви написане мною дуже вибірково). Тут жодного дефолту бути не може. Це чистої води емісія, яка давно відіграна… Тепер щодо нерезидентів, станом на зараз в їх власності паперів приблизно на 36,5 млрд. грн. Це менше 5%. Думаю, вже вийшло більш ніж достатньо інформації в загальний доступ, щоб всі (особливо ЛАД) не вимагали від мене підтверджень терміну «нерезиденти», який я вже довгий час вживаю. І ніхто з них ломитися як голий в баню на вихід не буде, про все домовляться і вийдуть з профітом.
Як і раніше писав так і тепер – цей фактор жодної біди не несе.
2. порівняння з 1998,зокрема в РФ, (а тим більше з 2008) абсолютно не доречні. В обидвох згадуваних випадках головна причина – світова криза і значна залежність нашої економіки від російської. Зараз залежність значно менша, а світової кризи не передбачається. Є системні проблеми ЄС, але вони активно купують газ і нафту у США і нарощують обсяги, тому валити їх не будуть. Всі решта брікси стабілізувалися на позитивному фоні сировинного ринку.
3. МВФ, як і передбачав раніше (і не тільки я), траншу зараз не буде і все на паузі до вирішення питання з парламентом і КМ – це може бути серйозною загрозою для курсу восени. Але, як мінімум Гройсман і Смолій роблять дуже багато для знаходження максимальної кількості точок дотику з Феніксом дніпровського клану. Особливо добре все виходить у Смолія. Думаю, заклання Рожкової буде достатньо для продовження чинним головою НБУ діяльності без вагомих відхилень від цілей і результатів. А сезонний похід грн. в кінці року до відмітки 29-30 ніким не буде розцінюватися як катастрофа. А далі буде видно, але декларовані Зеленським і командою кроки не мали б привести до погіршення стосунків з міжнародними позичальниками, швидше навпаки.
4. Внутрішня економічна ситуація. Першим завданням дніпровських буде ослаблення олігархів-конкурентів, найпростіше це зробити через відміну «ротердамів» і схем імпорту «європейського»газу з кіпрів. Це б мало позитивно відобразитися на інфляції (зменшення «комуналки», що буде додатковим фактором заспокоєння електорату та зменшить необхідність піднімати міні малки, а разом з ними і всю решта тарифну сітку, що забере головну причину росту цін на «борщовий набір» і тд).
Звідси мало б більше залишитися ресурсів для поповнення депозитного портфелю у взадприватизований Привітбанк (ну це ідеалізація і ліричний відступ на «посміятися» для вдячних читачів).
Далі, непростотакзалишений Коболєв (думаю, крім помилки в річному дні, пам’ятаєте, що тут з цього приводу писав, коли обговорювали протистояння двох юних дарувань) уже подарував Валерійовичу «Укрнафту» та домовився про американський газ (а може й нафту), якщо москва не змінить позиції щодо своєї нафти і Медведчука. Під це підуть інвестиції. А Коболєв уже претендує на посаду вінницького вундеркінда… Ну і землі і потужності на берегах Чорного моря і Коломойський – це ж усім відома історія (чим не чинник для зрушення «великої приватизації»)
Крім того, у Коломойського і компанії серйозні активи у сфері обслуговування (банки, рекреація-авіація, ЗМІ-реклама) – це також потребує інвестицій і значного людського ресурсу як для підтримання функціонування (персонал) так і для споживання продукту (клієнти). Ну і на ІТ у них з новим президентом серйозні види (швидко перейняли все найефективніше у Трампа).
Не бачу катаклізму, девалу аж ніяк. Рух в межах 26-29(30) звичний економічно виправданий режим, яким всі тут успішно користуються роками.
Політики не згадую, оскільки це зконцентрований вираз економіки. А в економіці тектонічні зрушення. Сформуються нові союзи і пріоритети – побачимо і політичну карту на найближчий час.
Єдину справжню небезпеку зараз для всього, включаючи курс, складає бажання Коломойського помститися. Залежно від того, як далеко він зайде і які ресурси опоненти задіють в противагу все і буде відбуватися. І тут прогнози до лампочки…

П.С. успіхи в прогнозах, це дуже добре, але бувають часи,коли тратиш, не думаючи про рівні і прогнози і тут головне, щоб було що тратити. Ну і єтаки речі, які не купиш...
П.П.С. поки писав,зявився Алекс 2007, і майже те саме чуть в профіль... Плюсанув.
Всім успіху
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 12:33

  Очкарик написав:freeze

Как продажи?

У меня горки - мама не горюй.

Амплитуда выше, частота тоже.

Ми в цьому році стабільно ростемо. Приблизно 10% Україна і біля 20% експорт (при тому, що свідомо скинули конкурентам обсяги реалізації з близьконульовою рентабельністю, а це десь 5-10%).
Щоб втримати колектив за не цілий рік прийшлося підняти один раз зп всім і вже два рази точково. А це не тільки ж ми робимо, центр, схід, південьособливо в шоці. Всякі арселори з дтеками також втрачають спеців. Скоро доведеться фракцієводам задуматися над питання трудової міграції...
orest
Аватар користувача
10

Форумчанин року
 
Повідомлень: 4199
З нами з: 10.03.14
Подякував: 7392 раз.
Подякували: 6632 раз.
 
Профіль
3
14
1
19
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 13:00

  Vitl написав:Alex2007

В целом я с тобой согласен.Но текущий случай особенный, т к вы множественной толпой просто до умиления выстрелили в другую сторону.А в прогнозах мы все постоянно то угадываем то ошибаемся.Но, повторюсь, этот случай особенный.И акцентировать на нём нужно было обязательно.Тем более. что были люди упорно утверждавшие, что дно НЕ пройдено.


Та не выстреливали мы (ну по-крайней мере я), просто закладывали крайне незначительную вероятностью спуска до 26.5-. Я реально до второго тура выборов где-то считал что 26.7 - это плоское дно на месяц-два, но потом пришлось немного остудиться в оценках. :lol:

В этом году весьма скудный итоговый профит получился (и в цифрах, и в процентах). В прошлом был явно получше. :| А все потому, что в январе не рискнул сливать сильно много.

Сейчас даже не знаю куда придем через пару месяцев - полгода. Смотришь на долгосрочный график - так и напрашивается тренд "камнем вбок" или даже вниз. Но мы то подозреваем - не все так просто.

Вроде сезонное дно логически по датам где-то рядом (мои цифры в таблице на даты в целом актуальны), только вот по реальным цифрам конечно можем вылиться чуток вниз на значения, не очень приятные для уже купивших. :mrgreen: Но очень приятный бонус для терпеливых.

Но тут действительно, нужно без фанатизма покупать и продавать и поменьше париться. Главное при всем соблазне не покупать на последнее или кредитное, чтоб потом дешевле не пришлось сдавать на хлеб. :lol:

И у меня еще гривны свободной немного есть, берегу ее пока как зеницу ока :mrgreen:

П,С. Весьма интересный "индекс фин.стресса" от нацбанка https://news.finance.ua/ru/news/-/44882 ... desyat-let
)))
Такой бы индекс, да в онлайн режиме для оперативного выявления "аленей" и прочей фауны - цены бы ему не было. )))
И коллега Алекс2006 теперь имеет возможность научно вычислять паническую надбавку над ЭОК. )))
Востаннє редагувалось Alex2007 в Суб 11 тра, 2019 13:27, всього редагувалось 2 разів.
Alex2007
Аватар користувача
1

 
Повідомлень: 3712
З нами з: 11.10.16
Подякував: 1757 раз.
Подякували: 1626 раз.
 
Профіль
3
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 13:17

  Alex2007 написав:
  Vitl написав:Alex2007
И у меня еще гривны свободной немного есть, берегу ее пока как зеницу ока :mrgreen:


С деньгами надо расставаться легко (Ильф и Петров)
prodigy
 
Повідомлень: 11023
З нами з: 03.12.13
Подякував: 3239 раз.
Подякували: 3297 раз.
 
Профіль
1
3
1
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 14:15

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2019 ГОД (UAH/USD)

  orest написав:бувають часи,коли тратиш, не думаючи про рівні і прогнози і тут головне, щоб було що тратити. Ну і єтаки речі, які не купиш...


Щиро співчуваю.

Сам тримаю маму руками-ногами-зубами.

Це боротьба, яку я неминуче програю, але це - не привід не боротися.

Ми в цьому році стабільно ростемо. Приблизно 10% Україна і біля 20% експорт (при тому, що свідомо скинули конкурентам обсяги реалізації з близьконульовою рентабельністю, а це десь 5-10%).


Їжа-ліки та діаманти-мерседеси - два сектори української економіки, які дають трохи заробити.

З будматеріалами та послугами - значно гірше. :(
Очкарик
 
Повідомлень: 2831
З нами з: 06.03.14
Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 18:44

Коллеги, я очень без вреда отметил тот факт, что было массовое тяготение к девалу.А произошёл ревал.В ошибках я никого не обвиняю.Просто мне лично очень хорошо помнятся многие насмешливые посты, мол не бывать такому уже.Большинство из вас без истерии признало сие.Молодцы.И я не имел целью выгородить себя, что ориентировался на ревал.Гораздо меньше форумчан со мной были солидарны. когда большинство не разделяло прогноза.Например, Виталиан, не помню уже всех, но нас было крайне мало.И поэтому мне захотелось выделить факт не просто как промах в голосовалке, а как важный момент в финансовых планах.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 18:48

Насчёт дальнейшего я уже писал своё мнение, что не вижу возможности предсказать.По сезонности можем идти дальше вниз.По технике и логике уже пора отскакивать.Что, когда, по чём - да фиг его знает.Мне кажется что сейчас вообще никто не знает, что происходит.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 18:51

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2019 ГОД (UAH/USD)

  orest написав:Скоро доведеться фракцієводам задуматися над питання трудової міграції...

мы тут с ЛАДом высказывались с недовольством по этому вопросу
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 18:53

orest
Соболезную :(
Касательно думок, однако, у меня сложилось впечатление ожидания тобой курса повыше, несмотря на его падение.Скажем больше - такого ревала(именно сейчас) вообще никто не ждал и соответственно не может претендовать на правильные думки по поводу курса.
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: Суб 11 тра, 2019 19:14

orest

Я как и многие с удовольствием читаю твои посты.Но как план действия никогда не принимаю и часто с тобой не согласен.
Ты расписывал помесячно своё видение и оно мне запомнилось.Я даже не искал когда написал что у тебя концовка 28.Сейчас нашёл - вот

Квітень 28 - 28,5 на фоні низьких шансів діючого президента перемогти в другому турі чи взагалі непопадання в другий тур.
Травень 27,5 – 27,8 головним плюсом будуть сезонні чинники, падіння попиту на валюту і старт боротьби за парламент. Швидше всього, теперішнім треба буде втриматися там для протидії новому президенту.

Т о я тебя отнёс к тому сообществу,явл большинством, предполагающим в это время девал.Но этож не самое главное в жизни... :D
Vitl
Аватар користувача
 
Повідомлень: 15989
З нами з: 04.05.10
Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.
 
Профіль
1
  #<1 ... 15181519152015211522 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє
5 28743
Переглянути останнє повідомлення
Суб 17 лип, 2021 19:23
Alex2007
2 12561
Переглянути останнє повідомлення
Сер 10 лют, 2016 14:15
anna_krav
7 15134
Переглянути останнє повідомлення
Пон 01 лют, 2016 10:45
Anna_Kravchenko
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама